תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 01:20

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 598 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: בצלם
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 09:59 
סמל אישי של המשתמש
הנה מה שאמר היום מנכ״ל בצלם, חגי אלעד, בכינוס המיוחד של מועצת הביטחון של האו״ם בנושא התנחלויות:

הדברים שאני עומד לומר לכם לא נועדו לעורר בכם תדהמה. הם כן נועדו להניע אתכם.

במהלך 49 השנים האחרונות, העוול המכונה הכיבוש הישראלי של פלסטין והשליטה הישראלית על חייהם של פלסטינים ברצועת עזה, בגדה המערבית ובירושלים המזרחית, הפכו לחלק מהסדר העולמי. חצי המאה הראשונה של מציאות זו תגיע בקרוב לסיומה. בשם בצלם, מרכז המידע הישראלי לזכויות האדם בשטחים, אני מפציר בכם היום לעשות מעשה. כל מהלך שאינו מגיע לכדי פעולה בינלאומית נחרצת לא ישיג מאום מלבד לבשר את ראשיתה של המחצית השנייה של המאה הראשונה של הכיבוש.

מהי המשמעות המעשית של 49 שנים, חיים שלמים, תחת שלטון צבאי? כשהאלימות גואה, או כשתקרית מסוימת זוכה לתשומת לב עולמית, נפתח אשנב המאפשר הצצה להיבטים מסוימים של החיים תחת הכיבוש. אבל מה קורה בשאר הזמן? מה קורה ביום רגיל אחד מ-17,898 ימי הכיבוש שמוסיף להתקיים באין מפריע? חיים תחת משטר צבאי משמעם בעיקר אלימות בלתי נראית, בירוקרטית ויומיומית. אלה חיים שמוכפפים למשטר היתרים נצחי ששולט בחייהם של פלסטינים מרגע היוולדם ועד מותם: ישראל שולטת במרשם האוכלוסין; ישראל מחליטה מי ייסע לחו"ל ומי לא; ישראל מחליטה מי ייכנס לביקור מחו"ל ומי לא; בכפרים מסוימים, ישראל מחזיקה ברשימות הקובעות מי יבקר בכפר, או מי יעבד איזו חלקה. היתרים לא תמיד ניתנים. ותמיד, היתרים יש לחדש. כך, בכל נשימה ונשימה, שואפים הפלסטינים את אוויר הכיבוש. צעד אחד לא נכון עלול לעלות להם בחופש התנועה, בפרנסה ואולי באפשרות להתחתן עם מי שיבחרו.

ובינתיים, כל העת, התנחלויות ומתנחלים. אלה הם אזרחים ישראלים שחיים, לכאורה, במדינת עולם ראשון דמוקרטית, שאיכשהו קיימת רק עבורם מחוץ לגבולות מדינתם שלהם. פרויקט ההתנחלויות שמתרחב ללא הרף, למרות אי-חוקיותו, מתקיים בכל רחבי הגדה המערבית ומזרח ירושלים. ההתנחלויות חולשות לא רק על שטחן הבנוי, אלא גם על חלקות אדמה נרחבות מסביבן המיועדות להרחבתן העתידית או משמשות כ"שטח ביטחון מיוחד". עבור הפלסטינים, ההתנחלויות הן מחסומים, דרכים עוקפות לשימוש המתנחלים, מכשול ההפרדה – ובסופו של דבר משמעותן הוא שבירתה של פלסטין למאות קהילות מבודדות שצפות, או ליתר דיוק שוקעות, בתוך ים של שליטה ישראלית. למי מגיע לחיות בתנאים כאלה במשך חצי מאה?

מבחינת ישראל, כמעט כל ההיבטים של מציאות זו הם חוקיים. השליטה הישראלית על חייהם של פלסטינים ייחודית בדווקנות בה מתייחס הכובש ללשון החוק ממש בשעה שהוא רומס את רוחו. הכיבוש הפך את דלדול המשפט ההומניטארי הבינלאומי ומשפט זכויות האדם הבינלאומי לאמנות של ממש, עד כדי הפיכתם לחסרי משמעות כמעט. אחרי שמשפטנים צבאיים, פרקליטות המדינה ובית המשפט העליון מסיימים לעצב, ביד אמן ממש, חוות דעת משפטיות, כל שנותר הוא אי צדק טהור. הראו לי פלסטיני שאת מותו יש לתרץ על מנת לחמוק מעונש ואראה לכם חוות דעת מלומדת מטעם הפרקליט הצבאי הראשי. הראו לי מאה אלף הפלסטינים שהושלכו בצדו השני של מכשול ההפרדה שנבנה בתוך מזרח ירושלים ואזכיר לכם שגם לעוול המשווע הזה בית המשפט הגבוה לצדק נתן הכשר מראש.

הראו לי חלקת אדמה השייכת לפלסטינים שעליה תרצו להשתלט והמנהל האזרחי כבר ימצא את המנגנון החוקי – הכול הרי חייב להיות על פי חוק! – שיאפשר זאת: שטחי אימון צבאיים, שמורות טבע, אתרים ארכיאולוגיים ומעל לכל הכרזה על אלפי דונמים כ"אדמת מדינה". איזו מדינה בדיוק? כל אלה משמשים בהצלחה יתרה לנישול פלסטינים וכתירוץ שלא לאפשר להם להתחבר לתשתיות החשמל והמים.

ברור שהפעולות הללו של ישראל אינן זוכות ל-100% הצלחה. זה יהיה שקוף מדי. אז מדי פעם, אולי פעם בעשור, חייל זוטר כלשהו מועמד למשפט ראווה; ובמקרים בודדים איזו תכנית מתאר לכפר פלסטיני תזכה לאישור. החריגים הנדירים הללו, שנבחרים בקפידה יתרה, מסיחים את הדעת בהצלחה מהתמונה הכוללת.

כדי לשמר את מראית העין של שמירה על החוק, ישראל מקפידה על "הליך תקין" בכל פעולה כמעט – באפשרות להאכיל בכפייה שובתי רעב, כפי שהתיר לאחרונה בג"ץ; באישור וחידוש שגרתיים של צווי מעצר מנהלי לשם המשך החזקתם של מאות פלסטינים במאסר ללא משפט; בהריסת בתי משפחותיהם של מבצעי פיגועים – כן, גם זה אירע מאות פעמים, במסגרת הליך תקין ועם גושפנקא של בג"ץ: למעלה מ-4,400 פלסטינים איבדו כך את בתיהם מאז שנת 2,000.

כן, בישראל יש עורכי דין, פרקליטים ושופטים מקצועיים. הכיבוש באמת מאוד "מקצועי". היה לנו המון זמן להתמקצע בכיבוש. אבל לא צריך להיות עורך דין על מנת לזהות אי צדק. צריך רק להביט בכיבוש כדי לראות מהו באמת: כסות חוקית לאלימות מדינה מאורגנת.

ישראל הפכה בשיטתיות את הפרת זכויות האדם בשטחים לחוקית, באמצעות הקמתם של יישובי קבע, הריסות בתים עונשיות, מנגנון תכנון ובנייה מפלה, השתלטות על אדמות פלסטינים ואמצעים רבים נוספים. מערכת אכיפת החוק הצבאית, אם אפשר בכלל לקרוא לה כך, מטייחת כעניין שבשגרה מאות מקרים בהם פלסטינים נהרגו או נפלו קרבן להתעללות.

הנה כמה נתונים: ישראל הכריזה על 20% משטחי הגדה המערבית כ"אדמת מדינה"; ישראל ב"נדיבותה" אפשרה לפלסטינים לבנות על חצי אחוז משטח C, המהווה 60% משטחה הכולל של הגדה ונותר בשליטה ישראלית "זמנית" מזה שנות דור; במהלך העשור האחרון, ישראל הרסה כ-1,200 בתים פלסטינים בגדה המערבית, לא כולל מזרח ירושלים, והותירה 5,500 תושבים, מחציתם קטינים, חסרי בית. אם נוסיף לכך את הנתונים הנוגעים למזרח ירושלים המספר יעלה בכ-50% נוספים; נכון לאפריל 2016, כ-7,000 פלסטינים הוחזקו במשמורת ישראלית, רבע מהם במעצר עד תום ההליכים וכ-10% במעצר מנהלי; ונתון נוסף אחרון – בכרבע מיותר מ-740 התלונות שבצלם העביר לשלטונות הצבא מאז שנת 2,00, לא נפתחה כלל חקירה. בחצי מכלל המקרים הללו נסגר תיק החקירה ללא תוצאות ורק ב-25 מקרים הוגשו כתבי אישום. ושימו לב לזה: במהלך תקופה זו, שלטונות הצבא איבדו, פיזית, 44 תיקים, יותר ממספר התיקים בהם הוגש כתב אישום.

ישראל עומדת על כך שכל זה חוקי גם על פי החוק הישראלי וגם על פי המשפט הבינלאומי.

זה לא.

אבל עובדה זו אינה מפריעה לישראל להמשיך וליישם את המדיניות שלה כיוון שלמרבה הצער, אין בנמצא מנגנונים יעילים לאכיפת המשפט הבינלאומי וכך, ישראל מיישמת ומקדמת את מדיניותה תוך תמיכה הולכת וגוברת מבית. על אף הסכמה בינלאומית – לרבות החלטות של מועצת הביטחון – שההתנחלויות אינן חוקיות, השינוי המדיד היחיד בנושא זה הוא העלייה במספר ההתנחלויות והמתנחלים – ובמספר הפלסטינים שחיים בצילם, בסכנת הריסה וגירוש.

כבר 27 שנים שבצלם שוקד על תיעוד וחשיפה של הפרות של זכויות האדם בשטחים הכבושים, על ניתוח ופרשנות של הנתונים ועל פעילות ציבורית בישראל ובחו"ל בנושא. אנחנו לא מצדדים בפתרון פוליטי מסוים. אנחנו נאבקים בהפרות של זכויות האדם. למעשה, אנחנו רואים כיצד ישראל ניצלה בהצלחה את "תהליך השלום" על מנת לתת לעצמה ארכה, ארוכה במיוחד, בעוד היא קובעת עוד ועוד עובדות בשטח הפלסטיני.

