רואה שחורות כתב:
אני אוהב כלבים גדול ותמיד בעד לאמץ, לתרום ולמצוא בית חם. גם בעד חיסונים, כמובן.
אבל לסרס, לעקר? זה לא קצת נוראי למנוע מכלב דבר כל כך בסיסי עבור כל יצור חי והוא להתרבות? שלא לדבר על סכנת הכחדה (ברור שלא בשנים הקרובות, אבל בעוד עשרות שנים, לכו תדעו)
מקווה לתשובה רצינית כי כזו גם השאלה.
שאלה טובה, ונענה עליה כמובן בשאלה:
האם אתה מתכוון להרבות את כלבך? ואם כן - למה?
ובהערת שוליים נוסיף - כלב איננו בנאדם. אין לו מודעות עצמית. אין לו מודעות לעבר ולעתיד. כלב חי רק את ההווה. בוודאי שאין לו מודעות להגשמה עצמית, או להמשכיות משפחתית. כלבה איננה אישה ואין לה את הצורך להיות אמא (כמובן שהאינסטינקט האימהי ניצת בה רק כשהיא ממליטה), אותו דבר כלב זכר איננו גבר - אין לו צורך אגואיסטי בהנצחת שמו ושם משפחתו ובהשארת צאצאים שימשיכו את זרעו. לכלב יש רק דבר אחד משותף בהקשר הזה עם בני האדם - צורך מיני.
עכשיו, זאבים בטבע וגם כלבי בר מזדווגים ללא הרף. תמיד תהיה הנקבה בעונת ייחום, ותמיד יהיו הכלבים שיזדווגו איתה (או שלפחות ייאבקו על זה). זאבים בטבע וכלבי בר מממשים את היצר המיני שלהם ללא הרף. יש להם חיי מין.
לכלבי בית אין חיי מין. לבני האדם יש.
לגבר הממוצע (הפורום איננו דוגמה מייצגת) יש חיי מין. לכלב הבית אין. אתה מרחם עליו? תחשוב על זה ככה - דמיין את עצמך חי באי, מוקף בבחורות בביקיני, מדיפות ריחות של ייחום, ולך אסור לעשות עם זה כלום - אפילו לא לגעת בהן. רק להריח. לא תשתגע? לא תיטרף? לא תרצה
להרוג מישהו?
הכלב הזכר שלך חי מוקף בריחות של כלבות מיוחמות. ואין לו מה לעשות עם זה. הוא לא בן אדם, ואין לו דרך לממש את היצר המיני שלו. אין לו חיי מין. אם לכלב שלך היתה מודעות עצמית ויכולת לבטא אותה, ייתכן מאוד שהוא היה אומר (ממש כמו פדופילים) - סרסו אותי כבר! תחסכו ממני את חיי התיסכול הללו!
אלא אם כן אתה מזווג אותו כל שבועיים. ואז אני חוזר לשאלה הראשונה - האם אתה מתכוון להרבות את כלבך? ואם כן - למה?
והאם זה הוגן כלפי אלפי ורבבות הכלבים שקמלים וגוועים במכלאות הבטון ובכלביות בכל רחבי הארץ? האם זה הוגן כלפי כל רבבות הכלבים חסרי הבית שמחכים לבית מאמץ או ליום שבו ימיתו אותם? (מה שיבוא קודם. ובדרך כלל ההמתה מגיעה קודם. פשוט כי רובם לא זוכים לבית חם. להבדיל מעשרות ומאות הגורים שכלב הרבעה שמזווגים אותו מקים אחריו. את כולם מוכרים בכסף טוב. אבל זה בא על חשבון כלבים אחרים).
כי בסופו של דבר האריתמטיקה היא פשוטה - קנית כלב, הכלב שלא אימצת הומת. זיווגת את כלבך? אתה אחראי ישירות על מותם של שישה כלבים אחרים שתפסו להם את הבית המאמץ.
as simple as that