תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 10:54

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 10 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: קרן פנסיה חדשה
הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2016, 14:53 
סמל אישי של המשתמש
http://www.yediot.co.il/articles/0,7340 ... 68,00.html

אני משלם במגדל 1.2% על הפקדה ו-0.23 מהצבירה. לאחרונה שבדקתי מדובר היה בדמי ניהול סבירים פלוס.

עכשיו כשנכנסות הקרנות החדשות, האם כדאי לעבור?

קרן הפנסיה של מיטב דש תגבה דמי ניהול של 1.31% מההפקדות החודשיות, 0.01% מהצבירה בקרן.
דמי הניהול שתגבה קרן הפנסיה של הלמן־אלדובי יעמדו על 1.49% מההפקדות החודשיות, 0.001% מהצבירה בקרן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: קרן פנסיה חדשה
הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2016, 15:51 
אם ההבדלים בדמי הניהול הם זניחים עדיף להשוות לפי התשואה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2016, 16:50 
כל מחקר שנעשה בנושא הראה באופן חד משמעי שאין שום קורלציה בין תשואת עבר לתשואה עתידית.
אם ההבדלים הם זניחים כדאי לבחור בקרן עם דמי הניהול הנמוכים (באופן זניח)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2016, 16:51 
סמל אישי של המשתמש
yair כתב:
כל מחקר שנעשה בנושא הראה באופן חד משמעי שאין שום קורלציה בין תשואת עבר לתשואה עתידית.

מדוייק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2016, 17:16 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
yair כתב:

מדוייק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2016, 20:11 
סמל אישי של המשתמש
דמי הניהול שלך הם בהחלט טובים ביחס לישראלי הממוצע. יחד עם כך, תמיד אפשר לאיים במעבר, ולראות מה עוד ניתן לקבל. להבנתי, הקרנות שזכו במכרז האוצר נפתחות לקבלת עמיתים החל מנובמבר, אבל כבר עכשיו אפשר לגשש, בייחוד כאלה שדמי הניהול שלהם יותר גרועים. יש עוד מאות אלפי ישראלים שמשלמים את דמי הניהול המכסימליים (חצי אחוז לצבירה, 6 אחוז מההפקדה). הם חייבים לזוז!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2016, 20:29 
אני רוצה ברשותכם קצת להתלבש על האשכול.
לפני שנה בערך עבדתי והייתה לי קרן פנסיה בפניקס. לא הספקתי לצבור בה הרבה (צברתי לתוכה במשך 4-5 חודשים במשכורת מאוד נמוכה), וסיימתי לעבוד שם.
אחרי כמה חודשים הודיעו לי שרוצים לסגור אותה בגלל שאין לתוכה הכנסה, אבל במקרה חזרתי לעבוד עוד חודשיים באותו מקום, אז הפקדתי לתוכה מחדש.
עכשיו עברו שוב כמה חודשים וקיבלתי לפני חודש וחצי התראה שנפסקו ההפקדות, והפעם אני לא מתכנן לחזור לאותו מקום עבודה.
בשנה וחצי הקרובות אני לא מאמין שאני אעבוד במקום עבודה לאורך זמן, אבל יש לי פיקדון בצד ואם יש דרך להפקיד לתוך קופה בלי לעבוד זאת לא אמורה להיות בעיה.
מה מומלץ לעשות? לסגור את הקרן ולחכות עד שאתחיל לעבוד בעבודה מסודרת? לנסות להשאיר אותה עם הכנסה עצמית (אם יש דבר כזה בכלל)?
יש דרך בה אנשים שלא עובדים יכולים להפקיד לפנסיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2016, 22:05 
סמל אישי של המשתמש
קודם כל אין דבר כזה לסגור את הקרן. או שתשאיר אותה או שתעביר את הצבירה שלך לקרן אחרת.
אם אתה עדיין יכול מבחינת זמנים, הייתי ממליץ לך באופן עקרוני לשלם סכום נמוך יחסית שנקרא הסדר ריסק שממשיך את הרצף הביטוחי שלך על ידי הקרן ומקנה עוד כמה יתרונות לא מבוטלים. מצד שני, אם צברת סכומים נמוכים עד עכשיו לא יודע כמה זה קריטי לשמר את הזכויות שלך בקרן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2016, 09:53 
Noam כתב:
אני רוצה ברשותכם קצת להתלבש על האשכול.
לפני שנה בערך עבדתי והייתה לי קרן פנסיה בפניקס. לא הספקתי לצבור בה הרבה (צברתי לתוכה במשך 4-5 חודשים במשכורת מאוד נמוכה), וסיימתי לעבוד שם.
אחרי כמה חודשים הודיעו לי שרוצים לסגור אותה בגלל שאין לתוכה הכנסה, אבל במקרה חזרתי לעבוד עוד חודשיים באותו מקום, אז הפקדתי לתוכה מחדש.
עכשיו עברו שוב כמה חודשים וקיבלתי לפני חודש וחצי התראה שנפסקו ההפקדות, והפעם אני לא מתכנן לחזור לאותו מקום עבודה.
בשנה וחצי הקרובות אני לא מאמין שאני אעבוד במקום עבודה לאורך זמן, אבל יש לי פיקדון בצד ואם יש דרך להפקיד לתוך קופה בלי לעבוד זאת לא אמורה להיות בעיה.
מה מומלץ לעשות? לסגור את הקרן ולחכות עד שאתחיל לעבוד בעבודה מסודרת? לנסות להשאיר אותה עם הכנסה עצמית (אם יש דבר כזה בכלל)?
יש דרך בה אנשים שלא עובדים יכולים להפקיד לפנסיה?

האוצר הולך עכשיו למהלך של איחוד כל קרנות הפנסיה לקרן הפעילה אשר אתה מפריש אליה, במידה ואתה מפריש לאחת כזו.
ניתן להפקיד פנסיה בתור עצמאי זה דורש את שינוי הפוליסה לסטטוס של עצמאי ולהגיע להסכם עם חברת הביטוח לגבי ההפרשה החודשית לדעתי זה 300-350 ש"ח מינמום.
חידוש פוליסה ע"י מעסיק תלוי בזמנים, תצטרך לבדוק דרך סוכן ביטוח (לפחות אני יודע כי הפניקס עובדים עם סוכנים) האם אתה עדיין יכול להפריש לפוליסה.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2016, 10:15 
תודה רבה.
350 שקל בחודש זאת הפרשה שמעט גדולה עליי כרגע, אני אתקשר לפניקס ונבדוק מה אפשר לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 10 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: