תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 15:00

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 7 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: איש השנה בפוליטיקה הישראלית
הודעהפורסם: 10 יולי 2014, 22:52 
צחקו עליו, ליגלגו עליו, אמרו שהוא לא מבין בבטחון. אמרו לו שההחלטה ללכת על פרויקט "כיפת ברזל" היא החלטה גרועה.
אז אמרו. בסופו של דבר הוא התברר כשר בטחון יותר טוב מכל הגנרלים.

בזכות האיש הזה, הגענו להישג הצבאי הכי גדול של ישראל מאז מלחמת ששת הימים. בלי להיות גנרל, בלי יחסי ציבור, רק עם חזון וראיה אסטרטגית.

עמיר פרץ הוא איש השנה שלי בפוליטיקה הישראלית. ואני האחרון שאפשר להאשים אותו באהדה למפלגה הזאת/לסוג הפוליטיקאים הזה.

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: איש השנה בפוליטיקה הישראלית
הודעהפורסם: 10 יולי 2014, 23:11 
סמל אישי של המשתמש
לא שאני מתווכח, אבל הנה הסטטוס שהעלה אתמול נדב אייל (ערוץ 10). החלק על מלחמת לבנון עצמה פחות רלוונטי לדעתי לעניין פרץ וכיפת ברזל, ולכן הדגשתי חלקים מרכזיים:
ציטוט:
אני רואה שיש תופעה ויראלית עכשיו לפרגן לעמיר פרץ על "כיפת ברזל", ואיכשהו במובלע להציג את זה ככפרה מסוימת על מלחמת לבנון השנייה. אני חושב שעמיר פרץ הוא פוליטיקאי הגון וחיובי במציאות שלנו, אבל התופעה הזו ("הפרגון") מגונה בעיניי.
עמיר פרץ קיבל את ההחלטה על כיפת ברזל אבל הקרדיט שניתן לו מופרז, נגוע בתעמולה פוליטית ובעיקר נטול עובדות . החל מ-2004 היה ברור שמערכת הביטחון תצטייד במערכת הגנה מפני טילים בטווח קצר. הוקמה ועדה מקצועית שבחנה את כל האופציות ברמה מדעית ותעשייתית. הוועדה החליטה על כיפת ברזל. היא הביאה את ההחלטה לשר הממונה, שהיה, במקרה, עמיר פרץ. הוא השתכנע. צה"ל לא רצה. להתנגדות היו כל מיני סיבות, חלקן סבירות בשעתו, אבל השורה התחתונה היא שצה"ל לא רצה לאבד תקציבים. זאת האמת. הוא ניהל למעשה קרב חפירות כדי שמישהו אחר יממן. פרץ, מצד אחד, דחה את הלחצים של מפתחי מערכות אחרות (נאוטילוס) אבל מצד שני בחר בפתרון מפא"יניקי: התקצוב יהיה "חיצוני". זאת אומרת לא על חשבון צה"ל. זה היה יכול להישאר על שולחן התכנון הרבה זמן, בדרך הזו. לבסוף, שר הביטחון שאישר את הפיתוח וההשקעה היה אהוד ברק. זה קרה ביולי 2007, חודשים אחרי שעמיר פרץ התפטר.
אין ספק שעמיר פרץ שיחק פה תפקיד חשוב. צר לי לומר זאת בצורה בוטה: התפקיד שלו היה לעשות את תפקידו. הוא קיבל המלצה של ועדה מקצועית ולא פעל לפי שיקולים זרים. לא מגיע לו צל"ש על זה. לא פרס ישראל.

העניין השני הוא שאין כאן כפרה על מלחמת לבנון, והניסיון לגאול את פרץ באמצעות "כיפת ברזל" הוא שקוף ובוטה. 121 חיילים ו-44 אזרחים נהרגו במלחמה ההיא. כמי שסיקר את מקבלי ההחלטות באותה תקופה, אני יכול לומר שהיא נוהלה באורח פזיז, נמהר, שחצני. ועל עמיר פרץ אמרה ועדת וינוגרד: "הוא לא מילא את תפקידו כמנחה הצבא. חוסר הידע שלו וחוסר ניסיונו גרמו לכך שהוא כשל במילוי מכלול תפקידיו. בתקופה הנבדקת, לא דרש ולא בחן תוכניות של הצבא, לא וידא את מוכנותו את היערכותו ולא בדק בראייה כוללת את דרכי הפעולה שהוצעו ואושרו ובין היעדים שנקבעו".
למה זה חשוב? למה זה חשוב "לא לפרגן"? כי אם אנחנו נשכח, אם אנחנו נשכיח, מקבלי ההחלטות שלנו יחשבו שמגיע להם אות כבוד כשהם מקבלים החלטות נכונות. לא מופלאות. רק נכונות. ובשלב השני הם יחשבו שמצפונם נקי וממורק. ובשלב השלישי הם יעשו שוב טעויות קשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יולי 2014, 23:20 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
צחקו עליו, ליגלגו עליו, אמרו שהוא לא מבין בבטחון. אמרו לו שההחלטה ללכת על פרויקט "כיפת ברזל" היא החלטה גרועה.
אז אמרו. בסופו של דבר הוא התברר כשר בטחון יותר טוב מכל הגנרלים.

בזכות האיש הזה, הגענו להישג הצבאי הכי גדול של ישראל מאז מלחמת ששת הימים . בלי להיות גנרל, בלי יחסי ציבור, רק עם חזון וראיה אסטרטגית.

עמיר פרץ הוא איש השנה שלי בפוליטיקה הישראלית. ואני האחרון שאפשר להאשים אותו באהדה למפלגה הזאת/לסוג הפוליטיקאים הזה.

תמונה

אני ממש עייף, על איזה הישג אתה מדבר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יולי 2014, 01:46 
סמל אישי של המשתמש
קבל ח' ח', אע"ב.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יולי 2014, 08:03 
ערן כתב:
לא שאני מתווכח, אבל הנה הסטטוס שהעלה אתמול נדב אייל (ערוץ 10). החלק על מלחמת לבנון עצמה פחות רלוונטי לדעתי לעניין פרץ וכיפת ברזל, ולכן הדגשתי חלקים מרכזיים:
ציטוט:
אני רואה שיש תופעה ויראלית עכשיו לפרגן לעמיר פרץ על "כיפת ברזל", ואיכשהו במובלע להציג את זה ככפרה מסוימת על מלחמת לבנון השנייה. אני חושב שעמיר פרץ הוא פוליטיקאי הגון וחיובי במציאות שלנו, אבל התופעה הזו ("הפרגון") מגונה בעיניי.
עמיר פרץ קיבל את ההחלטה על כיפת ברזל אבל הקרדיט שניתן לו מופרז, נגוע בתעמולה פוליטית ובעיקר נטול עובדות . החל מ-2004 היה ברור שמערכת הביטחון תצטייד במערכת הגנה מפני טילים בטווח קצר. הוקמה ועדה מקצועית שבחנה את כל האופציות ברמה מדעית ותעשייתית. הוועדה החליטה על כיפת ברזל. היא הביאה את ההחלטה לשר הממונה, שהיה, במקרה, עמיר פרץ. הוא השתכנע. צה"ל לא רצה. להתנגדות היו כל מיני סיבות, חלקן סבירות בשעתו, אבל השורה התחתונה היא שצה"ל לא רצה לאבד תקציבים. זאת האמת. הוא ניהל למעשה קרב חפירות כדי שמישהו אחר יממן. פרץ, מצד אחד, דחה את הלחצים של מפתחי מערכות אחרות (נאוטילוס) אבל מצד שני בחר בפתרון מפא"יניקי: התקצוב יהיה "חיצוני". זאת אומרת לא על חשבון צה"ל. זה היה יכול להישאר על שולחן התכנון הרבה זמן, בדרך הזו. לבסוף, שר הביטחון שאישר את הפיתוח וההשקעה היה אהוד ברק. זה קרה ביולי 2007, חודשים אחרי שעמיר פרץ התפטר.
אין ספק שעמיר פרץ שיחק פה תפקיד חשוב. צר לי לומר זאת בצורה בוטה: התפקיד שלו היה לעשות את תפקידו. הוא קיבל המלצה של ועדה מקצועית ולא פעל לפי שיקולים זרים. לא מגיע לו צל"ש על זה. לא פרס ישראל.

העניין השני הוא שאין כאן כפרה על מלחמת לבנון, והניסיון לגאול את פרץ באמצעות "כיפת ברזל" הוא שקוף ובוטה. 121 חיילים ו-44 אזרחים נהרגו במלחמה ההיא. כמי שסיקר את מקבלי ההחלטות באותה תקופה, אני יכול לומר שהיא נוהלה באורח פזיז, נמהר, שחצני. ועל עמיר פרץ אמרה ועדת וינוגרד: "הוא לא מילא את תפקידו כמנחה הצבא. חוסר הידע שלו וחוסר ניסיונו גרמו לכך שהוא כשל במילוי מכלול תפקידיו. בתקופה הנבדקת, לא דרש ולא בחן תוכניות של הצבא, לא וידא את מוכנותו את היערכותו ולא בדק בראייה כוללת את דרכי הפעולה שהוצעו ואושרו ובין היעדים שנקבעו".
למה זה חשוב? למה זה חשוב "לא לפרגן"? כי אם אנחנו נשכח, אם אנחנו נשכיח, מקבלי ההחלטות שלנו יחשבו שמגיע להם אות כבוד כשהם מקבלים החלטות נכונות. לא מופלאות. רק נכונות. ובשלב השני הם יחשבו שמצפונם נקי וממורק. ובשלב השלישי הם יעשו שוב טעויות קשות.

קודם כל, זה שאתה לא מתווכח זה כבר סבבה.
שנית, זה שהעיתונאים בארץ לא מפרגנים זה לא חדש. העיתונות בארץ אף פעם לא מפרגנת לאף אחד (חוץ מישראל היום שמפרגן לביבי, והארץ שמפרגן למרצ ושמאלה), אלא רק מתלוננת ומבקרת. לא צריך לקחת ברצינות כל גרעפס של איזה עיתונאי.
בכל מקרה, אם לאהוד ברק היה חלק באישור התהליך - אז גם לו מגיע כל הכבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יולי 2014, 08:12 
סמל אישי של המשתמש
וגם לסבתא שלי ששילמה מיסים בשנת 56 מגיע כל הכבוד.
יאללה נמאס שאנשים גוזרים הון פוליטי על אזרחי המדינה.
אפשר לחשוב שאם לא עמיר פרץ/אהוד ברק/"אה גם אני הייתי בצוות הפיתוח קוראים לי רפי!" היו נוחתים היום טילים על תל אביב.
אז מישהו אחר היה חותם, אז למערכת היו קוראים לייזר על בחלל ולא כיפת ברזל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 11 יולי 2014, 08:16 
לעמוד מול הגווארדיה הצבאית זה לא משהו שאפשר לזלזל בו. או בעצם אפשר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 7 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: