אדום נחמד כתב:
חוזה, אני לא כל כך מבין באמנות בין לאומיות. מצטער. אני לומד חשמל.
משום מה נראה לי קצת מוזר שהחוק הבינלאומי יחייב אותנו להחזיר לפליטים הערבים עיר כמו חיפה. ברור שזו לא דרישה לגיטימית(עם כמה שהעיר מיותרת

).
עוד נקודה שאני מנסה ככה להבין..ישנם עדויות שיהודים היו פה בארץ מזמן וגורשו...מאיזה שלב מתחילים לבקש זכות שיבה?
אתה באמת שואל אותי איך ארגוני הטרור קשורים לתת תנאים של הפלסטינים? אני רוצה להאמין שאתה יודע את התשובה לבד.
האמן לי שלו היתה מדינה שכל כך להוטה לקלוט יהודים, חצי מהמדינה היתה עוזבת. לא לכולם יש ערך רגשי לאדמה (וגם לא לערבים). רק אדוקים ופנאטים מתייחסים לזה ברצינות (כן, גם לירושלים).
למרבה הצער, אין לנו לאן ללכת. אף אחד לא יקח אותנו, ואף אחד לא ידאג לנו.
ליבי עם הפלסטינאים, בחיי. הם כלום מלבד כלי (ולא כלי חשוב מדי) במשחק השחמט של הליגה הערבית איתנו.
אם היה אכפת למי מארצות ערב מהפלסטינים, מזמן כבר היו קולטים אותם...אבל לא, הם תוקעים אותם פה איתנו, ומעודדים אלימות.
אני באמת לא רואה דרך שבה נוכל, במתכונת אותה מציעים כרגע, לחיות בשלום פה. זכות שיבה מלאה לפלסטינים=גזר דין מוות לכולנו.
נחמד, אתה די עושה סלט. החוק הבין לאומי לא מחייב אותנו באופן ספציפי להחזיר לחיפה. הוא מחייב לאפשר לפליטי מלחמה לחזור לבתיהם לאחר שהלחימה נגמרת. זה לא מה שאני דורש, וזה הבסיס לדרישה הפלסטינית. העליתי את זה בהקשר של ההכחשה של אם תרצו.
אני לא בטוח שאתה רוצה לעשות את ההשוואה לזה שגירשו אותנו (מה שלא נכון היסטורי, אגב). זכות השיבה שלנו נשמרה אלפיים שנה.
יכול להיות שאני לא מבין למה אתה מתכוון, אבל אני באמת שואל אותך איך ארגוני הטרור קשורים לתנאים של הפליטים, בשטחים ובעיקר מחוץ לישראל.
לא, אני לא מאמין לך שאם היתה מדינה שלהוטה לקלוט יהודים אז חצי המדינה היתה עוזבת. יש המוני ישראלים בעלי אזרחות כפולה (אני למשל) שבוחרים לחיות פה למרות שהם יכולים לחיות במדינות נעימות יותר. אחרי השואה מאות אלפי יהודים עברו גיהנום קטן אחרי הגיהנום הגדול רק בשביל להגיע לחור הזה ולא לארה"ב, קנדה או מקומות אחרים. ממש לא רק אדוקים ופנאטים.
לא יודע מי כלי של מי. מדינת ישראל קלטה לאורך כל שנותיה מספר זעום של כמה מאות פליטים לא יהודים. זה לא בדיוק מעמיד אותנו במצב של להגיד למדינות אחרות לקלוט מאות אלפים או מיליונים של פליטים אצלן.