תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 08 יולי 2025, 20:07

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מקסיקו וגואטמלה
הודעהפורסם: 29 מאי 2011, 14:53 
תנו המלצות
תבנו מסלול
תעשו משהו
מדובר על חמישה שבועות באיזור ספטמבר-אוקטובר
נחיתה במקסיקו סיטי
לא יזיק באמצע איזה טרקון של לילה שתיים כדי לסמן וי על "עשיתי טרק"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מקסיקו וגואטמלה
הודעהפורסם: 29 מאי 2011, 14:56 
ורצוי כמה שיותר מסוכן בבקשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2011, 15:13 
קצת צניעות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2011, 15:36 
סבבה אני אהיה צנוע
משם אני ממשיך לשבועיים בבואנוס איירס :-)
יאללה תעזרו קצת אני בקושי יודע על מקסיקו וגואטמלה.
כדאי להתחיל בקנקון (הגעה ישירות בטיסה ממקסיקו סיטי) או קודם כל לרדת לסן קריסטובל, בואכה גואטמלה ואז לסיים בקנקון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2011, 15:52 
סמל אישי של המשתמש
וואו, איזה כיף לך, מאיפה להתחיל...

לגבי מקסיקו, אל תפספס את הצד המזרחי - של יוקטן. יש שם את הריביירה של המאיה- אזור טולום, פלאייה דל כרמן. ויותר בפנים יש את סאן קריסטובל זה לס קסאס ואת פלנק'ה - הריסות מאיה בלב הג'ונגלים.

לגבי גוואטמלה, בשביל זה אני צרךי כמה שעות טובות... :SMOKE:
אבל בגדול, יש את העיר אנטיגואה, שהיא עיר תיירותית יפה. יש את שמורת המאיה של טיקאל שבשמורת פלורס
יש אגם יפיפיה בין הרי געש שנקרה אטיטלן ויש שם כמה כפרים מאוד יפים מסביב. יש הר געש שאפשר לטפס עליו ונקרא ארנל
יש עיר שנקראת קצלטננגו שממנה נוסעים למעיינות מים חמים בלב הג'ונגל, מקום מקסים.
יש חווה כייפית שאפשר להיתקע שם כמה ימים שנקראת פינקה אישובל.

כמו שאמרתי, אני יכול להמשיך שעות (למרות שהייתי שם לפני יותר מעשר שנים...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2011, 15:56 
סמל אישי של המשתמש
הייתי שם די מזמן לאותה תקופה, אז קח בערבון מוגבל. אבל שני הסנט שלי -
לדעתי עדיף לסיים בקנקון. זאת מנוחה מעולה אחרי הג'יפה של דרום מקסיקו וגואטמלה.
מקסיקו סיטי זה משהו ענק שאפשר להעביר בו כמה ימים בקלות. הרבה מה לעשות. יש גם את טאוטיוואקאן שהיא טיול יום, שאסור לוותר עליו.
אחרי זה אפשר דרומה לפאלנקה סן קריסטובל וכו'.
ואז לחתוך לגואטמלה - קצת אתרים בצפון, אנטיגואה, אגם אטיטלאן, טיקאל. בגואטמלה אפשר לעשות כמה טרקים יפהפיים ולא ארוכים בכיף.
לחתוך חזרה ליוקטן - צ'יצ'ן איצה קנקון, וכל השאר אם יש עוד כח.

חודש וחצי עובר בלי להרגיש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2011, 16:12 
הפועל כתב:
הייתי שם די מזמן לאותה תקופה, אז קח בערבון מוגבל. אבל שני הסנט שלי -
לדעתי עדיף לסיים בקנקון. זאת מנוחה מעולה אחרי הג'יפה של דרום מקסיקו וגואטמלה.
מקסיקו סיטי זה משהו ענק שאפשר להעביר בו כמה ימים בקלות. הרבה מה לעשות. יש גם את טאוטיוואקאן שהיא טיול יום, שאסור לוותר עליו.
אחרי זה אפשר דרומה לפאלנקה סן קריסטובל וכו'.
ואז לחתוך לגואטמלה - קצת אתרים בצפון, אנטיגואה, אגם אטיטלאן, טיקאל. בגואטמלה אפשר לעשות כמה טרקים יפהפיים ולא ארוכים בכיף.
לחתוך חזרה ליוקטן - צ'יצ'ן איצה קנקון, וכל השאר אם יש עוד כח.

חודש וחצי עובר בלי להרגיש

כמה ימים במקסיקו סיטי?
אמרו לי שמסוכן (בוכמן ישמח) ובכלל, לא עיר מלהיבה במיוחד. לילה אחרי הטיסה והלאה...
בכל מקרה אני לא אוהב לטייל בלחץ, בגדול אני מעדיף להיות בפחות מקומות אבל יותר זמן בכל מקום... ובגלל שיש לי רק חמישה שבועות ל2 המדינות, נראה לי שעל שהיה במקסיקו סיטי אני אוותר (מה גם שתהיה לי עיר גדולה אחרת בסוף הטיול כמו שאמרתי...).
בגדול המסלול שאמרת בכללי זה כנראה מה שנלך עליו, למרות שהיו גם כאלה שאמרו להתחיל דווקא בחופים... מה הדרך הכי טובה לחתוך ממקסיקו לגואטמלה? שאטלים מסן קריסטובל לאנטיגוואה?
וגם - איך חותכים חזרה לחופים? הבנתי שדרך בליז זה לא בעיה אם יש לך ויזה לארצות הברית. יש גם דרכים יותר נוחות?

תודה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2011, 16:20 
בגואטמלה לא היתי, ובמקסיקו היתי בקנקון,איסלה מוחרס, טולום ופלאיה דה כרמן.
מציע להשתמש באתר הזה: www.gringo.co.il הוא אתר מצויין.
במקסיקו סיטי באמת אין מה לעשות והיא דיי מסוכנת, אבל אם יש לך שם יום אחד, תלך לעשות את הסיור פרמידות שיש(מזמינים בטוריסט אינפורמיישן את ההסעה וכו' יש מדריך דובר אנגלית).
קנקון יקרה בשביל לישון בה, אבל אתה יכול להיות באיסלה מוחרס שזה אחלה אי(דיי קטן) יש בו מסיבות קטנות, מלא מסעדות וכל היום אתה רובץ בים.
יש לך מעבורת כל שעה(בערך) לקנקון וחזרה ממנה.
אני זוכר שבלילה הינו לוקחים את המעבורת האחרונה לקנקון(לקראת 12 בלילה) וחוזרים במעבורת הראשונה(6 בבוקר בערך), וככה הינו יוצאים למסיבות בקנקון.
בקנקון יש את הקוקו בונגו- זה מועדון ענק שיש בו הופעות ואחרי זה מסיבה לתוך הלילה. אפשר לקנות צמיד שאיתו אתה גם שותה חינם כל הערב(סביבות 30-50 דולר בערך- יקר אבל שווה).
פלאיה דה כרמן מקום מצויין עם מלא דאנס בארים קטנים שנכנסים אלייהם בחינם, שאני היתי שם זה היה הספרינג ברייק בארה"ב, פלאיה היא כמו טורקיה בשבילנו(בעבר) כל מיאמי היתה שם, משפחות, צעירים ויש שם את כל הרשתות האמריקאיות(סטארבקס וכדומה).
בטולום היתי בזמן לא טוב והיתושים שם הרגו אותי.
כל זה היה לפני 3 שנים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2011, 17:05 
הייתי שם בתאריכים שלך בדיוק לפני שנה לחודש וחצי.
ירח דבש אז גם לא הגזמנו עם טראקים.

1. מקסיקו:
*מקסיקו סיטי עיר די נחמדה, נורא מערבית, באזורים של התיירים אין שום סכנה, או לא יותר מתל אביב.
לא חובה להיות בה.
* סן קריסטובל - די קר שם... , מקום יפה, ישנם הרבה טיולים באזור, וכמה מסעדות ישראליות, סך הכל שווה ביקור וגם האיזורים מסביב, כך בחשבון שהנסיעה באוטובוס ממקסיקו סיטי לקריסטובל לוקחת בערך 24 שעות!!!
* יוקטן - כיף חיים, לפחות שבועיים, אנחנו הכי אהבנו את פלאיה דל כרמן ואיסלה מוחרס.
צ'צ'ן איצ'ה מקום נחמד, לא חובה אם תהיה בטיקאל שבגוואטמלה.
בטולום יש חוף מדהים.
על הקוקו בונגו אל תוותר למרות שזה קצת יקר, חוויה אנתרפולוגית מרתקת (יש גם בקנקון וגם בפלאיה, אנחנו היינו בפלאיה).
*כך בחשבון שהתאריכים האמורים זה לא העונה ולכן המחירים יחסית זולים, אבל קנקון למשל די ריקה באזורים המתויירים.
* החופים במקסיקו - יוקטן זה פחות מקסיקו ויותר סניף של ארה"ב.

2. גוואטמאלה

* אנטיגואה - עיר נחמדה מאוד, יש טיולי יום בסביבה כמו למשל טיפוס על הר געש פעיל.
*טיקאל - חובה לבקר, גם בעיר פלורס שבה ישנים באזור.
* סמוק שמפיי - טיול של יומיים שלושה, מקום מדהים אבל התנאים לא הכי נוחים.
* ליווניגסטון וריו דולסה - אווירה של סוף העולם, אחלה מקום לעשן בו אבל אם אתה מוגבל בזמן אז אולי כדאי לוותר.
* אגם אטיטלן וסן פדרו - המקום הכי שווה בגוואטמלה לדעתי, כדאי להיות בו לפחות שלושה ארבעה ימים גם אם אתה בלחץ של זמן.
שקט, רגוע, זול טיולי יום בסביבה, בקיצור שווה.

כך בחשבון שהתקופה האמורה זוהי העונה הגשומה ולכן ייתכנו חסימות כבישים בגוואטמלה ובאזור של סן קריסטובל במקסיקו.
שלהה - האזור של הטרקים בגוואטמלה היה סגור בתקופה הזו בשנה שעברה!

המעבר דרך בליז הוא קל וחלק.

הביטחון האישי שם הוא טוב, אם כי אף פעם לא כדאי לעשות שטויות.
באזורי החופים של מקיסקו כדאי להיזהר קצת יותר מגנבים.

תעשה חיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2011, 17:12 
סמל אישי של המשתמש
דני גולפיטק כתב:

כמה ימים במקסיקו סיטי?
אמרו לי שמסוכן (בוכמן ישמח) ובכלל, לא עיר מלהיבה במיוחד. לילה אחרי הטיסה והלאה...
בכל מקרה אני לא אוהב לטייל בלחץ, בגדול אני מעדיף להיות בפחות מקומות אבל יותר זמן בכל מקום... ובגלל שיש לי רק חמישה שבועות ל2 המדינות, נראה לי שעל שהיה במקסיקו סיטי אני אוותר (מה גם שתהיה לי עיר גדולה אחרת בסוף הטיול כמו שאמרתי...).
בגדול המסלול שאמרת בכללי זה כנראה מה שנלך עליו, למרות שהיו גם כאלה שאמרו להתחיל דווקא בחופים... מה הדרך הכי טובה לחתוך ממקסיקו לגואטמלה? שאטלים מסן קריסטובל לאנטיגוואה?
וגם - איך חותכים חזרה לחופים? הבנתי שדרך בליז זה לא בעיה אם יש לך ויזה לארצות הברית. יש גם דרכים יותר נוחות?

תודה!

כמה ימים במקסיקו סיטי, זה כבר תלוי איזה סוג טיול אתה אוהב לעשות אני משער.
שמענו מהרבה אנשים שאין מה להיות שם בכלל. לדעתי מי שאומר את זה די לא מבין מהחיים שלו.
אנחנו שרפנו ימים שלמים בסיורים במוזיאונים ועל ציורי הקיר של דייגו ריברה. אבל אני מודע לכך שלא כל אחד אוהב את זה. חוץ מזה יש את קויואקאן, טאוטיוואקאן עם הפירמידות, וגם סתם הסתובבנו סתם לא מעט. נהנינו מאד שם וגם הרגשנו בטוחים במרכז העיר, היה מיליון שוטרים. אבל זה לא היה בשנים האחרונות, אז אני לא יכול להיות ערב לבטחונך.
בכל מקרה קנקון זאת לא עיר גדולה באמת. זה אתר נופש עם אתרי עתיקות מסביב. וזה סיפור אחר לחלוטין ממקסיקו סיטי. אין מה להשוות בכלל.
טאויוואקאן עם הפירמידות בכל מקרה הייתי מתאמץ אפילו אם זה הדבר היחיד שתעשה במקסיקו סיטי. ממש חבל לוותר על זה אם אתה כבר שם. לדעתי.

אני לא זוכר איך מתניידים בין המדינות, אנחנו עשינו את זה עם שאטלים למיניהם למיטב זכרוני באמת. אין מה לחתוך ישר לאנטיגואה, יש לך מספיק זמן.
תגיע לאגם אטיטלן, יש שם מספיק מה לעשות, ועדיין לא תהיה לחוץ בכלל, בהנחה שהיית במקסיקו שבועיים לכל היותר עד אותו רגע. בכמה ימים באגם ממצים אותו עד תום, ואפשר להעביר שם שבוע רגוע בקלי קלות, עם טיולי יום לסביבותיו (יש שם עיר שוק מגניבה) ועוד כל מיני.
משם לאנטיגואה, ואז לטיקאל (שזה גם סוג של MUST לדעתי האישית, אפילו שזה טיול יום בסה"כ. אין דברים כאלה).
ואחרי כל זה נשאר לך לפחות שבוע בקנקון והאיזור.

לדעתי המשוחדת טיול מעולה ומעורר קינאה להחריד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2011, 17:20 
הפועל כתב:
דני גולפיטק כתב:

כמה ימים במקסיקו סיטי?

