תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 15:18

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 7 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: תואר בכלכלה לעומת מנהל עסקים
הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 22:16 
סמל אישי של המשתמש
לכל הגאונים או המתלהבים שתגובתם תהיה "לך תלמד הנדסה" אבקש שפשוט לא תגיבו מראש .

התחלתי ללמוד בפתוחה, בינתיים עשיתי רק 4 קורסים, סטטיסטיקה א' + ב' , מבוא למיקרו + מקרו.
השאיפה זה כלכלה עם חטיבה בניהול. ואולי, רק אולי - שמאות מקרקעין לאחר מכן.
העניין הוא כזה -
מהמבט בסילבוס של קורסים בתואר בניהול - מפתה מאוד להמשיך לכיוון הזה, קורסים מאוד כלליים וקלים, הרבה יותר פרקטים ומעניינים, ומצד שני, שומע הרבה קולות רקע של "כלכלה הרבה יותר נחשב, ניהול כללי מידי ואין מה לעשות איתו". או "אם אתה כבר משקיע 3 שנים עדיף לצאת עם תואר בכלכלה מאשר סתם בניהול".
ולמעשה, מבדיקה קצרה באול-ג'ובס , מסתבר ש99% מהמשרות בשורת חיפוש של "בוגר כלכלה", שהם בעיקר בנקים, חשב שכר, חשב כללי, אנליסט, יועץ עסקי וכו' - דורשות בוגרי מנהל עסקים/כלכלה ולפעמים גם רואי חשבון.
אפשר להגיד שהשילוש הקדוש (כלכלה/מנע"ס/חשבונאות - רק בחלק מהמשרות) נחשבים בעיני המעסיקים/החברות/השוק כאותו הדבר.

אז למה בכלל להתאמץ עם כל הקורסים האלה בכלכלה כמו (חשבון דיפרציאלי/תורת הקבוצות/אקונומטריקה/תורת המחירים א-ג/מקרו א +ב ) .
שאפשר פשוט לעשות מנהל עסקים?

הרי גם ככה תואר ראשון תולים אותו על הקיר היום. מעטים האנשים שמתחילים לעבוד בתחום שלמדו בלי קומבינה או קורס באיזה משהו והתואר "סתם מוסיף".

קצת ייעוץ מאלו שהיו ועשו , אשמח מאוד לדעת אם עדיף להמשיך במסלול הכלכלה או לעבור לגמרי למנהל עסקים וזהו? האם זה ישתלם בסוף מבחינת היצע המשרות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: תואר בכלכלה לעומת מנהל עסקים
הודעהפורסם: 06 יולי 2016, 10:23 
1. אני מניח שיש בניהול יותר מקורס אחד בכלכלה. כמו כן, כנראה תצטרך בניהול לעשות 2 קורסים בסטטיסטיקה ובטח גם מתמטיקה.
2. שאלה נוספת שעולה, היא מה מעניין אותך ומה הדרישות שלך מהתואר. האם אתה רוצה פשוט תעודה או האם אתה רוצה גם ללמוד משהו?
אם אתה רוצה תעודה, לך תלמד ניהול. אתה יכול לא ללכת לשיעורים וללמוד כמה ימים לפני המבחן ולעבור (ואפילו לקבל ציון טוב).
אם אתה רוצה ללמוד משהו, פשוט תשווה בין שני המקצועות בסילבוס. בתאכלס, הדרישה כמעט לכל מקום עבודה היא לבוגרי כלכלה או ניהול (פרט למקומות כמו משרד האוצר וכדומה). התארים עצמם לא כל כך שימושיים ועומדים במבחן המציאות. אני יכול להעיד שחלק קטן מהקורסים שלי בכלכלה עזרו לי מבחינת הבנה וניתוח מצבים כלכליים. מבחינה פרקטית, לא מלמדים בכלכלה אפילו מה זה אג"ח, כך שאין כל קשר לפרקטיקה של העבודה.
קיצר, בשורה התחתונה השאלה היא מה אתה רוצה לעשות?
אם אתה נניח רוצה להיות עצמאי, העצה שלי היא לעשות 2 קורסים בערך של חשבונאות, אחד של מימון ואחד ביסודות הכלכלה. לא צריך יותר.
אם לא, אז כל האמור לעיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יולי 2016, 10:41 
מה נותן לך יסודות הכלכלה?
אם הביקוש יורד המחיר יורד ולהפך.
הנה, סיימת את הקורס. עליי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יולי 2016, 17:25 
סמל אישי של המשתמש
העניין הוא ששניהם דיי "כלליים" ונוגעים ב"עולם העסקים/הפיננסיים", וזה מה שמושך אותי. לא מעונין ללמוד תואר פרקטי מידי כמו הנדסת מכונות או מדעי המחשב. שנותנים לך נטו תפקיד אחד (אמנם עם הרבה כסף אבל עדיין פרקטי מידי, כמו קורס פרקטי במשהו רק תואר). ברור שאפשר להתקדם בתחום לתפקיד ניהולי ולהתעסק בעוד דברים, אבל זה לא מגוון כמו התארים הללו.

הכיוון הוא שמאות מקרקעין, והענין הוא שתואר בכלכלה נחשב יותר טוב.
הענין הוא שאני מנסה להבין איך כולם טוענים שהוא נחשב יותר טוב (חוץ מזה שהוא הרבה הרבה יותר קשה כן?) אם כל המשרות דורשות כלכלן או בוגר מנהע"ס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יולי 2016, 17:37 
יש הבדל בין דרישות לבין מי שמתקבל בפועל.
כנראה שיש מקומות שעדיין יעדיפו בוגר כלכלה על פני בוגר מנהל עסקים שבאותו ציון, בדיוק בגלל שיודעים שהראשון "מוכיח" יכולות גבוהות יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יולי 2016, 18:25 
סמל אישי של המשתמש
morrissey כתב:
1. אני מניח שיש בניהול יותר מקורס אחד בכלכלה. כמו כן, כנראה תצטרך בניהול לעשות 2 קורסים בסטטיסטיקה ובטח גם מתמטיקה.
2. שאלה נוספת שעולה, היא מה מעניין אותך ומה הדרישות שלך מהתואר. האם אתה רוצה פשוט תעודה או האם אתה רוצה גם ללמוד משהו?
אם אתה רוצה תעודה, לך תלמד ניהול. אתה יכול לא ללכת לשיעורים וללמוד כמה ימים לפני המבחן ולעבור (ואפילו לקבל ציון טוב).
אם אתה רוצה ללמוד משהו, פשוט תשווה בין שני המקצועות בסילבוס. בתאכלס, הדרישה כמעט לכל מקום עבודה היא לבוגרי כלכלה או ניהול (פרט למקומות כמו משרד האוצר וכדומה). התארים עצמם לא כל כך שימושיים ועומדים במבחן המציאות. אני יכול להעיד שחלק קטן מהקורסים שלי בכלכלה עזרו לי מבחינת הבנה וניתוח מצבים כלכליים. מבחינה פרקטית, לא מלמדים בכלכלה אפילו מה זה אג"ח, כך שאין כל קשר לפרקטיקה של העבודה.
קיצר, בשורה התחתונה השאלה היא מה אתה רוצה לעשות?
אם אתה נניח רוצה להיות עצמאי, העצה שלי היא לעשות 2 קורסים בערך של חשבונאות, אחד של מימון ואחד ביסודות הכלכלה. לא צריך יותר.
אם לא, אז כל האמור לעיל.

ממה שהצלחתי להבין בהודעה שלך - שניהם לא עומדים במבחן המציאות, אבל אם אתה רוצה לסבול בדרך לשם תלמד כלכלה , אם לא תלמד ניהול :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יולי 2016, 20:29 
בדיוק.

אמנם מנהל עסקים לא למדתי, אבל אני יכול להעיד מחברים שלי שזה על אותו משקל של כלכלה. לא תורם יותר מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 7 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: