תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 06 יולי 2025, 11:31

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: רוזה פארקס מאשדוד
הודעהפורסם: 17 דצמבר 2011, 15:52 
סמל אישי של המשתמש
תמונה
מונטגומרי, אלבמה, דצמבר 1955

תמונה
ירושלים, דצמבר 2011

http://room404.net/?p=47584

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: רוזה פארקס מאשדוד
הודעהפורסם: 17 דצמבר 2011, 15:54 
סמל אישי של המשתמש
viewtopic.php?f=7&t=69462&start=300
בסוף העמוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: רוזה פארקס מאשדוד
הודעהפורסם: 17 דצמבר 2011, 16:01 
סמל אישי של המשתמש
חרדי עיכב אוטובוס כשאישה סירבה לשבת מאחור; שוטר חצוף ביקש ממנה “לכבד אותם”

תמונה

טניה רוזנבליט עלתה הבוקר על קו 451 מאשדוד לירושלים, בדרך לפגישה בשכונה חרדית. הנהג הופתע לראות אישה חילונית עולה על האוטובוס, ואמר לה שיש עליו רק גברים חרדים. היא התיישבה במושב הראשון, על פניו בחירה יומיומית וחסרת כל חשיבות, אבל בישראל של המאה ה-21 זכות שדורשת אישוש בדמות פסיקה (פחדנית) של בג”צ.
בתחנה הבאה עלו נוסעים חרדים, בהו בה והמשיכו פנימה. אחד מהם נשאר לעמוד בגרם המדרגות הקדמי, ליד הנהג. נוסע נוסף נכנס, נעמד בדלת, מנע את סגירתה והביט ברוזנבליט בתיעוב. כשהסירה את האוזניות צעק “שיקסע!” ודרש שתעבור לאחורי האוטובוס. רוזנבליט סירבה. מבחינתו זו היתה סיבה מספקת למנוע מהאוטובוס לנסוע. בחוץ החלו להתגודד מספר חרדים בהפגנה ספונטנית נגד האישה החצופה שהעיזה לשבת מקדימה. הנהג, שלא יכול היה להמשיך לנסוע, התקשר למשטרה. רוזנבליט צילמה ועדכנה בפייסבוק.

תמונה

“אני עליתי על הקו הזה כי זה הקו שמגיע לי הכי קרוב לאן שאני צריכה להגיע”, הסבירה רוזנבליט את מה שלא דורש הסבר, בתגובה לגולש שחושב שכשאישה יושבת מקדימה זו פרובוקציה, אבל עם חרדים שמבקשים מאישה לשבת מאחורה דווקא אין לו בעיה. “ואני חוזרת, זה קו אגד רגיל. אני לא צריכה ליטופים לאגו, אבל אם אני צריכה לקחת אוטובוס אני אעלה עליו כמו שאני עולה על כל אוטובוס אחר. נכון, זו הייתה ההזדמנות שלי להוכיח נקודה. לחנך אותם זה חסר טעם, כי מי שמוכן להשפיל אישה ככה, לא ראוי שיתייחסו אליו בכלל, אבל מצד שני לא מוכנה לתת להם להגיד לי איפה אני אשב עם כרטיס ששילמתי עבורו בדיוק כמוהם. אמרתי לך, אני נגד ההפלייה גם בתוך החברה שלהם. ואם פעם אחת ירגישו קצת לא נוח לשבת מאחוריי, שיידעו איך הנשים שלהן מרגישות כל פעם שהן נוסעות בקוים הכשרים שהם יצרו”.

תמונה

לדבריה, “הם לא דיברו אתי בכלל… קראו לי שיקסה, אבל בעיקר דיברו בינם לבין עצמם והתרעמו על הנהג שהוא לא מעיף אותי אחורה. המנהיג הזה שלהם ניסה לארגן הפגנה בזמן שמנע מהאוטובוס לנסוע”. הנהג, לדבריה, נהג כראוי: “הנהג לא העיז להגיד לי דבר וניסה להסביר את זה להם, אבל אין עם מי לדבר שם”.
המשטרה הגיעה. השוטר דיבר עם הנהג, שהסביר לו את המצב, ואז יצא לשיחה של כעשר דקות עם החרדי שדרש שרוזנבליט תשב מאחור. בפוסט שפרסמה הלילה היא מספרת: “השיחה נראתה ידידותית למדי, ובסופה, השוטר בא אלי ושאל אם אני מוכנה לכבד אותם ולשבת באחורי האוטובוס. עניתי שאני מכבדת אותם מספיק בלבישת לבוש צנוע, כי ידעתי שאני הולכת לשכונה חרדית, אבל אני לא מוכנה להיות מושפלת על ידי אלו שלא יכולים אפילו לכבד את אמותיהם ונשותיהם”. “זה היה מעצבן! אפילו הנהג לא העיז…”, היא כתבה.

תמונה

הסיפור הסתיים בכך שהחרדי שחסם את האוטובוס נשאר באשדוד, כל השאר עלו לאוטובוס, החרדי שעמד ליד הנהג נשאר שם עומד כל הנסיעה, והאוטובוס הגיע ליעדו באיחור של חצי שעה. רוזנבליט כתבה: “היו כאלה שהתרעמו דווקא על העיכוב (חצי שעה) ולא על איפה אני יושבת. מבחינתי זה נצחון קטן”.
“לא צריך להגזים”, היא אומרת כשאני שואל אם תתלונן במשטרה נגד החרדים ונגד השוטר. “אני כן חושבת שצריך להביא את זה לידיעת הציבור ולהלחם בתופעה, אבל מכאן ועד להגשת תביעה הדרך ארוכה…” אני מקווה שהמשטרה תשכיל בכל זאת לבדוק את התנהגות השוטר, שבמקום להגן על רוזנבליט, על זכויותיה ועל פסיקת בג”ץ בנושא, צידד דווקא בחרדי מדיר הנשים. “השוטר והנהג פחדו מהדוסים. הבנתי את זה. מה שחשוב זה פשוט לספר את הסיפור כדי שזה לא יקרה שוב, ושאולי בעוד כמה שנים, כל אדם (ובכלל זה הנשים שלהם!) יוכל באמת לחיות לפי צו מצפונו ולא להיות נשלט ע”י החשוכים האלה”.

תמונה

“מה שמצחיק”, כתבה בפייסבוק, “זה שאחרי האידיוט הזה באוטובוס, הלכתי לשכונה חרדית לגמרי שם גם גברים וגם נשים, חרדים ככל שהיו, היו נחמדים אליי מאד בכל מקום ואף עזרו לי. אני לא רוצה להכליל, יש ויש. והטיול שעשיתי היום בירושלים היה פשוט כיף, למרות ואולי בזכות הגיוון הזה… כמו בכל תחום, כשלוקחים השקפה לקיצוניות שלה, זה הופך לבעייה. לפני זה יש המון דברים יפים בכל דבר, גם בדת”.

פעולת מחאה נגד הפרדה באוטובוסים
מתנגדי ומתנגדות הפרדה יעלו ב-1.1.2012 על קווי מהדרין באזור ירושלים, חיפה ותל אביב ויפרו את ההפרדה בגופם.

הפוסט שלה בפייסבוק ותמונות נוספות:
https://www.facebook.com/notes/tanya-rosenblit/a-bus-ride-to-jerusalem-going-a-hole/10150445893467809

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: