רועי כתב:
Frank Serpico כתב:
אני עשיתי, לפני כמעט עשר שנים. היה לי מספר גבוה (4 בכל עין).
במספרים כמו שלך לא מבצעים ניתוחים (כלומר אולי יהיה הרופא שיסכים לנתח - אבל שלא תעז!). העניין הוא שאין ערובה שיורידו לך את המספר ל-0, ראייה של מאה אחוז, ויכולים לפספס ואפילו להחמיר את המצב. (כמו במשל הכיסא בעל הרגל הארוכה שמנסרים יותר מדי).
דבר נוסף חשוב שאתה חייב לקחת בחשבון - לא יודע בן כמה אתה וכמה זמן אתה סובל מקוצר הרואי הזניח שאתה מתאר (זה מצריך משקפיים רק לנהיגה, כמדומני), אבל אם זה החל לא כל כך מזמן (עניין של מספר שנים) אז אולי יש פה מגמה מסויימת, דינמיקה של החלשות הראייה, ואת זה הניתוח לא יכול לעצור.
כי זאת יש לזכור - הניתוח מתקן מצב נוכחי, הוא לא עוצר מגמה של החלשות הראייה. בהחלט יתכן מצב שתעשה ניתוח כעת, אולי אפילו יצליחו לתקן לך את הליקוי הזניח שלך, ובעוד מספר שנים תחזור לאותו מצב במידה ויש אצלך מגמה של החלשות הראייה.
אני עברתי ניתוח כזה (פרוצדורה קלילה ופשוטה מאוד. עניין של רבע שעה, וחצי יום או לילה של החלמה לאחר מכן. מצריכה בעיקר הכנות דקדקניות ובדיקות אינסופיות לפני כן) לפני עשר שנים. ולפני כשנתיים חזרתי להרכיב משקפיים (אמנם במספר נמוך לאין שיעור ממה שהיה לי קודם).
בכל אופן, הייתי ממליץ מאוד רק במידה ושני מצבים מתקיימים - האחד, קוצר רואי אמיתי (לא איזה רבע מספר מגוחך שייתכן שלא יצליחו לתקן לך). השני - אם בוודאות גמורה ניתן לקבוע שהליקוי שלך הוא סטטי לחלוטין ולא מחמיר עם הזמן (לשם כך בודקים אותך שוב ושוב ושוב לאורך תקופה של כמה חודשים לפני כן).
פרנק, אצלך היה ברור שתהיה נסיגה עתידית בראיה? ניתן באמת לקבוע דבר כזה לשנים קדימה על סמך ראיה של כמה חודשים ?
כיף לדעת שאני לא העיוור היחיד פה
ובעניין תופעות הלוואי - הייתה פעם כתבה על זה בערוץ 10 שמאוד הפחידה אותי, שלמישהו שייפו את הקרנית (?) יותר מדי והוא ראה בצבעים מרצדים או משהו כזה
לא. שנים שקוצר הראייה שלי היה יציב. בשנים שלפני הניתוח לא עודכן לי המספר. כך שזה לא היה רק על סמך מעקב של שלושה חודשים לפני הניתוח.
גם כמה שנים טובות לאחר הניתוח ראיתי שש-שש וזה היה יציב.
רק בשנתיים האחרונות חלה שוב נסיגה בראייה. אני לא באמת חייב משקפיים, אבל הגעתי למצב שזה נוח לי כרגע.
אולי בעתיד אחזור שוב על הניתוח. זה מומלץ מאוד.
ואני לא מכיר שום תופעות לוואי או "תאונות עבודה". כבר עשור וחצי שמבצעים את הפרוצדורה הזאת, ואלפים (או עשרות אלפים) עשו את זה רק בארץ. אם היה משהו שהוא מעבר לחריג של אחד למיליון, בוודאי היינו שומעים על זה. בינתיים התעשיה הזאת פורחת. אני לא רואה מקום לחשש אמיתי (כל עוד עושים את זה במקום טוב ומהימן ובעל ניסיון).
מה גם שככל שעוברות השנים גם המיכשור נעשה מדויק יותר, וגם הרופאים מנוסים יותר.