תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 20:29

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 12 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: היום הכי עקוב מדם בהיסטוריה האמריקנית- ושאלה למשתמשים מארה"ב
הודעהפורסם: 17 ספטמבר 2014, 22:11 
סמל אישי של המשתמש
היום הוא היום הכי עקוב מדם בהיסטוריה האמריקנית, בו מציינים 152 שנה לקרב אנטיטם (17.9.1862) במלחמת האזרחים.
בתאריך הזה ב- 1862 נהרגו יותר אמריקנים מאשר בכל יום בודד אחר בהיסטוריה, כולל במלחמת העולם השניה, ויאטנאם ואסון התאומים.

הקרב הסתיים בניצחון של ארמיית הפוטומק מצבא הצפון, מבחינה זו שארמיית צפון וירג'יניה (של צבא הדרום) בפיקודו של רוברט אי. לי נסוגה אל מעבר נהר הפוטומק וחזרה לוירג'יניה.
הדרום ניצל מתבוסה כאשר חייליו של הגנרל אמברוז פאוול היל הגיעו לשדה הקרב ברגע האחרון לאחר צעידה ארוכה ומזורזת, והצליחו לבלום את כוחות הצפון באיזור שבין נחל אנטיטם והדרך להארפרז פרי.
מבחינה פוליטית, הקרב סלל את הדרך להצהרת שחרור העבדים של הנשיא לינקולן.

בטרמינולוגיה הדרומית הקרב נקרא בשם "שארפסברג", על שם העיירה הקרובה ביותר (הקרב התרחש במדינת מרילנד).

שאלה למשתמשי הפורום תושבי ארה"ב:
מסקרן אותי מאוד לדעת - יש איזושהי התייחסות מיוחדת ליום השנה הזה שם - במהדורות חדשות, תכניות טלוויזיה ורדיו בכלל, עיתונים וכד'?
זה משהו שאפשר לשמוע אנשים ברחוב מדברים עליו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: היום הכי עקוב מדם בהיסטוריה האמריקנית- ושאלה למשתמשים מארה"ב
הודעהפורסם: 17 ספטמבר 2014, 22:38 
אמנם אני לא תושב ארה"ב, אבל הניחוש שלי הוא שלא רק ש-(כמעט) אף אחד בארה"ב לא מדבר על זה, אלא יתרה מכך:
(כמעט) אף אחד בארה"ב לא שמע על הקרב הזה
(כמעט) אף אחד בארה"ב לא יודע להצביע על המפה ולומר איפה זה נהר הפוטומק
רוב האמריקאים לא יודעים באילו שנים נערכה מלחמת האזרחים
ויש הרבה אמריקאים שבכלל לא יודעים שהיתה מלחמת אזרחים, ומה זה בכלל מלחמת אזרחים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ספטמבר 2014, 23:55 
להערכתי מעל 90% מהאמריקאים לא יכולים לציין שלושה קרבות ממלחמת האזרחים (והיו עשרות קרבות במלחמה הזאת), אבל להערכתי רוב האמריקאים יודעים יפה מאוד שהייתה מלחמת האזרחים, יודעים יפה מאוד מי נלחם במי ולמה, ואחוז גדול (אין לי מושג כמה גדול) יודע מתי הייתה המלחמה ויודעים איפה נמצא הפוטומק.

כמה קרבות לדעתכם ממלחמת העצמאות זוכר הישראלי הממוצע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2014, 00:29 
סמל אישי של המשתמש
הייתי שם לפני שנתיים במסגרת האוניברסיטה, עשו לנו שיחזור בקטנה של הקרב וכמובן שיש שם חנות מזכרות...באמת כשאתה שם קשה לעכל את כמות הקטל דהתרחשה במקום שהוא בעצם שדה פתוח...וכן רובב האמריקאים חסרי מושג לחלוטין לגבי הקרבות במלחמה, אולי גטיסברג בגלל הנאום המפורסם של לינקולן יותר מוכר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2014, 00:32 
ואגב, כדי לשים את הדברים בפרופורציות, כמו שהמורה שלי להיסטוריה בתיכון היה אומר, כל ההרוגים האלו שקולים לשעה לא מוצלחת בקרבות בסטלינגרד.
ביום ממוצע בחזית המזרחית במלחמת העולם השניה נהרגו בערך פי 5 אנשים מהיום הכי נורא בהיסטוריה הצבאית האמריקאית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2014, 00:34 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
ואגב, כדי לשים את הדברים בפרופורציות, כמו שהמורה שלי להיסטוריה בתיכון היה אומר, כל ההרוגים האלו שקולים לשעה לא מוצלחת בקרבות בסטלינגרד.
ביום ממוצע בחזית המזרחית במלחמת העולם השניה נהרגו בערך פי 5 אנשים מהיום הכי נורא בהיסטוריה הצבאית האמריקאית.

כן, רק שהיו הבדלים מן הסתם באמצעי הלחימה, שהובילו לשוני בכמות הקטל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2014, 03:56 
סמל אישי של המשתמש
זה לא משהו שמצויין יותר מדי באופן רשמי, אבל לא מעט גופי תקשורת יעשו על זה איזו כתבה או אייטם, לרוב לא יותר מדי גדול.
ומלמדים את זה בתיכון, לא יודע עד כמה האדם הממוצע זוכר, אבל בוא נגיד ככה, אם עושים ערב טריוויה, השאלה מה היום הכי עקוב בהיסטוריה האמריקאית לא הולכת להפיל יותר מדי אנשים.
מיק ג'ונס כתב:
גיא האדום כתב:

כן, רק שהיו הבדלים מן הסתם באמצעי הלחימה, שהובילו לשוני בכמות הקטל.

יש גם הבדל מאד גדול בסדרי הגודל של הקרבות האלו, זה בכלל לא באותו אזור חיוג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2014, 05:28 
סמל אישי של המשתמש
לא צויין.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2014, 20:13 
סמל אישי של המשתמש
תודה על התגובות. באמת.
אני מתעניין במלחמת האזרחים של ארה"ב מגיל די צעיר. רוב הזמן הייתי מחפש ב- YOUTUBE סרטי תעודה,
אף פעם לא ממש חשבתי בכיוון של הרצאות מצולמות, ורק לאחרונה אחרי שנתקלתי במשהו במקרה התחלתי לראות גם דברים כאלה.
אני מקווה יום אחד גם לעשות איזה טיול כזה בארה"ב של אתרים כמו גטיסבורג ואנטיטם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2014, 22:47 
סמל אישי של המשתמש
בעל(ת) האוב כתב:
תודה על התגובות. באמת.
אני מתעניין במלחמת האזרחים של ארה"ב מגיל די צעיר. רוב הזמן הייתי מחפש ב- YOUTUBE סרטי תעודה,
אף פעם לא ממש חשבתי בכיוון של הרצאות מצולמות, ורק לאחרונה אחרי שנתקלתי במשהו במקרה התחלתי לראות גם דברים כאלה.

לא יודע אם כבר ראית, אם לא חפש את זה: the civil war של ken burns. דוקו מעולה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2014, 23:12 
סמל אישי של המשתמש
כל הקרבות של מלחמת האזרחים מדוסקסים ונידונים ומשוחזרים בכל יום בארה"ב. במיוחד בדרום אבל לא רק. האתר הזה שאני מביא פה מכיל רישום של כל הארועים שקשורים לעניין בכל מקום. קרבות גדולים משוחזרים השיחזור מתבצע על ידי מתנדבים שמכינים במשך שנה את הסוסים והרובים והמדים ואז מתיצבים לשיחזור עצמו שזה פסטיבל שלם. למשל השיחזור הכי גדול מתרחש כל שנה בגיטסברג. אלפי אנשים מגיעים עם מדים וסוסים והם שמחזרים את הקרב במשך שלושה ימים. זה נושא לא נגמר בארה"ב

אתר שמרכז את כל הארועים
http://www.civilwartraveler.com/events/09-14.html
סרטון מהשחזור האחרון יש אין סוף תחפש civil war reenactment

האתר של השיחזור של גיטסברג שיהיה ב4 ביולי הבא
http://www.gettysburgreenactment.com/

זה אין סופי פשוט תחום מרתק. יש אין סוף עובדות לא ידועות על המלחמה ההיא שבאמריקה מאמינים שהיא עיצבה אותם כאומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2014, 20:53 
סמל אישי של המשתמש
מיק ג'ונס כתב:
בעל(ת) האוב כתב:
תודה על התגובות. באמת.

לא יודע אם כבר ראית, אם לא חפש את זה: the civil war של ken burns. דוקו מעולה

כן, ראיתי, באמת מעולה.

ובני - באחת ההרצאות שראיתי, המרצה הראה לכיתה באוניברסיטה איזה מין ריבוע לבנבן בגודל של בערך 5X5 ס"מ, שאמור להיות מעין מנת קרב כלשהי,
וסיפר שהוא קיבל את זה מאיזו קבוצה של reenactment שהכינה את זה לקראת האירוע...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 12 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: