תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 12:07

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 32 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: טל יפרח ז"ל
הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 08:09 
סמל אישי של המשתמש
טל יפרח מראשון לציון נהרג אתמול בעזה, הלוויתו תתרחש היום בשעה 11:00 בבית הקברות הישן בראשון לציון. טל היה אוהד הפועל שרוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: טל יפרח ז"ל
הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 08:23 
סמל אישי של המשתמש
מגיע
זה הבית קברות בא.ת.ח סמוך לאיילון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 08:37 
לדעתי מדובר בבית העלמין שבמזרח ראשון.
בית העלמין שבמערב ראשון נחשב כבית העלמין של חולון (או בשמו המקורי - בית עלמין דרום)
לא יודע למה, אבל אתמול כשהראו את תמונתו של יפרח ז"ל וכתבו שהוא מראשון, אז דבר הראשון שעלה לי בראש זה שאולי הוא אוהד הפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 08:43 
סמל אישי של המשתמש
זה בית הקברות שרואים משמאל למחלף הקוממיות (אם באים מדרום לצפון) ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 08:56 
סמל אישי של המשתמש
לי אמרו שהחלקה הצבאית זה בבית הקברות הישן אבל אני לא כזה בטוח, מישהו יודע בוודאות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 09:36 
סמל אישי של המשתמש
לא שווה להעלות גם פוסט בנושא לפייסבוק של מועדון הכדורסל? או לעשות שייר לפוסט של הכדורגל? בקטע של לכבד את טל ואת זכרו. פשוט נשבר הלב בימים האחרונים :cry:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 09:48 
יהי זכרו ברוך

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 10:08 
סמל אישי של המשתמש
מזעזע. יהי זכרו ברוך.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 10:31 
סמל אישי של המשתמש

בית העלמין הצבאי בראשון לציון הוא בבית הקברות הישן במזרח.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 10:32 
יהי זכרו ברוך :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 11:01 
יהי זכרו ברוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 11:08 
סמל אישי של המשתמש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 11:10 
יהי זכרו ברוך.
משתתף בצער המשפחה, הקרובים והחברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 11:21 
צור ש. כתב:
יהי זכרו ברוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 12:05 
סמל אישי של המשתמש
גמד לשעבר כתב:
יהי זכרו ברוך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 14:07 
סמל אישי של המשתמש
פשוט לא נתפס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 14:18 
סמל אישי של המשתמש
fidel כתב:
צור ש. כתב:
יהי זכרו ברוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 15:48 
סמל אישי של המשתמש
די כבר דיייייי
נקרע הלב :cry:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 15:49 

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 16:54 
סמל אישי של המשתמש
גביזון כתב:
די כבר דיייייי
נקרע הלב :cry:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 18:39 
סמל אישי של המשתמש
עצוב שזה כבר נהיה שגרה כל יום לשמוע על עוד פרח שנקטף בטרם עת
יהי זכרו ברוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 19:38 
סמל אישי של המשתמש
עצוב.
תנחומי למשפחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 23:26 
פתאום מהתמונות באשכול במועצה קלטתי שאני מכיר את הפרצופים שלו ושל דניאל פומרנץ מבלומפילד, כמעט בוודאות שהם היו יושבים בחמש.
כואב הלב,
יהי זכרם ברוך :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 יולי 2014, 11:15 
הייתי בבית המשפחה בראשל"צ הבוקר. כואב הלב.
היום בערב אמורים השחקנים להגיע לאחר האימון. אם מישהו יכול להגיע, זה חשוב. מוזמן לשלוח לי פרטית ולקבל את הכתובת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 יולי 2014, 19:29 
לזכרו של טל
http://red-fans.com/Article.asp?id=10351

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יולי 2014, 22:28 
סמל אישי של המשתמש
http://m.yedioth.co.il/yedioth/index/20 ... 1562618CDB

"הלוואי שהוא היה רק אחי", אומרת נוי יפרח, אחותו של סמל ראשון טל יפרח, "אולי אז זה היה פחות כואב".

שבוע חלף מאז נהרג אחיה היחיד, תאום נפשה, והיא עדיין לא מעכלת. "הוא לא היה רק אח שלי", היא מסבירה. "הוא היה האהוב שלי, החבר הכי טוב שלי והחברה הכי טובה שלי. האבא שלי, הגבר שלי, הוא היה הכל בשבילי. והוא עדיין הכל בשבילי. אני לא חושבת שיהיה משהו שימלא את זה".

טל — קלע וצלף מצטיין בסיירת אגוז של גולני, ספורטאי מחונן וגיטריסט מוכשר — נהרג בהיתקלות עם מחבלים ברצועת עזה. שנה ו־11 חודשים בסך הכל הפרידו בינו לבין אחותו הגדולה נוי. הוא קרא לה "נויצ'וק", היא קראה לו "טלק", בשכונה כינו אותם "התאומים". "אני הולכת כמו טווס, עם חזה נפוח וראש מורם", היא אומרת. "זה אח שלי, אחי הגיבור והיפה, אני גאה להיות אחותו.

"כל החיים שלי זה טל — אני לקחתי אותו מהגן והחזרתי אותו מבית ספר כי אמא שלנו עבדה עד מאוחר, אני עטפתי לו את הספרים והמחברות לכיתה. אני למדתי לבשל כדי להכין לו אוכל, אני הרבצתי לחברים שלו בבית ספר כשהציקו לו, אני שיחקתי איתו כדורגל. אני זו שקנתה לו בגדים וסידרה לו את הארון, ואני זו שצעקה עליו שהוא מבלגן אותו. כשהיה מגיע הביתה מהצבא הוא היה זורק לי את התיק ואומר: 'נוי, אני סומך עלייך'. בשמירות, בארבע בבוקר, אליי הוא היה מתקשר. 'נויצ'וק, ערה? דברי איתי', 'אני פוחד להירדם'".

חלקתם ביניכם הכל?

"הכל. כל דבר הוא היה שואל אותי, גם על בנות. 'תגידי, איך זה להתנשק?' כשהוא רצה להכין ארוחה רומנטית לחברה שלו, הוא היה מתקשר אליי: 'תטפלי בזה?' היו לנו בדיחות שרק שנינו הבנו, היינו יושבים שעות ורק צוחקים. אנשים היו מתפלאים: 'יאללה, כמה זמן אתם יכולים להיות יחד?' עד גיל 15 ישנו ראש אל רגל, באותה מיטה. כשהייתה לו חברה הייתי נכנסת וישנה ביניהם. מה אני אמורה לעשות עכשיו עם כל האהבה הענקית שלי אליו? בא לי לשים אותה בקופסה בארון ולשמור אותה לנצח".

אמא, תסמכי עליי

טל יפרח, 21, בנם של ויוי (אביבה) ושלום, גדל בראשון־לציון. ויוי, עובדת במפעל הפיס, ושלום, שיפוצניק, נפרדו כשטל היה בן חמש. הם ביחסים טובים, ועכשיו יושבים יחד שבעה על בנם היחיד. על הקיר מעליהם תלו פוסטר עם העץ של גולני, פורטרט מצויר של טל — שהשאיר אלמוני לוויוי בתיבת הדואר אחרי שטל נהרג — וכתובת מתקופת האימונים של טל בסיירת אגוז ב"שטח 100", שטח אש שלוחמי גולני מגיעים אליו באחד משלבי המסלול: "אמא לא יודעת, הרמטכ"ל לא שומע, הגענו לשטח מאה".

"ילד עדין ושמח, רגיש", מתארת ויוי את בנה היחיד ולא מפסיקה לבכות, "הילד הכי טוב בעולם". הרבה שנים גידלה ויוי את טל ונוי כמעט לבדה. "היו תקופות שלא היה לנו כלום, אבל היינו גאים כי היינו מאושרים", היא מספרת. "טל היה מחכה לי כשהייתי חוזרת מהעבודה עם הספרים והמחברות על הרצפה. הייתי אומרת לו: 'טל, כבר ערב. אני עייפה ואתה לא תקלוט. נקום בבוקר ונלמד'. ואז מעירה אותו בחמש וחצי בבוקר ומלמדת אותו".

מה היה חשוב לך להנחיל לו?

"חינכתי אותו להיות גבר, ללחוץ יד בחוזקה, להיות חבר טוב. יום אחד אמרתי לילדים: 'אנחנו הולכים לעבור תקופה קשה, שבה אולי נאכל רק לחם ומרגרינה'. אחרי חצי שנה טל בא ואמר לי: 'אמא, מתי התקופה הקשה תגיע?' אמרתי לו: 'היא מאחורינו', ואז הוא אמר לי: 'וואו, אמא, לא הרגשתי בכלל'.

הוא תמיד רצה ללמוד הנדסה אזרחית, ואמר לי: 'אבא עובד כל כך קשה ואף פעם לא מצליח. אני אלמד ואוכל לעזור לו'".

ואכן, הוא היה תלמיד טוב. אחד החברים סיפר שאחת המילים האהובות על טל בתנ"ך הייתה "ויך" — "יש בזה משהו עוצמתי, חזק", הסביר בזמנו לחבר. עכשיו, אחרי שנהרג, בדקו ומצאו את הפסוק שאליו כיוון בזמנו והם מתכוונים להדפיס אותו על סטיקר, לזכרו: "אהיה כטל לישראל יפרח כשושנה ויך שורשיו בלבנון".

"כי הוא היה טל ויפרח, וכי יחידת אגוז עושה עבודה קשה בגבול הלבנון, וגם כי לנועם, אהובתו וחברתו בארבע השנים האחרונות, הוא קרא בשם חיבה 'שושנה'", מסבירה ויוי. "הוא לא היה בחור גבוה, אבל היה חסון וחזק, שקט ומרשים. היה צוחק: 'אמא, בואי, תרביצי לי, תראי כמה כוח יש לי. תסמכי עליי'. ואני הייתי מחבקת אותו, מנשקת לו את הרגליים מתוך שינה".

היו לכם שיחות נפש?

"המון. כשלא יכולנו לדבר התכתבנו. הוא קרא לי רק 'אימוש', 'אהובתי'. לא מזמן הושבתי אותו לראות תוכנית של צופית גרנט, על זוג פלסטינים מעזה שמחפשים את הבן האבוד שלהם כבר שלושים שנה. רציתי להראות לו מה זה אהבה של אמא. אמרתי לו: 'טל, תזכור, לא משנה איפה, אמא זאת אמא'".

טל התגייס בנובמבר 2011. הוא התחיל בשייטת, ובסוף בחר ב"אגוז". אחרי מותו מצאו במגירה ליד מיטתו תעודות הצטיינות שקיבל והחביא. "כל הזמן שאלנו מה הוא עושה, והוא לא סיפר", אומרת ויוי.

"לפני כמה חודשים קבעו הרופאים שיש לו שברי מאמץ, והוא סירב לנוח בבית. נשאר עם הצוות שלו והדריך חיילים. רק לפני חודש חזר לשגרה. "הוא אמר לי: 'אמא, אני לוחם'", מספרת ויוי, "'את חייבת להבין שאני חייב להשתתף לפחות במלחמה אחת'".

הייתה לך תחושה שהוא ייהרג?

"שבועיים לפני האסון אמרתי: 'למה אני לא מרגישה שטל הוא הנשמה שלי פתאום?' הבנתי שמישהו אומר לי: 'זהו, סיימת את תפקידך כאמא'. הוא תמיד יהיה הנשמה שלי ואני תמיד אהיה אמא שלו. כל איבר בגוף שלי שייך לו. אבל באותו רגע הרגשתי שמשהו קורה".

ביום שלישי, 10 ביולי, יצא טל יפרח הביתה בפעם האחרונה, לאפטר. בבוקר למחרת נוי לקחה אותו לתחנת הרכבת. "חיבקתי אותו חזק", היא מספרת. "אבל בדרך הודיעו לו מהצבא שהוא יכול להישאר עוד יום בבית. אז הוא חזר, ושוב יצא, ושוב לקחתי אותו לרכבת. צחקתי שנמאס לי להיפרד ממנו כל יום", היא אומרת. "אמרתי לו: 'אולי אני אשבור לך איזה רגל ותישאר איתי'. הוא הסביר לי שבשביל הרגע הזה של הלחימה הוא התאמן, ביקש ממני לשמור על אמא ואמר לי שהוא אוהב אותנו'".

ביום שישי, שלושה ימים לפני שנהרג, עוד דיברו בטלפון. "הוא הבטיח לי שהוא ישמור על עצמו", בוכה שלום יפרח, האבא. "הוא אמר לי שלוקחים להם את הטלפונים ולא נוכל לדבר, אבל שהוא יחזור. אמרתי לו : 'טל, תיזהר', והוא אמר: 'אבא, סמוך עליי, אני זהיר, תהיה רגוע'. אמרתי: 'טוב, אני סומך עליך בן'". בווטסאפ הוא עוד הספיק לכתוב להם: "עוד מעט הכל ייגמר ונחזור לשגרה שפתאום כולם יעריכו".

גידלתי גיבור

טל יפרח נהרג ב־21 ביולי, בלילה שבין ראשון לשני. באותו לילה, בשלוש וחצי לפנות בוקר, נוי התעוררה. "לא הצלחתי לחזור לישון", היא אומרת. "התיישבתי על המיטה והתחלתי לדבר לטל. ידעתי שהוא מרגיש אותי'".

היא קמה בבוקר חסרת מנוחה ויצאה לעבודה. בחדשות הודיעו על היתקלות של לוחמי אגוז. נוי דיברה עם אמה והרגיעה אותה שבטח הכל בסדר, "אפילו שידעתי ששום דבר לא בסדר'", היא אומרת.

בעשר בבוקר — טל כבר לא היה אז בחיים אבל ההודעה על האסון עדיין לא באה — היא העלתה פוסט לפייסבוק: "יש רגעים שאני נחנקת", כתבה, "הלחץ הזה, הדאגה האינסופית, לשמוע שהיום הייתה לך היתקלות גורם לי לרעוד מפחד. כשהיית קטן הייתי מגינה עליך, ועכשיו אתה מגן עליי. איפה אתה עכשיו? תחזור אחי הקטן הביתה, תחזור...'"

בשתיים בצהריים הגיעו אנשי קצין העיר. "זרקתי את עצמי על הרצפה והרבצתי לעצמי ובכיתי וצרחתי וצרחתי, ועכשיו כבר לא נשאר לי קול לצרוח", אומרת ויוי. "רק הלב שלי צורח בלי קול".

סמל ראשון טל יפרח נקבר בחלקה הצבאית בבית העלמין בראשון־לציון. "אני זוכרת רק שרציתי להשתחל פנימה לקבר שלו בלי שישימו לב", מספרת אמו. "מאז שהוא נפל אני חושבת אם הייתי אמא טובה, אם שמרתי עליו מספיק. אולי הייתי צריכה להיות כמו הרבה אמהות אחרות, שאומרות שלא צריך לגייס את הילדים שלהן לצבא. טל לא חשב ככה, ויש לי זכות גדולה שנתנו לי לגדל כזה גיבור".

חודשיים וחצי לפני שנהרג חלם טל יפרח חלום. כשהתעורר הוא כתב את החלום ושלח אותו לוויוי בווטסאפ. ויוי שמרה את ההודעה, ובמהלך ימי השבעה חזרה אליה. "אמא", היא מקריאה את מה שכתב לה, "חלמתי שהייתי במעיין צלול ופתאום במים היה נחש ורוד חזק. באינסטינקט מהיר תפסתי את הראש שלו. הנחש לא הצליח להכיש אותי. זרקתי אותו מחוץ למעיין. הוא רדף אחריי עד שקמתי. אני אומר לך", הוא הוסיף, "יש לי חלומות אמיתיים וחזקים. לפי הפירוש, נעבור תקופה קשה. אם הנחש מכיש אותי זה הצלחה בסופו של דבר, וזה העתיד".

"את תצליחי אמא", ויוי מקריאה את סוף ההודעה ובוכה, "אני אעשה הכל שתצליחי. תסמכי עליי ותתחילי להירגע".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יולי 2014, 23:45 
סמל אישי של המשתמש
:cry: :cry: :cry:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: טל יפרח ז"ל
הודעהפורסם: 29 יולי 2014, 00:47 
סמל אישי של המשתמש
:cry: :cry: :cry:
כמה עצוב...
רק נחמה למשפחה,משתתף בצערם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יולי 2014, 08:02 
זה פשוט מרסק אותך הסיפורים האלה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 יולי 2014, 08:44 
איום ונורא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 32 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: