אדום-עולה בבלומפילד כתב:
1. אין לך אפשרות להשקיע את כספי הפנסיה שלך דרך קרנות פנסיה בחו"ל.
2. יש חברות ביטוח שמציעות ביטוחי מנהלים, שבהם אתה יכול להחליט איזה אחוז מההשקעות שלך יושקע בחו"ל. אתה יכול ללכת לחברה כזאת ולבקש ש-100% מהכסף יושקע בחו"ל. אני יודע שבחברת הפניקס מאפשרים את זה.
במקרה כזה, הכסף שלך ינוהל בארץ ע"י חברה ישראלית, אבל היא תשקיע 100% מהכסף בניירות ערך בחו"ל.
3. בנוסף לכך, אתה יכול להשקיע את החסכונות הפנויים שלך בניירות ערך בחו"ל, אבל זה רק כהשלמה לפנסיה שלך ולא במקומה.
תודה
Lion Den כתב:
סומך כתב:
אני מפריש לעצמי הפרשות פנסיה באופן עצמאי לאחת מקרנות הפנסיה/ביטוח בארץ
בתוך עמי אני חיי, וכידוע במדינה שלנו אין יציבות, כולם חברים של כולם ומחר יכולים לעשות עוד תספורת של מילארדים לטובת איזה טייקון מקורב סטייל פישמן/האחים עופר וכו'...
האם יש לי אפשרות לחסוך לפנסיה באחת מקרנות הפנסייה בחו"ל?
לא מבין גדול בתחום אבל למיטב הבנתי אין בעיה להשקיע את הכסף שלך איפה ואיך שאתה רוצה, יש מכשירים וחסכונות פיננסים יצירתיים ככל שתדמיין ואנשים בכל מקום ישמחו לקחת ממך כסף.
הבעיות שצריך לבדוק הן מיסוי על רווחים מהשקעות בחו״ל ואולי אפילו החלטות עתידיות של רשויות המס בישראל עם השלכות רטרוקאטיביות, לא תרצה לפתוח תוכנית פנסיונית ממדינה זרה בגיל 67 ולגלות שאתה פתאום צריך לשלם 30% מס על הרווחים שלה. דבר שני שצריך לבדוק זה האם השקעה כזו בוודאות מזכה אותך בניכוי מס ההכנסה השנתי יקר המציאות עבור עצמאיים בארץ.

באמת לא חשבתי עד הסוף על ענייני המיסוי... תודה