תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 10 יולי 2025, 19:44

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 11 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מילואים
הודעהפורסם: 24 מאי 2011, 12:39 
סמל אישי של המשתמש
בתור אחד שעושה מילואים, יש משהו במה שהמגד הנ"ל אומר
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4073106,00.html

ציטוט:
אנחנו מרגישים כמו צבא ישראלי בחברה אמריקנית. אני חושב שהקפיטליזם פה השתלט על כל חלקה טובה. אנחנו נמשיך לבוא ולעשות. יש לי חברים ששילמו במקום העבודה שלהם. להסתובב עם הדרגות ברחוב זה כבר לא גאווה. מי שצריך לקחת אחריות זו המדינה

אני לא חושב שכל המתנות זה מה שגורם לי ולאחרים לעשות מילואים, הדבר היחיד הוא תחושת השותפות, שבמדינה קפיטליסטית אין לה מקום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מילואים
הודעהפורסם: 24 מאי 2011, 13:11 
אין קשר, זה לא שכל מקום עבודה זורק כל מילואימניק. יש ויש, תלוי איפה אתה נמצא ותלוי מה אתה עושה עם זה.

לא עשיתי יותר מדיי מילואים עד עכשיו(רק בן 25) עבדתי רק בעבודה אחת כל החיים שלי, אבל בעבודה הזאת התחשבו, שילמו, לא עשו בעיות ואפילו עזרו לי להשלים את העבודה.
במכללה כל המרצים שלי התחשבו, ונתנו לי עוד זמן להגיש עבודות, ואפילו יש זכויות שהמכללה דואגת למילואמניקים.
חברים עזרו להשלים חומר-למרות שגם המרצים התנדבו לעזור להשלים פערים(במקרה לא היה צריך).
ככה ששוב, זה תלוי איפה ואיפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2011, 15:30 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
אין קשר, זה לא שכל מקום עבודה זורק כל מילואימניק. יש ויש, תלוי איפה אתה נמצא ותלוי מה אתה עושה עם זה.

לא עשיתי יותר מדיי מילואים עד עכשיו(רק בן 25) עבדתי רק בעבודה אחת כל החיים שלי, אבל בעבודה הזאת התחשבו, שילמו, לא עשו בעיות ואפילו עזרו לי להשלים את העבודה.
במכללה כל המרצים שלי התחשבו, ונתנו לי עוד זמן להגיש עבודות, ואפילו יש זכויות שהמכללה דואגת למילואמניקים.
חברים עזרו להשלים חומר-למרות שגם המרצים התנדבו לעזור להשלים פערים(במקרה לא היה צריך).
ככה ששוב, זה תלוי איפה ואיפה.

נפלת על מקום טוב
אני בן 32 ועושה לפחות 3 שבועות מילואים בשנה
אני כרגע עובד בחברה בינלאומית גדולה ככה שאין בעיה ומעולם לא אמרו לי שום דבר במקום העבודה הנוכחי.
בעבר עבדתי בחברה קטנה ( 8 עובדים ) וכשהגעתי עם הצו לא רק שהבוס נתן לי מבט עקום במיוחד אלה גם הפציר בי לא מעט לבטל את המילואים
למזלי הרב המילואים קוצרו ועם 4 ימים היתה לו פחות בעיה אבל עדיין
מצד אחד אני מבין את המעסיקים שמפסידים ימי עבודה של עובדים אבל אני תוהה לאן הלכה תחושת המחוייבות למדינה ולהגן עליה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2011, 16:44 
סמל אישי של המשתמש
האמת, שזו לא העבודה אפילו. הבאסה (המילה המתאימה ביותר) ב30 ימי מילואים שבחלקם הגדול לא רואים את הילדים, הייתה קטנה אם הייתי יודע שזה רע הכרחי או גורל משותף.
בתנאים הנוכחיים בהם כל הרבה אנשים נורמטיבים מוציאים פטור, זה כאב לב להסתכל לאישה בעיניים ולומר ש"חייבים" ושתסתדר עם הילדים.
אז כן, המדינה צריכה להחזיר למי שמשרת אותה - הטבות בתשלום לגנים, ימי כיף לילדים, ומצדי גם בייביסיטר שתעזור לאישה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2011, 17:09 
להפיל את התיק על המעסיקים זאת בריחה מהמציאות שכה אופיינית למדינת ישראל ובטח ובטח שלכנסת. אותם ח"כים שמגלים עכשיו הרבה הבנה למילואימניקים ירימו את היד ויתנו פטור לבחורי ישיבות בלי לחשוב פעמיים. כך תורמים הח"כים לנטל המילואים באופן שעולה פי מאה על כל ההטבות שהם נותנים מידי פעם גם יחד.
את רוב המעסיקים אני יכול להבין. עבדתי בחברת הי טק פעם ושבועיים לפני התאריך המיועד לשחרור מוצר, מנהל המוצר, אדם שמרוויח סכום בן 7 ספרות בשנה (ושווה לחברה פי כמה וכמה), מצא את עצמו על מגדל שמירה ברמת הגולן. השחרור של המוצר התעכב. זה הטמטום הגלובלי של המערכת הזאת. מנהל היחידה אגב היה אל"מ בחיל האוויר והוא היה מקפיד לשאול בכל ראיון אם המתראיין עושה מילואים ואם כן הוא היה מפציר בו לקבל פטור משרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2011, 17:51 
סמל אישי של המשתמש
לגבי המעסיקים אני מאד מבין אותם. אם נפשט את זה למספרים בן אדם שמרוויח X שווה לחברה X+Y (אחרת איזה טעם יש לשלם לו את אותם X אלמלא החברה תרוויח מהעסקה שלו יותר כסף). כשהבחור יוצא למילואים הם מקבלים רק את הX, החזר על המשכורת שלו ולא בעצם על השווי האמיתי שלו להם.
אני תבעתי פעם חברה שפיטרו אותי לפני מילואים. יש לי תחושה קשה שיש קשר בין מילואים לבין פיטורים של עובדים גם אם אסור לדבר על זה כי אחרת הם יכולים לקבל בראש...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2011, 22:18 
deep red כתב:
האמת, שזו לא העבודה אפילו. הבאסה (המילה המתאימה ביותר) ב30 ימי מילואים שבחלקם הגדול לא רואים את הילדים, הייתה קטנה אם הייתי יודע שזה רע הכרחי או גורל משותף.
בתנאים הנוכחיים בהם כל הרבה אנשים נורמטיבים מוציאים פטור, זה כאב לב להסתכל לאישה בעיניים ולומר ש"חייבים" ושתסתדר עם הילדים.
אז כן, המדינה צריכה להחזיר למי שמשרת אותה - הטבות בתשלום לגנים, ימי כיף לילדים, ומצדי גם בייביסיטר שתעזור לאישה.

בדיוק
במשפחה המורחבת ובעבודה אני היחיד כמעט שעושה מילואים. וגם אלה שעושים זה מסתכם בימים בודדים לעומת ה 20-30 ימים שאני עושה בשנה.
כל פעם שאיזה חבר מספר איך כבר לא קוראים לו או איך מבטלים לו בחצי שיחת טלפון, אני מקבל מבט מאשים מאשתי עם "למה אתה לא יכול לעשות את זה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2011, 22:29 
סמל אישי של המשתמש
תגידו לי מילואמניקים יקרים (ואנשים מבוגרים באופן כללי)
אני עומד בפני דילמה קטנה ואשמח אם תעזרו לי
כרגע אני עובד כללי (עובד רס"ר),משתחרר טוראי ובגלל זה לא עושים מילואים
עכשיו הציעו לי לצאת לקצונה לפני כמה חודשים במחזור מאי, אבל בגלל בעיות כאלה ואחרות דחיתי את זה לאוגוסט
אני כנראה אהיה קצין שלישות או כל קצין ג'ובניק מת אחר
השאלה היא- האם באמת יש השפעה לעובדה שהייתי קצין בקבלה לעבודה אחרי השחרור? וכשאני אומר קבלה לעבודה אני לא מתכוון לעבודה בבטחון או בכל העבודות שקשורות איכשהו לשירות צבאי.
אני מדבר על עבודה בתור מנהל או במשרד מכובד כלשהו (תיאור ג'נרי וילדותי קצת אבל בכל זאת)
אני אציין שאני לא יודע מה אני רוצה לעשות בחיים ואין לי שום כיוון. ויותר מזה, האם העובדה שהייתי קצין יכולה לחבל בסיכויים שלי לקבל עבודה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2011, 22:29 
בשנים האחרונות אני עושה גג 15 יום בשנה (ברוב הפעמים רבה פחות). האמת היא שזה קצת חסר לי. מעולם לא ציפיתי לשום תמורה ולא כל כך מעניין אותי מי בא ומי לא.
רוב המילואים שאני עושה די מיותרים מבחינה צבאית/בטחונית/תקציבית/מינית (כל התשובות נכונות), אבל יש במילואים משהו שמאפשר לך לעשות הפסקה להתסכל קצת על החיים מהצד. לי זה אשכרה עזר כמה פעמים לקבל החלטות נכונת יותר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2011, 22:40 
Jugband כתב:
...
השאלה היא- האם באמת יש השפעה לעובדה שהייתי קצין בקבלה לעבודה אחרי השחרור? וכשאני אומר קבלה לעבודה אני לא מתכוון לעבודה בבטחון או בכל העבודות שקשורות איכשהו לשירות צבאי.
אני מדבר על עבודה בתור מנהל או במשרד מכובד כלשהו (תיאור ג'נרי וילדותי קצת אבל בכל זאת)
כן, אבל לא השפעה גדולה.
ציטוט:
אני אציין שאני לא יודע מה אני רוצה לעשות בחיים ואין לי שום כיוון. ויותר מזה, האם העובדה שהייתי קצין יכולה לחבל בסיכויים שלי לקבל עבודה?
לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2011, 23:55 
זה מאוד תלוי במקום העבודה.
אצלי לא עושים בעיות ואלא אם זה תקופה לחוצה בפרוייקט אז גם לא מבקשים ולת"ם.
הרוב עושים מילואים. מטייסים וקרביים ועד כאלה שהם מש"קי דת ואפילו עבד איתי פעם בחור שבמילואים היה סופר סת"ם.
העבודה מצ'פרת בשי קטן פעם בשנה את אלו שעושים מילואים ובמקרים שיש צווי 8 נותנת מתנה נוספת.
כל תוספת שמגיעה מביטוח לאומי, לעומת מה ששילמו לי במשכורת, מועברת ישירות למשכורת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 11 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: