בס"דמ
היום, עדיין יום שלישי, כ"ד תמוז ה'תשע"א, 26/07/2011 למניינם, החלטתי ליזום שיטוח ישוב שעדיין אינו קיים בפלסטין.
באשכול זה יהיה ניתן לעקוב אחר התהליכים, הביצועים וההתקדמות בשיטוח הישוב. אני מקווה ומאמין שתהיו לי לעזר לאורך הדרך הארוכה. אפילו יותר מאשר שתהיו לעזר לקומוניסים.
שם הישוב: נחלת עולם. (השם אמור לבטא את אחיזתנו הנצחית באדמת שכנינו- ארץ פלסטין-לעולמי עולמים). מיקום: ביהודה או בשומרון, טרם נקבע מיקום מדוייק.
הרעיון: שיטוח הישוב והשבת תושביו בעלי האזרחות הישראלית אל שטחי מדית ישראל החוקית ועידודם להתיישב בנגב, בגליל או בנתניה (בבניין של אלפקה).
המטרה: הגשמת מצוות "לֹא תְתַעֵב אֲדֹמִי כִּי אָחִיךָ הוּא לֹא תְתַעֵב מִצְרִי כִּי גֵר הָיִיתָ בְאַרְצוֹ" (דברים כג/ח), הגשמת החלום היהודי ציוני כפי שראו אותו מקימי המדינה וכפי שהוא מתבטא במגילת העצמאות, תרומה (גדולה) לבטחון ישראל ומתן פתרון מוזל ואקטרקטיבי למשפחות פלסטיניות לחיות את חייהן ברמת חיים עלובה, על בית צמוד קרקע שלא נגזלה מאף אחד המשקיף אל נוף אבותיהם.
תוכנית העבודה:
שלב א' 1. בחינת הרעיון מבחינה משפטית. (משרד המשפטים, מקרקעין, חוזים, אזרחי, פלילי,רשויות) 2. בחינת הרעיון מבחינה כלכלית. (משרד האוצר,תמהיל עסקי, מיסוי,בנק מלווה,תמחור,מימון,וכו' וכו') 3. בחינת הרעיון מבחינה בטחונית. (משרד הבטחון, צה"ל, בטחון פנים,אג"א,פיקוד העורף) 4. בחינת הרעיון מבחינה תכנונית. (משרד הבינוי והשיכון, ממ"י, קק"ל, תכנון, אדריכלות, הדמיה) 5. בחינת הרעיון מבחינה תעסוקה ומקורות הכנסה לתושבים. (משרד העבודה והרווחהאנרגיה סולארית?) 6. בחינת הרעיון מבחינת חינוך (משרד החינוך, מתן פתרונות חינוך עפ"י צרכי אוכלוסיית היעד) 7. פתרונות תחבורתיים (משרד התחבורה) 8. הוצאת כל העבודות למכרז. בחירת הזוכים. 9. בחינת הרעיון מבחינה שיווקית לנהגי בולדוזרים. (גיבוש תוכנית עסקית מפורטת). 10. שיווק. (משקיעים, רוכשים, תורמים)
אשמח לקבל כל הערה והארה, באשר לכל אחד מהסעיפים 1-10 בשלב א'. או באשר לסעיפים שפיספסתי. אבקש לכבד אותי כחבר ולהימנע מתגובות שאינן תורמות להתקדמות הפרוייקט/ שליליות או לעגניות. תודה מראש.
שי כפיר
_________________ Bild hinzufügen
|