danired כתב:
עזוב שזה לא נכון (45 אלף על השלמת בגרויות?), אם בגיל 16 הייתי חושב על חשיבות הבגרויות הייתי פשוט מתאמץ יותר ואז לא היינו מגיעים למשוואה של "כמה זה יעלה לי אחרי הצבא", האנשים שאני מכיר שלמדו באקסטרני עשו את זה נטו בגלל שהעיפו אותם מהתיכון שלהם.
אז אני שואל, זה לא קהל היעד של האקסטרני?
א. לא, אקסטרני ממה שלמדתי ביממה האחרונה מחולק ל-2 סוגים. הראשון זה אקסטרני מלא, שזה בדיוק כמו השלמות של אחרי צבא, רק הרבה יותר זול. יש קורסים בערב, תגיע, אל תגיע, מועד חורף, מועד קיץ ושלום על ישראל. יואל גבע , לחמן וכו'.
השני זה תיכון אקסטרני, שזה פשוט תיכון פרטי. ואז כל בית ספר בהתאמה, ושום דבר לא תקף על כולם. אבל הרעיון הכללי הוא לתת לתלמידים שלא הסתדרו במערכת החינוך הרגילה (והמפגרת + אם תרשה לי לציין) אלטרנטיבה. ופשוט להביא אותם כמה שיותר מוכנים לבגרות. ובתי ספר אקסטרנים בדר"כ מאוד גמישים עם התלמידים. הבית ספר הוא לא בהרכח לתלמידים כושלים או לתלמידים גאונים. פשוט אלטרנטיבה למי שרוצה ויכול.
ב. נו, אז לא כדאי ללמוד בבית ספר טוב ולהשקיע מאוד בתיכון בבית ספר שהוא לא שכונה (בהנחה שאתה יכול להרשות לעצמך) ולקבל את כל הכלים להפציץ ציונים בבגרות, במקום להסתבך אחרי צבא?