תודה, זה עוזר מאוד מה שכתבתם.
קרל הבעיה עם מה שהצעת על הלימוד שפה, הוא שזה עולה בסופו של דבר די הרבה כסף ואסור לעבוד תוך כדי לפי מה שהבנתי. כשאסיים את הלימודים והוויזה תגמר, מה אוכל לעשות?
האם העובדה שסבא שלי היה גרמני יכולה לעזור לי להוציא אזרחות גרמנית? נגיד ואני טס ולומד שם גרמנית, האם החצי שנה שיש לי ויזה עשויה להספיק להוציא אזרחות?
הWOOF הזה נשמע כמו רעיון טוב מאוד. הבעיה העיקרית איתו היא מה אני עושה כשנגמרים ה3 חודשים (יש לדבר הזה ויזה מיוחדת? לא הצלחתי להבין מהאתר)
הבעיה היא שנניח ואני טס (למדינות מערב אירופה לא צריך שום ויזה בשביל שהיה של עד 3 חודשים, נכון?), נוחת ומגיע לחווה, איך אתקדם משם? כסף לא ארוויח ואני לא רוצה להשאר באותו מקום מעבר לכמה חודשים, בנוסף גם הטיולים הכי חורניים דורשים כסף לציוד ואוכל, אני אהיה חייב איזושהי דרך להרוויח קצת כסף.
יש למישהו אולי רעיון איך אפשר לפתור את בעיית השהייה? איך אני צולח את המכשול הבירוקרטי-חוקתי-כספי בידיעה שהכוונה שלי היא לעבור ממדינה למדינה כל כמה חודשים? מה הסיכוי לקבל וויזת עבודה למדינה במערב אירופה בלי לדעת את השפה המקומית ובלי כוונה לעבור לגור בה לצמיתות?
האם יש דרך "לתחמן"? נגיד מה שסנופקין כתב זה פתרון לא רע לבעיית השהייה, הבעיה היא שזה דורש כסף זמין לנסיעות, ואם אני לא יכול לעבוד תוך כדי הכסף יגמר לי מאוד מהר.
אני ממש לא מבין באיך כל העסק הזה עובד, אם מישהו אולי יכול לעשות לי קצת סדר בראש בכל הנוגע לאשרות שהייה ועבודה והאם זה פלונטר אפשרי לפתרון...
ובקשר לצבא, אם עוד לא התגייסתי אבל יש לי תאריך גיוס, אם אני לא חוזר עד לתאריך זה נחשב עריקות? אם זה נחשב עריקות, מה יקרה אם אני אחזור לארץ בעוד שנה נניח? ובהנחה שבטח יגייסו או יכניסו אותי לכלא, אם אני אחזור רק בעוד 10 שנים יכול להיות שכבר יעזבו אותי?
ושוב תודה לכם, באמת עזרתם