תפוז אדום כתב:
כמעט הכל פתוח.
כרגע האפשרויות שלי הן יפן, בלקן רכבות (סרביה קרואטיה מונטנגרו מקדוניה אלבניה בוסניה רומניה, כמה ימים בכל מדינה או בחלק מהן) וארצות הברית.
מדובר בטיול עם החברה, אם זה משנה משהו, ושימו בצד שיקולים כלכליים (לא שזה לא שיקול, פשוט זה שיקול שאני מעדיף לעשות קונקרטית יותר אחרי שאסגר על האופציות)
אגב, בקיץ אני עושה טיול קצת ארוך יותר של סקנדינביה + אירלנד/סקוטלנד, אז זה לא רלוונטי (גם ככה לא רלוונטי לעונה).
תודה לכולם!
לגבי יפן, טיילתי די הרבה ביפן (נראה לי ככה באזור ה 4-5 חודשים במצטבר) ולמרות שאפשר לעשות שם אחלה טיולים, אני חושב שהיא המדינה הכי משעממת במזרח (הכל יחסי אבל, כן?) ואני הייתי הולך לכל מדינה אחרת באזור לפניה.
חוץ מסינגפור.
אבל סינגפור זה המקום הכי משעמם בעולם, חדרה זה ברלין לידה.
בכל מקרה, אפשר לעשות טיול יפה ב-3 שבועות, יפן לא כזאת יקרה כמו שחושבים (בטח יותר זולה מאירופה) ומאד פשוט להסתדר בה.
אם תרצה אני אוכל לתת לך המלצות יותר ספיציפיות, אבל בגדול אני תמיד ממליץ כשהולכים למדינה שלא מכירים להתחיל מרשימת אתרי המורשת העולמית של אונסק"ו,
הנה זה של יפן.אני חו"ח לא אומר שצריך לבקר בכולם או רק באתרים שעברו את הסקלציה, ממש ממש לא, אבל זה נותן לך רעיון לא רע על מה יש במדינה ואיזה דברים ממש לא כדאי להחמיץ, אחרי שיש לך רעיון כללי אפשר למלא פרטים באזורים שתמצא בהם.
ובכללי, אני מעדיף את החלק הדרומי על הצפוני.
לגבי הבלקנים, אני הייתי נשאר כמה שיותר על החוף, הייתי סוחב קצת לסרביה, זה ברור, אבל אני לא בטוח שהייתי הולך לרומניה (למרות שאני חייב להגיד שהייתי ברומניה רק שבוע, שזה לא יותר מדי).
ואם מתאפשר, הייתי עושה לפחות חלק מהטיול במכונית (בהנחה שאתה אוהב לנהוג) עשיתי את הנסיעה מדוברובניק לקוטור וזה מומלץ ביותר מחום.
לגבי ארה"ב היה לנו אשכול פה, בכל מקרה, אפשר לעשות יופי של טיול ב - 3 שבועות, לא, אתה לא תראה את הכל, אבל זה לא משנה, המטרה של טיול זה לא לסמן וי על כל מה שיש לראות במדינה, העולם גדול מדי ואתה תמות לפני שתראה את כל מה שיש לראות בו, המטרה היה להנות, וזה מאד אפשרי ב-3 שבועות.