אמיר כתב:
ישראל בחיים לא תגדיר את זה באופן מפורש, איך שלא תסובב את זה "מדינה יהודית" אומר שמדובר במדינה שבה יהודים מקבלים יחס מועדף. אני יודע שרוב גדול של הישראלים בסבבה עם זה, אבל זה לא משהו שתוכל למכור לעולם.
מעבר לזה, ישראל צריכה לדרוש שיהיה שלום בין שתי המדינות, ממתי מדינות צריכות "להכיר" בדברים כאלו?
אולי ידרשו מהפלשתינאים להכיר בגיוס חובה לצה"ל?
Frank Serpico כתב:
לחזור כעת מהצהרה פומבית כזאת, בת 25 שנה, ולהוסיף: "אני לעולם לא אכיר במדינת ישראל כבית לאומי לעם היהודי" צריך להדליק אלף נורות אזהרה.
מה נורות אזהרה מה?
אתה חושב שהשטויות האלו משנות למשהו?
כאילו אם הפלשתינאים רק עושים לך תרגיל ובשניה שתפנה את בית הדסה הם מסתערים על כפר סבא עם אובוטוסים מתפוצצים מלאים בזכות השיבה ואושוויץ אושוויץ אוושיץ, אז מה שיעצור אותם זה שמחמוד עבאס הכיר בישראל כמדינה יהודית?
ורבאק, לא מדברים פה על לחתום או להסכים על כלום, מדברים פה על ללכת למו"מ, אלוהים ישמור מה כבר יקרה אם תלך למו"מ?
זה נכון שאפשר להתיחס ל"מדינה יהודית" ככזו שיש ליהודים בה זכויות יתר. אבל אפשר גם לנסח את זה אחרת. למשל, מדינה בה החגים הם יהודיים, השפה היא עברית, ההסטוריה הנלמדת היא של העם היהודי.
אבל יש נושא אחד שיוצר חיכוך, והוא זכות השיבה.
יש לי הרגשה שאפשר להגיע לפשרה בה הזכות הזו מבוטלת לשני הצדדים. ואז מה שישאר הוא הפיצויים שיקבלו הפליטים הפלסטינים (ואולי למען סיום הסכסוך נמצא לנו איזה פטרון שישלם את הסכום).
לגבי עניין ההכרה אני לגמרי מסכים איתך. זה פשוט קשקוש מקושקש. ממש מעניין אותי אם מכירים או לא.