טוב, אז ככה. הלכתי לפי ההוראות שלך. הבצק שהכנתי היה ממש אבל ממש טוב, לשתי אותו מספיק וגם הבנתי למה אמרת לי לא להשתמש בקמח, כי בעצם כששמים את המרכיבים, לא כל הקמח מתערבב ואז, כשיוצרים גוש אחד גדול, אפשר להשתמש בקמח הזה כשלשים את הבצק. אם זה לא מה שהתכוונת אז כנראה שזו פשוט תובנה אישית שלי

.
אחרי שהבצק התייצב במקרר במשך 30 דקות התחלתי לעבוד. חתכתי אותו לאורך, יצרתי כדורים קטנים ומעכתי עם היד (הפכתי לדיסקית, כמו שאמרת). רידדתי קצת, לא הרבה ועברתי למכונה. גיליתי שבמכונה שלי העבה ביותר זה מס' 1, בעוד הדק ביותר זהו 9. לכן העברתי את הבצק במכונה על מס' 1 3 פעמים וצמצמתי כשהעברתי למס' 3. זה היה נראה לי מספיק. בפעם הראשונה שהעברתי את הבצק בחלק האמצעי של המכונה, מה שיוצר את חתיכות הפטוצ'יני, זה יצא ממש טוב, אבל הייתה לי התלבטות. להפריד את החתיכות עכשיו, או אחר כך? הגעתי למסקנה שאם אני אתחיל להפריד את הבצק אחרי כל פעם שאני מוציא מהמכונה, זה ייקח לי הרבה יותר זמן והבצק גם עלול להתייבש קצת בזמן הזה (אמת?). בסופו של דבר החלטתי שלא.
כאן התחילו השגיאות. לקחתי קערה ושמתי את כל מה שהיה מוכן, כביכול ושמתי בתוכה. אחרי שסיימתי להעביר את כל הבצק במכונה, ניגשתי לכיריים ורציתי לבשל, אבל הבנתי שבעצם, אין לי חתיכות פסטה אלא גוש פסטה אחד שיש עליו קווים. לקחתי סיר, שמתי בו מים, הדלקתי אש והכנסתי את כל הפסטה לתוכה. הבנתי שלא הייתי צריך לעשות את זה ובכלל, שהייתי צריך להרתיח את המים כבר מזמן. "הזעקתי עזרה", מה שנקרא ובסופו של דבר יצאה לי איכשהו פסטה, אמנם לא פטוצ'יני אלא חתיכות קטנות כאלו (פסטה קצוצה שכזו). מפאת העובדה שזה אכיל וגם טעם לא רע, אלתרתי רוטב מהיר ובזה סיימנו.
ההכנה היום הייתה לשם בדיקה אם אני באמת מצליח ויכול להכין פסטה ככה, מכיוון ששבועות מתקרב ואני רוצה להכין את זה לארוחת החג. בגדול זה הצליח, אבל יש לי עוד מה לתקן. איך אתה מציע לי לשמור על הפסטה חתוכה ומופרדת כדי שזו תצא מנה טובה? חשבתי על משהו עכשיו. כדאי לקחת סכין וכשהבצק החתוך יוצא מהמכונה, לעבור עם סכין, להפריד את החתיכות ולשים בכלי ארוך כדי שהחתיכות לא יתקפלו לי? ובבישול עצמו, האם להרתיח מים בזמן שאני מתחיל להעביר את הבצק במכונה?