dr.avi כתב:
אמיר כתב:
dr.avi כתב:
לא כל הסיפור הוא דאגתי לאחיי היהודים אלא הצביעות אותה חלק מהם נוקטים.
בישראל יותר מסוכן? לא יודע על מה אתה מדבר. נסה ללכת (לדוגמא) בפרברי פריז עם כיפה לראשך.
אז עכשיו כן הנקודה היא הצביעות והביקורת על ישראל?
ואין לי כיפה, אבל הייתי בצרפת מלא פעמים, מעולם לא הסתרתי את זה שאני מישראל ואף פעם לא הייתה לי שום בעיה. אבל אם רוצים לבחון את הנקודה הזו לא מאנקדוטות מדומיינות (היית בכלל פעם בברלין? בפריז?) אז בכל פרמטר אובייקטיבי, ישראל היא מקום יותר מסוכן.
לא שזה הנקודה היחידה שצריך להסתכל עליה כשבוחרים מקום לגור, בסופו של יום, הסיכויים שלך למות בתאונת דרכים או התקף לב גבוהים במאות מונים מהסיכויים שלך למות מאלימות מכל סוג שהיא.
הייתי, אבל לא חייתי שם ויש הבדל בין לשהות בארץ זרה כמה ימים כתייר ובין לגור שם.
למה אנקדוטות מדומיינות? יש דיווחים על תקריות אנטישמיות שלא לדבר על הרצח שקרה רק לאחרונה בבלגיה.
אנקדוטות מדומיינות בגלל שאתה מנסה לגזור על מידת היסכון שאנטשימיות מהווה באירופה על סמך מה שיקרה לאדם מדומיין שמסתובב בפריז.
ואם כבר אנקדוטות לא מדומיינות, אני גרתי בשלוש יבשות מחוץ לישראל וטיילתי המון המון, ובשום מקום שאני הייתי אנטישמיות לא היתה בעיה בשום צורה ואופן, ומהנסיון שלי, אנשים שרואים נאצים בכל מקום זה בעיקר אנשים שמחפשים את זה, בדרך כלל בגלל שהמשכורת שלהם תלויה בזה (כמו הליגה כנגד השמצה).
ולמרות שלדעתי זה פחדני ומטופש לבחור את המקום שאתה גר בו לפי זה, ישראל היא לא המקום שבו יש לך את הסיכוי הכי נמוך להפגע מאלימות בעולם, אבל באמת, אלא אם אתה בוחר לגור במקומות כמו סודאן, מדובר בסיכויים ממש ממש נמוכים, יותר הגיוני לבחור מדינה לגור בה לפי הסיכוי שפיטבול (
דאלה!) ינשך אותך מאשר זה.
ברצינות, אם אתה רוצה לגור בישראל, תהיה בריא, אבל באמא שלך, אל תעשה את זה בכלל שיש לך חרדות שנאצים יכניסו אותך לתנורים, העולם הוא לא מקום כזה מסוכן, בטח לא כולו, והחיים קצרים מדי בשביל לחיות בפחד מחארות גזעניות.