tadmored כתב:
סימרוטיץ ,נראה לי שאתה מגזים ומפריז בהסקת מסקנות,
יש מצב שאתה צודק ,ברם אולי אתה טועה ,
אם היית נותן יותר פרטים לגבי הרכב (סוג ושנת יצור ),סוג התאונה (צד ג' או שאתה אשם) ,מתי היה שמאי שבדק את הרכב ,האם אושר לך תיקון פגוש או הח' פגוש.
בתכלס אם מדובר ברכב חדש עד שנתיים יכול המבוטח לדרוש הח' פגוש וזאת כמובן אם נדרש תיקון מעבר לצביעה של הפגוש.
במקרה של צביעה לא נדרש יותר מיום עבודה ,במקרה של תיקון -נדרש גם שיפוץ הפגוש וצביעתו וזה זמן נוסף לתיקון הרכב.
השאלה מתי השמאי בא לבדוק את הרכב .אם הכנסת את הרכב בבוקר והשמאי הגיע רק בצהריים (לא בסדר ,אבל דבר שקורה בשגרה ) ,אז העבודה מתארכת .
דבר נוסף מקצועי -את הפגוש מחזיק תומך מתכת .אם התומך מקבל מכה ומתכופף -נדרש גם אותו לתקן או להחליף.לתיקון הנוסף הוא צריך לצלם ולבקש אישור נוסף מהשמאי וזה גם מייקר את התיקון ומאריך אותו.ובכלל סתם אולי הפחח " מרח" את זמן העבודה כי קיבלת רכב חליפי שלא יוצא מכיסו .
בקיצר לא נראה שיש כאן משהו גרנדיוזי ,פרט לזה שהתיקון ארוך מהממוצע, וזאת כמובן על בסיס הנתונים שהבאת.
לגבי שעון זמן -על פניו אין לא קשר ולו הקטן לתיקון הפגוש במכוניתך.למעט העניין שפחח נורמלי מנתק מצבר בזמן תיקון פחחות ואז נדרש לכוון את שעון הזמן ןגם את מערכת השמע.
אם הרכב חדש ובאחריות שווה בדיקה ,אם ישנה תקלה.
שיהיה בהצלחה.תתעסק בטביב ,זה משהו בוודאות אמיתי ולא פרונויה
אין לי בעיה עם העובדות שכנראה לוקח זמן לתקן את המכה ואת זה ידעתי כבר מראש , מה שהפליא אותי זה התשובות של בעל המוסך עוד לפני הכנסת הרכב בשלב הערכת זמן העבודה והמחיר .
כשהבאתי את הרכב להערכה נאמר לי שתוך שעה מגיע חלק חדש ובסוף היום אני אקבל את הרכב , בנוסף האומדן שבעל המוסך נתן לי הינו 2000 ש"ח .
כפי שציינתי אותו מקרה אחד לאחד כולל החלפת המגן קרה לי כבר לפני שנה ואז הכנסתי את הרכב רק ביום שבו הגיע החלק ולקח יום עבודה אחד ועלה לי 2400 ש"ח .
ראוי לציין כי בפעם הקודמת השמאי הגיע יום לפני ובמקרה הנ"ל הוא הגיע בשעה 10 בבוקר .
האוטו הוא שברולט אוואו שנת 2008 .
והפרנויה היא לגבי השעון , שענית לי בצורה טובה מאוד .
הערכתי כי החוסר בכיוון השעון נבע מפעולה מהסוג הזה רק רציתי להיות בטוח .
טביב אכן לא פרנויה על כל יעידו אוהדי כפ"ס בעבר ואוהדי הפועל בעתיד .