תחבורה- כל מילה מיותרת, המטרו לוקח אותך לכל מקום שתרצה.
אתרים לבקר- אני לא יודע מה אתם מחפשים. יש את האתרים המתוירים הידועים (נוטרה דאם, לובר, אייפל, סאקרה קר שמומלץ בערב וכדומה) שכולם מכירים. אני יכול להמליץ מעבר אולי על פר לאשז (pere lachaise) ככה נראה לי שמאייתים. בית הקברות שבו קבורים המון אנשים מפורסמים, ביניהם ג'ים מוריסון, אדית פיאף, אוסקר ווילד ועוד.
אם מעניין אותך סיורים במקומות המתוירים, יש איזשהי חברה שמארגנת סיורים בחינם (אני לא יודע אם גם בחורף). סיורים ברובע הלטיני והסביבה, בנוטרדאם והסביבה. הסיורים הם שעה וחצי כל אחד אז רק אם יש לכם כוח לשעה וחצי של סיור תעשו את זה. בסוף הסיור משלמים כמה שנראה לכם. מדריכים עם אנגלית מעולה. אפשר לזהות אותם לפי הוסט הורוד שהם לובשים. חפש באינטרנט מתי שעות היציאה שלהם מכל אתר.
מעבר לזה, סתם להסתובב בפריז, זה הכיף היופי הכי גדול לדעתי בעיר הזו. להסתובבב במארה, על גדות הסיין ליד הבוקניסטים, ללכת בטוליירי מהלובר עד לשאנז אליזה.
מוזיאונים מומלצים- מוזיאון רודן, מאוד מאוד יפה. מוזיאון פיקאסו נפתח השנה אחרי מה שנים שהיה בשיפוצים- צריך להיות יפה מאוד מן הסתם.
יש גם ספרייה ליד הסורבון שקיימת מאות שנים. אפשר לראות שם מלא סטודנטים לומדים אבל מה שיפה זה שהיא מעוצבת מדהים, עם תקרות גבהות ומצוירות- לא ספרייה טיפוסית. לנו אפילו מישהי עשתה איזשהו סיור קטן שם. זהו נראה לי. לגבי אוכל, אם בא לך משהו מהיר וזורם ולא בא לך לשבת במסעדה, ממליץ ללכת למאפיות שפזורות בכל העיר ולקחת סנדויץ טוב. זה זול וזורם.
תהנו