תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 21:07

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 12 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: 2 עבודות יחד ותיאום מס
הודעהפורסם: 23 דצמבר 2011, 16:32 
אז אחרי סיום התואר בשעה טובה ומוצלחת עליתי סוף סוף לכיתה של הגדולים והתקבלתי לאיזה משרד שרציתי. בינתיים אני לא רוצה לזרוק את כל הביצים לסל אחד אלא לבדוק אפשרות שבשלב זה עדיין אנסה לשלב זאת יחד עם העבודה הסטונדטיאלית הוותיקה שלי (כמובן שבזמני הפנוי: סופשי"ם, ערבים וכיו"ב. ואגב, ממה שאומרים הסובבים אותי - לא מומלץ).
עכשיו אני מתלבט האם לשם כך אתפטר "בירוקרטית" מהעבודה הסטודנטיאלית שלי כדי לא להפסיד כסף למדינה עם כל השטויות שלה, וכך אשתכר בעבודה הוותיקה אולד סקול בדרך ה"ישנה", אך לא אזכה להטבות סוציאליות למיניהן (ואם אתם מתעקשים לקרוא לזה שחור אז אתם יכולים). מצד שני אפשר לעשות תיאום מס או משהו ולהישאר עם 2 משכורות "פורמליות", אבל להפסיד סכום כסף ניכר ומיותר על מיסים וכדומה, וכמו כן לסבול מכבלי הבירוקרטיה הישראלית. המעסיק החדש שלי במשרד אומר לי שלא כדאי לעשות את הבלאגן הזה של התיאום מס, ואני סתם אפסיד כסף וחבל, ואילו המנהל בעבודה הסטודנטיאלית אומר שאין לי סיבה להתפטר "בירוקרטית", כי התיאום מס הזה זה שטויות וצ'יק צ'אק הרו"ח של מקום העבודה פותר זאת, וזה כולה רק כמה אגורות נוספות בקטנה שילכו לאיבוד.
לגבי הסכומים שעליהם מדובר: בעבודה החדשה השכר ההתחלתי שלי בחודשים הראשונים יהיה פחות מ5,500 נטו (כולל הכל הכל) בחודשים הראשונים, ולאחר מכן יעלה בעוד 500 נטו. בעבודה הסטודנטיאלית הצ'ק שאני מקבל בסוף החודש על שכר בסיס (מעבר לכסף שנכנס לי שם ישירות לכיס) נע סביב ה-3,000 נטו, ומן הסתם עכשיו הוא יירד בצורה ניכרת.
אז מי פה צודק ומה באמת כדאי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: 2 עבודות יחד ותיאום מס
הודעהפורסם: 23 דצמבר 2011, 16:43 
במשרדי מס הכנסה לא עולים על תיאום מס...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 דצמבר 2011, 17:26 
לא הבנתי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 דצמבר 2011, 17:51 
מנסיוני מומלץ לעשות תיאום מס, זה לוקח ממש שתי דקות, ולדעתי גם אפשר לעשות באינטרנט..
מה גם שבסוף אותה השנה אתה יכול לקבל החזר של הכסף, לא זוכרת בדיוק את התנאים, רק יודעת שלי החזירו את רוב סכום שלקחו אם לא את כולו..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 דצמבר 2011, 17:55 
אז אם זה כזה פשוט ושטויות כמו שזה מתואר - אז ממה בעצם המעסיק החדש, וגם כמה חברים, כ"כ הלחיצו אותי בנושא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 דצמבר 2011, 18:05 
סמל אישי של המשתמש
אבשה כתב:
אז אם זה כזה פשוט ושטויות כמו שזה מתואר - אז ממה בעצם המעסיק החדש, וגם כמה חברים, כ"כ הלחיצו אותי בנושא?

לא כזה בעייתי ובאמת הרו"ח עושה את זה ציק צאק
אבל קח בחשבון שבשתי העבודות יחד תגיע כנראה למדרגת שכר גבוהה ולכן ירדו לך יותר מיסים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 דצמבר 2011, 18:57 
r200 כתב:
אבשה כתב:

אבל קח בחשבון שבשתי העבודות יחד תגיע כנראה למדרגת שכר גבוהה ולכן ירדו לך יותר מיסים

וזה היה שונה אם נניח השכר היה מגולם כולו באותה המשכורת אחת? נניח אם יש תלוש אחד של 8,000 או שני תלושים אחד של 3,000 והשני של 5,000 לדוגמא, אז בשני המקרים אני משלם בסה"כ בדיוק (או פחות או יותר) את אותם שווי המיסים?

