תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 16 יוני 2025, 20:00

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 92 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: תאגיד השידור הציבורי
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 15:09 
הנושא טרם עלה כאן בפורום, בעוד ברשת ובפוליטיקה מדברים עליו בלי הפסקה.
באופן אישי, ואני מתאר לעצמי שאנשים כאן יחלקו עליי, אני תומך ביוזמה החדשה של נתניהו מהימים האחרונים לסגירת התאגיד ואי-פתיחתה מחדש של רשות השידור.
לפני שהדיון ייכנס להילוך גבוה, נפתח בקטע קומי.
עוזי וייל כתב:
רק סיפור קטן, בשולי הנסיון לחסל את התאגיד ולהשאיר את רשות השידור. רק להזכיר לכם, באמת בקטנה, מה היא רשות השידור שאותה מנסה נתניהו להחיות, ומה יקרה אם הוא יצליח.
הערת טריגר: אתם עומדים לא להאמין לסיפור הזה. אתם עומדים לחשוב שהמצאתי אותו, כי לא יתכן וכו'. אבל בכוונה בחרתי לספר דווקא אותו, למרות שיש עשרות ומאות סיפורים אחרים הרבה יותר חמורים, מהם כאלה שאני עצמי הייתי עד להם. אבל הסיפור הזה, כמה שהוא קטן, אומר הכל. אז ככה:
פעם ביקשו ממני להתראיין באחת מתוכניות התרבות שנעלמו מזמן, ולענות על שאלות מסוג "מי איש השנה שלך בספרות", או משהו. הגעתי לאולם תיאטרון ישן ויפה בלב תל אביב. במקום כבר חיכה צוות הצילום, ועוד כמה וכמה מרואיינים אחרים. ואז כולנו התחלנו לחכות. ולחכות. ולחכות.
אחרי חצי שעה בערך, ובעוד הכתבת הצעירה והמקסימה מסמיקה מרוב בושה, שאלתי למה מחכים ומתי זה ייגמר. היא מילמלה: "יש בעיה עם הכרטיסיות."
"מה הבעיה עם הכרטיסיות?"
אז ככה: מסתבר שהיא אמורה להחזיק ביד כרטיסיה ועליהן שלוש השאלות החשובות אותן רצתה לשאול אותי. אך השאלות עצמן, אללי, מודפסות על דף נפרד, ואמורות להיות מוצמדות בסלוטייפ לכרטיסיה הרשמית - עם הלוגו של רשות השידור.
"אוקיי... אז? אין כרטיסיות?"
"יש," הראתה לי חפיסה של כרטיסיות מקרטון, "אבל הם לא הביאו מירושלים את הדף עם השאלות."
אמרתי, "אז תשאלי בלי הדף, נאלתר."
"לא, זה בסדר," אמרה והניפה דף A4 בידה האחרת, "לקחתי בחשבון שזה עלול לקרות, והדפסתי את זה בבית."
"אוקיי..."
"אבל," היא אמרה, "צריך להצמיד את הדף המודפס לכרטיסיה. והם שכחו גם סלוטייפ."
"אוקיי..." אמרתי, "אז... אני אקפוץ החוצה לפיצוציה, ואקנה לך סלוטייפ. בואי נגמור עם זה כבר."
עכשיו בא הקטע שלא תאמינו לו.
אבל אני נשבע לכם שזה קרה באמת:
"לא לא לא," היא אמרה, בבהלה מסויימת. "זה בסדר, יצאה מונית מירושלים, עם סלוטייפ מרשות השידור."
ואת זה, את החרא הזה, נתניהו רוצה לחזור ולהאכיל אתכם.

https://www.facebook.com/uzi.weil?fref=ts

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 17:30 
סיפור נחמד. בצבא דברים כאלה קורים כל שעה.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: תאגיד השידור הציבורי
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 17:37 
סמל אישי של המשתמש
והוא באמת הגוף הראשון שצריך לסגור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 18:43 
KingAlpaca כתב:

לא צריך לסגור את הצבא לצערינו, אבל הוא באמת הגוף שמבזבז הכי הרבה כספי משלמי מיסים, בערכים אבסולוטיים, זמן גדול יותר מכל השאר.
ואני לא מדבר על זה שקונים צוללת שעולה שש מאות מליון דולר או מטוס שעולה מאה מליון דולר. נניח שצריך את זה.
אני מדבר על ביזבוז מושחת, הקשור בעיקר בעינייני משכורת ועוד יותר פנסיות של אנשי צבא.

