אהלן חבר'ה, כבר זמן מה שאני עושה מחקרים וסקר שוק בנוגע לקניית מחשב
נייח חדש.
הצרכים שלי : אינני משחק כלל במחשב (וגם לא אשחק) אבל אני "מולטי-טסקר", כלומר מפעיל הרבה דפדפנים, טאבים, תכנות ויישומים בו זמנית ואני רוצה שהמחשב יטוס. אני עובד הרבה עם המחשב ולכן אני רוצה שיהיה מהיר ואיכותי.
די ננעלתי על הדברים הכלליים אבל עדיין יש לי כל מיני התלבטויות קטנות שמשגעות אותי.
מצ"ב מפרט אליו הגעתי אך ממנו אני שוקל לעשות סטיות קטנות (המחיר כרגע 2783 ש"ח) :
http://i1196.photobucket.com/albums/aa4 ... P-2783.jpgהדברים שאני עדיין מתלבט לגביהם:
1.
מעבד : אני יודע שאני רוצה i5, השאלה רק איזה דגם מבחינת המהירות - האם 3.4, 3.2 או 3.1? הפער בין 3.1 ל-3.4 הוא בערך 150 ש"ח.
2.
לוח אם : אני יודע שאני רוצה את asus וכולל גם HDMI, אבל השאלה איזה דגם - H81, B85, Z87? הרוב אומרים שזה לא משנה חוץ מעניין החיבורים (ואני לא צריך יותר מדי), אבל יש האומרים שזה מאוד משפיע על עמידות המחשב ולכן שווה להשקיע על זה (הפער בין H81 ל-B85 הוא באזור ה-120 ש"ח, וביחס ל-Z87 הפער הוא באזור ה-200 ש"ח).
3.
ספק כוח : איך יודעים האם הספק כוח שמוצע לי איכותי? ואיך אפשר להשוות בין הספקי כוח השונים שמוצעים ע"י החברות השונות?
4.
מארז : האם כדאי להשקיע במארז איכותי? ואם כן אז איזה מארז כדאי לקנות וכמה כדאי להוסיף בשביל זה?
5.
חנות : יש המלצות על חנות שממנה כדאי לקנות? האם יש הפרשים משמעותיים במחירים, בשירות ובתנאים? המפרט שצירפתי הוא מ-KSP אבל אני פתוח להצעות נוספות.
אם יש עוד הערות או המלצות בנוגע למפרט, אשמח לשמוע....
תודה מראש לעוזרים...