אדום מטלי כתב:
סתם כי יש לי זמן:
"נסיון הפיגוע בחלמיש: המשטרה הצבאית תבדוק את התנהלות החיילים
בעקבות התקרית בנבי סלאח, שבה נורה למוות חשוד בנסיון פיגוע שהתקרב עם רכבו לכוח צה"ל, תיבדק התנהלות החיילים במקום, שירו לעברו והביאו למותו. הבדיקה נחשבת שגרתית, ונפתחת בכל אירוע שבו חשוד נורה למוות"
זה מתוך אתר וואלה. חבל שלא הבאתי את הציטוט המוקדם יותר, כי שם עדיין לא היה כתוב על המשטרה הצבאית, ומה שכן היה כתוב זה שחיילי צה"ל הרגו את המחבל .
באותו זמן ב"הארץ":
"מצ"ח חוקרת את התקרית בחלמיש: החיילים ירו למוות בנהג כי לא נענה לבקשתם לעצור
לפי מידע שהגיע ל"הארץ", החיילים שירו לעבר הרכב לא התקרבו אליו לאחר שהמכונית נעצרה. גורמים בצה"ל מגדירים את התקרית כבעייתית מאוד
התקרית התרחשה הבוקר. כוח צה"ל ירה למוות בפלסטיני בן 26 שנסע עם אחותו לנביא סאלח, סמוך לחלמיש. אחותו בת ה-33 נפצעה מהירי באורח בינוני. צוותי מגן דוד אדום פינו את הנהג לבית החולים בילינסון, שם נקבע מותו. לפי דיווחים פלסטיניים, האחות פונתה על ידי רכב פרטי לרמאללה. ממשפחתה נמסר כי היא נפגעה מקליע בכתף וכי היא צפויה לעבור היום ניתוח.
שני האחים, מוחמד עבדאללה מוסא ולטיפה עבדאללה מוסא, הם תושבי הכפר דיר בלוט, מערבית לסלפית. לפי קרוב משפחה, האח היה בדרכו לרמאללה לצורך הסדרת רישיון נהיגה. אחותו ליוותה אותו, ובין היתר התכוונה לבדוק ברמאללה מסגרת לימודים לאחת מבנותיה.
עטאללה תמימי, בן 66, נכח באירוע והבהיל את הפצועה לבית החולים ברמאללה. "האח והאחות נסעו במכוניתם, סוזוקי בצבע לבן, כמאה מטר מאחורי. הם נסעו לכיוון רמאללה", הוא סיפר היום. "לא היו חיילים על הכביש ואיש לא סימן לי או להם לעצור. שני חיילים יצאו מהאוהל הצבאי והחלו לירות לעבר הסוזוקי. הם פגעו בחלקו האחורי מרחוק. הרכב נעצר אחרי כמה מטרים ונתקע בצדי הדרך. שניהם החלו לצעוק, היתה היסטריה. הנהג נפגע משני כדורים בגב, ואחותו מכדור אחד".
עד כאן הציטוטים.
אתם יכולים להיכנס לשני האתרים ולראות תמונות ווידיאו. ברור לגמרי שהיריות נורו על הרכב מאחור (שמשה אחורית בלבד שבורה) ושהנהג נורה מגבו. ברור מאד גם שברכב נסעו גבר ואשה, שכאמור נהגים מפגעים לא לוקחים איתם בד"כ אשה נשואה עם 5 ילדים לפיגוע. עוד לא שמעתי על מניעת פיגוע דריסה אחרי שהרכב כבר עבר אותך.
אני נותן לכל אחד להגיע לתובנות שלו.
אני מזכיר רק שזה מקרה שתועד בצורה כלשהי. מעניין כמה כאלה יש שאף אחד מאיתנו לא יודע עליהם (חוץ מגדעון לוי השקרן).
אח"כ אומרים שאין צורך בשוברים שתיקה.
היית כבר מביא לינקים במקום לחפש את הכתבות...
בכל מקרה אם החיילים ירו סתם ככה, אז הם צריכים לקבל עונש מאסר עולם על רצח