תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 14 יוני 2025, 21:00

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 62 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ג'רמי קורבין, השמאל האירופי והעולמי
הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2015, 19:32 
בתור פורום של שמאלנים...
כל הפרשנויות טוענות שהבחירה בג'רמי קורבין היא התאבדות של השמאל. דעותיו, מעשיו, חבריו.
שתי שאלות:
1) יכול להיות שכולם מפספסים משהו?
2) מה זה אומר בהקשר הרחב יותר של השמאל בעולם? נראה שבהרבה מקומות מתחזקים "השמאלנים הזועמים" - סיריזה, פודמוס, סאנדרס, קורבין - והשמאל המרכזי נחלש - מאחוזי התמיכה המינימליים בפרנסואה הולנד, דרך הדומיננטיות של מרקל. זה די מוזר, כי המשבר הפיננסי של 2008, היה אמור לפגוע קשות בימין הכלכלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ג'רמי קורבין, השמאל האירופי והעולמי
הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2015, 19:51 
סמל אישי של המשתמש
לדעתי בכל המקומות או ברובם יקרה מה שקרה בישראל.
ברגע שהשמאל פנה יותר מידי שמאלה והפך לרדיקלי או שותף של השמאל הרדיקלי הוא הרחיק מעצמו את השוליים המרכזיים יותר שלו.
בישראל ברגע שהעבודה השמילה בימי שימעון פרס ובסיוע דמגוגיה מצד מלפגות הימין איבד השמאל המתון את הסיכוי להיות מפלגת רוב ולזכות בשלטון.
כך אני מקווה שיקרה לשמרנים באנגליה בהנהגת הכוכב החדש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2015, 21:08 
סמל אישי של המשתמש
בכל העולם האינטרנט הביא להקצנה בדיעות. "מרכז" זה מושג הולך ונעלם במדינות הדמוקרטיות.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2015, 21:10 
לא יודע מי זה ג'רמי קורבין ועל מה אתם מדברים, אבל הפרשנות שלי למצב ביוון קצת שונה.
השמאל ביוון לא הפך להיות קיצוני, יוון פשוט מתנהגת כמו מדינה במשבר. סיריזה עלתה על רקע זה שאנשים מחפשים פתרונות למצב הכלכלי ומפלגות המיינסטרים לא מצליחות לספק להם את הפתרון הזה. זה לא שהשמאל הפך להיות קיצוני, אלא שעקומת הפעמון הפוליטית מאוד השתנתה. זה גם קצת עניין של ההבדל בין שמאל וימין בישראל ובשאר העולם.
זאת בדיוק הסיבה שמעניין אותי לראות מה יקרה עם סיריזה ביוון. מה שמסתמן הוא שבחרו בנתיב מילוט לציפראס, שבו בעצם מחזירים את הגלגל אחורה בפיקוח הגרמנים.
במידה והוא היה מתנתק מאירופה ונכשל, אז אין לי ספק שכוכבי הבחירות הבאות היו הניאו-נאצים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2015, 21:12 
סמל אישי של המשתמש
http://lmgtfy.com/?q=%D7%92%27%D7%A8%D7 ... 7%99%D7%9F

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2015, 21:14 
"אין לי מושג" לא במובן של "תספרו לי", אלא במובן של "אני לא הולך לחוות דיעה על משהו ששמעתי עליו לראשונה לפני דקה"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2015, 21:16 
סמל אישי של המשתמש
זה ממש הזוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2015, 21:18 
סמל אישי של המשתמש
אגב, אני לא מסתכל על זה בהכרח כימין, שמאל או מרכז,
אלא התחזקות הליצנים והבדיחות.
יותר ויותר אנשים שהיו אמורים להיות פאנץ' ליין נבחרים או מתמודדים חזק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2015, 21:41 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
"אין לי מושג" לא במובן של "תספרו לי", אלא במובן של "אני לא הולך לחוות דיעה על משהו ששמעתי עליו לראשונה לפני דקה"
הלכת ודיברת על יוון כשהנושא כאן הוא בריטניה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2015, 23:05 
הגבתי לטענה של פותח האשכול ושל המגיבים ש"השמאל המיינסטרים נחלש ע"ח השמאל הקיצוני", שלדעתי היא לא נכונה, והבאתי את סיריזה בתור דוגמה.
זכאי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2015, 00:52 
רק עיוור יכול להתיחס ללייבור, דמוקרטים, עבודה או ליצנים כמו הולנד כשמאל. או כגופים פוליטיים שמייצגים בכלל משהו.

מי שעדיין מתעקש להסתכל ולפרש את המפה "הפוליטית" בעולם בעיני צופה משנות ה-80, באמת חבל לי עליו.
מתי תבינו, כבר 20 שנה אין בעולם את הדבר הזה שאתם מבינים כפוליטיקה. זה הכל סימולציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2015, 04:32 
סמל אישי של המשתמש
דבר ראשון, הכל יותר טוב מאד מיליבנד שהוא באמת אחד הפוליטיקאים הכי מחורבנים בהיסטוריה של פוליטקאים מחורבנים, לאפס הזה לא היה סיכוי לזכות בחיים ואם הוא היה לוקח בטעות הוא היה מביא לך טורי לייט, שישרף.
דבר שני, בלי להכנס לשאלת ישראל (שהיא לא ממש חשובה בפוליטיקה הבריטית) ג'רמי קורבין לקח את הצד הנכון היסטורית בכל הנושאים הגודלים בעשרים השנה האחרונות - מהפיוס עם אירלנד דרך המלחמות בעירק ואפגניסטן, הפרטת הרכבות באנגליה, זכויות להט"ב עד מדיניות הצנע המטופשת של השמרנים, לא יודע מה הסיכוי שלו לזכות, אבל כמו שיוג'ין דבס (לב פועם מהבהב) אמר -
It is better to vote for what you want and not get it than to vote for what you don't want and get it.

או במילים, אתה יכול כמו העבודה בארץ להמשיך לבחור אהוד ברקים שלא מציעים אלטרנטיבות אמיתיות ולקוות בפוקס לגנוב בחירות שלא הולכות לשנות כלום, אבל לפחות יסדרו קצת ג'ובים לחברים. אני שמח מאד לראות שללייבור באנגליה יש יותר שכל.

נ.ב.
יאללה יאללה "שמאל זועם", הבנאדם לקח את פרס גנדי לשלום.
לא שהייתי מאשים מישהו אם הוא היה זועם על מה שדרום אנגליה (ובעיקר הבנקאים שם) עשו לבריטניה ולעולם במשבר הכלכלי ואחריו, אבל טרמינולוגיה של "אנשים כועסים" זה זבל ששמרנים (ביג C או סמול C) משתמשים בו כל פעם שיש טיעון שהם מתקשים להתמודד איתו, לפרטים תפנה לגולדה מאיר.

עריכה -

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2015, 07:58 
סמל אישי של המשתמש
גדול. וגם זה, למי שמתעניין
http://www.thejc.com/news/uk-news/14265 ... ionsLabour leadership candidate Jeremy Corbyn has responded to the
ציטוט:
seven questions the JC posed last week about his links with Holocaust deniers and antisemites.

The JC’s coverage prompted a widespread debate about the company Mr Corbyn keeps.

Here are his answers, sent from his office, in full:

Q1 Did you donate, as alleged by its founder, to Deir Yassin Remembered (DYR), an antisemitic group run by Holocaust denier Paul Eisen?

Jeremy has no recollection whatsoever of making a donation at all to Deir Yassin Remembered.

Q 2 Have you, as Mr Eisen claims, regularly attended DYR’s annual conference?

No, he does not regularly attend DYR’s annual conference.

Jeremy believes that Mr Eisen’s position on the Holocaust is wrong and reprehensible. Holocaust denial is vile and wrong: the Holocaust was the most vile part of our history. The Jewish people killed by the Nazi Holocaust were the people who suffered the most in the 20th century.

He did attend DYR events in the past but no longer does so. DYR was founded in the late 1990s. It is worth noting that in the early stages of DYR’s existence it attracted broad support and only later did Mr Eisen’s views on the Holocaust become apparent.

Jeremy is deeply moved by the massacre of Deir Yassin and feels it should be remembered, however.

Q3 Why have you accepted an invitation to appear at a conference on 22nd August alongside Carlos Latuff, the antisemitic cartoonist?

Jeremy Corbyn is not speaking at this event.

Q4 Why did you write to the Church of England authorities to defend Rev Stephen Sizer, a vicar banned from social media because of his habit of posting antisemitic conspiracy theories, telling them that Rev Sizer was “under attack” because he had “dared to speak out over Zionism”?

You are conflating two issues. Mr Corbyn wrote to the Church authorities two years before the 9/11 ‘conspiracy’ post about a different matter altogether. At this point Mr Sizer was involved in a dispute about his involvement in Middle East political issues and Mr Corbyn supported his right to do so. It was much later that Mr Sizer was found to have posted the link to the 9/11 article and then disciplined by the Church. he made no intervention on his behalf or in his support on that question. Neither was he asked to.

Mr Corbyn wholly rejects the conspiracy theory and ‘truther’ theories about the terrorist attacks on September 11th 2001, which are distressing to the families and friends of those lost and hurt on that day and very often involve antisemitic views to which he has - and always will be - opposed.

Q 5 Why do you associate with Hamas and Hezbollah and refer to them as your “friends”?

The term ‘friends’ was used purely as diplomatic language in the context of dialogue, not an endorsement of a particular set of views. In the difficult quest of establishing a peace, it is common for the term “friend” to be used as part of the process. “Friend” in this case becomes a term of diplomacy as an aid to dialogue between disparate groups rather than a description of a relationship or an endorsement of a set of views.

Jeremy has met many people with whom he profoundly disagrees, in order to try to promote a peace process. He has supported and continues to support peace and reconciliation processes in South Africa, Latin and Central America, Ireland and of course in the Middle East. He believes it is necessary to speak to people with whom there is disagreement – merely talking to people who already agree won't bring about a settlement.

Q6 Why have you consistently failed to condemn the antisemitic posters and banners that dominate the annual Al-Quds Day rally, sponsored by the Stop The War Coalition, which you chair?

Jeremy unequivocally, unreservedly and absolutely opposes and condemns all antisemitic language, whether on banners and posters or anywhere else.

Q7 Why did you describe Raed Salah, a man convicted of the blood libel, as an ‘honoured citizen’?

The blood libel is one of the most unpleasant anti-Semitic slurs. Jeremy wholly rejects and condemns the blood libel against the Jewish people.

The language used by Jeremy was merely in a diplomatic context – a term of diplomacy as an aid to dialogue rather than a description of a relationship or an endorsement of a set of views. The context was the ongoing case involving Raed Salah’s presence in the UK: he had been due to come to the UK to address MPs and others as a prominent representative of Palestinian citizens of Israel – he had been three times elected Mayor of Umm al-Fahm. He travelled to and entered the UK in the normal way, as he had done a number of times before. Teresa May sanctioned his arrest and detention. His arrest was the subject of considerable controversy, and was objected to by Jews for Justice for Palestinians amongst others: his appeal against the attempt to deport him succeeded on all grounds.

In addition a spokesperson for Mr Corbyn responded to a blog by former Tory MP Louise Mensch which claimed that he had links to former Hizbollah fighter Dyou Abou Jahjah:

"This is an attempt to Jeremy smear by association. The views expressed here are abhorrent. If they are indeed those of Dyou Abou Jahjah there is no suggestion he has said them in Jeremy's hearing. During the course of his work to forward peace processes between disparate groups Jeremy has met many people with views he finds reprehensible. But he believes in determined dialogue and persistent diplomacy as a means to bring about peace whether between neighbours, between peoples or between states. He is a prominent campaigner for human rights, quite without malice. He does not have an antisemitic bone in his body."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2015, 19:26 
אמיר כתב:
...לא יודע מה הסיכוי שלו לזכות, אבל כמו שיוג'ין דבס (לב פועם מהבהב) אמר -
It is better to vote for what you want and not get it than to vote for what you don't want and get it.

או במילים, אתה יכול כמו העבודה בארץ להמשיך לבחור אהוד ברקים שלא מציעים אלטרנטיבות אמיתיות ולקוות בפוקס לגנוב בחירות שלא הולכות לשנות כלום, אבל לפחות יסדרו קצת ג'ובים לחברים. אני שמח מאד לראות שללייבור באנגליה יש יותר שכל...

זאת תפיסה באמת טפשית. זאת בדיוק, אבל בדיוק, השקפת העולם של אנשי הtea party בארה"ב, מה שמציל את הדמוקרטים פעם אחר פעם. זאת (חצי בדיעבד) גם ההצדקה של מצביעי רלף ניידר למה שהם עשו בשנת 2000.
בפועל, ל90% מאנשי השמאל בארץ אהוד ברק כראש ממשלה עדיף פי 100 על פני ביבי, גם הם רבים מהם היו מעדיפים את זהבה גלאון או יוסי שריד או שלי יחימוביץ. והבחירה באהוד ברק, למרות שהוא היה ראש ממשלה לדקה וחצי, שינתה (אתה מוזמן לשאול את מאות הישראלים שמסתובבים כיום בעולם שהיו מתים ב15 השנים האחרונות בלבנון או סתם לבדוק את ההשקעה בתשתיות בתקופה שלו לעומת התקופה שלפניו ואחריו) והבחירה ברבין שינתה גם היא.
ובאופן דומה ל90% מאנשי השמאל בארה"ב אל גור עדיף פי מליון מW, גם אם ראלף דון קישוט ניידר מבטיח לנפץ את תחנות הרוח של התאגידים האמריקאים. אז לא, אל גור לא היה מפרק את וול סטריט, אבל בלי ניידר הוא היה נשיא ואולי היה מנהיג עוד קצת רגולציה או היה מתערב במשק שנה קודם ומונע מליימן ברדרס להתרסק. וכן, הוא בוודאות היה חוסך מלחמה אחת ואולי גם את השניה.
אתה מוזמן להוסיף לרשימה הזאת את טוני בלייר, וביל קלינטון, ויותר מאוחר פרנסואה הולנד או יותר מוקדם גם את מיטראן. כולם היו אנשים שמאל מתון. כולם זכו לביקורת מהשמאל שהם לא מספיק נאמנים לאידיאולוגיה. והבחירה בכל אחד מהם שינתה את הכיוון של המדינה הרלוונטית והובילה אותה הרבה יותר שמאלה מהמקום שבו היא הייתה לפני שהם נבחרו.

אני לא מספיק מכיר את נבחי הפוליטיקה האנגלית ולכן אולי לקורבין יש סיכוי יותר גדול להיות ראש ממשלה ממה שזה נראה מכאן (מכאן זה נראה שהסיכויים שלו הם בדיוק 0), אבל זה ילדותי וטיפשי לבחור מנהיגי מפלגות קיצוניים שלא מבינים שפוליטיקה היא אומנות של פשרה ושאין להם שום סיכוי להיבחר. זה לא נכון רק לקורבין אלא גם לסנדרס ולטרמפ, לאליזבת וורן ולריק סנטורום ולעוד רבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ספטמבר 2015, 14:32 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
אמיר כתב:
...לא יודע מה הסיכוי שלו לזכות, אבל כמו שיוג'ין דבס (לב פועם מהבהב) אמר -

או במילים, אתה יכול כמו העבודה בארץ להמשיך לבחור אהוד ברקים שלא מציעים אלטרנטיבות אמיתיות ולקוות בפוקס לגנוב בחירות שלא הולכות לשנות כלום, אבל לפחות יסדרו קצת ג'ובים לחברים. אני שמח מאד לראות שללייבור באנגליה יש יותר

שכל...

זאת תפיסה באמת טפשית. זאת בדיוק, אבל בדיוק, השקפת העולם של אנשי הtea party בארה"ב, מה שמציל את הדמוקרטים פעם אחר פעם. זאת (חצי בדיעבד) גם ההצדקה של מצביעי רלף ניידר למה שהם עשו בשנת 2000.
בפועל, ל90% מאנשי השמאל בארץ אהוד ברק כראש ממשלה עדיף פי 100 על פני ביבי, גם הם רבים מהם היו מעדיפים את זהבה גלאון או יוסי שריד או שלי יחימוביץ. והבחירה באהוד ברק, למרות שהוא היה ראש ממשלה לדקה וחצי, שינתה (אתה מוזמן

לשאול את מאות הישראלים שמסתובבים כיום בעולם שהיו מתים ב15 השנים האחרונות בלבנון או סתם לבדוק את ההשקעה בתשתיות בתקופה שלו לעומת התקופה שלפניו ואחריו) והבחירה ברבין שינתה גם היא.
ובאופן דומה ל90% מאנשי השמאל בארה"ב אל גור עדיף פי מליון מW, גם אם ראלף דון קישוט ניידר מבטיח לנפץ את תחנות הרוח של התאגידים האמריקאים. אז לא, אל גור לא היה מפרק את וול סטריט, אבל בלי ניידר הוא היה נשיא ואולי היה מנהיג עוד

קצת רגולציה או היה מתערב במשק שנה קודם ומונע מליימן ברדרס להתרסק. וכן, הוא בוודאות היה חוסך מלחמה אחת ואולי גם את השניה.
אתה מוזמן להוסיף לרשימה הזאת את טוני בלייר, וביל קלינטון, ויותר מאוחר פרנסואה הולנד או יותר מוקדם גם את מיטראן. כולם היו אנשים שמאל מתון. כולם זכו לביקורת מהשמאל שהם לא מספיק נאמנים לאידיאולוגיה. והבחירה בכל אחד מהם שינתה

את הכיוון של המדינה הרלוונטית והובילה אותה הרבה יותר שמאלה מהמקום שבו היא הייתה לפני שהם נבחרו.

אני לא מספיק מכיר את נבחי הפוליטיקה האנגלית ולכן אולי לקורבין יש סיכוי יותר גדול להיות ראש ממשלה ממה שזה נראה מכאן (מכאן זה נראה שהסיכויים שלו הם בדיוק 0), אבל זה ילדותי וטיפשי לבחור מנהיגי מפלגות קיצוניים שלא מבינים שפוליטיקה

היא אומנות של פשרה ושאין להם שום סיכוי להיבחר. זה לא נכון רק לקורבין אלא גם לסנדרס ולטרמפ, לאליזבת וורן ולריק סנטורום ולעוד רבים.

תראה, אני לא חושב שציטוט מתחילת המאה העשרים צריך להיות התנ"ך שלך שעל פיו אתה מקבל את ההחלטות כשאתה נכנס לקלפי, זה בעיקר משפט שאני אוהב מאדם שאני אוהב.
ואני בהחלט מסכים שהצבעה היא עניין פרגמטי בסופו של יום, ומה שאתה יכול לעשות הוא להצביע לאופציה שלדעתך תיתן את התוצאה הכי טובה. אם היה סיכוי לאנשי ניו לייבור לקחת בחירות בטקיטיקה של להיות בעד פחות או יותר כל מה שהטורים

בעדם רק להיות פחות חארות של בני אדם אפשר היה לדבר, אבל היו לך בחירות לפני חמש דקות, מה גורם לך לחשוב שלבחור אד מיליבנד 2 היה מביא להם ניצחון?
אני אגב לא ממש רואה איך טוני בלייר וגורדון בראון שינו את הכיוון של בריטניה שמאלה.
ואהוד ברק עשה יותר נזק לשמאל ולתהליך השלום מכל ראש ממשלה שהיה לך אולי מאז גולדה.

בכל מקרה, אני חושב שהנקודה המרכזית פה היא שקורבין הוא לא כזה קיצוני מופרע, וכמו במקרה של סנדרס חלק גדול מאד מהמצע שלו מאד פופלרי, הסיבה שאנשים חושבים שאוי אימאלה סטלין זה בגלל מסע הפחדות מאד מאורגן נגדם, והמינימום

שאדם שמסכים עם הדעות שלהם צריך לעשות זה לא לתת לזה יד.

נ.ב.
ההשוואה בין ארה"ב לאנגליה היא די בעייתית כי צורת הבחירות שם מאד שונה. ניידר לא חשב שיש לו סיכוי להיבחר וזו לא היתה המטרה שלו, אני עדיין חושב שזו היתה טעות שהוא השאיר את עצמו כמועמד בסווינג סטייטס, אבל זה סיפור אחר (אני חושב גם

שבאופן כללי כל הטקטיקה שלו היתה שגוייה, אבל זה סיפור עוד יותר אחר).

נ.ב.ב
קלינטון חירב את מערכת הרווחה האמריקאית יותר ממה שריגן היה מסוגל בחיים שלו לעשות, לדעתי זה לגמרי לא ברור שעוד קדנציה של בוש (שהיה בגדול אחלה נשיא אגב) היתה יותר גרועה לארה"ב. ושיהיה ברור, זו חוכמה של לאחר מעשה, ומאד סביר שאם הייתי יכול להצביע בבחירות של '92 הייתי מצביע לקלינטון, אבל זה רק מראה שטקטיקה שמטרתה היחידה היא שהמחנה "שלך" יזכה בבחירות היא בעייתית מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ספטמבר 2015, 02:37 
שמע, אני לא יודע אם אתה לא זוכר מי היו רייגן ובוש לעומת קליטון (או מי היו תאצר ומייג'ור לעומת בלייר) או שאתה סתם מעלה ספקולציות מופרעות. קלינטון למשל העביר שורה ארוכה ארוכה של רפורמות, בעיקר כל עוד הדמוקרטים שלטו בקונגרס, בניגוד גמור לעמדות של הרפובליקנים, כולל ידידך ג'ורג' בוש האבא. זה כולל רפורמה מסיבית במיסוי שמרכזה הטבות מס משמעותיות למעמד הביניים עם עליה משמעותית במס על עשירים (כולל הוספת מדרגות מס על ימין ושמאל), צעד שכל רפובליקני עם מקרופון טען שיהרוס את הכלכלה האמריקאית לעולמים, מס שלילי לעניים (עוד צעד שהרפובלקנים התנגדו לו, למרות שהוא לא מאוד ליברלי), רפורמה בחופשת לידה, הרחבה משמעותית בביטוח בריאות לילדים, הידוק פיקוח על נשק (מה שמכנים חוק ברדלי), ביטול כל מיני מגבלות רכות על הפלות מתקופת בוש בתוספת הזרמת כספים לנושא תכנון המשפחה (מה שנשיא רפובליקני לא היה חולם לעשות), מינוי של גינזבורג ובראייר לבית המשפט העליון, וכו'. וזה כאשר אני שם בצד את ההבדל המהותי בין הרטוריקה של קלינטון לזאת של בוש.

מה שכל הדברים האלו עשו לכלכלה האמריקאית זה ידוע. וזה כש75% מהתקופה שלו בבית הלבן היה קונגרס בשליטה רפובליקנית.
ג'ורג' בוש האבא ומורשתו עומדים בסתירה לכמעט כל המהלכים האלו. אתה אולי זוכר לו את פרשת הערבויות וההתנחלויות אבל זה באמת כסף קטן. בוש (האבא) היה מעמודי התווך של ממשל רייגן ובעצמו הוא זה שמינה לתפקידי מפתח את דיק צייני ולהבדיל דן קווייל והוא גם זה שבחר לבית-המשפט העליון את קלרנס תומס, השופט הכי קיצוני ששרת בו, לפחות מאז המאה ה19. כן, ארה"ב הייתה מקום נהדר אם הוא היה נשיא עוד 4 שנים.

השורה התחתונה היא ששמאלנים מתונים, כאשר הם מגיעים לשלטון, נוקטים ביוזמות ומעבירים רפורמות שימנים, גם מתונים, מתנגדים להם מסיבות אידיאולוגיות. בוש לא היה מזרים כספים planned parenthood כי הוא חושב שמה שהם עושים זה רצח. קלינטון כן. זה לא באמת מסובך. זה עובד גם הפוך. זה לא שבוש (הבן) או מקיין או רומני הם ימנים קיצונים. הם מתונים ביחס לימין האמריקאי. אבל הראשון נקט בצעדים שאל גור בחיים לא היה מסכים להם (ביטול מס עזבון? הטבות מס לעשירים?), והשניים האחרונים היו מאמצים מדיניות (מתונה מתונה) ששונה לחלוטין מזאת של אובאמה, שגם הוא שמאלני מתון. ככה זה עובד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ספטמבר 2015, 05:16 
סמל אישי של המשתמש
השוואה בין קלינטון לבוש היא מעניינת, אבל לא חושב שהיא סופר רלוונטית פה לאשכול, בקצרה, אני חושב שקלינטון היה נשיא די מחרובן, היו דברים טובים מאד שהוא העביר, היו גם דברים טובים מאד שבוש העביר, ולהפך.
אבל באמת, שיטת הממשל בבריטניה היא מאד שונה כמו גם יחסי הכוחות בין המפלגות הגדולות, ככה שאני לא בטוח שאתה יכול לגזור גזירה שווה כשזה מגיע לנושאים כאלו.

ועוד פעם, הנקודה החשובה פה היא שלדעתי קורבין לא כזה קיצוני, לא משפיע באופן משמעותי על הסיכויים של הלייבור לזכות בבחירות (שהם קטנים למדי) ככה שאין שום סיבה לפסול מועמד שאתה מאד מסכים עם העמדות שלו (בהנחה שאתה מסכים איתן) רק בגלל שמפחידים אותך שאמאללה הוא קיצוני ואין לו סיכוי לכלום.
לפי הגישה שלך תמיד צריך להעדיף את מי שיותר קרוב למרכז, ולדעתי לא רק שמדובר בגישה שמאד מגבילה את הסיכוי שלך לקבל ראשי ממשלות לא מחורבנים, היא אפילו לא עובדת מי יודע מה אלקטורלית (זה כמובן לא אומר שאין מועמדים יותר מתונים שיש להם סיכוים יותר טובים לזכות ממועמדים פחות מתונים, מה שאני אומר שזה לא נכון באופן אוניברסלי ואוטומטי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ספטמבר 2015, 06:27 
סמל אישי של המשתמש
מסתבר שבן דוד שלי עבד בשביל המטה של קורבין.
הייתה לנו שיחה מאוד מעניינית עליו.
אנחנו באמת רחוקים מלדעת עליו מספיק...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ספטמבר 2015, 09:34 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
מסתבר שבן דוד שלי עבד בשביל המטה של קורבין.
הייתה לנו שיחה מאוד מעניינית עליו.
אנחנו באמת רחוקים מלדעת עליו מספיק...

אז אולי תעשיר לנו את הידע ?
האם הוא סוציאליסט אמתיי ? האם הוא למשל בעד פתיחת שערי אנגלייה למהגרים ולפליטים כדי שיושג השוויון המיוחל באירופה ?
האם הוא חובב חמאס ואירגוני טרור כמו שניכתב עליו בתקשורת הציונית ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ספטמבר 2015, 11:03 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:

אז אולי תעשיר לנו את הידע ?
האם הוא סוציאליסט אמתיי ? האם הוא למשל בעד פתיחת שערי אנגלייה למהגרים ולפליטים כדי שיושג השוויון המיוחל באירופה ?
האם הוא חובב חמאס ואירגוני טרור כמו שניכתב עליו בתקשורת הציונית ?

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 ספטמבר 2015, 02:03 
סמל אישי של המשתמש
אני מחבב אותו יותר ויותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ספטמבר 2015, 16:06 
סמל אישי של המשתמש
מחקר חדש טוען שהלייבור לא הפסידו את הבחירות בגלל שבוחרים חשבו שהם יותר מדי שמאלנים.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-34278338

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2015, 18:18 
סמל אישי של המשתמש
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4704255,00.html
מנהיג הלייבור: אסון התאומים - קונספירציה
איש השמאל הקיצוני מעורר סערה נוספת: במאמר שכתב אחרי מתקפת הטרור ומפורסם שוב כעת הוא טוען שמדובר במניפולציה מערבית שנועדה להציג את בן לאדן כאחראי, כדי לאפשר לבוש ולבלייר לפתוח במלחמה באפגניסטן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2015, 18:39 
סמל אישי של המשתמש
התקשורת הישראלית פשוט מרהיבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2015, 03:49 
סמל אישי של המשתמש
זה זבל שמגיע מהעיתונות האנגלית, אבל לפחות שם הם מוציאים את זה מהקשרו בעיקר, טמקא החליוט לזרוק זיין לגמרי.

אגב, בשום מקום אין לינק למאמר המקורי, חפרתי בגוגל ולא מצאתי (אני מנחש שבקרוב יביאו את זה), אבל אפילו אם אתה לוקח את הציטוטים שרצים בתקשורת הבריטית זה פשוט כלום -
"Historians will study with interest the news manipulation of the past 18 months. [...]
After September 11, the claims that bin Laden and al-Qaida had committed the atrocity were quickly and loudly made. This was turned into an attack on the Taliban and then, subtly, into regime change in Afghanistan".

איך הגויים אומרים?
No lies detected.

הם מפחדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2015, 04:05 
סמל אישי של המשתמש
אולי תאהב את הדף הזה:
https://www.facebook.com/Another-Angry- ... /timeline/

הצטרפתי אליו עוד לפני סיפור קורבין, סתם בשביל לשמוע קול מאוד שונה משלי,
אבל מאז זה הפך להיות מאוד מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2015, 06:36 
מאמר מעניין של האקונומיסט על קורביין ועל אי-התקפות של הרעיונות שלו לבעיות הרלוונטיות והחשובות שהוא מנסה לפתור.
לא מסכים עם חלק מהדברים (אי השוויון אינה תופעת לוואי הכרחית של הטכנולוגיה והגלובליזציה, פיקוח על שכירות דווקא עושה שכל) אבל הרבה ממה שכתוב שם הגיוני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2015, 13:42 
סמל אישי של המשתמש
פיקטי ושטיגליץ ייעצו ללייבור וקורבין. פויה הם לא יודעים שהוא עוכר ישראל וקומוניסט שרוצה להכניס את כולנו לגולאג?!
http://www.bbc.com/news/uk-politics-34374349

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2016, 18:16 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
"אנשי קורבין הם כמו פלוגות הסער הנאציות"
תורם יהודי למפלגת הלייבור הבריטית פרסם מאמר שבו מתח ביקורת על מקורבי היו"ר האנטי-ישראלי. לטענתו הם ניסו לאפשר לאלפים מתומכיהם שהתפקדו לא מזמן למפלגה להצביע בבחירות הבאות לראשות הלייבור: "עוזריו של קורבין הם שְׁטוּרְמְאַבְּטַיְילוּנְג (פלוגות הסער הנאציות)"

ציטוט:
פוסטר התייחס בין היתר לניסיון של אנשי קורבין לאפשר לאלפים מתומכיהם שהתפקדו לא מזמן ללייבור להצביע בבחירות הבאות לראשות המפלגה. " ביום שישי אחר הצהריים הגיע בית המשפט לערעורים להחלטה גדולה לדמוקרטיה הבריטית", כתב התורם היהודי אחרי שבית המשפט סיכל את ניסיונם של חסידי קורבין ומנע מ-130 אלף חברים חדשים במפלגה להצביע בבחירות הבאות להנהגתה .

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4841398,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2016, 19:01 
סמל אישי של המשתמש
עדיף את הימין האנטישמי מהשמאל המוסלמי.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 62 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: