הפועל כתב:
RedAlert כתב:
הפועל כתב:
לא כל מדינות אפריקה. אני מבין שאתה מתעניין בנושא.
אם כך אתה יודע שמרביתם פה, גם לפי הערכות משרדי הממשלה, הם מסודאן ואריתריאה. מדינות שלא ניתן לגרש אליהן.
אפשר להתווכח עד בוא המשיח מה ההגדרה המדויקת שלהם, ומה היה צריך לעשות ומתי.
שורה תחתונה - הם פה, לא ניתן לגרש אותם, וצריך לעשות איתם משהו בינתיים כדי שלא יתבוססו בצואה ברחוב.
הפתרון שהוא מפרט שם (שהוא ממש לא הראשון להציע) נראה הכי הגיוני.
רגע
אז הם יישארו לחיות פה לנצח ?!
כי האפריקאים לא בדיוק תותחים בלהשיג שלום
והם ייגדלו פה ילדים ויולידו ילדים ,ובסוף קהילת הלא יהודים הזרים בארץ תעלה על קהילת היהודים בארץ ומה נהיה ?
אני מתקשה להאמין שמ60 אלף אפריקאים , לעומת 5 מיליון ישראלים נכון לעכשיו נגיע למצב שאתה מדבר עליו.
אני מאמין שאתה מבין שמבחינה הסתברותית, אפילו בהנחה שכל אישה מביניהם תלד 10 ילדים בלי הפסקה, עדיין נגיע למצב הזה רק בערך עוד 3 דורות בהתחשב בקצב הגידול הנוכחי של היהודים בארץ.
האופציה השניה היא לבטל את החתימה שלנו על האמנה, להתכחש למחוייבות שלנו לפליטים, ולהיות אחת המדינות הבודדות בעולם (אם ישנן בכלל) שמחזירות אנשים לאריתריאה וסודאן.
הממשלה הנבחרת הנוכחית בחרה, מסיבות די ברורות, לא לעשות זאת. אני לא רואה אופציות ריאליות נוספות. אם אתה רואה אתה מוזמן לציין אותן.
כל שנשארנו רק עם ההצעה הנ"ל, ולקוות שבקרוב יהיה שינוי אמיתי בסודאן ואריתריאה. אגב להפסיק למכור להם נשק ישראלי, כבר יהיה צעד טוב בכיוון הזה.
כמו שאמרו לך הרבה פעמים,קודם שיקבלו מעמד של פליטים אחרי זה נדבר על האמנות ועל הזכויות
60 אלף מסתננים לא חוקיים(נגיד פליטים),יכולים להפוך בתוך כמה שנים ל200-300 אלף.מצטער לא מתאים לי 200-300 אלף אנשים שלא קשורים בשום דבר למדינה היהודית היחידה בעולם.
"המצב הבעייתי" במדינות מהם הם באים כנראה שלא ייפסק לעולם.
חוץ מזה שהם עולים למדינה מיליונים,וזה עוד בלי שהיא מעניקה להם מקומות מגורים,מקלחות,מזון וכול הדברים האלו
רק למערכת הבריאותית ,הפליטים עולים כ50 מליון שקל בשנה ואם תגדל כמות הפליטים יגדל גם סכום ההוצאות-http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4236732,00.html
הם פוגעים מאוד בכלכלה הישראלית,ואני לא חושב שמשלם המיסים מוכן לממן גם אנשים שאין להם שום קשר למדינה שלנו.עזוב את זה שיש לנו קודם את העניים במדינת ישראל,ואת בני המיעוטים שגרים בתנאים לא תנאים,שיש לטפל בהם גם.
למדינה שרוב התקציב הולך על ביטחון כול שנה,וזה יימשך ככה בעתיד כי אני לא רואה מצב בו נחיה בשלום עם כולם,אין פשוט אין תקציב לטפל בפליטים האלה
מביאים לי דוגמא של נורבגיה וארצות הברית,ועם כול הכבוד אל תשוו אפילו מדינה כמו נורבגיה עם כלכלה טובה(אני לא סגור בנושא הזה),שיכולה בהחלט לקלוט פליטים כאלו