אבל זה כמובן לא קשור לאשכול.
מה שמטריד בעניין התאגיד הוא פחות הביזבוז. הרי אם לא יבזבזו את הכסף שם, יבזבזו אותו במקום מבזבז אחר.
העניין הוא הנסיון לשלוט בגופי התקשורת, להשתיק ביקורת. במקביל לנסיונות להחליש את בית המשפט העליון, ולהשתיק חברי כנסת 'קיצוניים', ביבי לומד משהו על דמוקרטיה מחברותו הקרובה עם פוטין...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 20:11 
סמל אישי של המשתמש
אין לי דעה נחרצת בעד שידור ציבורי. אני מבין את היתרונות ואני מבין את החסרונות.
אבל מה שקורה פה עם התאגיד והממשלה זה אסון, ואם הם יצליחו זה יהיה רק עוד כתם באוסף הכתמים שנצברים על שמשת מכונית ה"דמוקרטיה הישראלית".

אז נועם, תשקול שנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 20:31 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
KingAlpaca כתב:

לא צריך לסגור את הצבא לצערינו, אבל הוא באמת הגוף שמבזבז הכי הרבה כספי משלמי מיסים, בערכים אבסולוטיים, זמן גדול יותר מכל השאר.
ואני לא מדבר על זה שקונים צוללת שעולה שש מאות מליון דולר או מטוס שעולה מאה מליון דולר. נניח שצריך את זה.
אני מדבר על ביזבוז מושחת, הקשור בעיקר בעינייני משכורת ועוד יותר פנסיות של אנשי צבא.

אבל זה כמובן לא קשור לאשכול.
מה שמטריד בעניין התאגיד הוא פחות הביזבוז. הרי אם לא יבזבזו את הכסף שם, יבזבזו אותו במקום מבזבז אחר.
העניין הוא הנסיון לשלוט בגופי התקשורת, להשתיק ביקורת. במקביל לנסיונות להחליש את בית המשפט העליון, ולהשתיק חברי כנסת 'קיצוניים', ביבי לומד משהו על דמוקרטיה מחברותו הקרובה עם פוטין...

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 21:18 
אדום נחמד כתב:
אין לי דעה נחרצת בעד שידור ציבורי. אני מבין את היתרונות ואני מבין את החסרונות.
אבל מה שקורה פה עם התאגיד והממשלה זה אסון, ואם הם יצליחו זה יהיה רק עוד כתם באוסף הכתמים שנצברים על שמשת מכונית ה"דמוקרטיה הישראלית".

אז נועם, תשקול שנית.

שקלתי את עמדתי מחדש בעקבות הציטוט של ביטן מהבוקר, ואני מוכן להתפשר. נאמר שאני תומך בתאגיד, אבל אני עושה את זה בניגוד לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 21:23 
סמל אישי של המשתמש
זה מצחיק שנושאים כמו כיבוש או ירי במחבלים מעורר כאן בפורום אמוציות גבוהות, כולל הבטחות לסיום הדמוקרטיה וכו׳, אבל דברים כמו הגבלת תקשורת, השתקת ביקורת והפארנויות של ביבי, שלאט לאט מתגלה כטיראן מהזן הישן, גוררות פה רגשות אמביוולנטים.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 21:54 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
זה מצחיק שנושאים כמו כיבוש או ירי במחבלים מעורר כאן בפורום אמוציות גבוהות, כולל הבטחות לסיום הדמוקרטיה וכו׳, אבל דברים כמו הגבלת תקשורת, השתקת ביקורת והפארנויות של ביבי, שלאט לאט מתגלה כטיראן מהזן הישן, גוררות פה רגשות אמביוולנטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 22:03 
לא הבנתי.
בגלל שאני מתנגד לכיבוש אסור לי להתנגד לתקשורת ציבורית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 22:03 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

מה הרגש האמביוולנטי שזיהית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 22:04 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 22:36 
סמל אישי של המשתמש
טוב, אמנם ציטטתי את ההודעה של אופיסר, אבל בדיעבד אני רוצה לסגת ממנה.
אני חושב ששידור ציבורי חזק הוא הכרח. ולא בשביל תכני עלית סטייל BBC, שזה נחמד אבל ממש לא התפקיד של שידור ציבורי.
אלא בשביל העיתונות החופשית (יחסית) מלחצים ומניפולציות של איילי הון.
אני מכיר סיפורים על תחקירים ש"נפלו" בגלל איום של חברה מסחרית לבטל תקציבי פירסום.
את שיטת השקשוקה אף ערוץ לא הסכים לפרסם מלבד ערוץ 1
על פישמן אף אחד לו דיבר כי יש לו את גלובס ונוחי רכש בזמנו את מעריב מאותן סיבות ועוד...

מצד שני, אני חושב שנתניהו, שאותו אני מתעב בכל עצמותי, כישף את כולנו, וגם להתנגד אוטומטית לכל דבר שהוא מייצג/יוזם זה בעצם לתת לו יותר כוח ממה שהוא ראוי לו.

מצד שלישי, כל המהלך הזה זה נתניהו מלא בכל כך הרבה זחיחות שלו. כל המהלכים סביבו תפורים בתפרים כל כך גסים. השקרים והסיבות ה"אמיתיות" כל כך זועקים 'שיכרון כוח' שגם אם הייתי לברטריאן בן לברטריאן, הייתי מתנגד למהלך הזה מכל הסיבות הנכונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 23:54 
סומך כתב:
אני חושב ששידור ציבורי חזק הוא הכרח. ולא בשביל תכני עלית סטייל BBC, שזה נחמד אבל ממש לא התפקיד של שידור ציבורי.
אלא בשביל העיתונות החופשית (יחסית) מלחצים ומניפולציות של איילי הון.
אני מכיר סיפורים על תחקירים ש"נפלו" בגלל איום של חברה מסחרית לבטל תקציבי פירסום.
את שיטת השקשוקה אף ערוץ לא הסכים לפרסם מלבד ערוץ 1
על פישמן אף אחד לו דיבר כי יש לו את גלובס ונוחי רכש בזמנו את מעריב מאותן סיבות ועוד...

לצערי אני רואה כאן בעיה, אבל לא פתרון.
אולי בבריטניה (או בכל מדינה סוציאל דמוקרטית אחרת) אפשר להחזיק תאגיד נורמלי, אבל מהיכרות עם ההיסטוריה של השידור הציבורי בישראל (אפס רלוונטיות, 100 אחוז שחיתות, בזבוז משווע של כספי ציבור, מיליונים שזורמים למכבי כל שנה), מה אמור לגרום לי לחשוב שפירוק והרכבה מחדש ישנה את המצב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 23:55 
סמל אישי של המשתמש
אחותך לא רלוונטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 23:58 
אחותי באמת הייתה רואה "מבט שני" כל יום מגיל 9 עד גיל 13.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 נובמבר 2016, 00:07 
סמל אישי של המשתמש
מבט שני זאת התוכנית הכי טובה בטלוויזיה הישראלית אחרי המקור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 נובמבר 2016, 09:48 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
לא הבנתי.

לא, אבל מי שעיניו בראשו מבין שהתאגיד הציבורי היה אמור להוות גוף שלא סר למרות הפוליטיקאים ומבקר את הממשלה ואת היושב בראשה. התאגיד הציבורי כמשל להשתקת ביקורת כנגד ראש הממשלה, וזאת פגיעה הרבה יותר קשה בדמוקרטיה מחייל שיורה במחבל מנוטרל.

סומך, אין לך מה לסגת מההודעה, אני בעד שידור ציבורי נטול פניות ונשכני. רשות השידור על כלל דינזואוריה לא הצליחה במשימה, אני מאמין שהתאגיד החדש התחיל להראות סימני חיים ובגלל זה נתניהו נלחץ.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 06 נובמבר 2016, 10:27 
סמל אישי של המשתמש
לא מבין מה הדילמה.

נעזוב כרגע את השאיפה לאיכות או הייתכנות בארץ, שידור ציבורי נקי מאינטרסים אני מניח שכולנו חושבים שצריך. לא משנה עם זה יהיה התאגיד או רשות הציבור.

עכשיו אם זה נראה למישהו נכון שהמדינה תפטר 50 אחוז מעובדים בחברה שבבעלותה תפסיק לתקצב אותה תקים חברה חלופית ואז חודש לפני שהחברה החלופית תתחיל לפעול היא תגיד סליחה בואו נחזור לחברה הישנה אבל נעשה בה עוד שינויים? זה לא הגיוני בשום צורה. וזה לא קשור אם היה צריך לפרק את הרשות בהתחלה או לא.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 נובמבר 2016, 10:33 
Officer Barbrady כתב:
Noam כתב:
לא הבנתי.

לא, אבל מי שעיניו בראשו מבין שהתאגיד הציבורי היה אמור להוות גוף שלא סר למרות הפוליטיקאים ומבקר את הממשלה ואת היושב בראשה. התאגיד הציבורי כמשל להשתקת ביקורת כנגד ראש הממשלה, וזאת פגיעה הרבה יותר קשה בדמוקרטיה מחייל שיורה במחבל מנוטרל.

סומך, אין לך מה לסגת מההודעה, אני בעד שידור ציבורי נטול פניות ונשכני. רשות השידור על כלל דינזואוריה לא הצליחה במשימה, אני מאמין שהתאגיד החדש התחיל להראות סימני חיים ובגלל זה נתניהו נלחץ.

שוב, אני לא חושב שהתאגיד הציבורי צריך להיות גוף נקי מאינטרסים, אני טוען שהוא לא יכול להיות כזה ולכן הוא לא צריך להיות בכלל.
עם זאת (כמו שכתבתי למתקרא נחמד) הרעיון של תאגיד ציבורי שאיננו נקי מאינטרסים, בקונסטלציה הנוכחית ובהנתן הנסיבות, הוא כנראה האופציה הפחות גרועה מהמבחר הקיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 06 נובמבר 2016, 11:03 
סמל אישי של המשתמש
'המתקרא נחמד' :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 06 נובמבר 2016, 12:05 
אני כבר כמה חודשים מנסה להכניס את זה, כבר חשבתי שיתעלמו ממני לנצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 01:52 
סמל אישי של המשתמש
https://www.youtube.com/watch?v=2Ap-mptCuyY

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2016, 01:32 
וואו אילנה דיין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2016, 01:58 
סמל אישי של המשתמש
כן, הא?

חפרה לה בור יותר עמוק ונתנה לביבי עוד כמה מנדטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 נובמבר 2016, 02:29 
נו, אתה יודע איזה ביצים צריך בשביל לעשות דבר כזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2016, 02:32 
סמל אישי של המשתמש
אני לא חושב שהיא מבינה את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 נובמבר 2016, 02:33 
אני בטוח שכן.
חוץ מזה, אל תזלזל באילנה דיין. היא קיבלה 800 בפסיכומטרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2016, 03:20 
סמל אישי של המשתמש
אין לך מושג כמה זה מרשים אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 נובמבר 2016, 07:33 
סמל אישי של המשתמש
היא לא חפרה לעצמה שום בור, בעצם הקראת התגובה במלואה וכלשונה תוך שימוש בטייטל של ביבי ראש הממשלה ושר התקשורת, היא ידעה טוב מאוד מה היא עושה ושכולם ידברו על התגובה שלו ולא על התחקיר שלה.
זה לא יוסיף לו מנדטים מעבר ל 30 שכבר יש לו, זה אולי יפקח קצת את העיניים לאלו שיושבים על הגדר, כל העאלק מצביעי מרכז שכל כך אוהבים לא לקחת עמדה ורואים עכשיו באיזו קלות לוקחים מישהו נייטרלי, קוראים לו סמולני ומשסים בו את העם. אתם בקלות הבאים בתור. כל הלפידים והכחלונים והעופר שלחים אולי יבינו שהחלוקה היא כבר לא קשורה לימין ושמאל אלא לאלו שרוצים מדינה דמוקרטית לעומת אלו שרק מחפשים להשתיק כל שבב של ביקורת נגד השלטון.
התגובה הזו, כמו גם ההצהרה של הכלבלב ביטן על חיפוש בפייסבוק של עיתונאי התאגיד, הם עוד שלבים בניסיון ההשתלטות של ביבי על התקשורת והשתקת הביקורות נגדו, לא כל ביקורת היא ניסיון הפיכה ולא כל תחקיר הוא מזימה בינלאומית שנועדה להפיל את שלטון הימין.
החלק האדיש במדינה הזו צריך סטירה לתוך הפרצוף שלו, אולי התגובה של ביבי תהיה הסטירה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 92 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: