תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 14:45

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 9 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: שאלות לגבי מינוס בבנק
הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2014, 17:15 
שלום לכם,
יש לי בבנק מסגרת של 30,000 שח. אני כרגע במינוס של 37,000. ראיתי שאני עדיין יכול למשוך כספים, עדיין יורדים לי חיובי אשראי ועדיין יורד לי תשלום המשכנתא. מישהו שיודע יכול להסביר לי קצת איך הדברים עובדים? האם המינוס שלי יכול לגדול ולגדול מבלי שהבנק יטיל סנקציות? השבוע התקשרו מהבנק ושאלו "מה אני מתכוון לעשות". האם כדאי לקחת הלוואה? האם הלוואה על כל הסכום ולסגור את המינוס או רק הלוואה בשביל לחזור לטווח המסגרת?
אשמח להסברים וטיפים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: שאלות לגבי מינוס בבנק
הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2014, 17:19 
סמל אישי של המשתמש
אתה פשוט משלם ריבית רצחנית על המינוס שאינו במסגרת (שגם היא עולה כסף).
כדאי לך מאד לקחת הלוואה בריבית סבירה בשביל לסגור את המינוס. ההפרש בריביות יחסוך לך הרבה כסף.
אם יש לך קרן השתלמות או פנסיה תוכל אולי לקבל ממנה הלוואה בריבית טובה (כשהקרן היא עירבון. הלוואה עם ערבון היא בריבית יותר נמוכה).

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: שאלות לגבי מינוס בבנק
הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2014, 17:38 
its-sick כתב:
כדאי לך מאד לקחת הלוואה בריבית סבירה בשביל לסגור את המינוס. ההפרש בריביות יחסוך לך הרבה כסף.
אם יש לך קרן השתלמות או פנסיה תוכל אולי לקבל ממנה הלוואה בריבית טובה (כשהקרן היא עירבון. הלוואה עם ערבון היא בריבית יותר נמוכה).

תודה רבה
זאת אומרת, אם אני לא סוגר כרגע את המינוס לא מפסיקים לי שום תשלום ולא מעקלים לי שום דבר, אני פשוט אשלם על זה ריבית מטורפת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2014, 17:44 
its-sick כתב:

ועוד שאלה, מה זה שצ'ק "חוזר"? לפי מה שכתבת אין לי הגבלה להכנס למינוס אני פשוט משלם על כך, האם יש מצב שבמצבי אתן למישהו צ'ק והצ'ק לא יתקבל? אני מעוניין שהצ'ק יפרע אפילו אם זה אומר שהמינוס שלי יגדל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2014, 18:36 
סמל אישי של המשתמש
כל עוד הבנק חושב שאין סיכוי שתכנס לפשיטת רגל, הוא ישמח להגדיל לך את המינוס ואת תזרים ההכנסות שלו מהריבית.
ברגע שהם יחשבו שאתה סיכון, זה הרגע בו הם יפסיקו לכבד לך צ'קים.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2014, 20:02 
yeho11 כתב:
שלום לכם,
יש לי בבנק מסגרת של 30,000 שח. אני כרגע במינוס של 37,000. ראיתי שאני עדיין יכול למשוך כספים, עדיין יורדים לי חיובי אשראי ועדיין יורד לי תשלום המשכנתא. מישהו שיודע יכול להסביר לי קצת איך הדברים עובדים? האם המינוס שלי יכול לגדול ולגדול מבלי שהבנק יטיל סנקציות? השבוע התקשרו מהבנק ושאלו "מה אני מתכוון לעשות". האם כדאי לקחת הלוואה? האם הלוואה על כל הסכום ולסגור את המינוס או רק הלוואה בשביל לחזור לטווח המסגרת?
אשמח להסברים וטיפים?

אם אתה לא יכול לסגור את האובר, או לפחות חלק משמעותי ממנו- כדאי לקחת הלוואה. הבנק שלך עובד בניגוד להוראות בנק ישראל...(כמו רוב הבנקים בארץ השכונה שלנו). בעקרון, אם אתה חורג מהמסגרת אתה לא יכול למשוך כסף. כולל צ'קים. יחד עם זאת, הבנקים נוהגים להתקשר ללקוח לפני שמחריזים צ'ק- החזר צ'ק על אי כיסוי מספיק הוא סוג של נקודה שחורה במונחים בנקאיים ואתה לא רוצה שזה יקרה.

אין בעיה לקחת 50K אפילו ל 5 שנים. הריבית שתשלם תהיה בערך שליש וזה ייצא לך החזר של סביב 700 ש"ח לחודש פלוס מינוס (עשיתי בראש אולי אני טועה קצת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2014, 20:03 
yeho11 כתב:
its-sick כתב:

ועוד שאלה, מה זה שצ'ק "חוזר"? לפי מה שכתבת אין לי הגבלה להכנס למינוס אני פשוט משלם על כך, האם יש מצב שבמצבי אתן למישהו צ'ק והצ'ק לא יתקבל? אני מעוניין שהצ'ק יפרע אפילו אם זה אומר שהמינוס שלי יגדל

הם אמורים להתקשר אליך אם יש צ'ק שהם רוצים להחזיר...דבר איתם ותוודא את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2014, 20:31 
סמל אישי של המשתמש
בתור התחלה, אני ממליץ לך לצפות בסרט הזה.

http://www.calcalist.co.il/money/articles/0,7340,L-3642960,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2014, 21:58 
1. הבנק שלך אמור בשלב מסוים(במיוחד אם הם התקשרו אליך ואתה לא מצמצם את המינוס) למנוע ממך לעשות פעולות.
אם כרטיס האשראי שלך הוא חוץ בנקאי, אז הוא יבטל את הוראת הקבע שלו. אם הוא בנקאי הוא יחסום את הכרטיס לפעולות.
אם יש לך הוראות קבע אחרות הוא יכול לבטל אותן. מכן זה עיקולים וברוך.
2. צק חוזר משמע צק לא מכובד. בעל העסק שלו הבאת את הצק לא יקבל את כספו מהבנק שלך במידה והבנק החליט להחזיר לו את הצק.
משמע אתה תהיה חייב גם לו כסף. בהנחה שמדובר בבית עסק שומר חוק, בית העסק יכול לפנות לגורמים בהוצאה לפעול כדי לדרוש את החוב.
3. תוכל לקבל הלוואה דרך הפנסיה/קרן ההשתלמות שלך. איפה שאני עובד על קרנות השתלמות תוכל לקבל בין 50-80 אחוז מערכה כהלוואה(תלוי בנזילות*) ו-30-80 אחוז מקרן פנסיה(שוב תלוי בנזילות, ללא מרכיב פיצויים). הריבית היא פריים מינוס חצי. בכל חברת ביטוח/בית השקעות התנאים הם די דומים. ככה שלזה אתה אמור לצפות

*אם תיקח הלוואה עכשיו ועוד חצי שנה תחזור למינוס-תהיה באותה בעיה רק עם הלוואה על הראש.
כדאי במקביל לבצע תכנון פיננסי.
בשביל זה יש כבר גורמים מקצועיים שיכולים לסייע לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 9 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: