גיא האדום כתב:
19 כתב:
לצאת פעמיים לשעה זה עדיין אומר ללכת לשירותים פעם ב12 שעות. זה מעט.
ולמה לרדת ל5 דקות? 3-4 פעמים של רבע שעה עד חצי שעה. תלוי כמה זמן יש באותו יום לבני הבית.
השאלה מה המטרה: להתפנות או לשרוף אנרגיה/להאוורר.
אם המטרה היא לפנות את הצרכים, לא ברור למה צריך לשנות את ההרגלים לכלב שעד היום לא הראה שיש לו בעיה לעשות את זה פעם ב12 שעות ושאין לו תאונות בבית. אם המטרה היא לשרוף אנרגיה ולהתאוורר, אז לא ברור לי למה הכלל של 3 פעמים ביום הוא האינדיקציה הנכונה בלי לקחת בחשבון לכמה זמן הכלב יוצא כל פעם, מה הוא עושה בזמן הזה וכמה אנרגיה הוא שורף, ומה הצרכים של הכלב.
לא נראה לי בלתי סביר להוציא כלב פעמיים ביום אם אין לו תאונות בבית או אינדיקציה אחרת שהוא לא יכול להתאפק 12 שעות ואם הפעמים שמוציאים אותו מאפשרים לכלב לשרוף מספיק אנרגיה ולצבור מספיק מחוויותיו של כלב.
אתה רציני? זה שהכלב מצליח להחזיק 12 שעות זה לא אומר שהוא נהנה מזה. אתה לא עושה מבחן לבדוק כמה זמן הוא מחזיק.
עקרונית אפשר להאכיל כלב יום כן יום לא כל החיים והוא גם ישרוד את זה, עדיין אני לא רואה סיבה למה למתוח את גבול הרעב/צרכים.
ולפותח האשכול - ברור שיותר מפעמיים. אין לי מספר קבוע של פעמים אבל אני מניח שזה יוצא באיזור ה4-5 (פעם אחת טיול ארוך ושאר הפעמים לגיחות קצרות) גם לצרכים, וגם סתם להתאוורר קצת בחוץ (בהנחה שהוא נהנה כשאתה מוציא אותו, אתה אמור לדעת ע"פ התגובה שלו).