תודה!

כמה ימים במקסיקו סיטי, זה כבר תלוי איזה סוג טיול אתה אוהב לעשות אני משער.
שמענו מהרבה אנשים שאין מה להיות שם בכלל. לדעתי מי שאומר את זה די לא מבין מהחיים שלו.
אנחנו שרפנו ימים שלמים בסיורים במוזיאונים ועל ציורי הקיר של דייגו ריברה. אבל אני מודע לכך שלא כל אחד אוהב את זה. חוץ מזה יש את קויואקאן, טאוטיוואקאן עם הפירמידות, וגם סתם הסתובבנו סתם לא מעט. נהנינו מאד שם וגם הרגשנו בטוחים במרכז העיר, היה מיליון שוטרים. אבל זה לא היה בשנים האחרונות, אז אני לא יכול להיות ערב לבטחונך.
בכל מקרה קנקון זאת לא עיר גדולה באמת. זה אתר נופש עם אתרי עתיקות מסביב. וזה סיפור אחר לחלוטין ממקסיקו סיטי. אין מה להשוות בכלל.
טאויוואקאן עם הפירמידות בכל מקרה הייתי מתאמץ אפילו אם זה הדבר היחיד שתעשה במקסיקו סיטי. ממש חבל לוותר על זה אם אתה כבר שם. לדעתי.

אני לא זוכר איך מתניידים בין המדינות, אנחנו עשינו את זה עם שאטלים למיניהם למיטב זכרוני באמת. אין מה לחתוך ישר לאנטיגואה, יש לך מספיק זמן.
תגיע לאגם אטיטלן, יש שם מספיק מה לעשות, ועדיין לא תהיה לחוץ בכלל, בהנחה שהיית במקסיקו שבועיים לכל היותר עד אותו רגע. בכמה ימים באגם ממצים אותו עד תום, ואפשר להעביר שם שבוע רגוע בקלי קלות, עם טיולי יום לסביבותיו (יש שם עיר שוק מגניבה) ועוד כל מיני.
משם לאנטיגואה, ואז לטיקאל (שזה גם סוג של MUST לדעתי האישית, אפילו שזה טיול יום בסה"כ. אין דברים כאלה).
ואחרי כל זה נשאר לך לפחות שבוע בקנקון והאיזור.

לדעתי המשוחדת טיול מעולה ומעורר קינאה להחריד

ב"עיר הגדולה בסוף הטיול" בתכוונתי לבואנוס איירס ולא לקנקון. לכן אני לא מרגיש צורך לעשות "חיים בעיר" במקסיקו סיטי.
אני הבנתי שאנטיגואה זה "לפני" האגם ברוב המסלולים ככה שבגלל זה שאלתי על הנסיעה מסן קריסטובל לשם... אם אתה אומר שאפשר גם קודם את האגם ואז מזרחה לאנטיגואה נבדוק את זה...
שוב תודה לכולם.
יש עוד שלושה וחצי חודשים עד לנסיעה, נציק לכם בזמן הזה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2011, 17:23 
כחול אדמדם כתב:

* סן קריסטובל - די קר שם... , מקום יפה, ישנם הרבה טיולים באזור, וכמה מסעדות ישראליות, סך הכל שווה ביקור וגם האיזורים מסביב, כך בחשבון שהנסיעה באוטובוס ממקסיקו סיטי לקריסטובל לוקחת בערך 24 שעות!!!

:SHOCK3:
לפי מה שראיתי עד עכשיו זה בין 10 ל14 שעות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2011, 19:09 
+1 למידע לנוסע.. ואם אפשר גם קצת מידע על הונדורס, ניקרגואה ואל סלבדור - אם שווה בכלל לבקר שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2011, 19:25 
סמל אישי של המשתמש
אם כבר, אני גם מתכנן אותו טיול לסוף יולי עם פנמה וקוסטה ריקה.
יוצא לי טיסות בין 4 המדינות באיזור ה740 דולר, אבל הבנתי מהסוכן שיותר זול לסגור את הטיסות שמה.
מישהו יכול לאמת? והאם יש דרך זולה יותר מטיסות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2011, 19:47 
אדום אש כתב:
יוצא לי טיסות בין 4 המדינות באיזור ה740 דולר, אבל הבנתי מהסוכן שיותר זול לסגור את הטיסות שמה.

שאני טיילתי בד.אמריקה חלק מהטיסות סגרתי משם אבל זה לא תמיד זול יותר..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2011, 21:48 
אני חושב שאתה קצת בעונת ההוריקנים בקנקון, תבדוק את המצב כשאתה באיזור (גם העונה עצמה לא צפויה וקשה לחזות מתי יש בלגן...)

