שנים לא כתבתי כאן, אבל נתקלתי אתמול באיזה מקרה, ואיכשהו יש לי הרגשה שפה יוכלו לכוון אותי הכי טוב... (טוב לחזור, אגב).
אתמול בחצות הלילה נסעתי במונית בירושלים עם נהג ערבי תושב ירושלים (גר בהר הזיתים). הנהג עצר לי בדאבל פארקינג, כדי שאעלה למונית (לא היה לו מקום אחר לעצור בו). שוטר שראה אותנו, התעצבן שהנהג עצר בדאבל פארקינג ולא במקום מוסדר, בטענה שזה מפריע לתנועה (מה שלא היה נכון, כי הכביש היה ריק, אבל מילא). במקום לתת לנהג דוח - השוטר פשוט החליט להתעלל בו ולהשפיל אותו. פשוט כך, להשפיל אותו. ניסיתי להתערב שם, אבל הנהג ניסה להסות אותי כדי לא לקבל שלילה במקום. השוטר, שהיה בוטה וגזען להחריד גם איים על הנהג, ואמר לו שהוא יכול להרוס לו את החיים ולקחת לו את הרישיון, ושהנהג בכלל צריך להודות לו שהוא רק מדבר איתו, ולא עושה מעבר. כמובן שאת כל זה הוא תיבל במילים נמוכות וגזעניות. לא יכולתי לסבול את זה ורשמתי את השם של השוטר שהיה על התג (מבלי שהנהג והוא ישימו לב)
מיותר לציין, שאחרי שנסענו משם, הנהג היה עם דמעות בעיניים. פשוט בכה. לא נעים לשבת באמצע הלילה במונית, כשגבר בן 50 פלוס בוכה, כי השפילו אותו על רקע גזעני. הוא קצת סיפר על עצמו הנהג, וסיפר גם שהוא מרבה לחוות קריאות גזעניות כלפיו וגם השפלות, אבל הסיפור הזה גרם לו להתפרק. והוא פשוט התפרק. מודה שהוא קרע לי את הלב.
ולשאלה שלי - לאן לדעתכם אני יכולה להעביר את התלונה הזו? האם מח"ש בכלל יעילים? ואם כן, איך מעבירים אליהם תלונה? אפשר בעילום שם? או שצריך שם מלא? האם הם שומרים על דיסקרטיות? איכשהו לא הייתי רוצה להסתבך עם הבהמה הזה.
פשוט זוכרת פה אשכולות על אלימות שוטרים ופניות למח"ש, ואשמח לקבל הכוונה בעניין. לא בא לי להחליק על זה לבנזונה הזה. אברהם דלורוזה, אגב. עבד כי ימלוך.
|