דגלאס אלוהים כתב:
רון קעקועים כתב:
בעבר הדעות שלי היו מאוד חלוקות, היום אני יכול להגיד בלב שלם שאין לי בעיה עם קעקוע של קבוצת כדורגל כל זמן שלא משתגעים איתו ולא עושים יותר מאחד. לי יש 4 קעקועים של הפועל (היו לי חמישה, למזלי הצלחתי לכסות אחד) וכולם גדולים. היום אני מצטער שעשיתי כ"כ הרבה וכ"כ גדולים, אבל אני גם לא נותן לזה לבאס אותי כי אני מסתכל על זה בצורה כזו שכל אחד מהם מחזיר אותי לתקופה מסויימת בחיים שלי בה החלטתי לעשות אותו. הקעקועים שלי הם ההיסטוריה שלי.
בסופו של דבר, רק אתה תצטרך להחליט אם לעשות את הקעקוע כי הוא יישאר עלייך לכל החיים. אני בטוח שאתה יודע טוב מאוד את היתרונות והחסרונות, וכל מי שתשאל יגיד לך את מה שאתה כבר יודע, לכן אתה חייב להיות שלם עם עצמך ב-100% לפני שאתה מקעקע את הסמל של הפועל.
אם גמלה בליבך ההחלטה לעשות קעקוע של הפועל, הייתי מציע לך ללכת על הסמל הקלאסי בלבד, אולי עם תוספת קטנה (לא הכרחי, רק במידה ובא לך להוסיף משהו לקעקוע שלא יהיה משעמם), משהו שלא יעלה על ה-10 ס"מ.
בהצלחה אחי

זו הכוונה, אך שוב - השאלה אם לעשות.
אם לא השיקולים המנטליים והאינדיבידואלים, אז אנסה להיעזר בך בשיקולים הכוללים:
האם ואיזה סיכונים יש בעשיית קעקוע?
האם במקרה של חרטה ישנה דרך להסיר את הקעקוע, לפחות בחלקו?
מהו טווח המחירים בגדלים כאלה ועד כמה זה כואב?
מהם המיקומים המומלצים לקעקוע בגודל כזה?
כיצד יש לטפל?
סליחה על הטרחה, ותודה מראש.

סיכונים - כל זמן שהמקעקע משתמש בציוד סטרילי, קרי, מחטים חד פעמיות, טיובים מנויילנים ועובד עם כפפות וציוד מנויילן וסטרילי, אין שום סיכון ממשי. ישנו אחוז בודד של אנשים שרגישים לצבעים של קעקועים, אבל אנשים כאלה לא באמת קיימים. הם פיקציה, כמו עלפכה.
חרטה - כיום אפשר באמצעות לייזר להוריד לגמרי קעקוע עד כדי כך שלא נשאר ולא זכר קטן לקעקוע, וגם אם כן, זו בהרה לבנה על העור שממש לא רואים. מה שכן, לא כל צבע יורד בלייזר. אדום לעולם לא ירד ב-100%. יש גם את הפיתרון הנפוץ יותר, שזה Cover-Up - כיסוי קעקוע ישן בקעקוע חדש. הבעיה היא, שב-90% מהמקרים הקעקוע החדש חייב להיות גדול יותר פי 1.5 לפחות מהקעקוע הקיים וכהה יותר ממנו.
טווח מחירים - פה קצת קשה לי לעזור לך. בסופו של דבר, הכל נקבע לפי גודל הסקיצה, רמת הפרטים בסקיצה, צבעים או שחור אפור, מיקום על הגוף וזמן עבודה. יש גם סטודיואים שלא יתנו לך מחיר פר סקיצה, אלא פר שעה. יש כמה וכמה סטודיואים שאני מכיר בהם המקעקע לוקח 650 ש"ח לשעה הראשונה ואז עוד 200 ש"ח על כל שעה נוספת. אני לא אוהב את הדרך הזו כ"כ, אבל ככה זה בת"א. בגלל זה אני שונא את העיר הזו
מיקומים מומלצים - גם פה זו בסופו של דבר תהיה חייבת להיות החלטה שלך. כל מקום הוא לגיטימי, למעט מקומות חשופים מידי שיהרסו לך את הסיכוי למצוא עבודה רצינית בעתיד. אל תעשה על הצוואר, על האמה, על כף היד או כל מקום שאתה לא תוכל להסתיר את הקעקוע בחולצה ארוכה ומכנס ארוך. רוב האנשים עושים קעקוע כזה ברגל (שוק קדמי או אחורי), בחזה, באמצע הגב, בכתף האחורית או על הזרוע למעלה.
טיפול - 3 שבועות בלי שמש, ים, בריכה, ג'קוזי או סאונה. מריחת משחה (ויטה מרפו או בפנטן פלוס) 3 פעמים ביום למשך 3 שבועות ולשים שכבה עדינה ואחידה של משחה (לשטוף את הידיים לפני שאתה מורח). לא לחבוש את הקעקוע, לא לגרד אותו, לא לקלף אותו, להתקלח בשבוע הראשון במים פושרים בלבד ולנגב אותו עם מגבת בעדינות.