ItaiH6 כתב:
dino כתב:
ItaiH6 כתב:
dino כתב:
Raizi כתב:
אני יודע שאצלי בבית עשינו בדיקה שפשוט צריך לשים מכשיר שקולט את הגז ראדון ונמצא בחדר במשך שבוע שלם.
ע"פ הבדיקות יצא שריכוז הגז הוא פי 3 מהכמות המומלצת.
לגבי אמינות הבדיקה אני לא יודע.
לא עשינו שום דבר בעקבות הבדיקה מאז חוץ מלהקפיד יותר על אוורור של הקומה הבעייתית.
באיזו בדיקת קרינה מדובר?
קרינה שנפלטת מהמכשירי חשמל, קווים, סלולארי, אנטנות מהסביבה וכו
ככל הידוע לי ולקהילה המדעית/מהנדסית אין שום נזק בקרינה שנפלטת ממכשירי חשמל, כולל מכשיר מיקרוגל בזמן שהוא עובד.
רדון הוא גז כבד ולכן יורד למטה באוויר. הסיכון היחיד בו ככל הידוע לי הוא רק בריכוז מאוד גבוה במרתפים לא מאווררים.
זה משהו לא ברור. לצד מחקרים שכן טוענים שברמות מסויימות ולאורך זמן, הקרינה הזאת כן עלולה להשפיע במגוון בעיות בריאותיות. חוץ מסרטן.
אני כהיפוכונדר מנוסה, מעוניין להאמין לטענות על סכנה לבריאות ומעדיף להזהר כל עוד בודאות לא הוכח שהקרינה הזאת לא מסוכיינת.
קרינה לא מייננת משפיעה לאורך זמן רק עם אתה בתוך מכשיר מיקרוגל למספיק זמן בשביל להתבשל.
אתה סופג ממכשיר חשמל קרינה לאורך זמן אם אתה דבוק אליו פיסית לאורך זמן (מעט הקרינה שדולף ממנו דועך כפונקציה של המרחק בריבוע או בשלישית בהתאם לצורה הגאומטרית שלו).
מכבד את תשובתך
ישנם גישות שטוענות שלגבי מכשירים מסויימים(מזגן או מאחורי מאוורר, או המיקרוגל) מומלץ להתרחק כמספר מטרים מהם בזמן פעולתם. טרנספורמטורים למיניהם גם 2 מטר לפחות. אפילו לא מומלץ שיהיה לך תקע בשקע ליד הראש במיטה.
אגב, לגבי מה שטקנו שאל, אני בעבודה לצערי הולך עם הסלולארי בכיס המכנס, מחוסר ברירה. משתדל שיהיה לי בכיס הנוסף ליד הברך ולא בכיס הנפוץ שיתגן לי את הביצה. כל זאת בנוסף לחשיפה לשמש ולעיתים ריסוסי ראונדאפ(תוציאו את זה כבר מחוץ לחוק!)
רק חסר לי להתקל בארגון טרור חיידקי שעמיד לאנטיביוטיקה.