כל עוד הכיבוש נמשך, בצלם יתמיד במשימתו ליידע את הציבור הישראלי על הדרכים בהן המדינה מדכאת את הפלסטינים. היינו ונותרנו נחושים במשימתנו זו: זוהי חובתנו המוסרית הבסיסית. אבל, אחרי כל כך הרבה שנים, אי אפשר עוד להתחמק ממסקנות מסוימות. עקרונות מוסריים לבדם לא יספיקו. ישראל לא תתעורר פשוט בוקר בהיר אחד להבנה שהמדיניות שהיא נוקטת היא אכזרית ותפסיק את הדיכוי באחת. עשרות שנים של תירוצי שווא ושל פחדים אמתיים, של אינטרסים כלכליים ושל דוגמות פוליטיות, משתלבים יחד כדי למנוע שינוי, ומנגד, לא הוצגו די סיבות משכנעות לשנות כיוון.

ובזירה הגלובלית?

לפני שש וחצי שנים הזהיר סגן הנשיא האמריקני ג'ו ביידן שה"סטטוס קוו אינו בר קיימא". מסתבר שאזהרתו הקדימה את זמנה לפחות בשש וחצי שנים. ה"ססטוס קוו", אותה עקומת גדילה זוחלת של אינטרסים ישראליים הבאים על חשבון זכויותיהם של פלסטינים, הוכח לא רק כבר קיימא אלא כמשגשג. לפני כשנה האיחוד האירופי פתח ב"דיאלוג מובנה" בן חצי שנה עם ישראל במטרה להביא להפסקת הריסות הבתים המנהליות בשטח C. שישה חודשים לאחר מכן, כשהדיאלוג לא הביא לשום תוצאות והריסות הבתים נמשכו, האיחוד האירופי החליט – להאריך את הדיאלוג. כשהריסות בתים בהיקף חסר תקדים מתבצעות בד בבד עם דיאלוג בינלאומי שאינו תחום בזמן, איזו סיבה יש להפסיק את ההריסות?

הכיבוש הוא בבירור בר קיימא ברמה הבינלאומית, כיוון שעד היום, הקהילה הבינלאומית סירבה לנקוט פעולות אפקטיביות.

בשנים האחרונות הפכה תובנה זו לכואבת במיוחד. הפרויקט ארוך הטווח של ישראל, כלומר, ניצול מקסימלי של אדמות פלסטיניות תוך צמצום מקסימלי של המטרד, כלומר של הנוכחות הפלסטינית באזור, מורגש מתמיד. די בחצי יום של שוטטות בגדה המערבית כדי להבין שהמפעל שמקדמות ממשלות ישראל לדורותיהן, ימין, מרכז ושמאל, מאז שנת 1967, נועד להיות מפעל של קבע. גם בכירים ישראלים בדימוס אומרים זאת בריש גלי. אלוף פיקוד המרכז לשעבר קבע לאחרונה בפשטות: "משאירים שם את הצבא כי למדינת ישראל אין שום כוונות לצאת מהשטח הזה". וכשההנהגה הישראלית המכהנת, מראש הממשלה ומטה, ויתרה כבר על מס השפתיים, ומודה בכך בפה מלא, בזמן אמת וברמה כזו של בהירות רשמית, אפשר היה לחשוב שסוף סוף, לבטח יהיו לכך השלכות. האם הייתה זו תמימות לצפות לכך?

אולי. בעוד הבהירות חסרת התקדים בשיח הרשמי הישראלי מצמצת את הפער בין מעשיה של המדינה לרטוריקה החלולה שלה בנוגע למשא ומתן ולמהלכים דיפלומטיים, העולם מגיב – בעוד דו"ח. שנת 2016 היא כבר השנה הקשה ביותר בכל הנוגע להריסת בתיהם של פלסטינים מאז החל הכיבוש. איני יכול שלא לשאול: כמה עוד בתים פלסטיניים צריכים להירמס תחת בולדוזרים לפני שהעולם יבין שמילים שאינן מגובות במעשים רק מאותתות לישראל שהיא יכולה להמשיך?

מימוש זכויות האדם לא צריך להמתין עוד. לפלסטינים יש את הזכות לחיים ולכבוד, את הזכות לקבוע את עתידם בעצמם. כל אלה נדחו כבר הרבה יותר מדי, וכידוע, צדק המבושש לבוא הוא צדק שנמנע.

כפי שמרטין לותר קינג לימד אותנו, "אנחנו יודעים, מניסיון מר, שחירות לעולם אינה ניתנת על ידי המדכאים". ולכן, אלו העובדות אשר בפני הקהילייה הבינלאומית: חוסר פעולה לא רק נותן למדכאים אור ירוק להמשיך בפועלם מבלי שיהיו לדבר השלכות רבות מדי, הוא נותן למדכאים גם את הכוח להחליט מתי יגיע הזמן לשקול אלטרנטיבות. "חכו", אומרת ישראל, "לא עכשיו, זה לא הזמן המתאים". ומרטין לותר קינג משיב ש"חכו" משמעו, כמעט תמיד, "לעולם לא". והוא מוסיף, "זה תמיד הרגע הנכון לעשות את מה שנכון לעשות". עכשיו הזמן. הגיעה העת לפעול. למועצת הביטחון של האו"ם יש לא רק את הכוח, אלא גם את האחריות המוסרית והזדמנות של ממש, לפעול בדחיפות לפני שנגיע ליוני 2017, התאריך הסמלי שבו תחל מחצית המאה הבאה של הכיבוש. לומר לעולם, לישראלים ולפלסטינים, באופן ברור ומגובה בפעולה בינלאומית: ישראל לא יכולה ללכת עם ולהרגיש בלי. אי אפשר לכבוש עם במשך חמישים שנה ולהתהדר בנוצות של דמוקרטיה. אי אפשר להפר את זכויותיהם של מיליוני אנשים ולדרוש פריבילגיות בינלאומיות, תוך הישענות על הצהרות נבובות בדבר מחויבות לערכים משותפים של זכויות אדם.

ישראל היא מדינה ריבונית שהוקמה מכוח לגיטימציה בינלאומית שניתנה באמצעות החלטה היסטורית של המוסד הזה ממש בשנת 1947. אני אזרח המדינה הזו. המדינה הזו היא מולדתי. במשך רוב שנות קיומה של המדינה שלי, העולם אפשר לה להחזיק עם אחר תחת כיבוש. כל חיי עד כה, כל יום ויום, חלפו בד בבד עם מציאות זו. מיליוני ישראלים ופלסטינים אינם מכירים כל מציאות אחרת. אנחנו זקוקים לעזרתכם. חמישים שנים של כיבוש "זמני" הם זמן ארוך מדי מכדי שאפילו אדם אחד על פני כדור הארץ יקבל את הסתירה המובנית הזו. זכויותיהם של הפלסטינים חייבות להתממש. הכיבוש חייב להיפסק. מועצת הביטחון חייבת לפעול. הזמן לכך הוא עכשיו.

https://www.facebook.com/btselemheb/pho ... =3&theater

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: בצלם
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 10:45 
:HEART2: :HEART2: :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 11:19 
סמל אישי של המשתמש
בצלם ארגון חשוב לדמוקרטיה השברירית שלנו.
יחד עם זאת אני מניח שלעולם יש עניינים מעט דחופים יותר מעוול הכיבוש שסמוך לנו..אולי סוריה אולי רוסיה אולי הטיבטים המסכנים אולי הכורדים..

לבקש מהאום לשים את הפלסטינאים בראש סדר העדיפויות זו יריקה בפרצוף של עמי אפריקה שנטבחים יום יום או של הסורים המסכנים ושאר נדכאים.

הבעיה הפלסטינאית איננה גדולה מספיק בקנה מידה עולמי, וטוב יעשו ממשלות ישראל אם יפתרו אותה בעצמן ולא יחכו למשיח בדמות אומות העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 12:50 
סמל אישי של המשתמש
בצלם ♥️♥️♥️
והאינטרס שלנו הוא שיתערבו אצלנו ויעזרו לנו להשתחרר מעול הכיבוש. אתמול היום או מחר.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 14:07 
תתאבד כבר כתב:
יחד עם זאת אני מניח שלעולם יש עניינים מעט דחופים יותר מעוול הכיבוש שסמוך לנו..אולי סוריה אולי רוסיה אולי הטיבטים המסכנים אולי הכורדים..

לבקש מהאום לשים את הפלסטינאים בראש סדר העדיפויות זו יריקה בפרצוף של עמי אפריקה שנטבחים יום יום או של הסורים המסכנים ושאר נדכאים.

הבעיה הפלסטינאית איננה גדולה מספיק בקנה מידה עולמי, וטוב יעשו ממשלות ישראל אם יפתרו אותה בעצמן ולא יחכו למשיח בדמות אומות העולם.

ברגע שישראל מוגדרת כמדינה יהודית, היא לא יכולה להיות דמוקרטית.
אנשי בצלם יכולים רק במדינה מטומטמת כמו שלנו. במדינה נורמאלית, חלקם היו נשפטים מזמן (יחד עם חבריהם מהימין הקיצוני).
אני בעד לצאת מהשטחים בגדה ובעזה, אבל בצלם הם ברוב המקרים גיס חמישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 14:08 
סמל אישי של המשתמש
אני לא מבין איך עדיין לא עלה וידאו של הנאום, שעבר בשידור ישיר באינטרנט..

העיקר חיילים שרוצחים פלסטינים מנוטרלים הם מצלמים ומעלים תוך שעה..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 14:38 
סמל אישי של המשתמש
Asafas כתב:
תתאבד כבר כתב:

אנשי בצלם יכולים רק במדינה מטומטמת כמו שלנו. במדינה נורמאלית, חלקם היו נשפטים מזמן (יחד עם חבריהם מהימין הקיצוני).

נשפטים על איזה סעיף?
אם כבר הייתי חושב שאזרחי ישראל ישפטו בעתיד כ"תליינים מרצון".
(אגב, בסרט 13th המומלץ לצפיה מראים איך חברות גזעניות עושות קרימינליזציה לארגוני זכויות אדם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 14:51 
deep red כתב:
Asafas כתב:
תתאבד כבר כתב:

נשפטים על איזה סעיף?
אם כבר הייתי חושב שאזרחי ישראל ישפטו בעתיד כ"תליינים מרצון".
(אגב, בסרט 13th המומלץ לצפיה מראים איך חברות גזעניות עושות קרימינליזציה לארגוני זכויות אדם).

בגידה/ עזרה לאויב- הבחירה בידיך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 14:57 
סמל אישי של המשתמש
אף פעם לא הבנתי מי זו 'המדינה הנורמלית' הזו שהימנים מדברים עליה כל הזמן שמכניסה לכלא מתנגדי משטר...
רוסיה? טורקיה? מי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 15:08 
אני ממש לא ימיני, אבל לא ראיתי ארגון דומה לבצלם במדינות אירופה המערבית או בארה״ב.
אזרחים שפועלים כנגד המדינה שלהם וגם לא פעם מעבירים מידע לאויב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 15:09 
סמל אישי של המשתמש
אולי כי אף מדינה אירופית לא מדכאת באכזריות עם שלם כבר 50 שנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 15:18 
סמל אישי של המשתמש
Asafas כתב:
אני ממש לא ימיני, אבל לא ראיתי ארגון דומה לבצלם במדינות אירופה המערבית או בארה״ב.

לא ראית ארגון זכויות אדם שמבקר את המדינה "שלו"?
בבקשה, הנה הבקורת של ארגון זכויות אדם גדול (היחיד שטרחתי לבדוק בשבילך) מארצות הברית על ארצות הברית עצמה:
https://www.hrw.org/world-report/2016/country-chapters/united-states

אני מציב בפניך אתגר - תמצא לי ארגון זכויות אדם אחד שלא מבקר את המדינה שהוא פועל בה (בוא נדלג על מכשול קטן: חוץ מהארגונים של המתנחלים למען "זכויות האדם היהודי", שכמו שאתה מבין, לא נחשבים).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 15:21 
אספסף מטומטמים כמוך הורגים אותי. אתה מודע לעובדה כי מדינת ישראל הוקמה על ידי חילונים בעלי דעות שמאל? ברור שלא הרי חסרי שכל שכמותך רק עסוקים בצעקות בוגד ולכו לעזה.
טיפש!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 15:37 
teknoboy כתב:
Asafas כתב:

בבקשה, הנה הבקורת של ארגון זכויות אדם גדול (היחיד שטרחתי לבדוק בשבילך) מארצות הברית על ארצות הברית עצמה:

אני מציב בפניך אתגר - תמצא לי ארגון זכויות אדם אחד שלא מבקר את המדינה שהוא פועל בה (בוא נדלג על מכשול קטן: חוץ מהארגונים של המתנחלים למען "זכויות האדם היהודי ", שכמו שאתה מבין, לא נחשבים) .

ארגון זכויות אדם מליטנטי ונגד המדינה כמו בצלם? הצחקת אותי. מסירת מידע לאויב?

MENTELCASE כתב:
אספסף מטומטמים כמוך הורגים אותי. אתה מודע לעובדה כי מדינת ישראל הוקמה על ידי חילונים בעלי דעות שמאל? ברור שלא הרי חסרי שכל שכמותך רק עסוקים בצעקות בוגד ולכו לעזה.
טיפש!

תגובה שמעידה על היכולת שלך לנהל דיון- לגופו של אדם ולא לגופו של עניין.
עם דעות כמו שלך אני ממש שמח שלא אנשי בצלם מנהלים את המדינה (חשוב לי להבהיר שאני שונא את ביבי והמדיניות שלו יותר מכל יצור חי בעולם הזה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 15:41 
סמל אישי של המשתמש
Asafas כתב:
teknoboy כתב:
Asafas כתב:

אני מציב בפניך אתגר - תמצא לי ארגון זכויות אדם אחד שלא מבקר את המדינה שהוא פועל בה (בוא נדלג על מכשול קטן: חוץ מהארגונים של המתנחלים למען "זכויות האדם היהודי ", שכמו שאתה מבין, לא נחשבים) .

מה הכוונה "נגד המדינה", ובאיזה מובן בצלם יותר "נגד המדינה" מאשר הארגון שהבאתי לך לינק אליו.
אותה שאלה גם לגבי "מיליטנטי" (אם כי נראה לי שפה מדובר בסתם בחירה לא מוצלחת של מילים מצדך).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 15:41 
סמל אישי של המשתמש
אספסף, ימני/שמאלי לא קשור לעניין. אתה אנטי דמוקרטי, ומודה בזה (האמירה לגבי ה"מדינה יהודית סותר את היותה דמוקרטית". מאחר ואתה כנראה מעדיף תאוקרטיה או אפרטהייד, אני יכול להבין את הסתייגותך מארגוני זכויות אדם. אתה בחברה טובה של עריצים ופושעי מלחמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 15:56 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Asafas כתב:
teknoboy כתב:
Asafas כתב:

מה הכוונה "נגד המדינה", ובאיזה מובן בצלם יותר "נגד המדינה" מאשר הארגון שהבאתי לך לינק אליו.
אותה שאלה גם לגבי "מיליטנטי" (אם כי נראה לי שפה מדובר בסתם בחירה לא מוצלחת של מילים מצדך).

ואם אפשר להוסיף -
מסירת מידע לאויב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 16:25 
סמל אישי של המשתמש
Asafas
לא מכיר אותך.
אתה מבזבז את זמנך.
זו מעורת שונאיי ישראל, שהדבר החיובי היחידי שיש להם היא אהדה להפועל.
אם אתה נהנה מדיוני סרק. תפאדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 17:19 
deep red כתב:
אספסף, ימני/שמאלי לא קשור לעניין. אתה אנטי דמוקרטי, ומודה בזה (האמירה לגבי ה"מדינה יהודית סותר את היותה דמוקרטית". מאחר ואתה כנראה מעדיף תאוקרטיה או אפרטהייד, אני יכול להבין את הסתייגותך מארגוני זכויות אדם. אתה בחברה טובה של עריצים ופושעי מלחמה.

הסקת מסקנות לא נכונה.
ציינתי בהודעה הראשונה שמדינת ישראל לא יכולה להיקרא דמוקרטית מעצם הגדרתה. זה אומר שאני נגד דמוקטיה? בולשיט!
איפה היו אנשי בצלם כשבדרום חטפו קאסמים? כמה פעמים הם מייצרים פרובקציות עם תמונות וסרטים ערוכים לרעת המדינה?
בעולם שבו מצביעים כנגד הזיקה שלנו למקומות הקדושים לנו, אני מצפה שקולם של אנשי בצלם גם יישמע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 17:31 
סמל אישי של המשתמש
Asafas כתב:
deep red כתב:

הסקת מסקנות לא נכונה.
ציינתי בהודעה הראשונה שמדינת ישראל לא יכולה להיקרא דמוקרטית מעצם הגדרתה. זה אומר שאני נגד דמוקטיה? בולשיט!
איפה היו אנשי בצלם כשבדרום חטפו קאסמים? כמה פעמים הם מייצרים פרובקציות עם תמונות וסרטים ערוכים לרעת המדינה?
בעולם שבו מצביעים כנגד הזיקה שלנו למקומות הקדושים לנו, אני מצפה שקולם של אנשי בצלם גם יישמע.

יש סיכוי שתגיב גם לאלה שביקשו ממך להבהיר את מה שאמרת קודם, או שבאת רק לריב? :WHOME:

ואם כבר העלית את נושא אונסק"ו - תוכל בבקשה להביא איזה ציטוט מההחלטה שממנו עולה שאין ליהדות זיקה לירושליים\לכותל\למקום קדוש כלשהו?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 17:56 
סמל אישי של המשתמש
http://www.ha-makom.co.il/emet-unesco
ציטוט:
חתיכה של אמת
אונסק״ו לא קבע שהכותל לא קשור ליהודים – אז למה נתניהו, גלאון וערוץ 2 טוענים שכן?

״לומר שלישראל אין קשר להר הבית ולכותל, זה כמו לומר שלסין אין קשר לחומה הסינית, ולומר שלמצרים אין קשר לפירמידות. בהחלטה האבסורדית הזאת אונסק"ו איבד את מעט הלגיטימיות שנשארה לו. אבל אני מאמין שהאמת ההיסטורית יותר חזקה, והאמת תנצח. ואנחנו עוסקים היום באמת״.

את הדברים האלה אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו בשיא מבול התגובות על ההחלטה של ארגון המורשת העולמית של האו״ם, ביום חמישי האחרון.

שר החינוך נפתלי בנט, מי שאמון על העבודה המקצועית מול אונסק״ו, הודיע כי הוא משעה באופן מיידי את קשרי העבודה של משרדו עם הארגון. שרים אחרים קראו לעצור את ״הטרור הדיפלומטי״ המופנה נגד ישראל ובא לשיא באמירה ולפיה הכותל הוא לא חלק מהמורשת של עם ישראל, והח״כים בימין התחרו מי יגדף את הארגון האנטישמי ומכחיש ההיסטוריה בצורה חריפה יותר. אפילו שלי יחימוביץ' וזהבה גלאון מיהרה להעלות פוסט ציוני הולם.

אלא שההחלטה ולפיה הכותל והעיר העתיקה בירושלים אינם קשורים לעם היהודי מעולם לא הייתה קיימת.

זה פשוט לא קרה. זה לא נכון. זאת לא אמת.

זה קשקוש.

ראשיתו של מחול השדים המגוחך ביום חמישי בצהרים כשאתרי החדשות החרדיים התחילו לפרסם כותרות ולפיהן אונסק״ו הכריז כי ״אין קשר בין ישראל לעם היהודי״. אחר כך באה כותרת דומה בערוץ הימין 20, ומשם הידיעה גלשה לפייסבוק והתחילה להכות גלים. וואלה! ו-ynetהמיינסטרימיים מיד שמו את הידיעה בכותרת הראשית שלהם.

הבעיה היחידה היא שאף אחד לא טרח לקרוא את ההחלטה שבאותה השעה עדיין לא עלתה לאתר האינטרנט של אונסק״ו.

הכותרות זעקו כאילו מדובר באמת, אבל אף אחד לא בדק.

בשעה 20:00 בערב, במהדורות החדשות, הלהבות הגיעו לשיא וכל מי שעדיין לא נחשף למידע המוטעה שמע עליהן בחדשות הטלוויזיה. לזכותם של חדשות 10 יאמר שטענו שזה מה שמשתמע מההחלטה, בזמן שחדשות ערוץ 2 נתנו את הכותרת כפשוטה: אונסק״ו קבע כי הכותל לא קשור ליהודים.

אז מה יש בהחלטה באמת?

בואו נתחיל מזה שזאת החלטה חד צדדית לחלוטין, כזאת שכל ישראלי ממוצע מרגיש תחושת קבס מוצדקת כשהוא קורא אותה.

ההחלטה מגנה את ישראל, מכנה אותה כובשת במזרח ירושלים, טוענת שישראל פוגעת בחופש התפילה המוסלמי, פוגעת בסמכות הוואקף ושאר האשמות שמציגות את ישראל כמעין מפלצת דורסנית הבועטת בקודשי האיסלאם.

לו היו דובריה הרשמיים של ישראל אומרים כי מדובר במפגן של חד צדדיות המתעלם לחלוטין מהמצב הביטחוני בירושלים, הם היו צודקים.

אבל השיח בישראל ותגובות הפוליטיקאים דיברו על כך שאונסק״ו החליטה שהכותל לא קשור ליהודים – אפילו ראש הממשלה התייחס לכך. אז בואו נבדוק מה נאמר לגבי היהודים ולגבי הכותל בהחלטה:

אונסק"ו קובעת מפורשות שהעיר העתיקה בירושלים והר הבית חשובים לשלוש הדתות המונותאיסטיות, ביניהן הדת היהודית. היא אומרת את זה באופן חד משמעי, כך שאין פה בדל ניתוק בין הכותל לבין היהדות.

הפעם היחידה שבה מוזכרת רחבת הכותל, היא בקריאה שלא להרוס ממצאים עתיקים בצד הדרומי של הרחבה - האזור שבו אמורה לקום הרחבה המעורבת - והבעת חשש מהרס של עתיקות בזמן שמרחיבים את הרחבה. ההחלטה הזו זהה לשתי החלטות קודמות שקיבל אונסק"ו, במאי 2015 ובאפריל 2016.

וזהו.

זה כל האזכור של הכותל המערבי.

ביום שישי התחילו להתפרסם פוסטים בפייסבוק (כולל פוסט של ידיד המערכת חיים הר-זהב שהעתקנו לכאן חלק מהטקסט שלו, בהסכמתו) של עיתונאים ואחרים שקראו את ההחלטה וכתבו שאזרחי ישראל נפלו בפח – אלא שהם התפרסמו בשעות הצהרים, כשהליינאפ של מהדורות השישי בטלוויזיה כבר היה די סגור. אולי זאת הסיבה שבגללה חדשות ערוץ 2 ביום שישי בערב נפתחו עם הכרזה של דני קושמרו ולפיה ״אונסק״ו קבע: הכותל לא קשור ליהודים״.

ערד ניר האומלל שישב באולפן וניסה להסביר שזה פשוט לא נכון, נאלץ להתמודד מול רוני דניאל שזעק שוב ושוב שהוא לא דתי, אבל צריך להילחם על מורשת ישראל סבא בכותל.

אז לא, אין החלטה כזאת. עבדו עליכם.

מכרו לכם שטויות, כי עיתונאים לא עשו את העבודה העיתונאית הבסיסית של בדיקת עובדות, וכי ראש הממשלה, השרים והח״כים משמאל ומימין הם לא יותר מטוקבקיסטים – כאלה שמה שמעניין אותם הוא לא לדבר על מה שהם מבינים בו או להבין על מה הם מדברים, אלא רק לצעוק.

הידיעה שאלה הם פני הדברים, מדכאת הרבה יותר מכל החלטה שאונסק״ו יקבל אי פעם.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

נערך לאחרונה על ידי its-sick בתאריך 15 אוקטובר 2016, 18:00, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 17:57 
סמל אישי של המשתמש
Teknoboy
לא מכיר אותך.
אתה מבזבז את זמנך.
זו מעורת (הטעות במקור) ציונים עיוורים, שהדבר החיובי היחידי שיש להם היא אהדה להפועל.
אם אתה נהנה מדיוני סרק. תפאדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 18:39 
סמל אישי של המשתמש
Asafas כתב:
deep red כתב:

הסקת מסקנות לא נכונה.

מתוך אתר הארגון
ציטוט:
מטרותיו העיקריות של בצלם הן להיאבק נגד הפרות זכויות האדם בשטחים, באמצעות תיעודן והבאתן לידיעת הציבור הרחב וקובעי המדיניות; להילחם בתופעת ההדחקה וההכחשה הקיימת בחברה הישראלית; ולתרום ליצירת תרבות של זכויות אדם בישראל.

כלומר המטרה של בצלם בגדול היא לשנות את החברה הישראלית בנושא הפרת זכויות אדם בשטחים הכבושים. לא למנוע זריקת קסאמים בדרום (כאילו יש להם בכלל יכולת השפעה על דבר שכזה). מה הם צריכים לעשות נגד זה? מה הם כברי כולים לעשות נגד זה? להסביר? בשביל זה יש מדינת ישראל. באותה מידה אפשר לבקר את מדינת ישראל שלא יוצאת נגד הפרת זכויות אדם במחנות הפליטים בירדן. מה זה קשור אליה? זה באחריותה? יש למישהו ספק שמדובר בעוול נורא, וצריך גם את מדינת ישראל שתוציא דוחות נגד זה?
לא מבין את הגישה הזאת.
תכלס זה פשוט תירוץ לא להקשי למה שיש לבצלם לאמר. קל יותר להתחיל במשחק ה"למה לא גינית את X" המשעמם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 18:49 
סמל אישי של המשתמש
אנשי בצלם היהודים בסדר. אנשי בצלם הפלשתינאים הם לאומנים אנטישמיים בכל קנה מידה. נשגב מבינתי איך אנשי בצלם היהודים משתפים פעולה עם פלשתינאים פונדמנטליסטים ואלימים.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 19:03 
סמל אישי של המשתמש
אופיסר, יש לך ידע נוסף מלבד הנסיון של טוביה טננבאום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 20:49 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אנשי בצלם היהודים בסדר. אנשי בצלם הפלשתינאים הם לאומנים אנטישמיים בכל קנה מידה. נשגב מבינתי איך אנשי בצלם היהודים משתפים פעולה עם פלשתינאים פונדמנטליסטים ואלימים.

נהפוכו.
אנשי בצלם היהודים הפועלים נגד ישראל באו"ם הם הגרועים שבשונאי ישראל.
את אלה שאינם יהודים איני מכיר ומוכן להתייחס אליהם בסלחנות.

אם חס וחלילה יום אחד יצליח לאנשי בצלם אני מאמין שחברי בצלם שאינם יהודים יגמרו חשבון עם אלה היהודים לפני שיפנו לגמור חשבון איתך ואיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 20:54 
מרכז רדיקלי בועט

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 21:16 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
Officer Barbrady כתב:

נהפוכו.

אם חס וחלילה יום אחד יצליח לאנשי בצלם אני מאמין שחברי בצלם שאינם יהודים יגמרו חשבון עם אלה היהודים לפני שיפנו לגמור חשבון איתך ואיתי.

לא. היהודים מבצלם עושים את זה מתוך ראיה מוסרית (לא משנה כרגע אם זה מוסרי או לא), מתוך אמונה שהם יעזרו לבנות פה חיים טובים יותר ל-2 העמים. הפלשתינאים בבצלם עושים את זה כדי להרע ליהודים. רובם מחזיקים בדעות אנטישמיות, רובם אלימים, רובם שוביניסטים, רובם לאומנים. עם ה"מסירה" של אנשי בצלם היהודים אני מוכן לחיות, עם שיתוף הפעולה עם הפונדמנטליסטים הפלשתינאים פחות.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 21:38 
לי דווקא נראה שאנשי בצלם אוהבים את ישראל.
בגלל שהם אוהבים אותה, חשוב להם לשמור עליה, על עתידה, ועל אופיה (על פי אמות המידה המוסריות כפי שהם רואים אותם).

משל למה הדבר דומה? להורים שמגדלים את בנם, מטפחים אותו ורוצים שיהיה טוב לב, נדיב, אחראי, אדם חיובי. אף הורה שאוהב את ילדו לא רוצה שהוא יגדל להיות עבריין, איש מדון, או חס וחלילה רוצח. הורה שאוהב את ילדו באמת, ולא מצליח להוליך אותו בדרך הישר, לפעמים מבקש עזרה חיצונית מגורם שמסוגל להשתלט על הילד ולהחזירו למוטב. בקשת העזרה נובעת כמובן מאהבה לילד.

אולי אנשי בצלם טועים, ויהיה כאן הרבה יותר טוב ואפילו נפלא עם הגישה ההפוכה מזו שלהם. אז הם טועים, אבל עדיין מאהבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 21:41 
Officer Barbrady כתב:
אדום אופטימי כתב:
Officer Barbrady כתב:

נהפוכו.

לא. היהודים מבצלם עושים את זה מתוך ראיה מוסרית (לא משנה כרגע אם זה מוסרי או לא), מתוך אמונה שהם יעזרו לבנות פה חיים טובים יותר ל-2 העמים. הפלשתינאים בבצלם עושים את זה כדי להרע ליהודים. רובם מחזיקים בדעות אנטישמיות, רובם אלימים, רובם שוביניסטים, רובם לאומנים. עם ה"מסירה" של אנשי בצלם היהודים אני מוכן לחיות, עם שיתוף הפעולה עם הפונדמנטליסטים הפלשתינאים פחות.

האם נפגשת עם אנשי בצלם הפלשתינאים? מאיפה את יודע באיזה דעות הם מחזיקים, אם הם אלימים או שוביניסטים? אתה יכול להוכיח את הדברים הקשים שלך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 598 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: