אחד עם כיפה כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
מה שאחד עם כיפה מתאר במתינות, ואופיסר בריידברי בקיצוניות, זה, בגדול, "חופש הפרט של אנשים אחרים פוגע ביכולת שלי להכריח אותם לפעול לפי המסורת של כדי להנציח את המסורת שלי".
היהדות האורתודוכסית שרדה לכאורה 2000 שנה בלי חקיקה שנותנת לה מונופול על היהדות. אם רוב היהודים מסתייגים מהיהדות הרפורמית והקונסרבטיבית, חוסר הפלייה של הזרמים הללו בחוק לא תשפיע על אותו ציבור. בשום צורה.
אם לאנשים כל כך קריטי להתחתן בחתונה אורתודוכסית עם בן/בת זוג מהזרם האורתודוכסי, שיתחתנו עם בני זוג אורתודוכסים בחתונה אורתודוכסית. אני חושב שאתאיסטים ואגנוסטיקנים ודאיסטים שמתחתנים בחתונה אורתודוכסית רק בגלל שהיהדות האורתודוכסית רואה בהם חלק מהדת שלהם(וחלקם אפילו מתגיירים בגלל שזה הסיכוי היחיד שלהם להתחתן בארצם עם מרבית בני/בנות הזוג הפוטנציאליים) רק מבזים את המתחתנים ואת הדת, אבל זה אפילו לא האישיו-העניין הוא שאם לאנשים חשוב לשמור על "האחדות הלאומית" ושהילדים שלהם יהיו יהודים אורתודוכסים כשרים, הם יעשו את זה. אם אין מספיק אנשים שהעקרון הזה חשוב להם, הרצון לשמור על טוהר הגזע(אופסי) לא מצדיק חקיקה שכופה עליהם לעשות זאת.
לא אמרתי בשום מקום שלא צריך לאפשר גיורים או נישואים רפורמים או קונסרבטיבים. אני רק רציתי להסביר למה זה כל-כך נפיץ. אבל כן, אני לא חושב שחירות הפרט היא ערך עליון שדוחה את כל הערכים האחרים.
ועדיין יש לי שאלה לא פתורה -
הרצון לגייר אנשים בגיור רפורמי \ קונסרבטיבי הוא רק בשביל לאפשר נישואים מגוונים, או שיש איזשהו דגם של יהודי רפורמי שהיהדות הרפורמי רוצה ליצור?
המצב הזה "נפיץ" רק אם רוב היהודים בארץ לא באמת מתנגדים ליהדות הרפורמית ו/או הקונסרבטיבית-הרי אם הרוב מתנגדים, ובכל זאת יאפשרו לקיים חתונות וגיורים רפורמים, זה לא ישפיע בשום צורה על אלה שמתנגדים לזרמים הללו, שימשיכו להתחתן ברבנות האורתודוכסית עם רב אורתודוכסי ולעשות לילד שלהם ברית מילה עם רב אורתודוכסי וכיו"ב. ה"סכנה" היא שהרוב לא באמת מתנגדים, והאורתודוכסים עלולים למצוא את עצמם בעמדת מיעוט.
חירות הפרט היא לא ערך עליון במקרים שבהם, למשל, כופרים לא מוכנים לקבל על עצמם את בנו של אלוהים בתור מושיעם ומשיחם האישי, ועוד מוסיפים חטא על פשע וקוראים לו בשם שראשי התיבות שלו הן "יימח שמו וזכרו"? או שזה תקף רק כשאתה בצד שלא נפגע מהפגיעה בחופש הפרט?
בשיא הכנות-אני לא יודע מה השאיפות של הזרמים הללו, או מה ההבדל בינם. רק מההתנגדות של אופיסר, אני מבין שבעיקר היהדות הרפורמית שואפת לקיים את היהדות, אבל בלי השובניזם וההומופוביה, ואולי עוד כמה מאפיינים שאין להם מקום בעולם המודרני. האם זה נכון יותר או פחות מהיהדות האורתודוכסית זה עניין שאין מקום למדינה להחליט בשביל כולם. האובסורד הכי גדול זה שיהודים רפורמים יכולים לקיים חתונה רפורמית בארצות הברית, אנגליה, וכל מדינה אחרת בעולם בעצם, חוץ מבמדינת היהודים.