תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 09:45

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 23 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: השביתה היום
הודעהפורסם: 08 פברואר 2012, 09:50 
מה דעתכם בנושא?

אני חושב שאפשר להעסיק עובדי קבלן - כי זה מאפשר גמישות במקצועות מסוימים למקום העבודה שלא רוצה להתעסק עם הכשרה וטיפול בעובדים שהם לא בליבת העיסוק של מקום העבודה.
הבעיה היא שבמדינת ישראל אין רגולציה. צריך להגדיר תנאי העסקה הוגנים לעובדי קבלן - ויותר חשוב - צריך לאכוף את התנאים הללו.
מבחינתי, חברה קבלנית שלא מעניקה תנאים (שיעוגנו בחוק) לעובדיה - תיקנס בכמה מיליונים ובעלי החברה יישלח לכלא.

חבל שאין אכיפה במדינה הזאת, וגם כשיש, עדיין משתלם לחטוף קנס של 3,000 שקל ולגנוב מהעובדים ומהלקוחות פי 200.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: השביתה היום
הודעהפורסם: 08 פברואר 2012, 10:18 
סמל אישי של המשתמש
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4186529,00.html
ציטוט:
לכל כלל יש יוצאים מהכלל. חברת הניהול של דיזנגוף סנטר, המספקת את כל שירותי הניקיון, האבטחה, השיווק והאדמיניסטרציה של הקניון בתל-אביב, ואשר העסיקה בעבר 100 עובדים באמצעות חברות קבלניות, קלטה בשנתיים האחרונות את כולם בהעסקה ישירה.

"עובד בהעסקה ישירה הוא עובד טוב יותר"

"במקום לעשות אינסורסינג עשינו אאוטסורסינג, הפכנו את כולם מעובדי קבלן לעובדים של חברת הניהול", מסביר מנהל התפעול של החברה, איתי בללי. בללי עצמו החל את עבודו בסנטר כעובד קבלן בחברת האבטחה.

"זה עולם אחר", מוסיף בללי, "העובדים מועסקים כיום תקופות ארוכות יותר בתחושת ביטחון, כי הם כבר לא חוששים שינפנפו אותם אחר 11 חודשים בתפקיד. יש להם אפשרויות קידום, מתפקיד שומר לתפקיד קב"ט, לדוגמא. האווירה השתפרה בלא היכר: יש פחות אינטריגות, פחות 'אנחנו' ו'הם', יש יותר אירועים משותפים ויותר אנשים מגיעים בבוקר עם חיוך. לאנשים גם יותר קל להביע את דעתם המקצועית על העבודה שלהם, והתוצאה היא שהתפוקות עלו".

כיצד הבעת דעה של עובד פשוט יכולה להעלות את התפוקות?
"אם בעבר היינו מפנים את דחסן הקרטונים פעם ביומיים, ועובד הניקיון אמר לנו שכדאי לעשות את זה פעם בשלושה ימים, והקשבנו לו וזה עובד. לפני כן הוא פשוט פחד לפתוח את הפה ולהביע דעה, כי הוא היה עובד קבלן חסר זכויות".

גם מנכ"ל החברה, רונן סלטון, אומר שהמעבר להעסקה ישירה העלה את תפוקות הקניון. "אין לנו היום עובדי קבלן בכלל", מצהיר סלטון, "המוטיבציה לכך היא התפישה הערכית והמוסרית של בעלי הקניון, משפחת פילץ, אבל התוצאה היא עסקית: התפוקות עלו".

איך מודדים את זה?
"אם חברות הניקיון, שמצהירות על עצמן שהן הכי טובות בשוק, מבצעות עבודת ניקיון ב-6,000 שעות, ולנו זה לוקח 5,000, סימן שיותר טוב להעסיק בהעסקה ישירה, לא רק מבחינה מוסרית אלא גם מבחינה תועלתית. אני עצמי באתי מתחום האאוטסורסינג, עבדתי בחברה שכל מה שהיא עשתה היה לנהל שירותי אאוטסורסינג, ואני אומר לך, כמי שמכיר עכשיו את שתי השיטות: העסקה ישירה היא יותר טובה".

אם בעל הקניון תומך בהעסקה ישירה, למה עד לפני שנה הייתה בקניון העסקה קבלנית?
"כי זה המודל המקובל במשק כיום, למרות שהוא גרוע".

מה השתפר בפועל בתנאי התעסוקה של העובדים?
"קודם כל, אין אף עובד שמועסק בשכר מינימום, כולם מקבלים יותר. שנית, אין דלת מסתובבת ואף אחד לא פוטר רק בגלל שהוא צבר ותק של שנה. שלישית, הם מקבלים זכויות סוציאליות של עובדים קבועים, כמו שי לחג. כל זה ביחס למה שהיה כאן. כמי שמכיר את תחום ההעסקה הקבלנית, אומר בעדינות שגם המצב שהיה כאן בקניון בזמן שכן היו עובדי קבלן היה טוב יותר מבמקומות אחרים, מעצם העובדה ששילמו לאנשים את המינימום שמגיע להם בשכר ובתנאים הסוציאליים, כי אין עוולה שחברות קבלן לא עושות".

אם העובדים בקניון יבקשו להתאגד ולהקים ועד, איך תקבל את זה?
"אברך אותם וגם אעמיד לרשותם חדר ישיבות".

אז מה אתה חושב על הממשלה שמסרבת לקלוט את עובדי הקבלן?
"תראה, אני לא רוצה שתהיה שביתה, כי שביתה תפגע בלקוחות שלי. אבל לדעתי הממשלה טועה, בגדול, ואני מניח שזה פוגע בתקציב המדינה ובניהול המשק, כי העסקה ישירה היא מוסרית יותר וכלכלית יותר.

"יש תחומים שבהם צריך קבלנים חיצוניים: לטכנאי מעליות, למשל, שעובד בחברה חיצונית, יש ידע מקצועי וציוד טוב יותר. אבל אין שום הצדקה להעסיק חברה קבלנית בניקיון, למשל. עובד בתנאים גרועים הוא עובד מסוכן, כי אין לו מה להפסיד. תפטר אותו - הוא ילך לעבוד במקום אחר. לעובד בהעסקה ישירה, שמועסק בתנאים טובים, יש מוטיבציה והוא נותן את התוצאות הכי טובות".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 פברואר 2012, 11:06 
סמל אישי של המשתמש
ראיון מדהים!
אני מקווה שהוא באמת מתכוון לכל מה שהוא אומר והעניין הזה יוכל לעורר השראה אצל מעסיקים אחרים. מידיעתי האישית, דווקא הגופים הציבוריים הגדולים לוקים ביחס הגרוע ביותר כלפי עובדי קבלן.

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 פברואר 2012, 11:01 
סמל אישי של המשתמש
לפי YNET השביתה בדרך לסיום. אני לא מספיק מומחה בשביל לנתח את ההסכם, אבל אם מה שכתוב שם נכון הדבר הכי חשוב זה זה "יתוגבר צי פקחי העבודה של משרד התמ"ת בכ-100 פקחים, כדי להגביר את האכיפה של חוקי העבודה". בשביל הפרופורציות - היום יש 80 פקחים.
אם זה יצא לפועל זה נהדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 פברואר 2012, 11:06 
כל עניין הגמישות הזה לא ברור לי.
מקובל עליי שגוף מסוים שלא רוצה להתמחות במקצוע מסוים ישתמש בחברות חיצוניות לצורך קבלת השירות הספציפי.
אבל למה שבאותן חברות מקצועיות יעבדו עובדים בצורת העסקה קבלנית? למה לא יכולה להיות העסקה ישירה באותן חברות שירותים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 פברואר 2012, 11:10 
סמל אישי של המשתמש
יש בזה היגיון מסויים.
נגיד חברת אריזה, שלפעמים יש לה עבודה ולפעמים לא. אפשר להבין אותם שהם יאמרו שכשיש שנה עם מעט הזמנות הם צריכים 50 עובדים, וכשיש הרבה צריך 150 עובדים, ולהעסיק באופן קבע 150 עובדים זה יותר מדי בשבילם.
אבל זה לא המקרה למרבית עובדי הקבלן.
וגם בשביל הנ"ל הייתי מקים מנגנון רגולציה שבו צריך להצדיק את השכירה הזאת של עובדים זמניים ואת ההיקף שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 פברואר 2012, 11:22 
הפועל כתב:
לפי YNET השביתה בדרך לסיום. אני לא מספיק מומחה בשביל לנתח את ההסכם, אבל אם מה שכתוב שם נכון הדבר הכי חשוב זה זה "יתוגבר צי פקחי העבודה של משרד התמ"ת בכ-100 פקחים, כדי להגביר את האכיפה של חוקי העבודה". בשביל הפרופורציות - היום יש 80 פקחים.
אם זה יצא לפועל זה נהדר

מה כל כך טוב בזה?
עוד כמה עשרות של אוכלי חינם שלא יעשו כלום
תבדוק בבקשה מה ההספק של הפקחים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 פברואר 2012, 11:22 
קצת אוף-טופיק מהחשיבות של השביתה.

אבל וואלה, הרגו אותנו. תודיעו מה קורה, אני כבר מ6 בבוקר מרפרש באינטרנט ובטלפונים עם אנשים בעבודה. יש הסכם? יאללה תודיעו שחוזרים לעבודה וזהו.
בשביל מה למשוך אותנו ואז הכל יהיה בלחץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 פברואר 2012, 11:41 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
הפועל כתב:
אם זה יצא לפועל זה נהדר

מה כל כך טוב בזה?

אני לא רואה טעם, מאחר שאני מבין שכבר עשית בעצמך את הבדיקה ומצאת שהם אוכלי חינם, ועל כן הדבר האחרו ןשצריך לעשות זה לשכור עוד אנשים שיעשו הכל חוץ מלפקח על העבודה.

תהיה מוכן לפרסם פה את הסקירה, שנוכל גם להתרשם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 פברואר 2012, 11:51 
היוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל בעליל..
אני עד הגיוס ההיתי קבוע עובד אצל כוח אדם,אז לסתם אחד שצריך עבודה זה בסדר אבל לבן אדם שצריך לפרנס משפחה זה לא אנושי.מינימום,לא משלמים נסיעות,אין פנסיה,תת תנאים פשוט.
בטוח לעיני יש איזה אינטרס סמוי אבל למי מאיתנו אין,אז באמת שכל הכבוד לו אם הוא משבית בשביל הנושא הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 פברואר 2012, 19:30 
סמל אישי של המשתמש
ben yehuda כתב:
קצת אוף-טופיק מהחשיבות של השביתה.

אבל וואלה, הרגו אותנו. תודיעו מה קורה, אני כבר מ6 בבוקר מרפרש באינטרנט ובטלפונים עם אנשים בעבודה. יש הסכם? יאללה תודיעו שחוזרים לעבודה וזהו.
בשביל מה למשוך אותנו ואז הכל יהיה בלחץ?

גם בבסטות בשוק שובתים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 פברואר 2012, 20:39 
סמל אישי של המשתמש
השביתה הרסה לי את היום ואת הבריאות
ולמרות זאת אחת השביתות הצודקות שהיו כאן לאחרונה!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 פברואר 2012, 21:46 
הפועל כתב:
mkorman1 כתב:
הפועל כתב:
אם זה יצא לפועל זה נהדר

מה כל כך טוב בזה?

אני לא רואה טעם, מאחר שאני מבין שכבר עשית בעצמך את הבדיקה ומצאת שהם אוכלי חינם, ועל כן הדבר האחרו ןשצריך לעשות זה לשכור עוד אנשים שיעשו הכל חוץ מלפקח על העבודה.

לפי האתר שלהם הם בדקו כ30000 עובדים ישראלים ועוד כ7000 זרים
ופתחו 617 תיקים
אין סטטיסטיקה לגבי התפלגות התיקים אבל יש לי תחושה עמומה שרובם בקשר לתנאי העסקה של העובדים הזרים
בכל מקרה אם יש כרגע 80 פקחים זו תפוקה עלובה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 פברואר 2012, 00:20 
לצערי קרוב לודאי שקורמן צודק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 פברואר 2012, 00:32 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
הפועל כתב:
mkorman1 כתב:
הפועל כתב:
אם זה יצא לפועל זה נהדר

מה כל כך טוב בזה?

ופתחו 617 תיקים
אין סטטיסטיקה לגבי התפלגות התיקים אבל יש לי תחושה עמומה שרובם בקשר לתנאי העסקה של העובדים הזרים

עכשיו קח את הנתונים האלה, ותזכור שמדובר בפועל ב-20 פקחים במשרה מלאה ו-60 סטודנטים במשרה חלקית.

ותזכור גם שהפיקוח על עובדים זרים שאתם מלינים לגביו כ"כ מופקד בידי 6 מאותם פקחים (ו2 סטודנטים). לפי משרד התמ"ת יש 250 אלף עובדים זרים, כלומר פקח על כל 27 אלף עובדים (!) אפילו אם נחשיב את הסטודנטים כעובדים במשרה מלאה.
ואולי אחרי שתעכלו את כל זה תזכרו שחוץ מהם יש משהו כמו 3 מיליון עובדים במשק. שמופקדים בפועל בידי 14 פקחים במשרה מלאה, ו-58 סטודנטים.
כך שאפילו אם נחשיב את הסטודנטים כעובדים במשרה מלאה נקבל פקח לכל 41 אלף עובדים.

בכל מקרה אני לא כ"כ מבין איך מספר התיקים וגובהו הלא מספיק לטעמכם, מאחר שלא נפתח תיק פר עובד. תיק יכול להיות "הפרת זכויות בתנובה". זה שזה רק תיק אחד לא אומר שזה לא נושא ענקי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 פברואר 2012, 02:39 
סמל אישי של המשתמש
שיהיה חורבן לעופר עיני.בסוף לא יאשרו לי קורס טכנאי מחשבים בגללו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 פברואר 2012, 11:48 
עופר עיני אמר שמטרת המחאה היא להעביר את עובדי הקבלן להעסקה ישירה
הסעיף העיקרי שיש עליו הסכמה בין הצדדים אומר שכ-900 עובדי קבלן יעברו להעסקה ישירה. 900 מתוך 300,000.
במספרים זה יוצא 0.3 אחוז מעובדי הקבלן.
אין מילים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 פברואר 2012, 12:38 
העובדי קבלן שמועסקים ע"י המדינה יקלטו, כי עופר עיני יודע להפעיל שרירים רק במו"מ מול המדינה. מישהו רואה את עופר עיני משבית את המשק בגלל הפרת זכויות עובדים בתנובה? רוב העובדי קבלן עובדים בכלל עבור חברות פרטיות, ועופר עיני לא מתעסק בכלל עם השוק הפרטי - כי רובו לא מאוגד תחת ההסתדרות והוא לא יראה שקל מלעזור להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 פברואר 2012, 12:45 
הפועל
הנתונים שהבאתי אינם מתיחסים לעובדים הזרים
בלבד
וכל תיק מתיחס לעובד ספציפי ולא לכלל עובדי מפעל
(למיטב הבנתי ותקן אותי אם אני טועה)

ואני מצטרף לאיחול של עזרא לגבי מר עיני
שהוא בין האחרונים שיכול לשמש כדוגמה להקפדה על זכויות עובדים
או ליושר ונקיון כפיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 פברואר 2012, 14:09 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
הפועל
הנתונים שהבאתי אינם מתיחסים לעובדים הזרים
בלבד
וכל תיק מתיחס לעובד ספציפי ולא לכלל עובדי מפעל
(למיטב הבנתי ותקן אותי אם אני טועה)

ואני מצטרף לאיחול של עזרא לגבי מר עיני
שהוא בין האחרונים שיכול לשמש כדוגמה להקפדה על זכויות עובדים
או ליושר ונקיון כפיים

למיטב הבנתי תיק אינו נפתח פר עובד, אלא פר מעסיק.

ואני יודע שהנתונים שהבאת לא מתייחסים לעובדים הזרים בלבד. כנראה שלא שמת לב שכתבתי את מספר הפקחים המדוייק שמתעסקים עם עובדים זרים, ואת אלו שלא, וכן את מספר העובדים הממוצע שהם אחראים עליו (כל אחד בתחומו)T.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 פברואר 2012, 23:30 
shirman כתב:
העובדי קבלן שמועסקים ע"י המדינה יקלטו, כי עופר עיני יודע להפעיל שרירים רק במו"מ מול המדינה. מישהו רואה את עופר עיני משבית את המשק בגלל הפרת זכויות עובדים בתנובה? רוב העובדי קבלן עובדים בכלל עבור חברות פרטיות, ועופר עיני לא מתעסק בכלל עם השוק הפרטי - כי רובו לא מאוגד תחת ההסתדרות והוא לא יראה שקל מלעזור להם.

שטויות ואתה מדבר בלי שיש לך מושג.

המדינה היא המעסיק הכי גדול של עובדי קבלן במדינת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 פברואר 2012, 23:33 
mkorman1 כתב:
הפועל כתב:
mkorman1 כתב:
הפועל כתב:
אם זה יצא לפועל זה נהדר

מה כל כך טוב בזה?

ופתחו 617 תיקים

הפתרון: 100 הפקחים החדשים שייקלטו, יועסקו דרך חברות קבלן... :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 פברואר 2012, 01:08 
סמל אישי של המשתמש
צחוק צחוק, אני בכלל לא אתפלא אם זה באמת המצב עם 80 הסטודנטים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 23 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: