תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 14 יוני 2025, 21:00

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 7 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הסכם הסחר טיס"א TISA
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2016, 22:35 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
תקשיבו ככל שחופרים בזה זה הופך ליותר ויותר הזוי. קשה להאמין אבל החל משנה הבאה יוטיוב, פיסבוק וויקיפדיה יתכן ויהיו בתשלום. ספקיות האינטרנט יחליטו איזה אתרים תראו באינטרנט ואיזה לא. אם תרצו לראות מעבר לרשימת האתרים שיפתחו לכם - תצטרכו לשלם כסף בדיוק כמו שעושים יס והוט. נשמע כמו איזה תרחיש הזוי?
אם הסכם הסחר טיס"א TISA שישראל רוצה לחתום עליו מול התאגידים הגדולים בעולם יעבור -זו תהיה המציאות החדשה של כולנו. מדוע אתם לא יודעים על זה? כי הכל מתנהל בחשאיות בחדרים סגורים בז'נבה. אפילו חברי הכנסת יוכלו לעיין בהסכמים רק 5 שנים אחרי שיאושר בממשלה!
אתמול התראיינתי בלונדון וקירשנבאום עם פרטים חדשים על ההסכם שהולך ונרקם. ח"כ דב חנין התראיין אחרי בעקבות ישיבה דחופה שנערכה אתמול בנושא בועדת הכלכלה.

https://www.facebook.com/eran.hildeshei ... =2&theater

מה מה מה?!
איך דבר כזה עובר כזה עובר בשקט ובחשאיות כזאת ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הסכם הסחר טיס"א TISA
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2016, 23:31 
אל באנדי כתב:
ציטוט:
תקשיבו ככל שחופרים בזה זה הופך ליותר ויותר הזוי. קשה להאמין אבל החל משנה הבאה יוטיוב, פיסבוק וויקיפדיה יתכן ויהיו בתשלום. ספקיות האינטרנט יחליטו איזה אתרים תראו באינטרנט ואיזה לא. אם תרצו לראות מעבר לרשימת האתרים שיפתחו לכם - תצטרכו לשלם כסף בדיוק כמו שעושים יס והוט. נשמע כמו איזה תרחיש הזוי?
אם הסכם הסחר טיס"א TISA שישראל רוצה לחתום עליו מול התאגידים הגדולים בעולם יעבור -זו תהיה המציאות החדשה של כולנו. מדוע אתם לא יודעים על זה? כי הכל מתנהל בחשאיות בחדרים סגורים בז'נבה. אפילו חברי הכנסת יוכלו לעיין בהסכמים רק 5 שנים אחרי שיאושר בממשלה!
אתמול התראיינתי בלונדון וקירשנבאום עם פרטים חדשים על ההסכם שהולך ונרקם. ח"כ דב חנין התראיין אחרי בעקבות ישיבה דחופה שנערכה אתמול בנושא בועדת הכלכלה.

https://www.facebook.com/eran.hildeshei ... =2&theater

מה מה מה?!
איך דבר כזה עובר כזה עובר בשקט ובחשאיות כזאת ?

יתכן שזו הסיבה שזה עובר בשקט.

האמת היא שהסכם TISA הוא הסכם בין מדינות, לא בין מדינות לתאגידים (גדולים או אחרים). אמת אחרת היא שההסכם אמנם רע מאד, אך דוקא האיום בציטוט לא קשור. ההסכם לא חל על רגולציה קיימת, לכן לא ישפיע על נייטרליות הרשת שמוחלת על ספקי האינטרנט מתוקף הרגולציה בישראל (כמו גם בארה"ב ובאיחוד האירופי).

אבל אם תאיים על אנשים שההסכם יחייב את עיריית מינכן לעבור מליברה אופיס למיקרוסופט אופיס, זה כנראה לא ישמע להם מספיק מפחיד כמו פייסבוק בתשלום.

זה בדיוק כמו הדיון על המאגר הביומטרי. במקום לקיים דיון על הבעיות האמיתיות במאגר, מה שיחייב אנשים להבנה טכנית, ולקריאת כמה מאמרים שכוללים נתונים, ולא רק דעות, ישר מאיימים ב-"ארגוני טרור".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2016, 10:49 
על איזה הסכמי סחר אתם מדברים?
טראמפ!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2016, 14:07 
האמת שאינטרנט בתשלום זה הדבר האחרון שמדאיג בעסק הזה.
האמת שאי אפשר ממש לדעת על מה הם מתדיינים שם במרתפים בג'נבה. הכל מתרכז למקור אחד, שהודלף לפני שנתיים.
מה שידוע עד עכשיו, לא ממש מעודד, וישפיע על הרבה מאוד תחומי חיים של כולנו, וייתן ליותר מידי גופים פרטיים שליטה על החיים שלנו.
הכי גרוע בהפרטה המסיבית, שנכון לעכשיו אי אפשר ממש להתגונן ממנה כי ההסכם המתממש לא גלוי, ולאחר החתימה אי אפשר יהיה לסגת ממנו.

מידה מסויים אפשר לקבל בשני המקורות הבאים (יש עוד ברשת):

שתהיה לכולם שבת אדומה נפלאה, נעימה ו- שקטה א.ב. :WHOME:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2016, 15:35 
סמל אישי של המשתמש
קראתי עכשיו את התחקיר המלא של קרן התחקירים ונושא ממש מרתק.
אם ההסכם הזה נחתם זו מציאות חדשה לחברה הישראלית והעולמית. כמישהו שמגדיר את עצמו ככלל כסוציאליסט (או לפחות סוציאל-דמוקטי), אני כמובן נוטה להתנגד להסכם, אבל זה יעשה סוג של מהפכה בהרבה תחומי שתוכל גם מאוד להועיל לצרכן (לצורך הדוגמא - חברה כמו sky tv תהווה תחרות להוט ויס, ותוכל לשדר גם בארץ).
מצד שני, היא מגבילה משמעותית נסיונות רגולציה של מדינה.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2016, 15:47 
סמל אישי של המשתמש
שער 5 הוא קרנבל כתב:
אם ההסכם הזה נחתם זו מציאות חדשה לחברה הישראלית והעולמית. כמישהו שמגדיר את עצמו ככלל כסוציאליסט (או לפחות סוציאל-דמוקטי), אני כמובן נוטה להתנגד להסכם, אבל זה יעשה סוג של מהפכה בהרבה תחומי שתוכל גם מאוד להועיל לצרכן (לצורך הדוגמא - חברה כמו sky tv תהווה תחרות להוט ויס, ותוכל לשדר גם בארץ).

לא קראתי ואני לא בקיא בפרטים, אבל בהתייחס למה שאתה כותב: אתה מתאר עסקה של זכויות צרכניות\רמת חיים בתמורה לוויתור על כוח (כלכלי, פוליטי מעמדי). זאת עסקה שאולי-אולי-אולי נראית טוב לטווח הקצר (לפחות למי שמעדיף טלפון יותר נוצץ על פני יותר השפעה ושליטה על חייו), אבל בטווח הארוך די ברור שזה עסקה ממש נוראית.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2016, 23:01 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:

לא קראתי ואני לא בקיא בפרטים, אבל בהתייחס למה שאתה כותב: אתה מתאר עסקה של זכויות צרכניות\רמת חיים בתמורה לוויתור על כוח (כלכלי, פוליטי מעמדי). זאת עסקה שאולי-אולי-אולי נראית טוב לטווח הקצר (לפחות למי שמעדיף טלפון יותר נוצץ על פני יותר השפעה ושליטה על חייו), אבל בטווח הארוך די ברור שזה עסקה ממש נוראית.

כמו שאמרתי, אני נוטה להתנגד להסכם.
אגב, עוד נקודת מבט - במידה וההסכם נחתם ללא ישראל - היא נשארת משמעותית מאחורי המדינות שכן חותמות עליו, זה יוריד משמעותית את האינטרס הכלכלי של חברות כאלה להשקיע בישראל. אם זה היה עניין כלכלי נטו, אז זה אי הכללתה בהסכם היה דוחף את ישראל דיי חזק לכיוון השוק הסיני (שממודר מההסכם הזה, כי חלק ממטרתו זה לבסס את השוק האירופאי והאמריקאי כשוק המוביל בעולם), אבל בגלל המציאות הפוליטית אני מאמין שישראל תהיה חייבת לדבוק בארה"ב ולהרחיב את הפערים ביוקר המחייה בין ישראל לעולם.

לדעתי מדובר בהסכם דיי נוראי, אבל מצד שני גם דיי בלתי נמנע (לפחות ברמה הישראלית), ומדובר בצעד משמעותי בכיוון של גלובליזציה של העולם המערבי.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 7 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: