bloodbrother כתב:
סמיילית כתב:
ממש ממש אין לך טעם לעשות שום חיסונים, אתה נוסע רק לשבוע ותהייה במקומות המתויירים זה לא שאתה הולך לטייל בג'ונגלים ובהודו לאוס וכל מיני מקומות כאלה
ממש מיותר, לפני הטיול הראשון שלי לתאילנד עשיתי ובטיול השני גם אמרתי לחבר שלי לא לעשות. סע בלי שום דאגה.
עם כל הכבוד, ויש כבוד, אני חושב שזאת דוגמא לכך שאין לשאול שאלות רפואיות באינטרנט.
אין לי מושג אם צריך חיסונים או לא, אבל מה שכתבת לא מבוסס על שום דבר מדעי. או שיש שם סכנה של מחלות מסויימות או שאין. לא קשור ל"מקומות מתויירים" לעומת "ג'ונגלים". ובטח שלא קשור ל"לפני הטיול הראשון שלי עשיתי" ו"בטיול השני גם אמרתי לחבר שלי לא לעשות".
כמובן שיתכן שאת כן מבססת את זה על מידע מדעי, אבל זה לא מוצג כך.
תודה על הכבוד, מצטערת שזה לא נוסח בצורה הברורה , אבל רק רציתי להסביר - יש קשר רב למקומות מתויירים ומקומות פחות מתוירים מכיוון שצורת ההעברה משתנה, לדוגמא חיסון לד.מח יפנית שחלק עושים ניתן להדבק רק בעונה גשומה ורק באזור הצפון. טיפוס הבטן מועבר במזון\שתיה מזוהמים ולכן באזורים מתויירים זה מאוד מערבי ויש חשיבות להיגיינה של המזן והשתייה בעוד באזורים הנידחים זה פחות חשוב, וכנ"ל לגבי צהבת A. שזה החיסונים המומלצים.
לגבי לפני הטיול הראשון עשיתי הכוונה שהייתי מושפעת מדעות של אחרים והמלצות מכסתחות של משרד הבריאות, לטיול השני הכוונה שעשיתי תחקיר מעמיק ואם אמרתי לחבר שלי לא לעשות הכוונה שהייתה בטוחה ב100% שאין סיבה לדאגה .
אמנם יש לי עוד שנה וחצי עד הד"ר אבל אלו המלצות שלא הייתי נותנת בקלות אם לא הייתי בודקת את הנושא היטב מראש.
בכל מקרה טיסה נעימה!!