טיילתי בכל מרכז אמריקה לפניי 3 שנים ועדיין יש לי סנטימנטים לאזור.
אז אם כבר יש הזדמנות, אני אתן מספר המלצות, בהמשך להמלצותיו של המשתמש לפניי:
מקסיקו:
החוף הקריבי - אני הייתי רק באיסלה מוחרס, שנחשבת האופציה הרגועה יחסית, אבל גם שם יש חוף מדהים והיצע של מסעדות ומלונות.
סן כריסטובל- עיירה הררית נעימה מאד. אווירה צעירה, שוק נחמד, וגם נקודת יציאה לכמה טיולים וסיורים יפים באזור. אם אתה לא נרתע מלפגוש ישראלים בחו"ל,
אז ההוסטל של יגיל, ישראלי לשעבר שמארח אצלו את רוב הישראלים שמגיעים לשם, היא אופציה מומלצת. ואם אתה כבר אצלו, מומלץ לצאת לסיור בכפרי המאיה שהוא מדריך.
מקסיקו סיטי- עיר עצומה בגודלה ובאוכלוסייתה, אבל אני דווקא התרשמתי ממנה לטובה. יש שם מדרחוב ענקי ומלא בחנויות אופנה אם רוצים קצת שופינג (למרות שלא הכי זול שם).
אם בתור אוהד הפועל אתה מתעניין קצת בהיסטוריה של אישויות היסטוריות סוציאליסטיות בולטות

תוכל לבקר בבית המשוחזר של הציירות פרידה קאלו
ובבית שבו התגורר (וגם נרצח) לאון טרוצקי, אחרי שברח למקסיקו מאימת סטאלין.
פלנקה- בין שני אתרי העתיקות הגדולים של המאיה: טיקאל שבצפון גוואטמלה ופלנקה שיושב במקסיקו (לא רחוק מהגבול עם גוואטמלה ו5 שעות נסיעה מסן-כריסטובל) אני הייתי ממליץ על פאלנקה.
אמנם טיקאל נחשב לאתר חוויתי יותר, אבל הוא יושב באמצע הג'ונגל, ובהתאם חם ולח שם כמו גיהנום, ואחרי טיפוס על פרמידה או שתיים כל מה שתרצה זה לשבת ולנוח עד שתחזור להוסטל.
בפלנקה לעומת זאת, יש מזג אוויר נח יותר וניתן להיכנס לתוך הפרמידות עצמן, מה שלא אפשרי בטיקאל. אבל אם יש לך את הזמן ואת העניין- לך לשניהם.
גוואטמלה:
לנקין וסמוק שמפיי-
לא להחמיץ! לנקין זהו כפר שיושב באמצע שום מקום,פשוטו כמשמעו, אבל הוא מהווה את הנקודה הקרובה ביותר לאתר הטבע סמוק שמפיי- אחד המקומות היפים ביותר במרכז אמריקה.
אנטיגואה- אמנם נחשבת לעיר בטוחה והמתוירת ביותר בגוואטמלה, אבל אני אישית חוויתי שם שוד, וזאת חוויה מאד לא נעימה. אז אם מגיעים לשם, חשוב גם שם לשמור על כללי הזהירות הרגילים ולא להיות שאננים.
הונדורס:
קופאן- עיירה שיושבת לא רחוק מהגבול עם גוואטמלה, אני עשיתי שם עצירה של יום בדרך לגוואטמלה. עיירה נעימה מאד (אני ממליץ על ההוסטל Via-Via) וגם אתר עתיקות המאיה קופאן רוינס, שנמצא 10 דקות הליכה מהעיירה,
הוא אופציה לא ראה לסיור של כמה שעות.
ניקרגואה:
גרנדה- עיר עם אווירה נעימה ובסיס יציאה לכמה טיולים מאד יפים באזור (איי לאס איסטלס, לגונה דה אופיו).
אומטפה- אי שנמצא בלב אגם ניקרגואה, לא רחוק מגרנדה. האטרקציה היחידה שלשמה כדאי להגיע לשם היא טרק של יום או יומיים לפסגה של אחד משני הרי הגעש ששוכנים שם.
סן-חואן דל סור- עיירה מגניבה. ממליץ לקחת שאטל מאחד המלונות ולנסוע לחוף מאדרס, חוף בתולי ומרגש שנמצא לא רחוק משם.
קוסטה ריקה:
טורטגרו - קוסטה ריקה מלאה בשמורות טבע ופארקים לאומיים, אבל זה המומלץ מביניהם לדעתי. זה מן אי שיושב באמצע אזור ג'ונגל (בהתאם, ההגעה לשם היא מסע קטן בפני עצמה), וממנו לקוחים סיורים על סירת קאנו, שמשוטטת ברחבי
תעלות המים של הג'ונגל. על העצים רואים להקות של קופים וציפורים, על היבשה לטאות ואיגונות, ובמים לידך שוחים קרוקודלים. בקיצור, נשיונל ג'אוגרפיק לייב. שווה ביותר. בלילה, אחרי שחוזרים מהסיור בתעלות, ניתן ללכת לסיור בחוף הים,
ולראות צבות ים ענקיות עולות מהמים ומטילות את ביציהן בחול.
פורטו וייחו- עיירה קטנה עם אווירה קריבית וחוף ים שאפשר להסתלבט בו.
פנמה:
בוקאס דל טורו- קבוצת איים מתוירת למדי. ממליץ לטייל שם לבוקאס דל-דרגו, עוד חוף ים יפה ומתאים לסתלבט, וגם מומלץ לצאת לסיור בין האיים עם סירת מנוע.
בוקטה- עיירה נחמדה, מן "זכרון יעקב" של פנמה. יש מזג אוויר הררי וקריר, ואפשר לצאת לכמה טיולים יפים.
פנמה סיטי- משם התחלתי את הטיול, אבל לדעתי זאת עיר משעממת למדי ולא מצאתי בה אטרקציות מעניינות במיוחד.