תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 00:32

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 11 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: נקווה שבקרוב לא בישראל - חוק ACTA
הודעהפורסם: 27 ינואר 2012, 17:59 
סמל אישי של המשתמש

בעיקרון, אומר, שעל ספקית האינטרנט יהיה חובה לעקוב אחרי כל קובץ וקובץ שיוצא ונכנס מהמחשב.
מומלץ מאוד לראות את הסרטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: נקווה שבקרוב לא בישראל - חוק ACTA
הודעהפורסם: 27 ינואר 2012, 18:18 
העולם הזה מדרדר מרגע לרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2012, 20:54 
ראיתי את 2 הדקות הראשונות וזה הספיק לי. מבלי להיות מומחה בACTA הכמות טעויות שהיו שם גרמו לי לפקפק ברצינות או אמינות של הסרטון הזה. והמוזיקה גם מעצבנת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2012, 21:13 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
ראיתי את 2 הדקות הראשונות וזה הספיק לי. מבלי להיות מומחה בACTA הכמות טעויות שהיו שם גרמו לי לפקפק ברצינות או אמינות של הסרטון הזה. והמוזיקה גם מעצבנת.

אולי תכתוב אותם אז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2012, 21:24 
למשל האמירה שהכללים האלו יגבילו את הפצתם של רעיונות. רעיונות הם דברים שלא מוגנים.
למשל האמירה שהעלאת קבצים לרשת היא לא באמת גניבה או בעייתית כי המקור נשאר כמו שהוא, שזה טיעון די טיפשי.
האמת שמה ששבר אותי זאת הדוגמא על המתכון של עוף. מתכונים אינם מוגנים גם כן. אין שום חוק שמגביל את האפשרות שלך לשתף עם מי שאתה רוצה איזה מתכון שאתה רוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: נקווה שבקרוב לא בישראל - חוק ACTA
הודעהפורסם: 29 ינואר 2012, 08:12 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
למשל האמירה שהכללים האלו יגבילו את הפצתם של רעיונות. רעיונות הם דברים שלא מוגנים.
למשל האמירה שהעלאת קבצים לרשת היא לא באמת גניבה או בעייתית כי המקור נשאר כמו שהוא, שזה טיעון די טיפשי.
האמת שמה ששבר אותי זאת הדוגמא על המתכון של עוף. מתכונים אינם מוגנים גם כן. אין שום חוק שמגביל את האפשרות שלך לשתף עם מי שאתה רוצה איזה מתכון שאתה רוצה.

בתור תגובה לחסימת הdns של מגהאפלוד(שבועיים לפני הסגירה ההחרמה והמעצר) מספר זמרים כתבו, הקליטו והפיקו שיר תמיכה באתר, והעלו ליוטיוב. חברות התקליטים פנו ליוטיוב בטענה שיש להן זכויות יוצרים על השיר(דבר שהיה שקר מוחלט) והשיר הוסר.
אם זה לא מספיק בשבילך בשביל להבין שכל חוק שנותן לאילי תעשיית הבידור עוד כח בכל פלטפורמה שניתן להשתמש בה לצרכי בידור, יעשה בו שימוש בעיקר לצנזורה(כי מה לעשות, את הפירטיות בלתי אפשרי לעצור)-מה עוד אתה צריך?
אגב, תתפלא, אבל למרות שחברות התקליטים טוענות שהן מגנות על האמנים, הרבה יותר קשה למצוא אמנים מתבטאים נגד פיראטיות(במיוחד כאלה שלקרוא להם "אמנים" לא עושה חשק להקיא) מאשר בעד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2012, 08:43 
לדעתי הפתרון בכל הנוגע לשירים פשוט - האמנים והחברות צריכות להבין שכבר אף אחד לא ירוץ לקנות דיסקים במחיר מופקע,לכן יש צורך תמורת תשלום קטן/צפייה בפרסומות לשמוע את השיר (מה שדי קורה כבר היום ביוטיוב)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: נקווה שבקרוב לא בישראל - חוק ACTA
הודעהפורסם: 29 ינואר 2012, 13:34 
החתול של שרדינגר כתב:
גיא האדום כתב:

בתור תגובה לחסימת הdns של מגהאפלוד(שבועיים לפני הסגירה ההחרמה והמעצר) מספר זמרים כתבו, הקליטו והפיקו שיר תמיכה באתר, והעלו ליוטיוב. חברות התקליטים פנו ליוטיוב בטענה שיש להן זכויות יוצרים על השיר(דבר שהיה שקר מוחלט) והשיר הוסר.
אם זה לא מספיק בשבילך בשביל להבין שכל חוק שנותן לאילי תעשיית הבידור עוד כח בכל פלטפורמה שניתן להשתמש בה לצרכי בידור, יעשה בו שימוש בעיקר לצנזורה(כי מה לעשות, את הפירטיות בלתי אפשרי לעצור)-מה עוד אתה צריך?
אגב, תתפלא, אבל למרות שחברות התקליטים טוענות שהן מגנות על האמנים, הרבה יותר קשה למצוא אמנים מתבטאים נגד פיראטיות(במיוחד כאלה שלקרוא להם "אמנים" לא עושה חשק להקיא) מאשר בעד.

מה שאתה מתאר זאת פרוצדורת הורדה לפי הDMCA. זאת בדיוק אותה פרוצדורה שלא ברור אם מגהאפלוד ביצעה או לא. זאת לא שהפרוצדורה הזאת נטולת בעיות, אבל מי שהעלה את השיר - אם הוא אכן לא מפר זכויות יוצרים - היה יכול בחמש דקות להחזיר אותו ליוטיוב והיה יכול גם לתבוע את חברת המוזיקה שביקשה להוריד אותו.
הטיעון שאמנים לא מתבטאים נגד פיראטיות הוא לא בדיוק משכנע. ראשית, הוא לא בדיוק נכון מבחינה עובדתית. שנית, כמעט שום דבר טוב לא יקרה אם אמן יתערב בסכסוף בין חברת התקליטים (שמפרנסת באופן ישיר את האמן) למשתמשים (שמפרנסים אותו באופן עקיף).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2012, 20:21 
סמל אישי של המשתמש
הבעיה היא שהרבה יותר קל להם להוריד את זה, בטח כשיש להם מספיק כסף בשביל לקחת עורכי דין שיגרמו למשפט להראות אינסופי וחסר טעם עבור מישהו שסתם העלה סרטון שבו הוא אומר מה הוא חושב על הקשר בין הטייקונים לשלטון, ואמנים שחתומים בלייבל ממש לא ימהרו לתבוע את מי שיכולים לגרוס חלק גדול מהעתיד שלו ב10 שניות.

וכל זה קורה היום, מבלי שsopa, pipa, acta או שאר הדינוזאורים של תעשיית הבידור יעברו. את acta אני אמנם מכיר פחות, אבל למיטב הבנתי הוא די זהה לשניים האחרים, שמה שהם יעשו זה לאפשר לחברות הללו לסגור לחלוטין אתרים גם מבלי שהם השאירו באתר תוכן מוגן בזכויות יוצרים, החביאו אותו, ואפילו מבלי שתוכן כזה עלה-רק על כך שהם לא מונעים מלכתחילה את האפשרות להעלות תוכן מוגן בזכויות יוצרים. זה אומר שאו שיוטיוב, פייסבוק, אימאג'שאק, ויקיפדיה ופורום שדים יעברו על כל שיר, סרטון, תמונה, או טקסט שמועלים אליהם, או שהם יסגרו. במצב כזה, הפחד יוביל לכך שהמנהלים של האתרים שישארו יחששו כל כך לגורלם, שהם יסירו כל תוכן שהחברות הללו יבקשו, מהחשש שיסגרו להם את האתר לחלוטין.
לפיראטיות, אגב, זה לא יפריע בכלל, בגלל שלצערן של החברות, החוק האמריקאי לא תקף על the pirat bay השבדי, או על מיליוני האתרים הרוסיים, וגם אם הם יהפכו לחוקים בינלאומיים הפיראטיות תעבור יחד עם מרבית התוכן לdarkweb, ואני חושב שזאת הסיבה שבמקביל להצעות, התקשורת מפוצצת את הציבור בסטיגמות על הדבר החדש והמפחיד הזה שהם לא שמעו עליו, איפה שכולם רוצחים שכירים או סוחרי סמים או פדופילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2012, 21:23 
בגדול באשר לDMCA אתה צודק וברור שיש כאן פערי כוחות. ועדיין- הפרוצדורה הנוכחית קלה, בטח לחברה גדולה כמו מגהאפלוד.

אשר לSOPA ודומיו, הם כמובן הרבה יותר בעייתיים. אני אגב לא בטוח שאם מוכנים לנקוט בצעדים דרקוניים אי אפשר להילחם באתרים כמו pirate bay. במקרה הקיצוני פשוט חוסמים אותו + תובעים כל מי שיש לו קשר אליו כולל מפרסמים, חברות סליקה ואשראי וכו'. זה אתר מסחרי ואפשר לגרום לו נזק ממשי בלא מעט דרכים. מעבר לזה יש פעילויות במישור הבינלאומי שאפשר לבצע, כמו שאגב עשו למגהאפלוד.
אני בספק אם הנזק של פיראטיות מצדיק צעדים שכאלו - ועדיין - הם אפשריים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ינואר 2012, 22:29 
סמל אישי של המשתמש
הסיבה היחידה שהסגירו את בעלי מגהאפלוד היא שחלק מהשרתים שלהם היו בארצות הברית.
ואני לא מכיר את המודל העסקי של tpb ודומיו, אבל קשה לי להאמין שזה לא מבוסס על פרסום, ובמקרה הכי גרוע הם יתחילו לשים פרסומות לאתרי פורנו והימורים כמו כל השאר. אם יקרה האסון ומשהו כזה בסדר גודל בינלאומי יעבור, זה יעבור לdarkweb.
הפתרון האמיתי הוא שחברות הבידור יתחיחו להסתכל על טכנולוגיה חדשה ככלי ולא כאויב. אאל"ט ולב עשתה באמצעות זה את השיפור הכי גדול ברווחיות בתעשיית המשחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 11 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: