תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 00:29

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 11 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הפרשות מהמשכורת
הודעהפורסם: 20 פברואר 2015, 13:45 
סמל אישי של המשתמש
אהלן, אני עובד כבר כמעט שנה במקום עבודה מסויים ומס הכנסה, ביטוח לאומי, וביטוח בריאות זה הדברים היחידים שיורדים לי מהמשכורת.
לא מגיע לי דמי פנסיה או משהו בסגנון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הפרשות מהמשכורת
הודעהפורסם: 20 פברואר 2015, 16:43 
סמל אישי של המשתמש
בהחלט מגיע לך.
אמורה להיות הפרשה ע"י המעסיק ועל ידך לפנסיה/ביטוח מנהלים .
מאחר ואין כזו מצידך ( לא מנכים לך מהמשכורת) הרי שגם המעסיק לא מפריש.
זו בפרוש עברה על החוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2015, 16:49 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
בהחלט מגיע לך.
אמורה להיות הפרשה ע"י המעסיק ועל ידך לפנסיה/ביטוח מנהלים .
מאחר ואין כזו מצידך ( לא מנכים לך מהמשכורת) הרי שגם המעסיק לא מפריש.
זו בפרוש עברה על החוק.

מה אני יכול וכדאי לי לעשות בנידון? לתבוע? לבקש רטרואקטיבית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2015, 17:01 
סמל אישי של המשתמש
קודם כל מדברים.
מציע שתיפנה למעסיקך ותשאל אותו (ואני מציע שלא בתוקפנות) האם לא נהוג להפריש פנסיה לעובדים במקום העבודה בו אתה מועסק.
אם יגידו לך שלא, תשאל איך זה יכול להיות הרי החוק מחייב הפרשה לפנסייה כמו שהוא מחייב לשלם ביטוח לאומי ומס הכנסה ...
תנסה להבין מה בכוונתם לעשות ואיך הם מתכוונים להתמודד עם העובדה שמגיע לך הפרשות לפנסיה.

במקרה ואין להם בעייה להפריש הם יכולים להפריש רטרואקטיבית . קח בחשבון שגם ההפרשה מצידך תהיה רטרואקטיבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2015, 17:09 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
קודם כל מדברים.
מציע שתיפנה למעסיקך ותשאל אותו (ואני מציע שלא בתוקפנות) האם לא נהוג להפריש פנסיה לעובדים במקום העבודה בו אתה מועסק.
אם יגידו לך שלא, תשאל איך זה יכול להיות הרי החוק מחייב הפרשה לפנסייה כמו שהוא מחייב לשלם ביטוח לאומי ומס הכנסה ...
תנסה להבין מה בכוונתם לעשות ואיך הם מתכוונים להתמודד עם העובדה שמגיע לך הפרשות לפנסיה.

במקרה ואין להם בעייה להפריש הם יכולים להפריש רטרואקטיבית . קח בחשבון שגם ההפרשה מצידך תהיה רטרואקטיבית.

אם זה מקום עבודה שאני לא מתכנן לעבוד בו יותר מחצי שנה-שנה מעכשיו, האם בכל זאת כדאי לי להפריש את הסכומים האלה? מה קורה ברגע שאני מסיים לעבוד במקום העבודה הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2015, 17:21 
סמל אישי של המשתמש
הכספים שמופרשים שם מתחלקים לשניים.
1. אתה והמעביד אמורים להפריש כ- 6%-7 (כל אחד) לגמל מהמשכורת ברוטו שלך. כסף זה ניתן למשוך מהקופה רק בגיל פנסייה. יש מקרים שניתן למשוך קודם לכן אבל זה מאוד מורכב ומסובך.
2. המעביד מפריש עוד כ 6%-7 לקופת פיצויים שהינה חלק מקופת הפנסייה אבל מנוהלת בנפרד. אם המעביד פיטר אותך אתה יכול למשוך משם את הכסף (והוא אמור להשלים לך הפרשים. ( מעסיקים שמפרישים 8.33% לקופת הפיצויים לא צריכים להשלים במקרה של פיצויים שכן עשו הפרשה מלאה בתקופת העסקה.).

בקיצור כשני שליש מהסכום ניתן למשוך רק ביל פנסייה. אני מעריך שאתה גבר וכיום זה בגיל 67.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2015, 17:32 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
הכספים שמופרשים שם מתחלקים לשניים.
1. אתה והמעביד אמורים להפריש כ- 6%-7 (כל אחד) לגמל מהמשכורת ברוטו שלך. כסף זה ניתן למשוך מהקופה רק בגיל פנסייה. יש מקרים שניתן למשוך קודם לכן אבל זה מאוד מורכב ומסובך.
2. המעביד מפריש עוד כ 6%-7 לקופת פיצויים שהינה חלק מקופת הפנסייה אבל מנוהלת בנפרד. אם המעביד פיטר אותך אתה יכול למשוך משם את הכסף (והוא אמור להשלים לך הפרשים. ( מעסיקים שמפרישים 8.33% לקופת הפיצויים לא צריכים להשלים במקרה של פיצויים שכן עשו הפרשה מלאה בתקופת העסקה.).

בקיצור כשני שליש מהסכום ניתן למשוך רק ביל פנסייה. אני מעריך שאתה גבר וכיום זה בגיל 67.

תודה רבה!
רק עוד 2 שאלות, אחת, בקשר לסעיף 2 שרשמת, מה קורה עם קופת הפיצויים במקרה שאני מתפטר?
שתיים, החל מהחודש הראשון שעבדתי היו צריכים להפריש לי לקופת גמל וקופת הפיצויים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2015, 17:41 
סמל אישי של המשתמש
1. תלוי איזה קופת פנסייה פתחו לך. ברוב המקרים לא יוכל המעסיק למשוך את הכספים שהפריש עבורך גם אם התפטרת . יש מקרים מיוחדים שכן. אתה צריך לקבל מכתב מהמעסיק שהוא משחרר ומעביר על שימך את הקופה. אם הוא לא מצייד אותך במכתב זה לא תוכל למשוך את הכספים בוודאות לפני גיל 67. אם הוא מצייד אותך במכתב זה רוב הסיכויים שאתהתוכל אבל אני לא בטוח שאכן כך הדבר.
2. יש כאן שתי פרשנויות. האחת אומרת שאחל משלושה חודשים מתחית העסקתך אבל רטרואקטיבית מהיום הראשון. השנייה אחל מ-3 חודשים ורק קופת הפיצויים רטרואקטיבית. אני כמעסיק נוהג לפי האפשרות הראשונה אם כי לפעמים אני מושך זאת עד שישה חודשים (מותר על פי החוק).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2015, 17:51 
סמל אישי של המשתמש
תודה רבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2015, 03:19 
סמל אישי של המשתמש
האם בכל עבודה שהיא אמורים להפריש לי פנסיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2015, 21:39 
כן, אבל אחרי 3 חודשי וותק אאלט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 11 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: