תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 09 יולי 2025, 15:42

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 17 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מכונאי רכב פורום שדים
הודעהפורסם: 11 יולי 2011, 19:12 
כשאני מוריד הילוך ומאט את מהירות הרכב, למשל לפני צומת, בעיקר בין הילוך שני לראשון,
מהירות הסל"ד נופלת דרמטית אל מתחת ל 10,000 סל"ד, לפעמים מתחת ל 5000 , והמנוע שלי כבה באמצע הנסיעה.

למה זה קורה? איף פותרים?
תנו הסבר כללי שאבוא מוכן למוסך...

דנקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מכונאי רכב פורום שדים
הודעהפורסם: 11 יולי 2011, 19:28 
מאנצס כתב:
כשאני מוריד הילוך ומאט את מהירות הרכב, למשל לפני צומת, בעיקר בין הילוך שני לראשון,
מהירות הסל"ד נופלת דרמטית אל מתחת ל 10,000 סל"ד, לפעמים מתחת ל 5000 , והמנוע שלי כבה באמצע הנסיעה.

למה זה קורה? איף פותרים?
תנו הסבר כללי שאבוא מוכן למוסך...

דנקה.

יקירי ,הרגת אותי
סבובי המנוע שאתה מתאר הם לא נכונים ,אם תיסע כסל"ד המנוע 10,000 אזי הבוכנות יצאו מוך ראש המנוע יצווחו ויצעקו הצילו....התכוונת כנראהל-1000 סל"ד ושהסבובים יורדים ל-500 סל"ד שזו מהירות סבובים שהמנוע מתחיל לקרטע על סף כיבוי אבל לא ממש נכבה.כנראה לפי תאוריך מדובר ברכב עם תיבת הילוכים ידנית .יכולים להיות עשרות סיבות לכבוי מנוע לפני האטה ויש לי השערות ,אם כי חשוב לדעת פרטים:סוג רכב ,נפח מנוע, שנתון ,ק"מ.מניחוש שלי מדובר ברכב מעבר לשנת 1994 שיש לו מע' הזרקה ולא קרבורטור,ויש לי הרגשה שהרכב הוא באיזור שנת 1998 -2002,אם כי זה רק ניחוש. ברכבים הללו יש נורית התראה על תקלות שנקראת צ'ק אינג'ן-האם הנורית דולקת?
תן לי את הפרטים ואם אוכל לעזור לך גם עם מוסך לתיקון אז אפנה אילך בפרטית .
בכל מקרה כך בחשבון שאם כשאתה מגיע למוסך התקלה לא קורית ,אזיי לעיתים "מנחשים" את התקלה ,ולקוחות לא אוהבים זאת כמובן,אבל לעיתים אין ברירה.
אני כרגע יוצא מהבית וחוזר מאוחר מאד ,אז אשיב לך ממש מאוחר

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יולי 2011, 20:15 
פולו ידנית
2002
1400
צבע אפור עכבר =)

לא נדלקת נורת אזהרה. הרכב פשוט כבה כשנופל מתחת לאזור ה 500 סל"ד.

אמר לי מכונאי הערב, שצריך לעשות ניקוי בעניין כלשהו ששייך למערכת הדלק, כי "זאת מחלה של הרכבים מהסוג הזה"...
ושזה לא יעלה יותר מ 200 ש"ח, אם זאת אכן הבעיה...
אפשרות נוספת שהעלה היא שאולי יש איזה נתק של צינור במערכת, שאז זה יעלה הרבה פחות...

האמת שאני נזכר שבעבר עשיתי כבר איזה ניקוי בגלל בעיה דומה. חיברו לי גם את הרכב למחשב באותו טיפול.
למרות שהידע שלי בנושא דומה לידע של ילדה בת 6, אם יש שאלות נוספות, אשמח לנסות לענות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יולי 2011, 23:24 
סמל אישי של המשתמש
מאנצס כתב:
פולו ידנית
2002
1400
צבע אפור עכבר =)

אמר לי מכונאי הערב, שצריך לעשות ניקוי בעניין כלשהו ששייך למערכת הדלק, כי "זאת מחלה של הרכבים מהסוג הזה"...
אפשרות נוספת שהעלה היא שאולי יש איזה נתק של צינור במערכת, שאז זה יעלה הרבה פחות...

האמת שאני נזכר שבעבר עשיתי כבר איזה ניקוי בגלל בעיה דומה. חיברו לי גם את הרכב למחשב באותו טיפול.
למרות שהידע שלי בנושא דומה לידע של ילדה בת 6, אם יש שאלות נוספות, אשמח לנסות לענות.

אני לא מבין, אמרת שהידע שלך דומה לידע של ילדה בת 6 ואתה מעודד אותנו לשאול אותך עוד שאלות ? :SHOCK3:

"עם אוהדים כאלה, היום כמו שאני, אני עולה ושם 40 נקודות"- אריק איינשטיין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2011, 00:19 
מאנצס כתב:
פולו ידנית
2002
1400
צבע אפור עכבר =)

לא כל כך מכיר את הרכב הזה,
אם המכונאי שאמר לך והוא מכיר את הרכב הזה,אז יכול להיות שזה נכוון ,רק לא ברור לי איזה ניקוי-יש ניקוי מצערת/מנוע צעדים (מה שפעם היה קרבורטור והיום זה בית מצערת) ,יש נקוי מזרקים וכד'.
מניסיוני תקלה שכזו שגורמת לקרטוע על סף כבוי בכלי הרכב אותם אני מכיר הינה באחד משני חיישנים -חיישן גל ארכובה או חיישן גל זיזים ,
כוון שהתקלה היא אקרעית ואינה קורית כל הזמן ,בגלל סיבה זו נורית צ'ק האינג'ין אינה דולקת.
כמו שחברך הציע וכמו שאני אומר לך ,לעיתים התיקון במקרה כזה הוא לנסות.יחד עם זאת חשוב להתייעץ עם מישהו בעל ניסיון ספציפי ברכב זה .
אני מחר אנסה לברר בין חבריי המוסכניכים ,אם ישנה תופעה נפוצה ומוכרת לתקלה זו ברכבי פולו ואחזור אילך,
סע בזהירות

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2011, 12:25 
אם כבר נושא של תקלות רכב אני אקפוץ על זה.
יש לי יונדאי לנטרה 95
לעיתים קרובות שאני מדליק את האוטו ולוחץ על הבלם הרכב לא יוצא מפרקינג אלא אני צריך לשחק קצת בבלם ואז הוא משתחרר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2011, 17:40 
מאנצס
האם הרכב מניע בקלות? או שהוא נכבה כל הזמן?
יכול להיות שזה משהו במערכת הדלק, זה יכול להיות מספר דברים שאתה יכול לבדוק ולהחליף לבד בצורה פשוטה מאוד.
פילטר דלק סתום שצריך לנק או להחליף , שסתום חד כיווני, או צינור עודפים שנסתם.

בעיה שניה שהיא יותר חמורה אם התקלה היא במערכת הזרקת הדלק, שיכול להיות שמדובר בתקלה במחשב הרכב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2011, 21:34 
גרמנרי כתב:
מאנצס
יכול להיות שזה משהו במערכת הדלק, זה יכול להיות מספר דברים שאתה יכול לבדוק ולהחליף לבד בצורה פשוטה מאוד.

בעיה שניה שהיא יותר חמורה אם התקלה היא במערכת הזרקת הדלק, שיכול להיות שמדובר בתקלה במחשב הרכב.

הרכב נדלק בקלות, כן.
הסל"ד נופל למטה במהירויות נמוכות כשאני משחרר מדוושת הגז. לפעמים ממש לכיוון ה 0 ואז המנוע כבה, רוב הפעמים לאיזור ה 500 סל"ד.

אין הסבר חד משמעי לתופעה? צריך להתחיל לפרק ולהחליף דברים עד שהדבר ייפתר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2011, 06:24 
מאנצס כתב:
גרמנרי כתב:
מאנצס

הרכב נדלק בקלות, כן.
הסל"ד נופל למטה במהירויות נמוכות כשאני משחרר מדוושת הגז. לפעמים ממש לכיוון ה 0 ואז המנוע כבה, רוב הפעמים לאיזור ה 500 סל"ד.

אין הסבר חד משמעי לתופעה? צריך להתחיל לפרק ולהחליף דברים עד שהדבר ייפתר?

מצטער ,חייב לך תשובה,
אשתדל לתת לך תשובה היום

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2011, 09:34 
מאנצס -עשיתי מס' ברורים ולרכב הספציפי קיימת תופעה נפוצה (ישנם כאלה שקוראים לזה "מחלה" -לא אוהב את הביטוי) שעם הזמן מצטבר פיח בתוך המצערת (בית מצערת חשמלית) .הטיפול הנדרש הינו-ניקוי בית המצערת .במידה והניקוי לא עוזר (קורה ובמידה וכמות הלכלוך בבית הצערת גורמת להתפסות ולהחלשות מנוע חשמלי שמורכב והינו חלק מבית המצערת) אזיי נדרש להחליף את בית המצערת.הפריט המקורי הינו יקר מאד,והבנתי שקיים בשוק גם בית מצערת חליפי.
בכל מקרה נדרש בשלב ראשון ניקוי.במידה ותרצה אוכל לסייע לך במציאת מוסך
עריכה-נדרש גם לאחר ניקוי בית המצערת לבצע לימוד מצערת (מעין כיול) ואין בית מצערת חליפית בשוק
בהצלחה
reddeath כתב:
אם כבר נושא של תקלות רכב אני אקפוץ על זה.
יש לי יונדאי לנטרה 95
לעיתים קרובות שאני מדליק את האוטו ולוחץ על הבלם הרכב לא יוצא מפרקינג אלא אני צריך לשחק קצת בבלם ואז הוא משתחרר.

מסבות בטיחותיות כדי שלא תוכל לשלב ל-D או R ,ההוצאה מ-P (פארקינג) נעשית בתנאי שאתה לוחץ על דוושת הבלם.לכן האפשרות לתקלה זו הינה יוניט אור בלם (ממוקמם מתחת לדוושת בלם).קיימת אפשרות נוספת והיא סולאנוייד חשמלי שנותן את הפקוד לידית ההילוכים או החיוט -אם כי הסכוי לכך הינו קלוש.כך שלדעתי רוב הסיכויים שמדובר ביוניט אור בלם.
אגב במצב חירום אם נוצר מצב שבכלל אינך יכול להוציא מ-P ,ברוב כלי הרכב שאני מכיר ישנו ליד ידית ההילוכים כסוי פלסיק קטן שנית להסירו בקלות באמצעות מברג.את המברג אתה מכניס פנימה ולוחץ על קפיץ ואז אתה יכול לשלב לכל הילוך(זה מנגנון שמפשר לשלב הילוכים למרות התקלה) וכמובן אתה צריך לגשת למוסך ולתקן את התקלה
בהצלחה גם לך

favourite tootbal team

Eric Cantona

נערך לאחרונה על ידי tadmored בתאריך 13 יולי 2011, 17:04, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2011, 12:00 
אם היוניט אור בלם תקולה האור בלם אמור לעבוד?
אני שואל כי כשאני לוחץ והוא לא משתחרר האור בלם כן עובד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2011, 12:11 
reddeath כתב:
אם היוניט אור בלם תקולה האור בלם אמור לעבוד?
אני שואל כי כשאני לוחץ והוא לא משתחרר האור בלם כן עובד.

תלוי ביוניט.יש יוניט עם 4 חוטים ולכן במקרה הזה אור הבלם יעבוד

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2011, 12:35 
סמל אישי של המשתמש
תדמור יש לי בעיה ברכב : שאני נוסע מעל 200 אני תמיד רואה כאילו אור כחול אדום מהראי הקידמי וגם מין ציפצןף של אזעקה מתרחק ... שאני מגביר ל250 זה נעלם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2011, 12:41 
סמל אישי של המשתמש
r200 כתב:
תדמור יש לי בעיה ברכב : שאני נוסע מעל 200 אני תמיד רואה כאילו אור כחול אדום מהראי הקידמי וגם מין ציפצןף של אזעקה מתרחק ... שאני מגביר ל250 זה נעלם

תפעיל את המערכת באוטו על פול ווליום, תוך דקה אתה מוצא את עצמך במיטה (הגבר שיהיה לידך זה כבר למישהו אחר)...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2011, 13:34 
r200 כתב:

אתה צריך להזמין אותך למקום הארוע,
נראה לי שנדרש בית מלון למס' ימים עם פנסיון מלא
וממישהי שתעביר איתי את הזמן :)

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2011, 17:50 
סמל אישי של המשתמש
לדעתי במוסך רוצים פשוט לעשות ניקוי מצערת.
תן לו לנקות אותה, ברוב המקרים זה פותר את הבעיה.

אחר כך, אם העניין לא נפתר, שלא יעבור ישר להחליף משאבת דלק\מסננת - מה שלדעתי הוא יציע.

תתחיל בזול - לנקות את הפלאגים, את מערכת ההצתה ואת המגעים. אולי צריך לנקות גם את המפלג.
אחר כך אפשר לנסות לאפס את מחשב ההזרקה.
אם כל זה לא עובד, תן להם לנסות להחליף משאבת דלק\מסננת דלק\שסתומים (רק אחרי שיבדקו אם יש בהם בעיה.
לדוגמא - אפשר לחבר אותך למשאבת דלק חיצונית כדי לדעת אם המשאבה שלך היא הבעיה לפני שמחליפים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2011, 22:38 
תודה לתדמורד, גרמנרי ואקהויז .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 17 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: