rottemiko כתב:
שיקאגו כתב:
its-sick כתב:
לדעתי טניס זה קודם כל אופי ותפקוד תחת לחץ, ובמקום השני כושר גופני. בשביל להצליח כמקצוענים לא חייבים לשלוט בכל סוגי המכות אלא לדעת להשתמש בכלים שלך.
זה היה לגבי ה"מוגבל". גם נדאל שחקן מוגבל מאד לטעמי, אז מה?
אם אתה משווה את רודיק דווקא לשחקן על כמו פדרר אז ברור שהוא לא נראה כמו שחקן גדול, אבל זו הטיה פראית.
אם תשווה אותו לכלל שחקני שתי העשיריות הראשונות בעשור החולף אז הוא מהשחקנים הטובים בעולם בתקופתו, ולקרוא לו "בינוני" זו זילות הבינוניות.
זה ממש לא נכון.
טניס הוא משחק כדור אינדיוודואלי שקודם כל מבוסס על הטכניקה ויסודות המשחק שלך, כושר גופני ופיזיות.
ברור שחוזק מנטלי ותפקוד ברגעי אמת הוא מרכיב שנחוץ, אבל היו כבר שחקנים שעשו קריירה מכובדת גם בלי שבורכו בנ"ל.
רודיק הוא שחקן דיי מוגבל, אמנם יש לו את הנשק היעיל ביותר שהוא סרב אדיר, ופורהנד טוב, אבל מול שחקן כל כך מוכשר ורב גוני כמו פדרר זה לא מספיק.
לא ראיתי את המשחק הלילה, אבל שער שבע לא ממש הגזים, ולראייה הסטטיסטיקה במפגשים בין פדרר לרודיק.
אני ממש לא מסכימה. בטניס יש חשיבות אדירה לפן המנטלי, והחוזק הזה הוא מה שמבדיל בין שחקן טוב לשחקן מעולה. גם לשחקן טוב יש לפעמים מקרים של נצחונות על מדורגים גבוה ממנו, כמו שלשחקן מעולה יש לפעמים מקרים של הפסדים למדורגים נמוך ממנו. אבל השחקן שהוא חזק מנטלית הוא גם יותר יציב, וגם מצליח להתמודד טוב יותר עם מפלות זמניות תוך כדי משחק, פציעות וכן הלאה.
אני לא אומרת שזה חשוב יותר מההיבט הפיזי והכישורים והטכניקה, אבל לדעתי זה חשוב לא פחות..
אנדי מארי מדורג רביעי בעולם, אני מניח שהוא עונה לכל הפחות על ההגדרה "מעולה", למרות זאת הוא לא מהשחקנים החזקים בסבב בכל הצד המנטלי.
מארט סאפין לדוגמא היה שחקן ענק, לקח גרנד-סלמים והיה מדורג 1 בעולם במשך שבועות, למרות זאת בצד המנטלי הוא היה מאוד לא יציב וקרזיונר לא קטן.
ברור שיש סף מסיום של חוזק מנטלי ועמידה בלחץ בתמהיל שיוצר טניסאי-על כמו הנ"ל ואני לרגע לא מזלזל בזה, אבל יש נטייה, בעיקר לאלו שלא משחקים טניס, לקבל כמובן מאליו את מה שהם רואים על המגרש. הטכניקה, מגוון החבטות, הדיוק, העוצמות בהם הם עושים את זה, זה קודם כל נגזר מכישרון, כישרון שבלעדיו אין סיכוי לדגדג את הטופ לא משנה כמה תצטיין בצד המנטלי, שהוא בהחלט מהווה גורם מהותי בתרגום הכישרון להצלחה.