ועוד שאלה דומה...אם אני רשום כעובד ומקבל תלוש ב2 מקומות, ובנחה שאכן עשיתי כבר תיאום מס - אם באחד משניהם התלוש ממש קטנצ'יק עד לא קיים, זה עדיין יכול להעמיס עליי אובר מיסים? (מתייחס לסיטואצייה שעקב עומס העבודה במשרד לא יהיה לי זמן לעבודה הסטודנטיאלית, אבל עדיין אני אהיה רשום שם בפועל או אעבוד שם ממש ממש מעט).

נערך לאחרונה על ידי אבשה בתאריך 23 דצמבר 2011, 18:59, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 דצמבר 2011, 18:59 
סמל אישי של המשתמש
אבשה כתב:
r200 כתב:
אבשה כתב:

וזה היה שונה אם נניח השכר היה מגולם כולו באותה המשכורת אחת? נניח אם יש תלוש אחד של 8,000 או שני תלושים אחד של 3,000 והשני של 5,000 לדוגמא, אז בשני המקרים אני משלם בדיוק את אותם המיסים?

ועוד שאלה דומה...אם אני רשום כעובד ומקבל תלוש ב2 מקומות, ובנחה שאכן עשיתי כבר תיאום מס - אם באחד משניהם התלוש ממש קטנצ'יק עד לא קיים, זה עדיין יכול להעמיס עליי אובר מיסים? (מתייחס לסיטואצייה שעקב עומס העבודה במשרד לא יהיה לי זמן לעבודה הסטודנטיאלית, אבל עדיין אני אהיה רשום שם בפועל או אעבוד שם ממש ממש מעט).

הכל תלוי בשכר הכולל בשניהם

אבל עדיף להתייעץ עם רו"ח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 דצמבר 2011, 21:46 
בקצרה..

מס משלמים שנתי... כלומר מסתכלים על ההכנסות לכל אורך השנה.

עם כמה חודשים עבדת בשצי עבודות והרווחת בכללי 8000 או 9000 אלף,מספיק אם באותה שנה עבדתה כמה חודשים בשכר של 3000 או אפילו היה לך חודש חודשים שהיית בבית ולא עבדת זה מתקזז.

לדוגמא-עבדת בשני עבודות מינואר עד יוני והרווחת 12,000
ומיולי עד דצמבר נסעת לטיול בחוץ לארץ או עשית בטן גב בבית או עבדת במקום כל שהוא אחר בשחור.

לא יוכלו לתבוע אותך על מס הכנסה-כי בכללי הרווחת באותה שנת מס רק 6,000 שקל לחודש ועל זה המס הוא זניח וכבר שולם על ידי הבעל בית.

אבל-מנסיוני האישי בתור אחד שמכיר המון אנשים שעובדים בשני עבודות נדיר מאוד שעולים על אחד כזה...

אפילו יתרה מכך אני מכיר גרושים שיש להם תיקי הוצאה לפועל מביטוח לאומי שעובדים במקומות מסודרים עם תלוש-לוקח לביטוח לאומי כמעט שנה עד שעולים על אותו חייב.

משהו מאוד איטי ורקוב במערכות האלה של המדינה.

:bang:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 דצמבר 2011, 15:17 
אבשה כתב:
מצד שני אפשר לעשות תיאום מס או משהו ולהישאר עם 2 משכורות "פורמליות", אבל להפסיד סכום כסף ניכר ומיותר על מיסים וכדומה

באמת מיותר העניין הזה עם מייסים וכדומה. אל תשכח אח"כ לצקצק על עוולות חברתיות ולהנהן שמדברים על צדק חברתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 דצמבר 2011, 15:40 
סמל אישי של המשתמש
העניין של תיאום מס לוקח בדיוק שתי דקות במשרד פקיד שומה הקרוב לביתך. הם מחשבים לך בדיוק עד איזה משכורת תשלם מס אצל מעסיק א׳ ואצל מעסיק ב׳. כמו שכתבו מעליי המס הוא על בסיס שנתי וזה מה שהכי חשוב.
במידה ולא תעשה תיאום מס, באחד המקומות יקחו לך אוטומטית 45%, לא משנה מה גובה המשכורת (מניסיון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 דצמבר 2011, 16:06 
סמל אישי של המשתמש
Serp und Molot כתב:
העניין של תיאום מס לוקח בדיוק שתי דקות במשרד פקיד שומה הקרוב לביתך. הם מחשבים לך בדיוק עד איזה משכורת תשלם מס אצל מעסיק א׳ ואצל מעסיק ב׳. כמו שכתבו מעליי המס הוא על בסיס שנתי וזה מה שהכי חשוב.
במידה ולא תעשה תיאום מס, באחד המקומות יקחו לך אוטומטית 45%, לא משנה מה גובה המשכורת (מניסיון).

האיש צודק.
חוויתי את הנושא על בשרי(על אף שבסוף השנה,אחרי שמילאתי החזרי מס, החזירו לי את כל הכסף כולל ריבית והצמדה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 12 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: