הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
זכותו המלאה למחות ולעשות רעש.
אם אחי היה בשבי הייתי עושה מדורה בבית של ראש הממשלה עד שהיו משחררים אותו, וגם מתנדב להחזיר את הכותל בשביל זה (אגב, שתי ציפורים במכה אחת).
אבל ראש הממשלה צריך לשקול את בטחונם של אזרחי ישראל, בינתיים במפתיע הוא מגלה הגיון ולא חותם על העסקה המופקרת והאיומה הזו - אני מהמר, לפי היכרותנו עם ביבי, שעד סוף הקדנציה שלו הוא יפתח רגליים לחמאס. זה משרת אותו מכל בחינה. אומנם כמה עשרות או מאות (אגב, דגן דיבר על משוחררי טננבאום שהיו מעורבים ברצח 213 ישראלים) ישראלים ישלמו בחייהם - אבל גלעדי יחזור הביתה לאמא, וביבי יקבל כמה נקודות בסקרים, וזה מה שחשוב. אה - ואבו מאזן בטח יפסיד את הבחירות אחרי עסקה כזו, אז מדובר על הישג משולש. איום השלום יוסר.
באם הייתי אתה הייתי מוחק את המשפט עם "גלעדי יחזור לאמא". לא יודע בן כמה אתה אבל בטוח שאין לך ילדים. קצת כבוד.
אם תבקש-אערוך גם אני בגלל הציטוט.
ובכל מקרה אתה יכול להיות רגוע. האג'נדה שלך ברורה. וברור כשמאיר דגן או ביטחוניסט אחר יחזקו את עמדתך אז הם "שפויים" וצודקים. כשאחרים חושבים אחרת הם עיוורים שלא מבינים כלום. סבבה.
אתה יודע מה יקרה, כמה ימותו, באילו נסיבות ומי יהיו הרוצחים. סבבה.
כי מה יקרה במציאות מקבילה (או מה היה קורה) זה כמובן 0 הרוגים באותו פרק זמן. אין בכלל ספק.
זה דיון רציני שהפך לשטחי להחריד. זה כל כך לא שחור לבן. כל כך לא.