דבר שני, מה הכוונה בעיות בלחזור מגואטמלה למקסיקו? אמורות להיות בעיות עם דבר כזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2011, 13:19 
א.ב כתב:
אני חושב שאתה קצת בעונת ההוריקנים בקנקון, תבדוק את המצב כשאתה באיזור (גם העונה עצמה לא צפויה וקשה לחזות מתי יש בלגן...)

דבר שני, מה הכוונה בעיות בלחזור מגואטמלה למקסיקו? אמורות להיות בעיות עם דבר כזה?

התכנון הוא לרדת ממקיסקו סיטי (שם אני נוחת) לסן קריסטובל, קצת לטייל באיזור הזה ואז לרדת משם לגואטמלה, אנטיגוואה, סן פדרו והאיזור ואז מזרחה לכיוון סמוק שמפיין והאיזור. והיעד הבא הוא החופים שליד קנקון, כשהבנתי שאפשר להגיע לשם או דרך בליז, מה שמצריך ויזה לארה"ב לפי מה שהבנתי, או בדרך קצת ארוכה יותר שלא עוברת דרך בליז...

אגב, לאנשים שהיו בקנקון - האם אמורות להיות לי בעיות לסגור שם טיסה לבואנוס איירס במקום? כדאי לא להסתבך ולהזמין מראש, או שאין סיכוי שאני לא אמצא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2011, 13:24 
דני גולפיטק כתב:
א.ב כתב:

התכנון הוא לרדת ממקיסקו סיטי (שם אני נוחת) לסן קריסטובל, קצת לטייל באיזור הזה ואז לרדת משם לגואטמלה, אנטיגוואה, סן פדרו והאיזור ואז מזרחה לכיוון סמוק שמפיין והאיזור. והיעד הבא הוא החופים שליד קנקון, כשהבנתי שאפשר להגיע לשם או דרך בליז, מה שמצריך ויזה לארה"ב לפי מה שהבנתי, או בדרך קצת ארוכה יותר שלא עוברת דרך בליז...

אגב, לאנשים שהיו בקנקון - האם אמורות להיות לי בעיות לסגור שם טיסה לבואנוס איירס במקום? כדאי לא להסתבך ולהזמין מראש, או שאין סיכוי שאני לא אמצא?

אני לא יודע אם יש טיסה ישירה, אני חזרתי מקנקון למקסיקו סיטי ומשם לארץ(עם כמה ימים במקסיקו סיטי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2011, 13:46 
פעם ראשונה שאני שומע על הקטע של ויזה לארה"ב בשביל לעבור בבליז. איפה שמעת/ראית על זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2011, 14:52 
מכל מיני אנשים שטיילו שם...
למרות שברשת זה לגמרי לא ברור
ישנם אתרים שאומרים ככה ויש שאלה שאומרים אחרת...
מה הדרך המומלצת מבחינתכם לעבור מגואטמלה (מפלורס או שמוק שמפיי) לחופים של קנקון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2011, 15:09 
סמל אישי של המשתמש
אדום אש כתב:

חרא סוכן יש לך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2011, 15:21 
לגבי הויזה לבליז:
למי שאין דרכון אירופאי, קנדי, אוסטרלי, אמריקאי ואולי עוד כמה סוגים לא צריך לשלם בכניסה לבליז ,אבל למי שיש רק דרכון ישראלי יתכן ותדרשו לשלם 50 דולר (אמריקאי) בכניסה במזומן. הנושא מאד לא ברור - ישנם מטיילים שנכנסו , קיבלו חותמת ולא שילמו כלל. אחרים טוענים שאפשר לנסות ולהתמקח איתם בגבול . ויש כאלו שגם חיכו לחילופי משמרות של פקידי הגבול וכך הצליחו להכנס ללא תשלום.
מתוך האתר www.gringo.co.il - אתר פשוט מצויין!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2011, 08:48 
דני גולפיטק כתב:
כחול אדמדם כתב:

:SHOCK3:
לפי מה שראיתי עד עכשיו זה בין 10 ל14 שעות...

גוואטמאלה יותר אבל גם מקסיקו זה עולם שלישי, לוחות זמנים על הנייר זה לא מה שקורה בפועל...
לנו לקח 22 שעות, לא מאמין שיקח לך פחות מ20.
דרך אגב קראתי את תכנון המסלול שלך והוא מעולה, למרות הבאסה שבלחצות את הגבול פעמיים.
קח בחשבון שכשאתה נכנס למקסיקו אתה מקבל ויזה שלהם ל30 יום, תצטרך אותה כשתרצה להכנס לשם שוב,
לא מאמין שיעשו לך בעיות אם תרצה להאריך אותה אבל צריך לדאוג לזה,
אתה לא רוצה להסתובב שם עם ויזה לא בתוקף.

אני מוסיף עוד כמה טיפים מהטיול שלי בשנה שעברה:
מערכת האוטובוסים של מקסיקו הרבה יותר נוחה מהישראלית, ובגלל שהנסיעות לוקחות המון שעות אל אבל אל תתקמצן,
תקנה את הכרטיס למחלקה הכי יקרה שיש, זה יעלה גג עוד מאה שקל וזה כל כך שווה את זה.
קח בחשבון שתחנת האוטובוס במקסיקו סיטי, איפה שהנסיעה לסאן כריסטובל, נמצאת באזור לא הכי טוב,
תזמינו נסיעה שיוצאת באור יום ולא בלילה, וקח בחשבון שייתכן עיכוב של שעה לפחות במועד היציאה

כסף מחליפים בצ'יינג'ים או בבנקים ולא בשדות התעופה, במעברי הגבול בתוך מרכז אמריקה רק אם זה דיל טוב.
בשדות התעופה להחליף רק מה שצריך ולא מעבר.
יקבלו ממכם דולרים בכל מקום אבל לא כדאי לשלם בדולר אמריקאי.
בחופים של מקסיקו ובמקסיקו סיטי אפשר לשלם על הכל עם ויזה ויש מליון כספומטים, בשאר המקומות מקבלים ויזה אבל יש פחות כספומטים.

נסיעה מסאן כריסטובל לאגם אטיטלן שבגואטמאלה לוקחת בערך שמונה עד עשר שעות.
נסיעה מפלורס שבגואטמלה לחופים של מקסיקו דרך בליז לוקחת בערך 13 שעות.
במעברי הגבול משלמים מס, ממש כמו תייר שנכנס לישראל, לא יותר מדי כסף כמה עשרות שקלים בכל מדינה.
לעבור בבליז לא צריך ויזה אמריקאית, משלמים שם מאה דולרים בליזיים, שער החליפין של דולר בליזי הוא קבוע ועומד על שתי דולרים בליזיים לדולר אמריקאי.
הבדיקות בגבול מחמירות פחות מאשר בקניון ממוצע פה, ועדיין לא כדאי להסתבך.
ספט - אוק זאת העונה הגשומה באזור הזה ואכן יש הוריקניים אבל לחופים של מקסיקו - יוקטן הם לא ממש מגיעים, לא יותר מאשר גשם בעוצמה של חורף בינוני בישראל, אם כי אי אפשר לצלול כשזה קורה.
באזור של סאן קריסטובל וגואטמאלה כן יש השפעה של העונה הגשומה, ויש כמה ימים שבהם הדרכים נחסמות, אי אפשר לדעת מתי או לכמה זמן אבל זה בטוח יקרה אלא אם כן תהיה שנת בצורת.
שנה שעברה היתה יחסית גשומה, והדרכים לאגם אטיטלן והסביבה היו חסומות ליומיים שלושה.
מבחינת תיירות זאת נחשבת תקופה יחסית חלשה, לכן קנקון באזור המלונות יחסית ריקה (פחות מ 50% תפוסה), בתוך העיר עצמה, איפה שחיים המקומיים יש קצת יותר חיים אבל שם מטונף.
מי שמחפש חופים ומסיבות ואווירה מהסוג הזה שיילך לפלאייה,
מי שרוצה שקט שיילך ל איסלה מוחרס, בכל מקרה כל החופים שמה כייפים וכל אחד נהנה יותר במקום אחר.
רוב התיירים במדינות האלו הם אמריקאיים ולכן המחירים לא ממש זולים,
מקסיקו עולה לפחות 1200$ לחודש וגואטמאלה באזור ה 600 - 700$
זה לא תאילנד, ולדעתי גם ההתמקחות זה בולשיט כי בסוף כולם יורדים איתך לאותו מחיר, אין ממש תחרות אמיתית ואם אתה לא תקנה יבוא אמריקאי שכן יקנה.
אל תנסו להתמקח על המחיר במעברי גבול, היה מביך לראות את זה.

ממליץ בחום לקחת כדורים נגד שלשול, זה לא שאלה של אם אלא מתי, המים שם מזוהמים ואי אפשר להימנע ממגע איתם, בישול, מקלחת וכ"ו.
ראיתי גם תימנים עם קיבה מפלדה חוטפים קלקול קיבה.
בתקופה הזו, לפחות בגואטאמלה, יש יותר ישראלים מאשר כל מדינה אירופאית אחרת ואולי גם יותר מכל האירופאים ביחד.
יש רק יותר אמריקאיים מישראלים.
טוב או רע תחליט לבד, בחופים של מקסיקו אפשר לזהות בבון ישראלי מצוי, אבל לא יותר מדי.

שדה התעופה בקנקון הוא בינלאומי ומשרת אמריקאיים, אני מניח שיש טיסות לבואנוס אייריס משם, אם כי לא בדקתי.
במקסיקו סיטי ובחופים אפשר לדבר אנגלית חופשי, בשאר המקומות רק ספרדית, כולל שאר המדינות במרכז אמריקה, שבהם לא הייתי.
ימי העצמאות של מדינות אלו מתרחשות באמצע ספטמבר, 16,17, אם אני לא טועה, כל המדינות חוגגות באותו יום פחות או יותר.
מעברי הגבול סגורים ויש מסיבות מגניבות.

זה אחלה טיול, אנחנו נהננו מאוד!
נסיעה טובה.

אם יש עוד שאלות, בכיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2011, 14:23 
כחול אדמאם, קודם כל המון תודה על ההשקעה!
ועכשיו, עוד שאלות :-)

ציטוט:
נסיעה מסאן כריסטובל לאגם אטיטלן שבגואטמאלה לוקחת בערך שמונה עד עשר שעות

קודם כל, זה רלוונטי אלי? אני לא "אמור" להגיע קודם כל מסן קריסטובל לאנטיגוואה ומשם להמשיך לאגם?

בקשר לעונת התיירות - אמרת שיש יותר ישראלים מאירופאים, זה מוכר לי מטיולים אחרים, אבל יש בכלל מטיילים? או שההוסטלים ריקים והטיולים יוצאים לבד?

בקשר לדרכים חסומות - מה עשית כשזה קרה? פשוט המתנת? זה מגיע הרבה פעמים למצב שחייבים לשנות מסלול?

עוד דבר:
ציטוט:
קח בחשבון שתחנת האוטובוס במקסיקו סיטי, איפה שהנסיעה לסאן כריסטובל, נמצאת באזור לא הכי טוב,

היות וזאת נסיעה עם כל התיקים והכל ואתה אומר שזה איזור לא נעים, להגיע לשם במונית? ואת הנסיעה סוגרים במקום או מראש מהמלון?

שוב המון תודה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2011, 17:08 
נסיעה מסאן כריסטובל לאגם אטיטלן שבגואטמאלה לוקחת בערך שמונה עד עשר שעות
קודם כל, זה רלוונטי אלי? אני לא "אמור" להגיע קודם כל מסן קריסטובל לאנטיגוואה ומשם להמשיך לאגם?

אני לא בקי במפת הכבישים של המדינות הנ"ל, אבל עד כמה שידוע לי אתה עובר דרך אטיטלן ומשם ממשיך לאנטיגואה,
לא נראה לי שיש כביש ישיר בין סן קריסטובל לאנטיגוואה.

בקשר לעונת התיירות - אמרת שיש יותר ישראלים מאירופאים, זה מוכר לי מטיולים אחרים, אבל יש בכלל מטיילים? או שההוסטלים ריקים והטיולים יוצאים לבד?

יש המון ישראלים, אבל על כל ישראלי יש לפחות אירופאי אחד ולפחות שני אמריקאיים, ככה שההוסטלים לא מפוצצים אבל גם לא ריקים.
יש הוסטלים של ישראלים ושם באמת כמעט כולם ישראלים. (בסן פדרו השפה השניה אחרי ספרדית היא עברית )
בגוואטאמלה אחלה ישראלים, במקסיקו טיפה פחות אבל לא נורא.

בקשר לדרכים חסומות - מה עשית כשזה קרה? פשוט המתנת? זה מגיע הרבה פעמים למצב שחייבים לשנות מסלול?

הגשם יורד כמעט אך ורק בלילה, ככה שאם היה לילה גשום במיוחד אז לא כדאי לתכנן נסיעה ארוכה ביום למחרת.
אנחנו לא נתקענו, אבל התעכבנו שלוש שעות בדרך מאנטיגוואה לסן פדרו בגלל כביש חסום.
שמענו על אחרים שהיו תקועים שם כמה ימים.
זה נורא עניין של מזל, סמוק שמפיי למשל זה מקום מדהים אבל חתיכת חור עם דרכים מחורבנות, לא כדאי להתקע שם.
בכל אופן, אם אין קטסטרופה זה לא אמור להשפיע יותר מדי.

עוד דבר:
היות וזאת נסיעה עם כל התיקים והכל ואתה אומר שזה איזור לא נעים, להגיע לשם במונית? ואת הנסיעה סוגרים במקום או מראש מהמלון?

כדאי לקחת מונית לשם, זאת נסיעה של 40 ש"ח בערך (מאזור המלונות של מקסיקו סיטי).
תבקש מהמלון שיזמינו לך מונית, כרטיסים אתה קונה בתחנת האוטובוס, אתה יכול לברר פרטים על הנסיעה באתר האינטרנט של חברת האוטובוסים של מקסיקו, לא זוכר את שמה, אבל בטח שם יודעים.
על כרטיס האוטובוס משלמים במזומן בקופות בתחנה.
(לא מומלץ לעצור מונית ברחוב במקסיקו סיטי,למרות שנדיר שקורה משהו ועדיין, בשאר מקסיקו אין שום בעיה, אם כי עדיף לא לעצור מוניות בלילה).
יש שם המון אבטחה וזה לא כל כך מסוכן, אבל מיד שמים לב שאזורים של תחנות מרכזיות הם אזורים מפוקפקים בכל העולם... :)
תיקים לא כדאי להשאיר לבד בשום מקום, ברגע שאתה מכניס אותם לתא המטען של האוטובוס אתה מקבל שובר כזה, ובלעדיו אי אפשר להוציא את התיק,
ככה שהסיכוי שיגנבו אותו די נמוך.

שיהיה בכיף,
ואנחנו מתכננים טיול לארגנטינה וברזיל בשנה הבאה,
אז אני מצפה לאותו המידע על בואנוס אייריס... :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2011, 18:27 
מה, ואין מצב שהאוטובוסים ממקסיקו סיטי לסן קריסטובל מלאים ואז אתה מגיע לתחנה מרכזית ונאלץ לחזור? הייתי בטוח שאני צריך כרטיס מראש. בכל מקרה זה כבר הפרטים הקטנים, נסתדר עם זה :-)

זאת תהייה כבר הפעם השלישית שלי בארגנטינה ואת בואנוס איירס בפרט אני מכיר כמעט כמו את תל-אביב, אז כל מידע שתרצה, רק תבקש כבר עכשיו אם בא לך :-) (גם על ברזיל...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2011, 17:56 
מקפיץ כדי לספר שגם אני נוסע לאזור בסביבות סוף יולי.
אבל אני מתחיל את הטיול שלי בקצה הדרומי של היבשת,בפנמה,ועולה משם עד מקסיקו.
אנחנו מתכננים להגיע למקסיקו בתחילת אוקטובר,אבל הטיסה שלנו חזרה יוצאת ממקסיקו סיטי,ככה שאני מתכנן לעשות דווקא את המסלול ההפוך מיוקיטאן,כלומר לנסוע מגוואטמלה לצ'יאפאס,במסלול של פאלנקה וסן כריסטובל,ומשם להמשיך מערבה לוואחקה ולאקפלוקו ולבסוף למקסיקו סיטי.כל זה ב3 שבועות בערך.
מישהו היה באזורים האלה ויכול להמליץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 11:31 
עוד ארבע המלצות:
בקנקון, לך לקוקו-בונגו. זה מועדון לילה שעושה קאברים מוטרפים. אני בדרך כלל לא מת על זה, אבל זה שואו פנטסטי
ביוקטן אפשר גם ללכת ליום לשמורת הטבע של-חה (קרוב לטולום). צלילה, שנירקול, שחיה עם דולפינים וכאלה.
באיזור הזה יש גם אפשרות לצלול בתוך מערות שאם אתה בענייני צלילה אמורה להיות אחלה חוויה. היתה כתבה על זה פעם במסע אחר.

והמלצה אחרונה - תדאג למישהו שיספור לנו צהובים ואת הניקוד באירופה
תבלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוגוסט 2011, 17:29 
UP UP UP!!!
מעיל גשם? פליזים? או רק בגדי ים וכוס אמו העולם?
ובנוסף אם למישהו יש המלצה על מלון נחמד שהעיקר יהייה ממוקם טוב ושאפשר לסגור ממנו נסיעה לסן קריסטובל ללילה ראשון במקסיקו סיטי זה יכול להיות נחמד...
תודה מראש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוגוסט 2011, 17:39 
דני גולפיטק כתב:
UP UP UP!!!
מעיל גשם? פליזים? או רק בגדי ים וכוס אמו העולם?
ובנוסף אם למישהו יש המלצה על מלון נחמד שהעיקר יהייה ממוקם טוב ושאפשר לסגור ממנו נסיעה לסן קריסטובל ללילה ראשון במקסיקו סיטי זה יכול להיות נחמד...
תודה מראש

אתה רוצה מלון טוב במקסיקו סיטי?
שאני הגעתי לשם לקחתי מונית למרכז ומשם פשוט הלכתי ברגל וחיפשתי מלונות, יש שם הרבה מאד מלונות...
יש את "בקפקרס" (אם אני לא טועה) כל האירופאים ישנים שם וגם שם עושים את ההזמנות לכל מיני סיורים וכו'.
לגבי פליז- קח איתך אף פעם לא תדע מה יקרה :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: