יורם כתב:
מילפורד כתב:
את רוב התקופה שלי בפיניקס ביליתי בחודשים שאחרי האירוע, לדעתי עד היום אם תשאל אמריקאי ממוצע הוא יענה לך שפאט טילמן הוא גיבור לאומי שמת תוך הגנה על המולדת... אפילו שהאמת יצאה לאור האמריקאים פשוט מתכחשים לה.
איזו אמת יצאה לאור? למה האמריקאים מתכחשים? זה שהוא נורה מאש ידידותית, ואח"כ הצבא שיקר לגבי זה עושה אותו לפחות גיבור?
מה שקרה פה זה שהצבא (והממשל ככל הנראה) המציאו סיפור למה שקרה שם כדי ל"נצל" את נפילתו על מנת להעלות את המורל וה"פטריוטיות" של הציבור שאיבד אמון במלחמה.
הציבור בכללי (למעט בודדים שהאמת חשובה להם) המשיך לאכול את השקרים (וממשיך עד היום לדעתי), בלשכות גיוס משתמשים בסיפור שלו לשכנע ילדים להתגייס כשאלו לא יודעים שהוא בכלל התנגד למלחמות שהצבא האמריקאי מנהל ברחבי העולם.
למעשה, במותו הפכו אותו לסמל של כל מה שהוא היה בעצם נגדו , המשפחה שלו עד עצם היום הזה נגעלת ממה שעשו ממנו.
מבחינת "רמת הגבורה" אני האחרון שאנסה להגיד מה יותר ומה פחות, אבל אבא שלו בעצמו שאל את הצבא מה פתאום הבן שלו הוא היחיד בהיסטוריה שקיבל silver star אחרי שנהרג מאש ידידותית (אגב לדעתי, עד עצם היום הזה לא ברור אם בכלל היה אוייב בסביבה או שכל האירוע היה דו"צ).
מבחינתי אגב, הגבורה האמיתית של הבן אדם הגיעה שנים לפני אותו יום באפריל כאשר סירב לחוזה של מילוני דולרים לעונה תמורת חוזה נמוך פי כמה רק כדי להישאר בקבוצה ובעיר שהוא אוהב (מה גם שזאת הקבוצה שאני אוהב אז בכלל...).