תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 16 יוני 2025, 21:40

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 28 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ראש השנה
הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 10:48 
סמל אישי של המשתמש
https://www.facebook.com/DaatEmetOrg/videos/1225387834170132/
החברים הדתיים בפורום, מישהו מוכן להתעמת עם הסרטון הזה?
אני אשמח לקרוא.
תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ראש השנה
הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 11:33 
אני לא דתי בהגדרה, אבל אתייחס בקצרה:
הסרטון מעיד על חוסר הבנה של מושגים בסיסיים ביהדות, חוסר הבנה די מביך למען האמת.
אם זו נקודת המוצא הרי שניתן להכין עוד כמה מאות סרטונים דומים בנושאים שונים.
הסוגייה עצמה אגב, מוכרת ודי נדושה (למדתי אותה בכיתה ב או ג כשלמדתי ביסודי בבית ספר דתי, הם לא "עלו" פה על שום דבר)
אבל אופן הצגת הדברים לא רציני, רדוד ושטחי וגרוע מכך- בעל אופי קנטרני ומזלזל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 12:30 
סמל אישי של המשתמש
ענק, אתה באמת מצפה להתעמת עם כזו בורות?
זה לא שקשה לגשת למשנה, מסכת ראש השנה בפרק הראשון בהתחלה ולמצוא את זה:

"אַרְבָּעָה רָאשֵׁי שָׁנִים הֵם.
בְּאֶחָד בְּנִיסָן רֹאשׁ הַשָּׁנָה לַמְּלָכִים וְלָרְגָלִים.
בְּאֶחָד בֶּאֱלוּל רֹאשׁ הַשָּׁנָה לְמַעְשַׂר בְּהֵמָה. רַבִּי אֶלְעָזָר וְרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמְרִים, בְּאֶחָד בְּתִשְׁרֵי.
בְּאֶחָד בְּתִשְׁרֵי רֹאשׁ הַשָּׁנָה לַשָּׁנִים וְלַשְּׁמִטִּין וְלַיּוֹבְלוֹת, לַנְּטִיּעָה וְלַיְרָקוֹת.
בְּאֶחָד בִּשְׁבָט, רֹאשׁ הַשָּׁנָה לָאִילָן, כְּדִבְרֵי בֵית שַׁמַּאי. בֵּית הִלֵּל אוֹמְרִים, בַּחֲמִשָּׁה עָשָׂר בּוֹ."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 13:05 
אדום נחמד,
כל היהדות בנויה כך, אין טעם להלין דווקא על זה. שאלה במבנה של ״למה x, הרי בתורה כתוב y" יכולה להופיע אין סוף פעמים בהקשר של הדת הזו.
הסקרנות כאן לא תביא אותך לשום דבר מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 13:09 
סמל אישי של המשתמש
http://www.haaretz.co.il/magazine/.premium-1.3083030
לא ראיתי את הסרטון. זה אותו רעיון?
כי בסך הכול זה די מעניין, הסיפור הזה של איך נבנתה היהדות הרבנית.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 13:25 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
http://www.haaretz.co.il/magazine/.premium-1.3083030
לא ראיתי את הסרטון. זה אותו רעיון?
כי בסך הכול זה די מעניין, הסיפור הזה של איך נבנתה היהדות הרבנית.

היהדות הרבנית היא תוצאה ישירה של ניצחון הפרושים על כל שאר הכתות שפרשו מן היהדות (איסיים, צדוקים ונוצרים). כמו היום עם הרפורמים, הקונסרבטיביים והאורתודוקסים מודרנים- כולם רצו להשמיד את התורה שבעל פה ולמרוד בקב"ה. שומרי האמונה היהודית, אז הפרושים והיום החרדים, נאבקים בכוחות גדולים מהם ואלמלא הקב"ה עוזרם, אינם יכולים להם. שנאמר: נער הייתי גם זקנתי ולא ראיתי צדיק נעזב.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 13:53 
סמל אישי של המשתמש
אנסה להסביר לכם את עמדת היהדות בנוגע להלכות, משנה, גמרא, חז"ל וכו'. זה קצת קשה כאשר לא קיים אפילו בסיס אמונה משותפת בבורא עולם, אבל השם יהיה איתנו
בניגוד לטענה הרווחת של הציבור הכללי ואפילו לא מעט מהציבור הדתי לצערי, משה לא ירד מהר סיני עם לוחות הברית בלבד. זה נחמד אולי לכל מיני סרטים היסטוריים שכולנו ראינו אבל התורה אומרת דבר אחר לגמרי:
וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל מֹשֶׁה עֲלֵה אֵלַי הָהָרָה וֶהְיֵה שָׁם וְאֶתְּנָה לְךָ אֶת לֻחֹת הָאֶבֶן וְהַתּוֹרָה וְהַמִּצְוָה אֲשֶׁר כָּתַבְתִּי לְהוֹרֹתָם (שמות, כ"ד, י"ב)
זה מופיע עוד מספר פעמים בתורה, אגב
משה אמנם ירד עם לוחות הברית אבל גם עם התורה הכתובה (חמשת חומשי תורה בלבד) וגם עם "המצוות". מה אלה אותן מצוות? תורה שבעל פה כמובן. משה רבנו שהה בהר 40 ימים כי היה צריך ללמוד את כל המצוות על פה. אח"כ הוא העביר אותן הלאה בשרשרת עד שהן נכתבו כ"משנה", כאשר החלו חילוקים מסוימים לגביהם. אח"כ נכתבו הגמרות, הפירוש של המשניות וכו' וכו'.
אבל לא על זה באתי לדבר.
ישנה טענה בסרטון שבתורה לא כתוב שתוקעים באותו יום בשופר. סבבה, בואו נראה מה כתוב בתורה על מצוות תפילין:
וְשַׂמְתֶּם אֶת דְּבָרַי אֵלֶּה עַל לְבַבְכֶם וְעַל נַפְשְׁכֶם וּקְשַׁרְתֶּם אֹתָם לְאוֹת עַל יֶדְכֶם וְהָיוּ לְטוֹטָפֹת בֵּין עֵינֵיכֶם (דברים, י"א, י"ח)
אחלה, מה לקשור? מה לשים? ספר תורה שלם? למה הן כולן שחורות? למה מרובעות?
ברור לכם שאם היתה ניתנת רק התורה לא היה ניתן לומר שהיא אלוהית. וכי יעלה על הדעת שהקב"ה יצווה אותנו ולא יגיד מה לעשות? איך לשמור שבת? מה מותר ומה אסור?
לשם כך הביא לנו נקב"ה את התורה שבעל פה שהפכה יותר מאוחר למשנה שהועלתה על הכתב ושם רשומים כל פרטי המצוות. תפילין שחורות- הלכה למשה מסיני. תפילין מרובעות- הלכה למשה מסיני. לשמור שבת? לא לעשות 39 מלאכות
הרי חלילה אם נאמר שרק התורה ניתנה לנו כל אחד היה מפרש אותה כרצונו. כתוב שם לשמור את יום השבת לקדשו. מה זה לשמור? אני מחליט שאני כל השבת שוכב במיטה ומעשן סמים. ככה אני שומר
ניתן להעלות על הדעת שהקב"ה הוריד לנו דבר כ"כ לא שלם? ניתן להעלות על הדעת שבעל עסק יבוא ויגיד לעובד שלו "תעבוד" ולא יסביר מה עליו לעשות, מתי עליו לבוא כל יום, איך להתנהג ללקוחות וכו??

שוב, אני מניח שאתאיסטים פה יתקיפו אותי, פשוט כי אין בכלל בסיס לויכוח כשלא מאמינים שבכלל קיים בורא לעולם. אני רק מסביר את עמדת היהדות בנוגע לשטויות שראיתי בסרטון
מאחל לכולנו שבת שלום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 14:10 
סמל אישי של המשתמש
המשנה נחתמה במאה השלישית לספירה, אם אני לא טועה.
בניגוד למצב רגיל, שבו צריך לנסות לפענח ולפרש כל מיני מיתוסים כדי להבין איך הם משרתים את האינטרסים של מי שהמציא והפיץ אותם, פה המצב הוא די ברור, כי מפיצי המיתוס המציאו מיתוס שעוסק בהם ומאדיר אותם ("כן, הפלג שלנו ביהדות הוא הכי חשוב והכי צודק והכי מוצלח, כי אנחנו שומרים את התושב"ע. אה, אתם לא יודעים מה זה תושב"ע? זה כמובן מה שנמסר למשה בסיני והועבר מדור לדור ועכשיו הוא נמצא בידי כמה תלמידי חכמים, שרק במקרה הם מהפלג שלנו. אה, לא ידעתם על זה? מזל שאנחנו פה כדי לספר לכם").

כמו כן, עיון קליל במשניות מראה שהן כוללות לא פעם ויכוחים ודיונים, בין אנשים קונקרטיים מהעבר הקרוב ולא בין דמויות מיתולוגיות מימי מתן תורה, מה שלא ממש מתיישב עם "הועברה מדור לדור מאז מעמד הר סיני".

אתם קצת קושרים פה לחז"ל כתרים שהם עצמם התנערו מהם (כידוע לכם, נקבע שההלכה היא תוצר של תהליך אנושי, "לא בשמיים היא").

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 14:29 
סמל אישי של המשתמש
״לא בשמיים היא״ מגדיל את החשיבות שלך חז״ל כי היא קובעת שחז״ל קבעו את ההלכה, על אף שבת קול יצאה מהשמיים והתנגדה לה.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 14:46 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
המשנה נחתמה במאה השלישית לספירה, אם אני לא טועה.
בניגוד למצב רגיל, שבו צריך לנסות לפענח ולפרש כל מיני מיתוסים כדי להבין איך הם משרתים את האינטרסים של מי שהמציא והפיץ אותם, פה המצב הוא די ברור, כי מפיצי המיתוס המציאו מיתוס שעוסק בהם ומאדיר אותם ("כן, הפלג שלנו ביהדות הוא הכי חשוב והכי צודק והכי מוצלח, כי אנחנו שומרים את התושב"ע. אה, אתם לא יודעים מה זה תושב"ע? זה כמובן מה שנמסר למשה בסיני והועבר מדור לדור ועכשיו הוא נמצא בידי כמה תלמידי חכמים, שרק במקרה הם מהפלג שלנו. אה, לא ידעתם על זה? מזל שאנחנו פה כדי לספר לכם").

כמו כן, עיון קליל במשניות מראה שהן כוללות לא פעם ויכוחים ודיונים, בין אנשים קונקרטיים מהעבר הקרוב ולא בין דמויות מיתולוגיות מימי מתן תורה, מה שלא ממש מתיישב עם "הועברה מדור לדור מאז מעמד הר סיני".

אתם קצת קושרים פה לחז"ל כתרים שהם עצמם התנערו מהם (כידוע לכם, נקבע שההלכה היא תוצר של תהליך אנושי, "לא בשמיים היא").

לגבי הויכוחים, זו בדיוק הסיבה שהיא הועלתה על הכתב. החלו ויכוחים לגבי הפירוש עצמו. עד אז במשך כ-1500 שנים התורה עברה מדור לדור בעל פה בדיוק מופתי ולא היו ויכוחים לגביה לא בתקופת השופטים, לא בתקופת המלכים ואפילו לא בזמן הגלות הראשונה. לכן גם נרשמו הויכוחים כבר במשנה וכייון שאחרי רבים להטות מיד נקבעה ההלכה.

בכל מקרה צריך להבין שההבדלים הם דקים. ניקח למשל את הויכוח הידוע בין רש"י לרבנו תם. ידוע שיש שני סוגי תפילין, אחד רש"י ואחד רבנו תם (שהוא אגב נכדו). אין שם ויכוח על מה הן התפילין, מה צבען, מה צורתן, ממה הן עשויות ואפילו מה הן מכילות. ארבע פרשיות
כל הויכוח הוא על סדר של שתיים מהפרשיות. לא כזה הבדל היסטרי...
כנ"ל לגבי אבות מלאכה בשבת ושחיטה ומה לא
ועדיין, עד שיבוא משיח יהיו הבדלים מזעריים בין עדות שונות ומקומות שונים אלא שעל הבסיס הרחב ביותר אין שום ויכוח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 14:51 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
״לא בשמיים היא״ מגדיל את החשיבות שלך חז״ל כי היא קובעת שחז״ל קבעו את ההלכה, על אף שבת קול יצאה מהשמיים והתנגדה לה.

כן, זה מה שכתבתי (או מה שהתכוונתי לכתוב, אם הובן אחרת).
חז"ל קבעו את ההלכה, והיא לא ירדה מהשמיים (ולא נמסרה במעמד הר סיני).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 14:55 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

לא, היא לא. נמסרה משמיים הן בתורה שבכתב והן בתורה שבעל פה כפירוש המצוות (דהיינו איך בדיוק לקיימן)
הרי הראיתי לך שזה כתוב בתורה עצמה.
יחד עם זאת נראה שהויכוח די עקר כשאתה לא מאמין בכלל במעמד הר סיני ובקיומו של האל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 14:57 
אורנה אוסטפלד כתב:
אנסה להסביר לכם את עמדת היהדות בנוגע להלכות, משנה, גמרא, חז"ל וכו'. זה קצת קשה כאשר לא קיים אפילו בסיס אמונה משותפת בבורא עולם, אבל השם יהיה איתנו
בניגוד לטענה הרווחת של הציבור הכללי ואפילו לא מעט מהציבור הדתי לצערי, משה לא ירד מהר סיני עם לוחות הברית בלבד. זה נחמד אולי לכל מיני סרטים היסטוריים שכולנו ראינו אבל התורה אומרת דבר אחר לגמרי:
וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל מֹשֶׁה עֲלֵה אֵלַי הָהָרָה וֶהְיֵה שָׁם וְאֶתְּנָה לְךָ אֶת לֻחֹת הָאֶבֶן וְהַתּוֹרָה וְהַמִּצְוָה אֲשֶׁר כָּתַבְתִּי לְהוֹרֹתָם (שמות, כ"ד, י"ב)
משה אמנם ירד עם לוחות הברית אבל גם עם התורה הכתובה (חמשת חומשי תורה בלבד) וגם עם "המצוות". מה אלה אותן מצוות? תורה שבעל פה כמובן. משה רבנו שהה בהר 40 ימים כי היה צריך ללמוד את כל המצוות על פה. אח"כ הוא העביר אותן הלאה בשרשרת עד שהן נכתבו כ"משנה", כאשר החלו חילוקים מסוימים לגביהם. אח"כ נכתבו הגמרות, הפירוש של המשניות וכו' וכו'.
אבל לא על זה באתי לדבר.
ישנה טענה בסרטון שבתורה לא כתוב שתוקעים באותו יום בשופר. סבבה, בואו נראה מה כתוב בתורה על מצוות תפילין:
וְשַׂמְתֶּם אֶת דְּבָרַי אֵלֶּה עַל לְבַבְכֶם וְעַל נַפְשְׁכֶם וּקְשַׁרְתֶּם אֹתָם לְאוֹת עַל יֶדְכֶם וְהָיוּ לְטוֹטָפֹת בֵּין עֵינֵיכֶם (דברים, י"א, י"ח)
ברור לכם שאם היתה ניתנת רק התורה לא היה ניתן לומר שהיא אלוהית. וכי יעלה על הדעת שהקב"ה יצווה אותנו ולא יגיד מה לעשות? איך לשמור שבת? מה מותר ומה אסור?
לשם כך הביא לנו נקב"ה את התורה שבעל פה שהפכה יותר מאוחר למשנה שהועלתה על הכתב ושם רשומים כל פרטי המצוות. תפילין שחורות- הלכה למשה מסיני. תפילין מרובעות- הלכה למשה מסיני. לשמור שבת? לא לעשות 39 מלאכות
הרי חלילה אם נאמר שרק התורה ניתנה לנו כל אחד היה מפרש אותה כרצונו. כתוב שם לשמור את יום השבת לקדשו. מה זה לשמור? אני מחליט שאני כל השבת שוכב במיטה ומעשן סמים. ככה אני שומר
ניתן להעלות על הדעת שהקב"ה הוריד לנו דבר כ"כ לא שלם? ניתן להעלות על הדעת שבעל עסק יבוא ויגיד לעובד שלו "תעבוד" ולא יסביר מה עליו לעשות, מתי עליו לבוא כל יום, איך להתנהג ללקוחות וכו??

שוב, אני מניח שאתאיסטים פה יתקיפו אותי, פשוט כי אין בכלל בסיס לויכוח כשלא מאמינים שבכלל קיים בורא לעולם. אני רק מסביר את עמדת היהדות בנוגע לשטויות שראיתי בסרטון
מאחל לכולנו שבת שלום

אם ככה, למה בכלל יש הפרדה בין התורה לתורה שבע"פ? הרי את שתיהן משה קיבל במעמד הר סיני, למה לא לכתוב הכל?

גילוי נאות: אני אתאיסט. בכל זאת מעניין אותי לדעת איך אתם מיישבים את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 14:59 
סמל אישי של המשתמש
אורנה אוסטפלד כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

לא, היא לא. נמסרה משמיים הן בתורה שבכתב והן בתורה שבעל פה כפירוש המצוות (דהיינו איך בדיוק לקיימן)
הרי הראיתי לך שזה כתוב בתורה עצמה.
יחד עם זאת נראה שהויכוח די עקר כשאתה לא מאמין בכלל במעמד הר סיני ובקיומו של האל

לא הראית לי שום דבר. הבאת לי פירוש של חז"ל לתורה, שממנו עולה שחז"ל חשובים מאוד כי הם והפלג שאליו הם משתייכים הם היהודים האמיתיים (בניגוד לשאר הפלגים, שאפילו נמנו פה קודם חלקם, שלא קיבלו את הטענה הזאת על קדושת התושב"ע) והם הצודקים וכו' וכו'.
אני קצת פחות תמים, כנראה. לטעמי זה שמישהו אומר על עצמו שהוא חשוב, זאת לא סיבה להאמין שהוא חשוב, אלא שהוא נוכל. ולא צריך אתאיסט בשביל זה.

דבר שני, כדאי שתחליט - הדרך לקיים את המצוות ניתנה בהר סיני או שחז"ל קבעו אותה? כי כשרב א' מתווכח עם רב ב', קצת קשה לטעון ששניהם רק חוזרים על מה שעבר מדור לדור.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 15:01 
סמל אישי של המשתמש
bigi37 כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:
אבל לא על זה באתי לדבר.

מאחל לכולנו שבת שלום

אם ככה, למה בכלל יש הפרדה בין התורה לתורה שבע"פ? הרי את שתיהן משה קיבל במעמד הר סיני, למה לא לכתוב הכל?

גילוי נאות: אני אתאיסט. בכל זאת מעניין אותי לדעת איך אתם מיישבים את זה.

אין מה ליישב. בפשט זה כנראה עניין של גודל ושל חשיבות. התורה היא אלוקית ומכילה הרבה סתרים בתמצות כך שלהוסיף את הוראות ההרכבה היה בעייתי משהו
בסוד זה הרבה יותר מורכב. לא יודע קבלה לבוריה אז לא אוכל להסביר למה, בכל מקרה לא רואה בשה שום בעיתיות
זה כמו שבעשרת הדברות כתוב הבסיס התמציתי בלבד כשבתורה מפרטים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 15:05 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

לא הראית לי שום דבר. הבאת לי פירוש של חז"ל לתורה, שממנו עולה שחז"ל חשובים מאוד כי הם והפלג שאליו הם משתייכים הם היהודים האמיתיים (בניגוד לשאר הפלגים, שאפילו נמנו פה קודם חלקם, שלא קיבלו את הטענה הזאת על קדושת התושב"ע) והם הצודקים וכו' וכו'.
אני קצת פחות תמים, כנראה. לטעמי זה שמישהו אומר על עצמו שהוא חשוב, זאת לא סיבה להאמין שהוא חשוב, אלא שהוא נוכל. ולא צריך אתאיסט בשביל זה.

דבר שני, כדאי שתחליט - הדרך לקיים את המצוות ניתנה בהר סיני או שחז"ל קבעו אותה? כי כשרב א' מתווכח עם רב ב', קצת קשה לטעון ששניהם רק חוזרים על מה שעבר מדור לדור.

אתה רציני? הבאתי לך ציטוט מהתורה עצמה שמשה רבנו ירד עם הלוחות, התורה והמצוות.
הסברתי על דרך ההגיון שאין מצב שהקב"ה יאמר לך להניח תפילין ולא יסביר לך בכלל מה זה תפילין, איך הן נראות ומה טיבן. לא יכול להיות שהקב"ה יבקש ממנו לשמור את השבת בתורה ולא יאמר איך לשמור את השבת. שום קשר לחז"ל בערך 1500 שנה.
שוב, הדרך ניתנה בהר סיני, והתגלגלה בע"פ בערך 1500 שנה עד שהחלו מחלוקות (דקות) על כמה מהדברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 15:06 
אני לא אתווכח איתך על אלוהים, כמובן. אתה מאמין ואני לא. אבל שנינו מכירים בני אדם. אתה באמת חושב שבני אדם מסוגלים להעביר משהו (מסורת / הלכות / מצוות) מפה לאוזן "בדיוק מופתי" במשך 1500 שנה? סיפור פשוט לא יכול לעבור שלושה אנשים בלי שיהיו בו שינויים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 15:08 
סמל אישי של המשתמש
הנה עוד דוגמא, יש כאלה לא מעט
הקב"ה כותב בתורה את הדברים הבאים:
"וזבחת מבקרך ומצאנך אשר נתן ה' לך כאשר צוויתיך, ואכלת בשעריך" (דברים, י"ב, כ"א)
כאשר צוויתך...
אלא שיש בעיה אחת. בשום מקום בתורה לא הוסבר לנו איך לשחוט, אפילו לא במילה. אז איפה הקב"ה ציווה?
בתורה שבעל פה כמובן
שוב, אם אתה לא מאמין באמיתות התורה אין פה בכלל בסיס לויכוח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 15:12 
סמל אישי של המשתמש
bigi37 כתב:
אני לא אתווכח איתך על אלוהים, כמובן. אתה מאמין ואני לא. אבל שנינו מכירים בני אדם. אתה באמת חושב שבני אדם מסוגלים להעביר משהו (מסורת / הלכות / מצוות) מפה לאוזן "בדיוק מופתי" במשך 1500 שנה? סיפור פשוט לא יכול לעבור שלושה אנשים בלי שיהיו בו שינויים.

אתה שואל שאלות מצוינות, בלי ציניות
לשם כך צריך לדעת שני דברים: האחד, במשך השנים היתה ירידת הדורות. הלכה הנבואה וגם בני האדם כבר לא ברמה הרוחנית כמו בתקופה ההיא
הדבר השני הוא ללמוד את סדר ודרך השתלשלות התורה ולהבין איך זה עבר.
נראה לי שהרב זמיר כהן מעביר את זה בצורה הכי יפה וברורה, אנסה למצוא לך סרטון שתוכל להבין כי אני לא מספיק מלומד ורהוט בנושא הזה לפחות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 15:13 
סמל אישי של המשתמש
אורנה אוסטפלד כתב:
teknoboy כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

1. אתה רציני? הבאתי לך ציטוט מהתורה עצמה שמשה רבנו ירד עם הלוחות, התורה והמצוות.
2. הסברתי על דרך ההגיון שאין מצב שהקב"ה יאמר לך להניח תפילין ולא יסביר לך בכלל מה זה תפילין, איך הן נראות ומה טיבן. לא יכול להיות שהקב"ה יבקש ממנו לשמור את השבת בתורה ולא יאמר איך לשמור את השבת. שום קשר לחז"ל בערך 1500 שנה.
3. שוב, הדרך ניתנה בהר סיני, והתגלגלה בע"פ בערך 1500 שנה עד שהחלו מחלוקות (דקות) על כמה מהדברים.

1. הבאת ציטוט מאוד מעורפל, ופירשת אותו פירוש מאוד ספציפי.
2. דווקא די הגיוני, בדיוק כמו שכתוב לא לאכול שפנים ולא מסבירים מה זה שפן.
3. איך החלו המחלוקות? מה קרה שפתאום ההעברה מדור לדור התקלקלה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 15:20 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:
[
[/quote] [/quote]

שתהיה בריא, זה מעורפל? מה זה בדיוק המצוות האלה? המצוות לא כתובות כבר בתורה?
לגב הסעיף השני, הרשה לי לא לענות על הדברים האלה, זה מביך, באמת
כמו שכתבתי, זה החל מיד לאחר חורבן הבית והפסקת הנבואה. חלה הדרדרות רוחנית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 15:29 
סמל אישי של המשתמש
ביגי, אם זה באמת מעניין תצפה בזה (בבקשה לא בשבת)
https://www.youtube.com/watch?v=yORZGNsCHbk

בכל מקרה שבת בפתח ואני חייב להתארגן. מאחל לכולנו פה שבת שלום ובשורות טובות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 15:29 
סמל אישי של המשתמש
אורנה אוסטפלד כתב:
teknoboy כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:
[
[/quote]
1. שתהיה בריא, זה מעורפל? מה זה בדיוק המצוות האלה? המצוות לא כתובות כבר בתורה?
2. לגב הסעיף השני, הרשה לי לא לענות על הדברים האלה, זה מביך, באמת
3. כמו שכתבתי, זה החל מיד לאחר חורבן הבית והפסקת הנבואה. חלה הדרדרות רוחנית[/quote]
1. למשל, עוד פרשנות אפשרית היא שהמצוות באמת כבר כתובות בתורה, והחזרה נועדה להדגיש שאלה לא סתם דברים שצריך להכיר ולדעת אלא לבצע ממש.
יש עוד מיליון, אם תנסה אני בטוח שתלשוב על כמה.
אגב, היו עוד פלגים יהודיים באותה תקופה, שלא קיבלו את התורה שבעל פה אבל האמינו בדיוק כמוך בכל אות בתורה.
אפילו היום יש פלגים שמפרשים את הדברים אחרת לגמרי.
2. אתה לא חייב לענות או לקחת ברצינות, אבל אולי לפחות תסביר מה ההבדל?
3. נו, באמת, "הדרדרות רוחנית". מה זה הניו אייג' הזה?
כמו כן, שים לב שאתה כורת את הענף שאתה (בתור יהודי שמאמין ביהדות הרבנית) כורת את הענף עליו אתה יושב כשאתה מדרדר את ההלכה, שהיא יצירה אנושית חיה, למעמד של שינון וחזרה (שינון של טקסט שאין שום עדות לקיומו, מלבד טענתם של אלה שלטענתם מעבירים אותו מדור לדור).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 16:00 
אורנה, גם אם שמים בצד את הטיעון האתאיסטי, זה משפט מאוד מעורפל. המצוות יכולות להיות בקלות "לא תרצח" ו"לא תגנב" וכו'. וכן, אפשר להעלות על הדעת שלמאמינים ניתן שיקול דעת לגבי הדרך שבה הם יקיימו את אותם מצוות.
אתה, ואנשים דתיים אחרים, לא מעלים את זה על הדעת, כי אתם מאמינים שבמעמד הר סיני ניתנה התורה שבע"פ. ואיך אתם יודעים את זה? כי התורה שבע"פ אומרת-מעידה על עצמה-שהיא ניתנה במעמד הר סיני. "משה קיבל תורה מסיני ומסר ליהושע ויהושע לזקנים". זאת המשנה שמעידה על עצמה. מי שרוצה להאמין בזה, זכותו המלאה. אבל זה לא מתחייב מהטקסט של התורה הכתובה עצמה.
והקליפ צודק במובן שזה מה שדתות אחרות עושות. הם מתלבשות על דת קיימת, ומייצרות טקסט שמקדש את עצמו. תן לי להביא בהקשר הזה את הציטוט המופלא של האדמור ס' קולברט:
ציטוט:
The Bible, every word of which is true. And we know every word is true because the Bible says that the Bible is true, and, if you remember from earlier in this sentence: every word of the Bible is true. Now, are you following me here, or are you some kind of mindless zealot?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 17:26 
סמל אישי של המשתמש
תנורו של עכנאי

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 19:03 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
תנורו של עכנאי

כבר ציטטתי את החלק הרלוונטי משם, אבל יש פה כמה שיותר חכמים מהתנאים ויודעים יותר טוב מהם (למרות ההדרדרות הרוחנית).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2016, 22:35 
אדוני אמר למשה: "לא תבשל גדי בחלב אימו" האם זה מובן?
משה: כמובן, הכוונה היא שאסור לאכול בשר וחלב ביחד.
אדוני: תקשיב טוב, משה: "לא תבשל גדי בחלב אימו"
משה: נו, כן, אחרי שאוכלים בשר צריך לחכות 6 שעות עד שאפשר לאכול חלב!
אדוני: משה, לא מסובך, ריד מיי ליפס: "ל א ת ב ש ל ג ד י ב ח ל ב א י מ ו"!
משה: ברור, צריך שבכל בית יהיו שני סטים של כלים, אחד כדי לאכול בשר, אחד כדי לאכול חלבי!
אדוני: יודע מה, תעשו מה שאתם רוצים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2016, 16:48 
אילון גלעד כתב במוסף הארץ כתב:

על פי המסורת, ראש השנה ניתן לעם ישראל בעת נדודיו במדבר, כמתואר בספר ויקרא (כ״ג, כ״ג־כ״ד) ובספר במדבר (כ"ט, א'־י"ז). אבל כל מי שיקרא את הפסוקים האלו יבין מיד שהחג שמתואר בהם אינו ראש השנה כלל.
לא רק שאין החג מכונה ״ראש השנה״, אלא שברור שהוא כלל לא נתפס כראש השנה. בפסוקים אלו, כבשאר התנ״ך, השנה מתחילה באביב, בחודש ניסן, שעליו נכתב בספר שמות: ״הַחֹדֶשׁ הַזֶּה לָכֶם, רֹאשׁ חֳדָשִׁים, רִאשׁוֹן הוּא לָכֶם, לְחָדְשֵׁי הַשָּׁנָה״ (י״ב, ב׳). לכן כשאלוהים מספר למשה על החג, לפחות על פי הכתוב בספרים אלה, הוא מונה את התאריך: "בַּחֹדֶשׁ הַשְּׁבִיעִי בְּאֶחָד לַחֹדֶשׁ", כלומר בדיוק אמצע השנה.
ברור אם כן שכותב פסוקים אלו, בין אם מדובר במשה או באחר, אינו מדבר על חג הקשור בתחילתה של שנה חדשה. אם כך, עולה השאלה מה היה עניינו של חג זה ומתי הפך לראש השנה? לפנינו התיאור הלקוני של החג בספר ויקרא: ״וַיְדַבֵּר ה' אֶל מֹשֶׁה לֵּאמֹר דַּבֵּר אֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל לֵאמֹר בַּחֹדֶשׁ הַשְּׁבִיעִי בְּאֶחָד לַחֹדֶשׁ יִהְיֶה לָכֶם שַׁבָּתוֹן זִכְרוֹן תְּרוּעָה מִקְרָא קֹדֶשׁ" (כ״ג, כ״ג־כ״ד).
השאלה היא למה התכוון המשורר ב״שַׁבָּתוֹן זִכְרוֹן תְּרוּעָה מִקְרָא קֹדֶשׁ״. ברור שמדובר ביום חג שבו אין עובדים (שבתון) לזכר איזה אירוע (זיכרון), שהתרחש בתאריך זה ושאותו אנחנו מצווים לזכור, אבל על איזה אירוע מדובר? על פי רש״י מדובר בעקדת יצחק, אבל הוא לא מסביר למה, וסיפור עקדת יצחק (בראשית כ״ב) כלל אינו מתוארך. האין זה יותר הגיוני לזהות את האירוע שאותו אנחנו מצווים לזכור ביום זה עם אירוע המוזכר ממש ככזה שהתרחש באותו תאריך? מתברר שאין יותר מדי אירועים כאלה לברור מתוכם. בכל התנ״ך רק אירוע אחד מתואר כמתרחש ביום זה: ״וַיָּבִיא עֶזְרָא הַכֹּהֵן אֶת הַתּוֹרָה לִפְנֵי הַקָּהָל, מֵאִישׁ וְעַד־אִשָּׁה, וְכֹל מֵבִין לִשְׁמֹע בְּיוֹם אֶחָד לַחֹדֶשׁ הַשְּׁבִיעִי. וַיִּקְרָא בוֹ לִפְנֵי הָרְחוֹב אֲשֶׁר לִפְנֵי שַׁעַר־הַמַּיִם מִן הָאוֹר עַד־מַחֲצִית הַיּוֹם נֶגֶד הָאֲנָשִׁים וְהַנָּשִׁים וְהַמְּבִינִים וְאָזְנֵי כָל הָעָם אֶל סֵפֶר הַתּוֹרָה״ (נחמיה ח׳, ב׳־ג׳).
שימו לב שלא כתוב שאירוע חשוב זה — קריאת התורה הציבורית הראשונה בירושלים שאחרי הגלות ואולי בכלל — התרחש ביום חג, והתאריך מוזכר כאילו מדובר בסתם עוד יום. למען האמת, אחרי קריאת התורה כתוב שעזרא היה צריך להגיד לעם שמדובר בחג: ״וַיֹּאמֶר לָהֶם לְכוּ אִכְלוּ מַשְׁמַנִּים וּשְׁתוּ מַמְתַקִּים, וְשִׁלְחוּ מָנוֹת לְאֵין נָכוֹן לוֹ, כִּי־קָדוֹשׁ הַיּוֹם לַאֲדֹנֵינוּ… וַיֵּלְכוּ כָל־הָעָם לֶאֱכֹל וְלִשְׁתּוֹת, וּלְשַׁלַּח מָנוֹת, וְלַעֲשׂוֹת שִׂמְחָה גְדוֹלָה, כִּי הֵבִינוּ בַּדְּבָרִים, אֲשֶׁר הוֹדִיעוּ לָהֶם״ (ח׳, י׳־י״ב). די ברור מדברים אלו שהיה זה עזרא שייסד את החג הזה לזכר השמחה הגדולה של קריאת כתבי הקודש או במילים אחרות ״זִכְרוֹן תְּרוּעָה מִקְרָא קֹדֶשׁ", כאשר ״תרועה״ פירושה ״שמחה״ או ״חגיגה״ כפי שהמילה מתפרשת במופעיה בספרי המקרא המאוחרים (למשל: עזרא ג׳, י״ב; דברי הימים א׳ ט״ו, כ״ח; איוב ל״ג, כ״ו).
ייחוס ייסוד החג לעזרא הסופר פותר בעיה אחת ויוצר בעיה אחרת. הדבר מסביר למה כשבספר דברים (ט״ז, א׳־י״ז) ובספר יחזקאל (מ״ה, י״ח־מ״ו, י״א) מונים את חגי ישראל, אין יום חג מוזכר בא׳ בתשרי — ספרים אלו נכתבו לפני שהחג יוסד על ידי עזרא. אלא שהפסוקים המתארים את החג בספר ויקרא ובספר במדבר היו חייבים להיכתב אחרי שיבת ציון ולא כפי שקובעת המסורת על ידי משה במדבר. אבל גם זה לא צריך להפתיע אותנו, שכן חוקרי מקרא טוענים כבר שנים שחלקים גדולים מספרי התורה נכתבו בתקופה זו. אבל אלו חוקרי מקרא מודרניים, הקדמונים לא יכלו לקבל את האפשרות הזאת ולכן בתקופת בית שני נשכח הקשר בין החג לעזרא. הפילוסוף היהודי פילון האלכסנדרוני (15 לפני הספירה עד 45 לספירה) וההיסטוריון היהודי יוסף בן־מתתיהו (37–100 לספירה) מכירים חג פעוט בא׳ בתשרי אך אינם מקשרים בינו לבין עזרא. פילון מזכיר תקיעה בשופר כחלק ממסורות החג, כך שפירוש המילה תְּרוּעָה כ״תקיעה בחצוצרות״ כפי שתורגמה המילה בתרגום השבעים (לפי מופעים שונים בתנ״ך שבהם ניכר שזו משמעות המילה, למשל בבמדבר י׳, ה׳ ובתהלים מ״ז, ו׳), כבר הוליד את מסורת החג הזאת בתקופה שבית המקדש עוד עמד.
פילון ויוספוס אינם כותבים שמדובר בראש השנה, וגם בכתבי מדבר יהודה ובברית החדשה אין כל רמז לכך שא׳ בתשרי נתפס כתחילת השנה בתקופה שבית המקדש עמד או אפילו בשנים הראשונות לאחר חורבנו. לראשונה אנחנו למדים על כך שהשנה מתחילה בתשרי ולא בניסן כפי שכתוב בתורה במשנה ובתוספתא, כתבי רבנים שנערכו בערך בשנת 200 לספירה, אך מכילים מסורות קדומות יותר. לכן אנחנו יכולים להגיד בבטחה רק שא׳ בתשרי החל להיתפס כראש השנה מתישהו בין 70 לספירה, עת חרב המקדש, ל–135 לספירה, עת הסתיים מרד בר כוכבא, שכן הרבנים המוסרים הלכות על ראש השנה במשנה ובתוספתא הם רבנים בני דור המרד ותלמידיהם.
באותן שנים לקחו חז״ל את החג חסר התוכן בא׳ בתשרי — חג שלא ברור לאיזו מטרה נחגג ושאופן חגיגתו הסתכם בקורבנות בבית המקדש שכבר לא היה קיים ובתקיעה בשופר — ויצקו בו תוכן חדש. הם נתנו לו שם חדש, ״ראש השנה״, וקבעו שמדובר ביום השנה למעשה הבריאה, יום המלכת אלוהים על האנושות ויום שבו נשפטים בני אדם על מעשי אשתקד ונחרץ דינם לשנה החדשה. מניין הגיעו רעיונות אלו? קשה שלא לחשוד שהם שאולים מראש השנה הבבלי אַקִיטוּ או בשמו האחר ״רֵש שַתִּים״ (מילולית: ראש השנה). גם חג זה נקשר לבריאת העולם (כלומר לסיפור האנומה אליש), גם הוא היה קשור בהמלכת מרדוך כאל עליון וגם הוא מתאפיין במשפט על מעשי השנה החולפת וקביעת הגורל לשנה החדשה. אלא שחג זה, כמו גם ראש השנה האיראני הקדום נורוז, חל בניסן ולא בתשרי. ייתכן שגם עניין זה עמד לנגד עיני חז״ל כשקבעו את ראש השנה בתשרי. אולי החליטו לתת ליהודים ראש השנה משלהם, כדי שלא יתפתו אחר חגי שכניהם הגויים.

תהא אשר תהא הסיבה לתאריך ולמסורות החג, אין אלא להודות שחז"ל הם אלה שייסדו את החג, ולא משה בסיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 28 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: