תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 27 יוני 2025, 19:47

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]




פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אובמה וביבי או אובמה והפסיכי
הודעהפורסם: 17 ספטמבר 2012, 12:23 
אובמה שלח למפרץ כוח צבאי שיכול להכניע את אירן. זו חצית קו אדום אמיתית בדומה לריכוז הצבא הסורי בחרמון או חצית סיני על ידי הצבא המצרי.ולא פחות חשוב, גם אנגליה וצרפת העבירו כוחות צבאים משמעותים ביותר לאזור ממפרץ. ועתה מתחיל תמרון משותף באזור של 30 מדינות בראשות ארה"ב.
במלים פשוטות, וכמובן לפסיכי הידוע בשם ביבי, המשמעות היא אפשרות מלחמה באחת, כאשר הקואליציה כבר במקום ונותנת לארה"ב גם את הגב הפוליטי הדרוש לתקיפה בכל רגע בו יבחר.

ליותר מזה לא יכלנו לצפות. הדרישה של ביבי לקווים אדומים נועדה אולי כדי להרגיע את עצמו ובעיקר כדי לגזור קופונים בזירה הפנימית לפני הבחירות ולהשכיח מהעם כשלים כלכלים חמורים. אבל,ממעקב אחריו, איני שולל גם את האפשרות שבצבי לחץ מוציאים ממנו את הפסיכי.
אי אפשר לכפות קווים אדומים על המעצמה היחידה בכדור הארץ. יש לה חישובים משלה ובודאי התנהלות נורמטיבית לפני בחירות ובכלל. ובכלל, קווים אדומים מחלישים במקרים רבים כי מעבירים את לאירן את זכות היוזמה. הצנטרפוגות לא יחכו לבחירות ? הן כבר מחכות שנים רבות לעיתוי הנכון ולהוציא את המעצמה היחידה בעולם מכליה זו פוליטיקה איומה.

בנוסף, יש מצב שהמצב אינו כה חמור:
1 מעבר לשאלה מתי תהיה לאירן הפצצה הראשונה יש גם את השאלה האם היא יכולה לשנע אותה לישראל. ולהסתכן בתגובה רצחנית שתחריב אותה. וגרוע מזה, תקצר את חיי מנהיגיה ומשטרה.
2 יש טכנולוגיות שונות, מעבר לידועות, שעשויות למנוע מאירן לשנע פצצה אטומית עד אלינו. אחת מהבולטות היא טכנולוגית יירוט באמצעות קרני לייזר מהחלל. זה יישום מלחמת הכוכבים שמבחינת ארה"ב עדיף לשמרו בצנעה עד לעת צרה ולו רק בגלל המתח שעלול לגרום לפוטין שהתריע מפני פיתוחה בחומרה רבה.
3 ובכלל, לדאבון ליבי האמיתי, העם האירני במצוקה כלכלית קשה שהולכת ומחמירה. מתבשל תהליך בו אירנים רבים, שלא יוכלו לשאת את עליבות משפחותיהם, יהיו מוכנים למות בהתקוממות מטורפת גם מול כלי נשק. ובניגוד לסוריה, שבעצם נשענת על רוסיה ועל רצונה של ארה"ב להתמקד בגזרות אחרות כולל גם עקב סימני השאלה סביב סוריה שאחרי אסד, כאן תהיה תמיכה מסיבית מצד צבאות של 30 מדיניות כולל מדינת הז'וקר המלחמתי.

אז שביבי ירגע, ויבין שהימור על מערכת היחסים עם המעצמה היחידה היא משהו יותר רציני מקשקושים בועידת הליכוד. ושמעצמה זו לא תיתן לאירן להשתולל. אולי, לא תשכיל לשלוט באירן, אבל כל הסיכוים שתמוטט את צבאה בדומה למה שעשתה בעירק. ובעצם, מה שהיא עושה אחת למספר שנים. זה שהיא השוטר של העולם לא אומר שהיא חייבת לשלוט על כל אזרחיו, אלא להשפיע בכל זירה.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: אובמה וביבי או אובמה והפסיכי
הודעהפורסם: 17 ספטמבר 2012, 12:26 
לגבי #2, לא יודע מה המקורות שלך אבל ABL לא קרוב להיות מבצעי, עד כמה שאני יודע.

_________________
להחתים לכל החיים עם אופציה לעוד חיים.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: אובמה וביבי או אובמה והפסיכי
הודעהפורסם: 17 ספטמבר 2012, 12:33 
מושקוביץ כתב:
לגבי #2, לא יודע מה המקורות שלך אבל ABL לא קרוב להיות מבצעי, עד כמה שאני יודע.


הפעם האחרונה שדווח על כך, נמסר שכל הפעילות נעשית בחשאיות כדי שלא לגרום למתח עם פוטין. ברור שאין לי מקורות ובודאי שלא כאלה היכולים להתחרות ב-ק.ג.ב.
אבל, למה שארה"ב תפסיק לפתח ? יותר הגיוני שתמשיך מאשר שאירן המשיכה לפתח טכנולגיה גרעינית.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 צוות phpBB הישראלי
Design by fragilix © 2008 based on subsilver2.