תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 21:06

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 12 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: סרי לנקה
הודעהפורסם: 31 דצמבר 2011, 18:22 
מישהו פה היה? יכול לתת כמה טיפים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: סרי לנקה
הודעהפורסם: 31 דצמבר 2011, 18:27 
סמל אישי של המשתמש
הייתי במשך כמעט חודש לא מזמן.
הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת, זה לשנות תוכניות ולנסוע למקום אחר.
מקום נחמד, אבל לא שווה את הכסף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 דצמבר 2011, 22:10 
קצת בעייתי אחרי שקניתי כרטיס. ובכל זאת, ספר מה יש לעשות שם 10 ימים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2012, 00:53 
סמל אישי של המשתמש
אתה גולש? כי אמור להיות שם גלים דיי מטורפים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2012, 01:33 
סמל אישי של המשתמש
JustZiv כתב:

תלוי מה אתה רוצה לעשות, עם מי אתה מטייל.
אנחנו היינו כמעט בכל מקום מרכזי תיירותי באי. יש שם הכל, חופים, חיות, אתרי עתיקות, נופי טבע, איזור הצפון שהוא מעניין בפני עצמו.
ויש כאמור את האיזור של הגולשים, שזאת סצינה שלא מדברת אליי בכלל, אבל הישראלים שם שולטים בגדול ממה שראיתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2012, 03:17 
סמל אישי של המשתמש
JustZiv כתב:
ובכל זאת, ספר מה יש לעשות שם 10 ימים?

לעלות צפונה להודו

נ.ב - כשטיילתי במזרח לא הייתי שם. אבל לא שמעתי על סרי לנקה כיעד מועדף במיוחד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2012, 04:30 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
הייתי במשך כמעט חודש לא מזמן.
הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת, זה לשנות תוכניות ולנסוע למקום אחר.
מקום נחמד, אבל לא שווה את הכסף

אני טיילתי שם כשלושה שבועות לפני כעשור וחצי. לא יכול להסכים ולו למילה אחת מדבריו של הפועל. להיפך - אחד היעדים שהכי נהניתי לטייל בהם (נופים, טבע, אתרים היסטוריים, חופים ובכלל כל המסביב - סוג של הודו משופרת לטעמי).

אבל שוב, זה היה לפני כעשור וחצי, שנות השיא של מלחמת האזרחים שם. ייתכן שהרבה השתנה מאז. כשאני הייתי שם (וכאמור חרשתי את האי משך שלושה שבועות, מלבד צפון האי ומזרחו הטאמילים שהיו אזור מלחמה) לא ראיתי ולו ישראלי אחד בכל האי - דבר מרענן בפני עצמו.

אני בהחלט מפנטז על חזרה לאי. ואולי עדיף שלא - שלא אתאכזב מהזכרונות הטובים והקסומים שנותרו בליבי משלושה שבועות באמת מופלאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2012, 08:16 
הפועל כתב:
JustZiv כתב:

תלוי מה אתה רוצה לעשות, עם מי אתה מטייל.
אנחנו היינו כמעט בכל מקום מרכזי תיירותי באי. יש שם הכל, חופים, חיות, אתרי עתיקות, נופי טבע, איזור הצפון שהוא מעניין בפני עצמו.
ויש כאמור את האיזור של הגולשים, שזאת סצינה שלא מדברת אליי בכלל, אבל הישראלים שם שולטים בגדול ממה שראיתי

10-11 ימים של טיול עם האישה ועוד זוג ואז ירידה למלדיביים.
התכנון הוא לנחות בקולומבו, לרדת ליומיים לאחד החופים(מה מומלץ? שמעתי שמיריסה זה החוף היותר יפה במדינה) ואחרי זה טיול בכמה אטרקציות מרכזיות.
פה אתה נכנס לתמונה, בהנחה שיש משהו כמו 8-9 ימים, מה כדאי לראות? חיות, אנשים, נופים ספר מה הכי מומלץ?

תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2012, 10:17 
סמל אישי של המשתמש
פרנק הרבה השתנה מאז שהיית במדינה. סוף מלחמת האזרחים הביא הרבה תיירים (כולל המון ישראלים), הקפיץ את המחירים (הלונלי פלנט שלנו מלפני שנתיים בסה"כ ציין מחירי מלונות שהיא 30-50% מהמחיר בפועל) וגרר יחס דומה מהרבה מקומיים שרואים בך כעת סוג של ארנק על שתיים. אחרי שהייתי בנפאל ותאילנד, פשוט הרגשתי שהייתי יכול באותו כסף לקבל הרבה יותר במדינות אחרות באיזור.
האמת שהדבר הכי מעניין בטיול מבחינתי היה איזור הצפון, אבל למי שיש 10 ימים זה לא שווה את המאמץ.

מה שאני הייתי עושה, זה דווקא לשמור את החוף לסוף, זה יקל על המסלול שלכם.
סעו מקולומבו לקאנדי. נחמד להסתובב בעיר איזה יום ולראות את המקדש שם. אפשר להשתמש בה כבסיס לראות את כל האיזור.
יש שם באיזור אם אני זוכר נכון שני בתי מחסה לפילים, אחד ממשלתי (היינו בו - נחמד , אבל לא אהבתי את היחס לחיות) ועוד אחד לא ממשלתי שאמור להיות עם יחס קצת יותר הומני.
יש כל מיני גני תבלינים שזה קצת מלכודות תיירים לא מעניינות במיוחד.
משם אפשר להמשיך לערים העתיקות. אנורהדפורה זאת היחידה שבאמת כדאי לראות. יש שם עוד עיר עתיקה שכרגע ברח לי שמה שהעתיקות שם לא שוות את המאמץ והכסף, אבל בתוך ההריסות מסתובבים גדודים של קופיפים קטנים וחמודים שנותנים להתקרב אליהם למרחק מטר, וזה מבחינתנו לפחות היה שווה את זה.
אני הייתי גם משקיע חצי יום בשביל סיגיריא. הברושורים עושים מזה יותר ממה שזה באמת, אבל זה עדיין מרשים מאד.

כאן יש לכם כבר החלטה לעשות - החוף הכי יפה שהיינו בו (בהפרש ניכר) זה Uppuveli ליד טרינקומלי. יפהפה, וזה ממש רגע לפני המסחור שיהרוס אותו כמו שעשה לחופים בדרום. אפשר גם לעשות שם שיט ללב ים ולראות להקות דולפינים, ובעונה הנכונה אפילו לוייתנים. יש שם גם מקדש קטן ונחמד שיושב על צוק שמשקיף על כל המפרץ, שיושב בתוך מבצר הולנדי עתיק שעכשיו יש בו בכלל מחנה צבאי. קטע הזוי, ונוף מדהים.
מיריסה זה אחלה, אבל זאת חווייה תיירותית בסה"כ. מצד שני, לUppuveli זאת נסיעה על כביש די משובש של כמה שעות להגיע לשם ולחזור.

שאר האטרקציות והחופים נמצאים די דרומה משם, מה שאומר שתצטרכו לשרוף יום של נסיעה אם תרצו לראות עוד דברים בדרום. או שלחילופין מוותרים על טרינקומלי וממשיכים דרומה.
עוד מקום נחמד, די בשביל הירגעות (דרומה מהנ"ל) זה העיירה Ella. יקר קצת, אבל יש שם טיולי יום נחמדים, וזה מקום רגוע לנוח בו עם נוף מהמם. יש שם גם נסיעת רכבת נחמדה מאד לעיר הגדולה הקרובה.
בחופי הדרום הדבר היחיד שהיה נחמד (חוץ ממיריסה) זאת העיר העתיקה של Galle. טיול יום כיפי. לישון שם זה יקר אבל.

כל זה מהזיכרון, אם תרצה עוד עצות אני יכול גם להציץ בלונלי פלנט שלנו ולרענן את הזיכרון. אם אתה צריך המלצות למלונות נחמדים וזולים לזוגות, אני גם יכול לתת לחלק מהמקומות לפחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2012, 10:39 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
פרנק הרבה השתנה מאז שהיית במדינה. סוף מלחמת האזרחים הביא הרבה תיירים (כולל המון ישראלים), הקפיץ את המחירים (הלונלי פלנט שלנו מלפני שנתיים בסה"כ ציין מחירי מלונות שהיא 30-50% מהמחיר בפועל) וגרר יחס דומה מהרבה מקומיים שרואים בך כעת סוג של ארנק על שתיים. אחרי שהייתי בנפאל ותאילנד, פשוט הרגשתי שהייתי יכול באותו כסף לקבל הרבה יותר במדינות אחרות באיזור.
האמת שהדבר הכי מעניין בטיול מבחינתי היה איזור הצפון, אבל למי שיש 10 ימים זה לא שווה את המאמץ.

מצער אותי מאוד לשמוע. באמת. סרי לנקה זכורה לי כיעד יחסית לא מטוייל (יותר מתוייר, יעדי נופש וזה, אבל מעט מאוד תרמילאים), וככזה הוא היה אתנחתא מבורכת משתי תופעות לא נעימות כשאתה מטייל בדרום מזרח אסיה - האחת, מלכודות התיירים, בצע הכסף והתפיסה אותך, כטייל מערבי, כסוג של ארנק על שתיים. היחס שם מצד כמעט כל המקומיים היה אחר לגמרי - הרבה יותר נעים, הרבה יותר לבבי ותמים, הרבה פחות אינטרסנטי. בכלל הסינהלים זכורים לי כאנשים לבביים מאוד, משכילים ו"מערביים" יותר משכניהם ההודים, נחמדים ופתוחים. רק האוכל שלהם רע.

הדבר השני שלא היה אז ב-כ-ל-ל , אבל לגמרי לא - זה ישראלים. בכל מסעותי באי פגשתי שם רק בחור ישראלי אחד ולא היה זכר לעקבות של ישראלים (תפריטים בעברית, שלטים של "ישראלים לא רצויים פה" והבה נגילה מושר בפי ילדים מקומיים). אחרי הודו זה היה מרענן מאוד. כמעט מהפכני. אי מקלט ובריחה ממושבות הישראלים המחרידות והבלתי נסבלות שבהודו.

מה שכן, כשטיילתי שם (1995), האי התבוסס במעגל אינסופי של דם ואש. כל יום התבשרת על התנגשויות בין הצבא הציילוני למורדים הטאמיליים ועל קטל הדדי בצפון האי. כל יומיים היה איזה פיגוע ראווה גדול בקולומבו (יום לפני שהייתי אמור לעזוב את האי היה פיצוץ גדול באיזה בתי זיקוק או מאגרי גז או משהו כזה מחוץ לבירה, דבר שניטרל לגמרי את הבירה ואת כל סביבותיה, כולל תנועת רכבות, וכמובן שיבש לגמרי את התוכניות. מצד שני זה ללא ספק היה אלמנט מרגש מאוד בטיול...). בכלל כל קולומבו היתה מאובטחת כמו בית ראש הממשלה בירושלים בעת ביקור של נשיא ארה"ב בו. כמובן שהמצב הזה הרחיק מאוד תיירים מהאי.

על צפון האי ומזרחו בכלל לא היה על מה לדבר. האזור היה אזור מלחמה מסוכן וסגור בפני מבקרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2012, 10:44 
סמל אישי של המשתמש
אז היום כל האיזור הסינהלי מתוייר למדי, ומתייחסים אליך בהתאם. ויש שם טונה ישראלים. בארוגם ביי יש כבר שלטים בעברית אפילו (למרות שזה דווקא מקום שמאד נהנינו בו).
האיזור הצפוני הוא עדיין "בתולי" במידה רבה כי רק עכשיו יוצאים שם מתקופת האזרחים, והיחס הוא באמת מלבב מצד המקומיים בסה"כ.
אם לא מתרגשים משדות מוקשים, מחנות צבא בכל קילומטר, ושוטרים וחיילים עם קל'צניקוב בכל פינת רחוב - זאת באמת חוויה נדירה, למרות שהתשתיות התיירותיות שם קרובות לאפס.
חיים בישראל זאת הכנה טובה למדי לאיזור :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2012, 10:55 
סמל אישי של המשתמש
כמו בהרבה מקומות אחרים (קמבודיה, בורמה וסין במידה מסויימת) אני שמח מאוד עבור התושבים על תקופת רגיעה (שלום?) ושגשוג תיירותי, אבל גם עצוב מאוד ומלא געגוע עבור עצמי על מקום שהשתנה ללא היכר ושלא יחזור להיות מה שהיה (לטוב מבחינת התושבים, לרע מבחינת המטייל).

נתנחם באלבומי התמונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 12 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: