Noam כתב:
אני רוצה ברשותכם קצת להתלבש על האשכול.
לפני שנה בערך עבדתי והייתה לי קרן פנסיה בפניקס. לא הספקתי לצבור בה הרבה (צברתי לתוכה במשך 4-5 חודשים במשכורת מאוד נמוכה), וסיימתי לעבוד שם.
אחרי כמה חודשים הודיעו לי שרוצים לסגור אותה בגלל שאין לתוכה הכנסה, אבל במקרה חזרתי לעבוד עוד חודשיים באותו מקום, אז הפקדתי לתוכה מחדש.
עכשיו עברו שוב כמה חודשים וקיבלתי לפני חודש וחצי התראה שנפסקו ההפקדות, והפעם אני לא מתכנן לחזור לאותו מקום עבודה.
בשנה וחצי הקרובות אני לא מאמין שאני אעבוד במקום עבודה לאורך זמן, אבל יש לי פיקדון בצד ואם יש דרך להפקיד לתוך קופה בלי לעבוד זאת לא אמורה להיות בעיה.
מה מומלץ לעשות? לסגור את הקרן ולחכות עד שאתחיל לעבוד בעבודה מסודרת? לנסות להשאיר אותה עם הכנסה עצמית (אם יש דבר כזה בכלל)?
יש דרך בה אנשים שלא עובדים יכולים להפקיד לפנסיה?
האוצר הולך עכשיו למהלך של איחוד כל קרנות הפנסיה לקרן הפעילה אשר אתה מפריש אליה, במידה ואתה מפריש לאחת כזו.
ניתן להפקיד פנסיה בתור עצמאי זה דורש את שינוי הפוליסה לסטטוס של עצמאי ולהגיע להסכם עם חברת הביטוח לגבי ההפרשה החודשית לדעתי זה 300-350 ש"ח מינמום.
חידוש פוליסה ע"י מעסיק תלוי בזמנים, תצטרך לבדוק דרך סוכן ביטוח (לפחות אני יודע כי הפניקס עובדים עם סוכנים) האם אתה עדיין יכול להפריש לפוליסה.