תתאבד כבר כתב:
היה לי לפני משהו כמו שנתיים לתקופה של שלושה חודשים תיק אזהרה שלאחר פגישה עם קצינת נוער נסגר.
בימים הקרובים אני הולך לצו ראשון והייתי שמח לקבל ייעוץ ממי שמבין בתחום
-האם לענות על השאלה "יש לך תיק פלילי?" בשלילה גמורה או לציין שהיה ונסגר?
-האם דבר כזה מוריד אוטומטית קב"א?
התיק אגב הוא לא תיק מוסר (לא גניבה/סמים)
אחי,
שלב הצו ראשון הוא מאוד חשוב לשיבוצך באחת מיחידות צה"ל.
זה אומר מבחינת הצבא שדבר מסוג זה יכול לפגוע לך בקב"א ובכך למנוע ממך מלהגיע ליחידות כאלה ואחרות (לא בהכרח קרביות).
כמו כן, ברגע שתצהיר על זה אז כבר תיחסם למספר לא קטן של יחידות וקורסים מעניינים.
כמי שמבין במעט בחוק השיפוט הפלילי, אני יודע שעד גיל 18 נמחק תיק אזהרה על ידי המשטרה אם העבירה היא לא חמורה מדי (שוד, רצח וכו').
כמו שכתבו כאן לפני, אני אישית הייתי הולך לתחנת המשטרה הקרובה ומבקש מהם פלט על עברך הפלילי (אם יש כזה).
הדבר מותנה בקניית בולים בעלות 30 ש"ח בסניף הדואר הקרוב לביתך, ולאחר מכן יש ללכת עם אותם בולים לתחנת המשטרה הקרובה.
ברגע שתגיע לסניף הדואר תגיד לפקיד/ה שאתה צריך בולים מסוג זה (הם ידעו על מה אתה מדבר).
ברגע שתגיע לתחנת המשטרה, תראה להם את הבולים, תמלא איזה טופס מסוים ואז הם יוציאו לך את הפלט שאותו אתה לוקח איתך הביתה. אם הם ישאלו אותך מדוע אתה מוציא טופס זה תענה להם שזה לעבודה או משהו בסגנון.
אם הפלט מראה שיש לך עבר נקי, אל תצהיר על זה בצו ראשון כי בכל מקרה אם תגיע לתחקיר בטחוני ביחידה כזו או אחרת הם מעלים מידע אודותיך בכלל המאגרים הממשלתיים.
לאחר מכן, אם תגיע לראיון ליחידה מסוימת, שם כבר יתחילו "משחקי אמינות", שם תצטרך להצהיר על "הכל". זה לא בהכרח יפגע בסיכוייך לקבלה ליחידה (יש עוד הרבה משתנים), לפחות לא הפן של התיק הפלילי.
אם ישאלו אותך בראיון בצו ראשון "אם יש לך תיק פלילי?" אתה עונה להם "לא", וזהו גם לא שקר כי יש לך הוכחה שאין לך עבר פלילי, כך שיצאת בסדר גמור. אל תבעיר מדורות שם כדי שזה לא יפגע בך.
אני הייתי הולך ביום ראשון הקרוב לתחנת המשטרה הקרובה, מוציא פלט, מצלם אותו ליתר ביטחון ולפי זה מתנהל בצו ראשון.שיהיה בהצלחה!