תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 12 יולי 2025, 18:01

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 7 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: המלצה על קופות גמל/פנסיה
הודעהפורסם: 01 מרץ 2011, 14:06 
אני מקבל משכורת כבר כמה חודשים בלי שיש לי קופת גמל/פנסיה (מה שהחוק החדש מחייב)
ורואה החשבון של העבודה אמר שאני חייב לפתוח אחד כזה.
יש המלצות על משהו מסויים? יש הבדלים משמעותיים? האם אפשר לסגור את זה פשוט בטלפון ?
תודה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: המלצה על קופות גמל/פנסיה
הודעהפורסם: 01 מרץ 2011, 14:12 
אתה יכול לעבור קופה כל שלושה חודשים כך ששום בחירה כעת לא ממש מגבילה אותך.
אם אני לא טועה באתר משרד האוצר יש פירוט של כל הקרנות והתשואות שהן השיגו.
קרנות שמשיגות תשואות גבוהות יותר הן בדר"כ מנייתיות יותר ולכן גם עלולות להיות מסוכנות יותר.
תבחר לך אחת עם התמהיל תשואה/סיכון שמתאים לך.
שים לב גם לדמי הניהול שאתה צריך לשלם בכל אחת מהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2011, 14:24 
לא ברור
למיטב ידיעתי החברה שבה אתה עובד אמורה לפתוח לך קופת גמל/פנסיה וכד' באמצעות הסוכן/חברת ביטוח שאיתה הם עובדים,אלא אם יש לך כבר קופה קיימת.
החוק עד כמה שאני יודע מחייב קופת חיסכון לפנסיה ,אם כי היום רוב החברות הולכות על קטע של בטוח מנהלים שיש בו גם מרכיב של-.אובדן כושר עבודה.
אתה אמור להפריש 5% לחיסכון וכנ"ל גם המעסיק ,בנוסף בדר"כ המעסיק מפריש סכום פיצויים לאותה קופה 8 ושליש אחוז מהמשכורת ברוטו -סה"כ 13 ושליש מהמשכורת ברוטו(וכל זה אמור עם השנים לצבור ריבית והצמדה).כספי הפיצויים בכל מקרה שייכים למעסיק ואם התפטרת הוא לא חייב לשחרר לך את פיצויי הפיטורין.
את המרכיב של אובדן כושר עבודה הוא לא חייב להפריש ואם לא אתה יכול ממרכיב החיסכון או להוציא בנוסף אחוז דיי קטן שמבטיח לך הכנסה אם חס וחלילה נגרם אובדן כושר עבודה (עד 75% מהמשכורת ברוטו לאחר 3 חודשי אי כושר)
כמובן שישנם מרכיבים נוספים שזה לשיקול המבוטח -כמו הפרשת כסף לבטוח בריאות ועוד כהנה וכהנה.
וכמובן שכל מה שאני אומר הוא מידע אישי ולא כמומחה בתחום

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2011, 14:25 
אתה צריך לבחור קודם כל איזה מסלול אתה מעדיף- ביטוח מנהלים או פנסיה (נדמה לי שמבחינת המעביד זה לא ממש משנה).
כדאי להתייעץ עם סוכן ביטוח או מישהו שמבין בזה (למרות שבסופו של דבר אף אחד לא יודע מה באמת עדיף).
לפחות שיסבירו לך את השלכות ומה המשמעות של כל מסלול.
בהצלחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2011, 14:29 
ראצ'ו כתב:
אני מקבל משכורת כבר כמה חודשים

קצת צניעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2011, 15:02 
יש 2 החלטות כלכליות שהן ההחלטות הכלכליות המשמעותיות ביותר בחיים של כולנו:
1. רכישת דירה.
2. החלטה על מסלול חיסכון לעת זיקנה.

99% מהאוכלוסיה משקיעה כמויות זמן אדירות בנושא של רכישת דירה, החל מחיפושי דירה, סקר שוק בנושא משכנתא, שיפוצים ועוד. בנושא הזה מי שקונה דירה, מקבל לרוב החלטה כשיש בידיו מידע רב.
לעומת זאת, 99% מהאוכלוסיה לא מבינה דבר וחצי דבר בנושא הפנסיה ולא מקדישה לכך זמן, למרות שלנושא הזה תהיה משמעות אדירה בעתיד.
הסיבה לכך היא שרכישת דירה מתרחשת בהווה, וחסכון לפנסיה רלוונטי רק כ-40 שנה לאחר שמתחילים לחסוך. אנשים בני 25 לא מתעניינים במה שיקרה להם בגיל 65.

מה שבני כתב לך זה נכון, אפשר להחליט ואז לשנות, אבל רוב האנשים לא עושים את זה. לכן חשוב מאוד שתקבל החלטה נכונה בנושא הזה.
בגדול, כיום קרן פנסיה עדיפה על ביטוח מנהלים.
תשים לב לפרמטרים הבאים:

1. דמי ניהול בכל אחד מהמסלולים.
2. כמה המעביד מפריש לך בכל אחד מהמסלולים.
3. אם אתה בוחר ביטוח מנהלים - האם המעביד משלם לך גם ביטוח אובדן כושר עבודה? (בקרן פנסיה זה תמיד בפנים)
4. לגבי החברה המנהלת - בעקרון מותר לך לבחור איזו חברה שאתה רוצה, בפועל חלק מהמעבידים לא מאפשרים את זה והמדינה לא אוכפת את זה. אין הבדלים משמעותיים בין החברות המנהלות, בכל מקרה אם תכתוב פה אילו אופציות נתנו לך אפשר יהיה לייעץ לך.

לסיכום: שם עם סוכן הביטוח או רואה החשבון ותבין ממנו אילו אופציות יש לך ומה התשובות לכ"א מ-4 השאלות בכ"א מאופציות. תחזור לפה ונדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2011, 23:51 
בקרן פנסיה אתה בד"כ משלם פחות דמי ניהול, וההפרשה של המעביד לקרן פנסיה גבוהה יותר (במקצת).

בדוק אם יש קרן פנסיה לסטודנטים (לא חושב שיש אבל אולי).

הקרנות של הארגונים הגדולים בד"כ מעניקות זכויות טובות יותר ודמי ניהול מופחתים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 7 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: