תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 12 יולי 2025, 10:28

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 8 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: עתודה אקדמית- בחירת מוסדות לימוד
הודעהפורסם: 11 מרץ 2011, 00:16 
אני החלטתי להיות עתודאי. כחלק מתהליך הרישום לעתודה נתבקשתי להרשם למוסדות לימוד.
הכיוון שלי הוא תוכנית פסגות- הנדסת תכנה, ובעדיפות שנייה- שלישית- הנדסת תוכנה והנדסת מחשבים.

אני הבנתי שהשוני בין הנדסת תוכנה למחשבים הוא שבתוכנה יותר מתעסקים בתכנות תוכנות ובהנדסת מחשבים יותר עוסקים בתכנות רכיבים אלקטרונים ובחומרה. אם לא הבנתי נכון אנא הסבירו לי את ההבדל.

המוסדות הרלוונטים עבורי הם הטכניון, בי"ס גבוה לטכנולוגיה בי-ם, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת תל אביב ובר אילן.

אני הבנתי שהמוסדות הנחשבים ביותר הם הטכניון ובאר שבע, לעומת בר אילן לדוג' שנחשב פחות. אני צריך להחליט לאיזה מוסדות להרשם.

אני צריך את עזרתם ואני מבקש מכם לשמוע על המלצות למוסד כזה או אחר ע"ס ניסיון אישי שלכם או של חבר/ קרוב משפחה. המוסדות שמעניין אותי לשמוע עליהם הם אוניברסיטת תל אביב והמכון הטכנולוגי בי-ם.

פתחתי אשכול זה ע"מ להתייעץ על מוסדות לימוד, משמע החלטתי כבר ללכת לעתודה. תגובות כמו "אל תלך זה לא שווה" לא יעזרו לי כרגע...

תודה רבה רבה!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: עתודה אקדמית- בחירת מוסדות לימוד
הודעהפורסם: 11 מרץ 2011, 02:15 
סמל אישי של המשתמש
כרגע חזרתי הביתה אחרי ערב של שישה חצאים וארבעה שוטים של עראק אבל אני מרגיש חד וצלול.
אופציה ראשונה: טכניון.
אופציה שניה: טכניון.
אופציה שלישית: טכניון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מרץ 2011, 02:27 
סמל אישי של המשתמש
למה שוטים? תביא 10 צ'ייסרים באותו מחיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מרץ 2011, 06:13 
סמל אישי של המשתמש
זה לא כזה משנה אם תלך לב"ש או לטכניון מבחינת מה שתדע כשתסיים את התואר. אבל עדיין הרבה יותר עדיף לך ללכת לטכניון (אם תתקבל) מכיוון שתואר מהטכניון בסופו של דבר שווה יותר. זה במיוחד יהיה נכון אם יבוא יום ותרצה ללמוד או לעבוד בחו"ל.

1. טכניון
2. עברית (אין לי מושג אם יש קשר לבית ספר שאתה מדבר עליו)
3. ב"ש ות"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מרץ 2011, 07:03 
המידע שלי הוא בערך בן עשור.
בזמנו המונחים האלו היו לא אחידים, מבולבלים ומבלבלים (בכוונה או שלא).
ובכל זאת, בזמנו הנדסת תוכנה היה שם אחר למדעי המחשב. זה מונח מטעה כי מדעי המחשב זה תואר שיותר קרוב למתמטיקה והיה ניתן ע"י הפקולטה למדעים מדוייקים. במילים אחרות, זה לא תואר של מהנדס. בגדול, זה תואר בתוכנה ותכנות.
הנדסת מחשבים זה תואר שיותר קרוב להנדסת חשמל. זה תואר שניתן ע"י הפקולטה להנדסה והוא מתמקד בחומרה. זה לפי רוב גם תואר יותר גדול וארוך. כתוצאה מכך (ומסיבות נוספות) תואר בהנדסת מחשבים כלל בזמנו לא מעט קורסים בהנדסת מחשבים (אבל לא להיפך).
מצד שני, עם מדעי המחשב אפשר לשלב לימודים של דברים אחרים שמעניינים אותך (אפשר ללמוד את זה כדו-חוגי).

אשר למוסדות לימוד. לפני עשר שנים הייתי אומר שבמדעי המחשב ירושלים ות"א עולות על הטכניון. כל האחרים לא באותה ליגה. בהנדסת מחשבים הטכניון היה המוסד המוביל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מרץ 2011, 08:54 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
המידע שלי הוא בערך בן עשור.
בזמנו המונחים האלו היו לא אחידים, מבולבלים ומבלבלים (בכוונה או שלא).
ובכל זאת, בזמנו הנדסת תוכנה היה שם אחר למדעי המחשב. זה מונח מטעה כי מדעי המחשב זה תואר שיותר קרוב למתמטיקה והיה ניתן ע"י הפקולטה למדעים מדוייקים. במילים אחרות, זה לא תואר של מהנדס. בגדול, זה תואר בתוכנה ותכנות.
הנדסת מחשבים זה תואר שיותר קרוב להנדסת חשמל. זה תואר שניתן ע"י הפקולטה להנדסה והוא מתמקד בחומרה. זה לפי רוב גם תואר יותר גדול וארוך. כתוצאה מכך (ומסיבות נוספות) תואר בהנדסת מחשבים כלל בזמנו לא מעט קורסים בהנדסת מחשבים (אבל לא להיפך).
מצד שני, עם מדעי המחשב אפשר לשלב לימודים של דברים אחרים שמעניינים אותך (אפשר ללמוד את זה כדו-חוגי).

אשר למוסדות לימוד. לפני עשר שנים הייתי אומר שבמדעי המחשב ירושלים ות"א עולות על הטכניון. כל האחרים לא באותה ליגה. בהנדסת מחשבים הטכניון היה המוסד המוביל.

לא יודע מה היה לפני 10 שנים אבל בכל מקרה זה לא רלוונטי. מה שרלוונטי זה המוניטין של המוסד והמחלקה. מבחינת ידע אין ממש הבדל בין הפקולטה בי-ם, ב"ש, או הטכניון. גם ככה רוב הקורסים מועתקים מאוניברסיטאות מובילות בעולם, במיוחד היום שהכל חופשי ברשת. וחברי הסגל הם בסופו של דבר באותה רמה. יוצא מן הכלל זה לימודים גבוהים שאתה רוצה להתמקד בתחום ספציפי שיכול להיות שבמקום מסוים יש קבוצה הרבה יותר טובה ממקומות אחרים, אבל ללימודי תואר ראשון זה לא רלוונטי.

ההבדל הוא במוניטין של המוסד והדירוג שלו בעולם. בכל דירוג טכנולוגי עולמי הטכניון מוביל על כל האונברסיטאות הישראלות למעט מכון ויצמן שלא רלוונטי לתואר ראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מרץ 2011, 12:14 
סמל אישי של המשתמש
בתור מי ששירת יחד עם עתודאים למדמ"ח וגם פיקד על כאלה למשך מספר שנים - אל תלך לעתודה, אלא אם זה הדרך שלך לבטל פרופיל קרבי.
עתודאים רבים, אם לא כולם, חולים במחלה שאני קורא לה "מרמרת עתודאית נפוצה". אל תעשה את זה לעצמך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מרץ 2011, 13:31 
עמי נאווי כתב:
בתור מי ששירת יחד עם עתודאים למדמ"ח וגם פיקד על כאלה למשך מספר שנים - אל תלך לעתודה, אלא אם זה הדרך שלך לבטל פרופיל קרבי.
עתודאים רבים, אם לא כולם, חולים במחלה שאני קורא לה "מרמרת עתודאית נפוצה". אל תעשה את זה לעצמך.

מצטרף בחום. אל תלך לעתודה.
לכל דבר יש את הזמן שלו. עכשיו זה הזמן שלך לעשות צבא, לא ללמוד באוניברסיטה.
כשתהיה בן 22-23, תלמד באוניברסיטה. עכשיו תעשה צבא.

אתה עדיין ילד ואתה עדיין לא יודע מה אתה רוצה לעשות בחיים, גם אם נדמה לך שאתה בטוח שאתה כן יודע.
תעשה צבא, סע לחו"ל, תעבוד, ואז תחליט באיזה מקצוע לעסוק ב-50 השנים הבאות. כל דבר בעיתו.

ולשאלה שלך: זה מקצוע כל כך מבוקש, שלא באמת משנה איפה תלמד. יש אולי הבדל ברמת הלימוד, אבל בסופו של דבר את הניסיון האמיתי אתה צובר בעבודה ולא בלימודים. לימודים זה חרטה.
אם היית לומד משפטים, שזה תחום שמוצף בעובדים, היה הבדל בין אוניברסיטת תל אביב למכללת עמק הירדן. אבל בתחום שלך הביקוש לעובדים הוא כל כך גבוה, שזה לא משנה איפה תלמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 8 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: